תחזית משנת 2000

צלף

New member
תחזית משנת 2000

זאת תחזית שכתבתי (בפורום אורט) בשנת 2000 - על ההתפתחויות הטכנולוגיות העתדיתיות אצל לקויי שמיעה והשפעותיהם החברתיות, (בעצם חצי תחזית חצי פרודיה), והיות והתחזית הוזכרה ע"י מר אהרון עייני באירוח, אני מעתיק אותה לפורום כאן, עם תיקוניים טכניים בלבד... ====================================== תחזית או פנטסיה
31/5/2000 16:56 צלף ----------------------- בס"ד לקורא היקר מהעתיד - אם תמצא טעויות אצלי תיקח בחשבון שחזיתי שאני אטעה. 0 - 20 שנה הבאות - אותו דבר אבל יותר טוב. שימוש גובר באינטרנט חזותי בשיחות וידאו + הגדלת % העובדים מהבית גורמות ללקוי שמיעה יותר לעבוד מהבית. ובעקיפין להשתלבות בשוק העבודה. שיפורים מסוימים במכשירי שמיעה ועזר מפחיתות את מספרם של כבדי שמיעה בפועל והופכות חלק מהחרשים לתפקד כמו כבדי שמיעה של פעם. שיפורים ברפואה מפחיתה את מספרם בכלל של לקויי שמיעה. נשקלת הורדת רמת סף החרשות. עוד 20 - 30 שנה - פיתוח אינטלגנציה מלאכותית כתוצאה מכך מפותחים מכשירי שמיעה שמנטרלים רעשים באופן חכם. ומקבלים כשר החלטה מה לספר לאוזן. וגם מפותח טרנספורמציה של אינפורמציה קולית לזיכרון דיגטלי, גורמת ללקוי שמיעה שעוד נשארו השתלב באופן כמעט רגיל בחברה. סה"כ לקויי שמיעה בישראל פוחת ל- 10,000 איש. שפת הסימנים הוכרזה כשפה נכחדת. עוד 50 - 100 שנה עקב הבנת תפקוד המוח אפשר לתקן כל פגם כתוצאה מתאי מוח פגומים. (בעיית CP ) כתוצאה מזה מחוסלת בעיית ליקוי שמיעה בעולם. בבית הלן קלר נפתח מוזיאון לזכר לקוי שמיעה וחרשים הנכד של אהרון עיני אמר בנאום פתיחה שתולדות חייהם הוא תרומה חשובה למורשת האנושית. "תמיד נזכור את מאבקם לאנושיות." על צאורו ענד שרשרת ובה משובץ מכשיר שמיעה של סבו. עוד 150 שנה נפתח מרד הנוער החרש - בראיון עם הנין של שודד הטלכתב כתב אומר הנין שנמאס להם מהחיים המסודרים והמשעממים של היום. אנחנו רוצים לחזור לחים של פעם - שהיה קשה ומעניין יותר. היה קשה להבינו כי המתורגמנית עוד לא שלטה טוב בשפת סימנים. בקיצור יהיה טוב.
-----------------------

0ne Man

New member
והתחזית שלי ....

התחזית שלי דומה לזו של צלף, אבל בשינויים קלים.ראשית, לדעתי השינויים הבאים שאתאר, יהיו בטווח של 10 שנים מהיום בלבד: בעקבות המחקר על הגנום האנושי שהסתיים רק לאחרונה, מגלים החוקרים את הסיבה לגן הגורם לחירשות. בזמן בדיקת ההריון, עוד בשלבים המוקדמים של ההריון מאבחנים הרופאים את הגן, ומודיעים להורים שאם הם ממשיכים את ההריון, התינוק יוולד חירש. כתוצאה מכך, ההורים מחליטים להפסיק את ההריון.(בדיוק כפי שמפסיקים הריון של עובר, שמאבחנים אצלו אוטיזם או מחלה תורשתית קשה אחרת). מספר החירשים מלידה יצטמצם עד לאפס, ויישארו רק לקויי השמיעה שהחירשות שלהם נגרמה במהלך הלידה או כתוצאה ממחלה אחרי הלידה. באותם תינוקות לקויי שמיעה יושתל שתל קוכלארי מתקדם, שהופך את התינוק לשומע לכל דבר עם השתל. התינוק גדל עם השומעים ומתפקד כשומע לכל דבר. מיח"א, שמע, מפסיקים להתקיים. (אין תלמידים חירשים). אגודת החרשים (אח"א) תפסיק להתקיים כאשר אחרוני החירשים המסמנים מהדור הנוכחי יילכו לעולמם בשיבה טובה.(50 שנים מהיום) יכול להיות שארגון בקול ימשיך להתקיים, לטובת כל אלה שיתחרשו במהלך חייהם כתוצאה ממחלה או מזיקנה. תפקידו של הארגון יהיה לסייע להם בהתמודדות עם מצבם החדש, ובהכוונה ברכישת אביזרי שמיעה, בדומה למה שנעשה כיום...

