תחנת הדלק

תחנת הדלק

בשיחות לא רשמיות נאמר לי שבעצם תחנת הדלק העברה לסונול ע"י בית אחד תוך קיזוז חובותיהם לסונול מבלי שנשמרו האינטרסים של הכפר - כלומר מבלי שהכפר מקבל מסונול תמורה כלשהי על השטח והזיכיון ו/או חלק מפדיון המכירות ואפילו ארנונה אינם משלמים, למרות שהכפר משלם ושהעניין נמצא בערכאות משפטיות. ברצוני לשאול את הגורמים המוסמכים 1. האם זה המצב (אם לא - מה המצב לאשורו) ? 2. אם זה המצב נראה לי נכון להפעיל חרם צרכנים על התחנה של תושבי הגוש כולו, שמן הסתם זה חלק נכבד מאוד מפדיון התחנה, עד שישלמו לכפר תמורה הוגנת. - האם העניין נשקל ? - האם הועד חושב שזה צעד נכון ? - האם הועד מעוניין / יכול ליזום חרם שכזה ? אודה על תשובתכם בנדון

אמיתה1

New member
ועוד על תחנת הדלק

מה נלין?במשך כל השנים חברי בית-אחד התעלמו ממחויבות כל שהיא.לא שילמו מיסים וארנונה ועוד התלוננו כי אין להם הכנסות . פשוט הפכו לנטל. התחנה היתה ברשות הישוב.אסיפות לאין ספור-עד לקבלת הזכיון.היו עודמועמדים והם נידחו.אז מה?זו הירושה המשפחתית של ביתאחד?יופי! אם חבר ישוב חייב ולו רק סכום קטן לא מניחים לו,ועד להליכים משפטיים מגיעים. האין אפליה כאן? המסים המוטלים על תושבי הכפר כוללים את תחנת הדלק.האם ממשיכים "בית אחד " לחיות על חשבון הציבור? גם הועדים הקודמים לא פעלו על פי ההליכים המקובלים.כל הזמן רק "לבכות"על המצב? הגיע הזמן לנקוט בצעדים משפטיים,ואם אפשר בהליך מזורז.מי יודע?אולי כבר קיימת התיישנות!טוב שעה אחת קודם!

רותי777ח

New member
למי שלא זוכר

הוגשה תביעה נגד חברי בית אחד. העניין עדיין בבירור משפטי וסביר להניח כי ייקח עוד זמן עד שיתפזר הערפל ונדע את מעמד הכפר בנוגע לתחנת הדלק לאישורו. משום שהעניין בבירור משפטי לא הייתי רוצה לנהל דיון בפורום פתוח. זאת גם הסיבה, שלדעתי (ואין לי מושג מה חברי בוועד חושבים) אין מקום לוועד ליזום חרם צרכנים. יחד עם זאת, אני מבטיחה לבדוק את העניין בישיבת הוועד הערב ואם ישנה תגובה רשמית כלשהי אני אביא אותה בהקדם. רותי

אמיתה1

New member
בכל זאת השאלה חשובה

מאחר ובשבילים מעלים את הנושא,כדאי,במידת האפשר ליידע את התושבים על הנעשה בתחום זה.כמובן במגבלות החוק וההליך המשפטי. עדיף על "רינונים"במפגשי השבילים!

בקשה להבהרות

שלום רותי ותודה על תשובתך! ניסיתי להוסיף כתגובה כבר כשענית - אבל משום מה זה לא נקלט - אז אני שב ומנה לשאול עדין לא ברור לי והייתי מעוניין בהבהרות 1. מי שמחזיק היום בתחנה זה סונול ולא בית אחד – נכון ? 2. תביעה משפטית יש לכפר כנגד בית אחד ולא כנגד סונול (המחזיק הנוכחי) – נכון ? 3. אלו דרישות הוגשו למחזיק הנוכחי ע"י הכפר ? 4. האם הן מולאו ? 5. האם יש קשר בין הדברים ? האם הדרישות מהמחזיק תלויות במה שיחליט בית המשפט בדיון עם בית אחד ? 6. מה מתכוון הכפר לעשות למימוש זכויותיו מול המחזיק הנוכחי ומתי? תוכלי גם לחזור אלי טלפונית (אם זה ארוך או עדין מלהיכתב האתר) תודה יוסי 054-4958074 בית 5354697 עבודה 6703634 תודה יוסי

