את כל כך צודקת, אבל...
אז ככה: אני מביא את המחקרים מהכנס ה CF הארופאי שהיה עכשיו - התנפח לי המוח ממאות המחקרים שהוצגו. ועכשיו חברי הפרום יסבלו גם... את צודקת שיש הרבה פעמים מחקרים סותרים - זה חלק מהעניין במדע. לכל קבוצת חוקרים יש את התפיסה שלה ואת מה שהיא בודקת והרבה פעמים בגלל הבדלים אלו יש תוצאות שהן סותרות לכאורה. ואת כמובן צודקת שלעיתים יש אינטרסים מאחורי המחקרים. זה לא אתי לא לחשוף את האינטרסים. ספציפית לגבי המחקר שהצגתי לא ראיתי "גילוי נאות" של אינטרסים. כמובן שיתכנו הבדלים בין האוכלוסיה היורקשרית לזו הישראלית שיהפכו את המחקר ללא רלוונטי. כמובן גם רמות הזיהום העירוני והכפי יתכנו שאינן רלוונטיות (הם חיים באקלים אחר, הם לא יודעים מה זה אבק) ולכן הביקורת שלך מאוד במקומה כשבאים לנסות ליישם את הממצאים המחקריים לחיים שלנו כאן. אני התרשמתי שאת המחקר שהם בחרו לבצע, הם עשוו בצורה מהימנה - את השאלה המחקרית שהם החליטו לבדוק. אה, ולגבי התועלת של העישון - ברור שיש כזו אחרת לא היו כל כך הרבה מעשנים - זה ללא ספק עושה להם מספיק טוב כך שלמרות שהם יודעים על הנזקים הם ממשיכים. ברור ללאלמנטים הנפשיים יש ביטוי פיזי כך שעם הזמן זה יוכח.