"תחלואה"

Harrington

Well-known member
מנהל
למה התכוון נתניהו?
בדיוק למה שהוא אמר וממש לא צריך להיות גאון גדול בשביל להבין על מה הוא דיבר. הוא אמר את זה בצורה המפורשת ביותר שרק אפשר.

מה שכן, צריך לא להיות רל"בניק או עיתונאי ישראלי. מי ששייך לקבוצות אלו, כמובן ימצא את הדרך לעוות ולסלף את הדברים ולהציג אותם בצורה שברור לכל בר דעת שלא נכללו בכוונת המשורר.

שמלת תחרה1

Well-known member
בדיוק למה שהוא אמר וממש לא צריך להיות גאון גדול בשביל להבין על מה הוא דיבר. הוא אמר את זה בצורה המפורשת ביותר שרק אפשר.

מה שכן, צריך לא להיות רל"בניק או עיתונאי ישראלי. מי ששייך לקבוצות אלו, כמובן ימצא את הדרך לעוות ולסלף את הדברים ולהציג אותם בצורה שברור לכל בר דעת שלא נכללו בכוונת המשורר.
ברור לך ולי.
לפיד רץ עם המילה תחלואה, כמצא אוצר חח:)

אפרת10512

Well-known member
למה התכוון נתניהו?
אני לא רופאה וגם ביבי לא... ושנינו לא מבינים כנראה במחלות אבל אני לא והוא כן, ראש ממשלה שקורא לחלק גדול מבני עמו אנשים חולים, רק משום שאינם מצביעים לו, כבר לא יכול לכהן כראש ממשלה של כולנו. הוא יכול להיות ראש האופוזיציה, למרות שבנסיבות, מי יודע אם גם זה יקרה.
מה שבטוח שהוא מאבד את זה...

Harrington

Well-known member
מנהל
אני לא רופאה וגם ביבי לא... ושנינו לא מבינים כנראה במחלות אבל אני לא והוא כן, ראש ממשלה שקורא לחלק גדול מבני עמו אנשים חולים, רק משום שאינם מצביעים לו, כבר לא יכול לכהן כראש ממשלה של כולנו.
לא יודע אם זה נכון. כשראש הממשלה מר יצחק רבין כינה חצי מהעם שלו פרופלורים, לא זכור לי שיצאה קריאה להתפטרותו. בכל אופן, לא שלא מהצד הימני שכונה כך.

כך או אחרת, בהתחשב בעובדה שנתניהו בשום שלב לא קרא לכל מי שלא מצביע עבורו חולים, הרי שדברייך תיאורטיים לחלוטין (ו, לא נעים להגיד, בלתי רלוונטיים לחלוטין).
כפי שנטען לגביו על-ידי השמאל/רל"ב מאז היום הראשון בקדנציה שלו עוד ב1996 :).

נסיך.333

Well-known member
אני לא רופאה וגם ביבי לא... ושנינו לא מבינים כנראה במחלות אבל אני לא והוא כן, ראש ממשלה שקורא לחלק גדול מבני עמו אנשים חולים, רק משום שאינם מצביעים לו, כבר לא יכול לכהן כראש ממשלה של כולנו. הוא יכול להיות ראש האופוזיציה, למרות שבנסיבות, מי יודע אם גם זה יקרה.
את כנראה לא מבינה בעוד הרבה דברים..

Harrington

Well-known member
מנהל
גם אם לצורך הדיון נקנה לרגע את הלוקש המטופש כאילו נתניהו התכוון לבני אדם כשאמר 'תחלואה', תמהני, מדוע כל דבר הפך להסתה? המילה הזאת משמשת כיום גם את השמאל (שהתחיל עם זה) וגם את הימין על כל צעד ושעל, ברוב המוחלט של המקרים ללא כל קשר למציאות. אמרתי אפצ'י על מישהו אחר? זאת הסתה! אבל, זה לא :). מה קרה לפשוט לתקוף דברים שמישהו אמר (לא רלוונטי במקרה הזה כמובן) כמות שהם במקום לנסות להפוך אותם למשהו שהם לא, על-ידי שימוש במילה הכל כך לא רלוונטית הזאת?

אור גינאל

Well-known member
שני משפטים לפני שהזכיר את המילה תחלואה שהייתה יכולה להתפרש כקשורה למגיפה הנוכחית הזכיר את המנטרה ימין על מלא.
נתניהו ניסה להקים ממשלה רחבה אבל התברר שאותה ממשלה רחבה לא רצתה ממשלה רחבה ויש לה כוונות אחרות לא ריאליות.
נתניהו לא מכנה אנשים במילים כאלו ובטח שלא חיילים ברור שהתכוון לאותו מצב שתיארתי שמאחוריו עומדים אנשים בשר ודם ,
ותיאור מצב באמצעות מושג נקרא מטאפורה. כמו שאומרים שהמצב מעורפל.

למעלה