רותי777ח

New member
חרם צרכנים. תגובה בשמו של שלומי כהן

שלומי ביקש ממני לכתוב בפורום שאמנם כוועד אין ביכולתנו או בכוונתנו לקרוא לחרם צרכנים אלא שהוא באופן אישי חושב שכך יש לנהוג. ולהרחיב את החרם גם לחנות המכולת. כאמור, זוהי דעתו האישית של שלומי ואיש לפי אמונתו ינהג. רותי

ilove2

New member
לקרוא ולא להאמין

מאיפה עזות המצח לקרוא בתור חברי הנהלה לחרם על פרנסה של מישהו מהישוב את מה שקורה בתחנה צריך לברר והעניין בהליכים משפטים ומה שיחליט בית המשפט צריך לכבד אבל לעשות משפט רחוב ולקרוא לחרם ישובי על אנשים ועוד הנהלת הישוב ובראשם הראש פשוט לא יאמן ואחר כותבים כאן בפורום על איזה אנשים נפלאים גרים כאן סוג של צביעות

רותי777ח

New member
נא לדייק בעובדות

כתבתי ואחזור ואכתוב שכוועד אין בכוונתנו לקרוא לחרם צרכנים. אין זה מקומנו ואין זה הגון מצידנו במיוחד לאור הדיון המשפטי. בנקודה זו אני מסכימה עם ilove2. עם זאת, חברי הוועד הם גם חברים ביישוב והם זכאים לדעה משלהם. הדגשתי כי אני כותבת בשמו של שלומי כהן וכי זו דעתו האישית. אני חוזרת ואומרת הוועד אינו קורא לחרם צרכנים. הוועד פנה לערכאות משפטיות ומאמין במערכת המשפט כי תעשה צדק ותשיב את התחנה לבעליה החוקיים - כפר אדומים. מאידך, אם חבר וועד לא מעוניין לקנות דלק בתחנת הדלק או לחמניות במכולת - זו זכותו ואין לאף אחד להלין כי בשל היותו יו"ר הוועד או חבר וועד אסור לו לעשות כן. אגב, כן. גרים כאן אנשים נפלאים. רובם. יש גם כמה חברים שנהגו באופן לא חברי והביאו אותנו למצב שעלינו לפנות לערכאות משפטיות על מנת שזה יאלץ את אותם "חברים" לעמוד בהסכמים שהם חתמו עם היישוב. הצביעות היא שאותם "חברים" מעיזים להכפיש את האחר בשם החברות. בברכה, רותי

ilove2

New member
אם מדברים על עובדות

לציטוט - "הוא באופן אישי חושב שכך יש לנהוג. ולהרחיב את החרם גם לחנות המכולת" בתור נבחר ציבור צריך אחריות ולשקול פעמיים לפני שמפרסמים משהו כדעה אישית מכיוון שבלי לשים לב לדעה זו יש השלכה הציבורית וזאת היתממות לכתוב שמדובר באי קניית לחמניות במכולת בעוד שמדובר בדעה שצריך להחרים ואני חוזר ל ה ח ר י ם חבר מהישוב ואת פרנסתו בעוד שבית המשפט עדיין לא אמר את דברו ואולי דעת החוק תהיה עם הצד הנתבע כן גרים כאן אנשים נפלאים... וכולם חברים בכפר אדומים גם התובעים וגם הנתבעים וכקהילה וכנבחרי ציבור של כולם צריך להשתדל לתמוך בשני הצדדים כי מי יודע מי צודק ומי לא כי בכל עניין אם הוא כספי חברי או אידיאולוגי למטבע יש 2 צדדים

רותי777ח

New member
יש אכן אחריות אישית

אבל, אני מאמינה ששלומי התכוון לחרם צרכני, שכשמו כן הוא. הוא יקנה את מוצרי המכולת שלו במקום אחר ואת רכבו יתדלק במקום אחר. זאת מדינה חופשית ויש אנשים שלא קונים במכולת למשל מסיבות אחרות ולא בגלל הסכסוך המשפטי וזה לגיטימי לחלוטין. בכל מקרה לא מדובר על חרם במובן החברתי של העניין. נכון שכיו"ר יש משקל לדברים שלו והוא מודע לכך. אני גם אעביר את המסר אליו בחזרה. העניין הוא גם כספי, גם אידיאולוגי וגם, לצערי, חברי. אני מציעה לסיים את הדיון כאן. אני אישית לא קוראת לאף אחד להחרים או לא להחרים. אני שוב מדגישה שהוועד כוועד לא קורא לאף אחד לפעול כך או אחרת. אני עדיין חושבת שאין זה נכון לנהל את הדיון הזה בפורום פתוח לציבור הרחב ואני מיצרה שהמשכתי את הדיון ולא סיימתי אחרי ההודעה הראשונה שלי. ובכל מקרה, כקהילה נכון שיש לתמוך בשני הצדדים, על אף שאני חייבת להודות שהנקודה הזו קשה יותר לביצוע. עמכם הסליחה, רותי

