לגבי האוטובוסים , זו אכן צביעתם
המקורית , ( לבד מן האוטובוס האדום שכנראה נצבע בגלויה ) זו שקדמה לצביעה שאני זוכר מילדותי ( אם כי יש לי זיכרון מעורפל יחידי של אוטובוס בצביעה שבגלויה ) ושהתקיימה עד שנת 74-75 , זו הירוקה עם הפס הלבן לכול האורך , שאח"כ התחלפה בכחולה ואח"כ באדומה , והיום שוב אגד חוזרת לירוק. בני , מה שמו של דגם המוניות שבתמונה , שניתן היה לראותו עד תחילת שנות ה - 70 ? היה דגם נוסף של מוניות דודג´ שחורות וארוכות , זוכר? לגבי האוטובוסים של קו נצרת - חיפה , אלה עמדו תמיד לא בכיכר פלומר הנראית כאן לפנינו , אלא ליד כיכר פריז הסמוכה לתחנת הכרמלית , על יד בניין " צים " , שם לדעתי עומדים עד היום מחליפיהם של האוטובוסים הנ"ל - " טיולי הגליל " ו " ג´י.בי.טורס " . אוטובוסי " נצרת - חיפה " אכן נצבעו בצורה זהה לאוטובוסים שבגלויה , שהם כולם אוטובוסי " אגד " אלא ש "הכנפיים" באגד היו כחולות לעומת הצבע החום שבו נצבעו ה"כנפיים " ב " נצרת-חיפה " .צביעה זו לא השתנתה אצלם במשך שנים , בניגוד לאגד שהחליפה את הצביעה הנ"ל בסוף שנות ה-60 , לצביעה הירוקה-לבנה . אני זוכר שבתור ילד שרגיל היה תמיד לנסוע ולראות בכול מקום רק אוטובוסים של אגד , האוטובוסים של " נצרת-חיפה " תמיד הפחידו אותי כשנסענו לבקר את קרובינו בנצרת עילית , גם בגלל הצבע החום הכהה שכיער אותם מאוד וגם בגלל הכיתוב הערבי עליהם ( על אף שלצידו היה כתוב בעברית " נצרת-חיפה " ) . אני מסכים לעלוטין עם חן לגבי חיפה מרכז , תחנה נפלאה ומופלאה מאין כמותה , שלפי גודלה מתאימה לשרת אלפי נוסעים של תחבורה בינלאומית חוצת גבולות , ולא קווים קצרצרים במדינה קטנטונת . כשנבנתה ב - 1937 ( המידע הזה באדיבות חן ) אכן ניתן היה להגיע ממנה לא רק ליפו וירושלים אלא גם לקהיר שבמצרים ומאוחר יותר לביירות שבלבנון . היום - " קטן עליה " לשרת תחבורה פנים ארצית ועדיין היא התחנה הנהדרת ביותר בארץ , תמיד כשהיגעתי לשם קיבלתי את ההרגשה שאני מרגיש קצת חו"ל , קצת אווירה אחרת שקשה לי לתאר אותה , גם האנשים שעבדו שם היו מזן אחר , חלקם עוד עבדו ודאי ברכבת המנדטורית . כול הכיכר שבתמונה הייתה תמיד רועשת וגועשת בכול פעם שהגיעה רכבת מן הדרום ונוסעיה התפזרו בין תחנות האוטובוסים ליעדיהם השונים בחיפה והקריות , חוטפים איזה פלאפל בדרך מאחד הדוכנים , שלא לדבר על הגשר הנפלא שבין הרציפים בו היינו עומדים אחי ואני מחכים לדודים ו/או לסבא וסבתא , מחכים לראות את הקטר צץ בעיקול שאחרי מחסום בת גלים , ליד בית הקברות המוסלמי ואז יורדים במהירות לרציף 1 לחכות לרכבת עצמה שהייתה עמוסת נוסעים בימי שישי , מנסים לזהות בהמון הרב את קרובינו מנופפים לנו בידיהם . אפילו ריח התחנה עולה באפי כשאני מדבר עליה . אין כמוה .