תחנת כוח פחמית

תחנת כוח פחמית

היום קיבלו אישור להקמת כוח פחמית חדשה באשקלון והייתי רוצה לדעת האם יש בזה סיכון גבוה לחולי c-f ומה הבעיות שנוצרות מבחינה בריאותית

ראשגדול

New member
פשוט מאוד

זיהום אויר זה דבר שלא בריא לאף אחד , בטח ובטח שלא לאנשים עם בעיות נשימה . זו אחת הסיבות המרכזיות שויתרתי על החלום לגור בכרמל בחיפה .. כל הבאלגן מבתי הזיקוק היה גומר לי על הנשמה .

ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo140.gif

צר לי על הסיבה אבל אני מאד שמחה לראות אותך כאן. מקווה שתמשיכי להיות איתנו

cafesito

New member
סיכון גבוהה יש בזה לא רק לחולי CF

אבל גם לחיות ליש כביש ראשי, לעמוד במכונית מאחורי אוטובוס וכו'. הזיהום מתחנת הכוח הפחמית פוגע בכולם ובמדינת החלם שלנו לא בוחרים אף פעם בפתרונות היעילים ובריאים יותר (גם כשהם זולים יותר). לפני שהזיהום יהיה רלוונטי לך יצוצו כל כך הרבה דברים הרבה יותר מסוכנים באשקלון ובכל מקום אחר במדינה.

orii

New member
מחקר חדש קובע שלזיהום אויר אין השפעה על CF

במחקר שפורסם כפוסטר בכנס החברה הארופאית לסיסטיק פיברוזיס (ECFS 2008) (מצורף), בדקו האם סביבה עירונית עם זיהום אויר לעומת סיבה כפרית עם אויר נקי משפיעה על מצב הריאות ב- CF. הם חקרו 300 חולים בערים ובכפרים ביורקשייר וגילו שאין הבדל בניהם. המסקנה שלהם היא שכראה ב CF זיהום האויר הוא פקטור זניח ביחס לבעיות האחרות. כמובן יתכן שאם המחקר היה מתבצע באופן אחר כן היו מצליחים לראות אפקט שלילי הקשור לזיהום אויר - אולם לדעתי מסקנת הכותבים סבירה. אורי

orii

New member
כמובן לנוכחות של תחנת כח תתכן השפעה אחרת

במחקר בדקו זיהום אויר הנובע מהחיים בעיר לעומת הכפר...

vikvik

New member
מאיפה אתה מביא את המחקרים האלה :)

נשבעת לכם , המחקר הבא שיצא זה שהעישון תורם לבריאות. בלי קשר אליך , לי זה נראה פשוט לא הגיוני , ועל כל מחקר יוצא מחקר סותר , ואהה כדאי לבדוק מי יוזם או המממן של המחקר (וזה לא בהכרח מפורסם) , האם זה לא איזה מפעל כימיקלים ביורקשיר או חברת דקל או תחת כוח פחמית בכבודה ובעצמה. בכלל פרמטר נוסף שצריך לקחת בחשבון בכל מחקר זה הנקודה ההתחלתית , לדוגמא יכול להיות ששם אין אסטמתיות מפותחת אצל חולי סיאף ולכן אין כזה הבדל ובארץ כן. בתור אחת שכל התנהגות הריאות שלה אסמטית במיוחד , זיהום אויר , אבק וכו' ממש לא עושים עבודה טובה.

orii

New member
את כל כך צודקת, אבל...

אז ככה: אני מביא את המחקרים מהכנס ה CF הארופאי שהיה עכשיו - התנפח לי המוח ממאות המחקרים שהוצגו. ועכשיו חברי הפרום יסבלו גם... את צודקת שיש הרבה פעמים מחקרים סותרים - זה חלק מהעניין במדע. לכל קבוצת חוקרים יש את התפיסה שלה ואת מה שהיא בודקת והרבה פעמים בגלל הבדלים אלו יש תוצאות שהן סותרות לכאורה. ואת כמובן צודקת שלעיתים יש אינטרסים מאחורי המחקרים. זה לא אתי לא לחשוף את האינטרסים. ספציפית לגבי המחקר שהצגתי לא ראיתי "גילוי נאות" של אינטרסים. כמובן שיתכנו הבדלים בין האוכלוסיה היורקשרית לזו הישראלית שיהפכו את המחקר ללא רלוונטי. כמובן גם רמות הזיהום העירוני והכפי יתכנו שאינן רלוונטיות (הם חיים באקלים אחר, הם לא יודעים מה זה אבק) ולכן הביקורת שלך מאוד במקומה כשבאים לנסות ליישם את הממצאים המחקריים לחיים שלנו כאן. אני התרשמתי שאת המחקר שהם בחרו לבצע, הם עשוו בצורה מהימנה - את השאלה המחקרית שהם החליטו לבדוק. אה, ולגבי התועלת של העישון - ברור שיש כזו אחרת לא היו כל כך הרבה מעשנים - זה ללא ספק עושה להם מספיק טוב כך שלמרות שהם יודעים על הנזקים הם ממשיכים. ברור ללאלמנטים הנפשיים יש ביטוי פיזי כך שעם הזמן זה יוכח.

orii

New member
ברור שזו שאלה כמותית

מעבר לרמת זיהום אויר מסוימת יהיה אפקט שלילי על CFניקים (וכמובן גם על השאר). על CFניקים ההשפעה עלולה להיות כמובן הרבה יותר חמורה. אני מאוד מקווה שמשטר הרוחות, וטכנולוגיות כגון מסננים אמורים להקטין מאוד את זיהום האויר הצפוי. אני חושב שאולי אפשר לבקש עזרה מהמשרד להגנת הסביבה (משרד ממשלתי). הם יכולים למדוד את איכות האויר היום וכנראה גם להעריך את התוספת הצפויה של הזיהום. על סמך הערכות אלו אולי יתעורר מאבק ציבורי (וככלות כל הקיצים, אולי כדאי לבדוק איזורי מגורים אחרים).

קמו כמה וכמה ועדות

הבעיה שקמו ועדות והפגנות אבל זה לא עזר ועל אפם וחמתם של התושבים הם הקימו אותה

ברוכה הבאה ליאור לוי שמונה

אני מניחה שאתלא בת תשע... כמו שכתוב בכרטיס שלך.. את מוזמנת לספר לנו קצת על עצמך

אז זהוא שכן קצת יותר

אני בחודש 9 יהיה בת 10 וכפי שידוע אני גרה באשקלון אני הבכורה במשפחה ויש לי אחות בת 5 וזהו אני מטופלת בשניידר ולא מזמן חזרתי מאיטליה עם שמחה לילד [לפני שבוע וחצי ] והיה מדהים טילנו במלא מקומות ואכלנו הרבה פיצות ופסטות . אני מאוד אוהבת לטייל אני מופיעה בסרט של האיגוד של יום ההתרמה השנה אני הראשונה בסרט עם ויקה וזה בקיצור מאוד מאוד על עצמי

orii

New member
גם אני לא מאמין שאת כל כך קטנה

כל הכבוד. אני מצטרף להזמנה של CFניקית אחת - להצטרף לחברים הקבועים.

../images/Emo152.gifתודה תודה

אני מודה לכם על ההזמנה וגם אני אשמח להיות בפורום של החברים הקבועים

בוקר טוב בוקר טוב../images/Emo4.gif

תגידו גם לכם יש הורים כאלה קרציות שמשגעים כל בוקר עם ה אינ... וכדורים טוב אני צריכה לרוץ למקום הכי מעניין בעולם[בית ספר]אז בי בי נדבר בהמשך

למעלה