גם אני הייתי מעדיפה יותר זהירות

אני מתלבטת כבר כמה ימים מה לעשות עם השרשור הזה. מצד אחד הוא גבולי ממש מבחינת פוטנציאל הפגיעה שלו. מצד שני, עדיף שהעסק יהיה מאוורר ומטופל ולא בשיחות שבילים אפלוליות. אז נכון לעכשיו - הדברים בבירור משפטי, אין פיזור של הערפל, וצריך לחכות כדי להגיע למסקנות. אלא אם כן הוועד רוצה להגיד דברים יותר ברורים בפומבי, ולתת הזדמנות גם לצד השני להגיב, כדי שכל אחד יוכל לשפוט בעצמו ולגבש דעה. בכל אופן: יש הבדל בין החלטה פרטית של אדם שלא מרוצה מהתנהלות שכנו, לבין קריאה פומבית לחרם. זה עניין בעייתי ביותר מבחינת הקהילה. אני מבקשת לכתוב בזהירות ואחראיות, או אם זה קשה - לא לכתוב.

רותי777ח

New member
ועם זאת

אנחנו כותבים בשמנו המלא בעוד מעביר הביקורת אינו מזדהה - גם בזה יש בעייתיות מסוימת. זה לא משנה בכהוא זה את העובדה שיש דברים שעדיף לא להגיד ואת הביקורת הזו אני מקבלת ואעביר הלאה. רותי

רותי777ח

New member
ורק למען הסר ספק - הוועד לא קורא לחרם

לא קרא ולא יקרא. זאת היתה דעה אישית.

רינה317

New member
ללא דוברים - וגם מחירי הסולר והדלק - חשוב!!!

רותי, הפניה היא בעצם אליך. שלומי יודע להתבטא יפה ואני חושבת שמכובד יותר לו הוא היה כותב את דעתו הפרטית. לא נראה לי לעניין שאת שימשת בנושא כל-כך רגיש הדוברת שלו. את דעתו של שלומי לגבי תחנת הדלק יודעים. הדברים כתובים בפרוטוקולים של החלטות האסיפה בנושא. הסיבה לקרוא לחרם צרכנים על תחנת הדלק היא לא מהסיבה שהוזכרה לעיל שלדעתי היא פסולה כל עוד לא נעשה בירור מסודר אלא מסיבה כלכלית גרידא - לפחות לגבי אלו שמתדלקים בסולר והיא בגלל המחיר הגבוה שמשלמים בתחנה "בדרך יריחו" לעומת תחנות אחרות. ההנחה כאן היא 2 שקלים כאשר בדור או בפז מעלה אדומים ההנחה היא 2.75 לפחות. ויש מקומות זולים. לגבי בנזין - שווה לבדוק את ההנחה לפני שקונים. מדובר בתחרות ושוק חופשי. - אז זו המלצה. עשו את החשבון שלכם - כמה ניתן לחסוך אם מתדלקים במקום אחר.

חרם או שיקולים כלכליים

שלום רינה! מה שאת מציעה זה שיקול כלכלי - זה לא חרם - מי שזה חשוב לכיסו - שינהג כך ! - זה לשיקולו של כל אחד - בדיוק כמו קניה בצרכניה לעומת רמי לוי. חרם זהו אקט שאומר - אפילו אם יותר זול ונוח לקנות אצלך איני קונה אצלך. כל זמן שתחנת הדלק היתה בידי בית אחד - נתתי להם העדפה - למרות שלא מילאו את ההסכם עם הכפר - כי היה לי אינטרס שהתחנה תחזיק מעמד, ושתושבי הכפר יתפרנסו - למרות שלא קיימו את ההסכמים עם הכפר.[ההפך מחרם!!], אפליה מתקנת, בדומה ל "עבודה עברית". עכשיו כשבית אחד אינו מחזיק בתחנה - יש לדעתי מקום לחרם - אם מוצו הדרכים הרגילות (ואני מדגיש - אם). לכן פתחתי את הפרק הנוכחי בבקשה לבירור סטטוס בנושא - האם באמת מתעלמים מזכויותינו בתחנה ומה סטטוס הטיפול ולא בקריאה לחרם. כאשר, אם הנתונים הם כפי שהבנתי משיחות שבילים (ולא באופן מסודר מהועד) אז יש לדעתי ללכת צעד קדימה (שאולי זה איום בחרם לפני חרם)

