תחזית משנת 2000
זאת תחזית שכתבתי (בפורום אורט) בשנת 2000 - על ההתפתחויות הטכנולוגיות העתדיתיות אצל לקויי שמיעה והשפעותיהם החברתיות, (בעצם חצי תחזית חצי פרודיה), והיות והתחזית הוזכרה ע"י מר אהרון עייני באירוח, אני מעתיק אותה לפורום כאן, עם תיקוניים טכניים בלבד... ====================================== תחזית או פנטסיה
31/5/2000 16:56 צלף ----------------------- בס"ד לקורא היקר מהעתיד - אם תמצא טעויות אצלי תיקח בחשבון שחזיתי שאני אטעה. 0 - 20 שנה הבאות - אותו דבר אבל יותר טוב. שימוש גובר באינטרנט חזותי בשיחות וידאו + הגדלת % העובדים מהבית גורמות ללקוי שמיעה יותר לעבוד מהבית. ובעקיפין להשתלבות בשוק העבודה. שיפורים מסוימים במכשירי שמיעה ועזר מפחיתות את מספרם של כבדי שמיעה בפועל והופכות חלק מהחרשים לתפקד כמו כבדי שמיעה של פעם. שיפורים ברפואה מפחיתה את מספרם בכלל של לקויי שמיעה. נשקלת הורדת רמת סף החרשות. עוד 20 - 30 שנה - פיתוח אינטלגנציה מלאכותית כתוצאה מכך מפותחים מכשירי שמיעה שמנטרלים רעשים באופן חכם. ומקבלים כשר החלטה מה לספר לאוזן. וגם מפותח טרנספורמציה של אינפורמציה קולית לזיכרון דיגטלי, גורמת ללקוי שמיעה שעוד נשארו השתלב באופן כמעט רגיל בחברה. סה"כ לקויי שמיעה בישראל פוחת ל- 10,000 איש. שפת הסימנים הוכרזה כשפה נכחדת. עוד 50 - 100 שנה עקב הבנת תפקוד המוח אפשר לתקן כל פגם כתוצאה מתאי מוח פגומים. (בעיית CP ) כתוצאה מזה מחוסלת בעיית ליקוי שמיעה בעולם. בבית הלן קלר נפתח מוזיאון לזכר לקוי שמיעה וחרשים הנכד של אהרון עיני אמר בנאום פתיחה שתולדות חייהם הוא תרומה חשובה למורשת האנושית. "תמיד נזכור את מאבקם לאנושיות." על צאורו ענד שרשרת ובה משובץ מכשיר שמיעה של סבו. עוד 150 שנה נפתח מרד הנוער החרש - בראיון עם הנין של שודד הטלכתב כתב אומר הנין שנמאס להם מהחיים המסודרים והמשעממים של היום. אנחנו רוצים לחזור לחים של פעם - שהיה קשה ומעניין יותר. היה קשה להבינו כי המתורגמנית עוד לא שלטה טוב בשפת סימנים. בקיצור יהיה טוב.
-----------------------
זאת תחזית שכתבתי (בפורום אורט) בשנת 2000 - על ההתפתחויות הטכנולוגיות העתדיתיות אצל לקויי שמיעה והשפעותיהם החברתיות, (בעצם חצי תחזית חצי פרודיה), והיות והתחזית הוזכרה ע"י מר אהרון עייני באירוח, אני מעתיק אותה לפורום כאן, עם תיקוניים טכניים בלבד... ====================================== תחזית או פנטסיה