רותי777ח

New member
כמה תגובות

1. אולי באמת הייתי צריכה להשאיר לשלומי לכתוב בשמו, אבל נהגתי לעשות כך גם בעבר כאשר ביקשו ממני. יש אנשים שפחות מרגישים בנח בפלטפורמה של הפורום וזה נראה לי בסדר לרשום בשמם ועל דעתם. ואם שלומי היה כותב את הדברים ולא אני בשמו עדיין ניתן היה לבקר את עצם העובדה שהוא חושב כך בהיותו יו"ר. 2. יוסי - אתה אמור לקבל טלפון עם הבהרת העובדות, שכן אין אנו רוצים לפתוח את הפרטים בפורום פתוח בשל התביעה המשפטית. אני אעלה בישיבת הוועד הקרובה את עניין הצורך של הציבור לקבל עוד עובדות. 3. חמוטל - לא עושים כאן משפט שדה. אף אחד לא חרץ את דינו של אחר. יחד עם זאת, יש אנשים שמרגישים כי עצם העובדה שהיישוב נאלץ להגיע לערכאות משפטיות על מנת לברר מה קורה עם נכס שהיה ברור לכולם כי הוא שייך לכפר באופן זה או אחר - מקומם ומכעיס. ומתוך נקודה זו קמים אנשים ואומרים אני לא אמשיך להעביר כספים למישהו שאני מרגיש (עם דגש על מרגיש כי העניין בבירור משפטי) שלא היה ישר איתי. זה לגיטימי בעיני על אף שאני לא אקרא לכך באופן פומבי. 4. love2 - על אף שהשימוש בכינוי הוא לגיטימי ומקובל אני חושבת שבפורום שכזה יש בכך טעם לפגם. זו הסיבה שאני דוחפת לכיוון של פורום שיבנה על פלטפורמה של אתר יישובי ויחייב כניסה עם שם וסיסמא. מי שישתתף אז בדיון יהיה חייב להשתמש בשמו המלא. כמו שבעלון כבר מזמן לא מקבלים מכתבים אנונימיים אני חושבת שמן הראוי שהעניין הזה ייפסק גם כאן. תביני (או אולי תבין) שכאשר אני כותבת בשמי המלא את (או אתה) או מישהו אחר יכול לפנות אליי (או לתקוף אותי (מילולית כמובן)) בשבילי הכפר, בעוד את (אתה) יכולה להגיד מה שאת רוצה ולקרוא לאחרים עזי מצח ומאידך להמשיך לחיות לך בנחת. נשמע הגון? לא בעיני. ולסיום אני חוזרת - הוועד לא קורא לאף אחד לעשות חרם על תחנת הדלק או המכולת. המשך טוב. רותי

g i t t i t

New member
לכאן ולכאן

השרשור הזה התחיל לפני שבוע ע"י חבר מהישוב ששאל את השאלות הישירות והקשות - ובצדק בעיני! נראה לי שהדיון הסתובב קצת. היום הוא נסוב סביב האם נכון שבעל תפקיד מביע את דעתו כל עוד הוא נושא בתפקיד. צריך לזכור שהדיון הוא בראש ובראשונה - מה קורה עם תחנת הדלק!! גם להתחבא מאחורי ה- ilove2 הינו סוג של צביעות. גתית

ilove2

New member
גלישה אנונימית

לידיעתך גלישה אנונימית זהו דבר מקובל ורצוי בכלל ובמקומותינו בפרט - בהם נהוג להתייחס לתגובה לפי מי שכתב אותה וההפך כך בכל העולם הארץ ואנחנו לא שונים מכולם לכן עדיף היה שתתיחסי לתוכן של התגובה ופחות לפניו של הכותב (הצבועות) I love you all 2

למעלה