כיסוף

New member
אני בשוק אני בהלם אני הממממומה

מדהים ומחריד אותי לשמוע ממך על הפסקת הריון בגלל מום מולד החרשות היא המום לא קשה והיא לא מחלה מדהים אותי שאתה מוכן לקבל מום מולד במהלך הלידה ותוך כדי הריון זה פסול
זה מחריד לשמוע הפסקת הריון מתוך אגואיזם . תאר לך מצב של ה .. עוד עשר שנים האלה שתחליף אותם בעשרים שנה קודם שיש חרשים שנולדו שהוריהם היו מחליטים על הפסקת החיים שלהם בתור עוברים שלא לדבר שעובר הוא בגדר יצור חי גם בבטן אמו!! יש חרשים שלמרות הקושי במגבלה עדיין מתפקדים מצליחים ומאושרים למרות הכל ובזכות ההשקעה של ההורים שלהם . ועוד דבר היחידה שיכולה להחליט על הפסקת הריון היא האישה ההרה. לא סתם אומרים שאישה יש לה חוזק נשי. להכניס להריון אין קל מזה אבל ההמשך....

0ne Man

New member
זאת התחזית שלי

אני סבור, שאם יגידו לזוג הורים בריאים בחודש הראשון או השני להריון שהתינוק שיוולד יהיה חירש, רובם יעדיפו להפסיק את ההריון. יכול להיות שזה לא מוסרי ולא צודק, אבל זה מה שהם יעשו לדעתי. רוב ההורים הבריאים יעדיפו לנסות מחדש. מה ההבדל בין ההחלטה להפסיק הריון של עובר חירש לבין עובר שיוולד אוטיסט או נכה, ללא ידיים או רגליים? ויש הרבה נכים ללא רגליים או ידיים שמתפקדים בחברה בהצלחה! אבל ב-99% מהמקרים, ההורים מפסיקים את ההריון אם מתברר בבדיקת האולטרא סאונד שלעובר אין יד או רגל. אני מאמין שהורים לקויי שמיעה בדור הנוכחי לא יפסיקו הריון של ילד לקוי שמיעה, כי הם מכירים את הנושא ולא ייבהלו מזה. אבל הורים שומעים ממשפחות שומעות, יעדיפו מן הסתם לא להתמודד עם גידול ילד חירש. אחרי שהתינוק נולד, כבר אין מה לעשות, הרי לא יהרגו אותו...

כיסוף

New member
יוווווווווווווווו אתה מדהים אותי

אין קשר בין הורים בריאים ללא בריאים אין קשר בין חודש ראשון לשני (גם בפרט שבחודשים האלה לפחות חודש ראשון אי אפשר לזהות מומים) ושווווווווווווב הורים שיש להם חוזק נפשי ולא אגואיסטים ויקבלו את הילד שלהם ידעו איך להפיק מאותו ילד מוגבל והורים שומעים ובריאים מתמודדים לפעמים הם נכויות ומגבלות יותר מאשר חרשות. בכלל לא הבנתי את ההשוואה בין חרשות לבין ליקוי שמיעה בשני המקרים יש מגבלה בשמיעה או שאני מבינה שהחרשות היום פסולה בעיניך. הורים שמתנכרים לילדים עם מגבלה לא מגיע להם לקבל את תואר "הורים" ואני מבינה שאתה אומר שאחרי שהילד נולד אין מה לעשות הרי לא יהרגו אותו . ומה זה הפלה? זה גרידא וזהו או רשיון להרוג בדרך לא טבעית? שעה או יום והולכים הביתה??????
. האם אתה חושב שכניסה להריון זה הופפפפפפפפ נכנסים למיטה והנה נקלט ההריון ואם בניסיון השני והשלישי תיווצר בעיה ויאללה מנסים מחדש?? לדעתי זה פסול מין היסוד להחליט לקחת חיים של יצור גם אם הוא עובר גם אם הוא ולד, וגם אם בהמשך החיים שלו עם מגבלה, עם מחלה חשוכת מרפא ואם החלטה להפסיק חיים של ילד עם אוטיזם בגלל קושי בהתמודדות ההורים עם מגבלה.

0ne Man

New member
אין הבדל בין ליקוי שמיעה וחירשות

ליקוי שמיעה כולל את כל המצבים, כולל חירשות וכולל כבדות בשמיעה, ואין שום הבדל בין לקוי שמיעה וחירש, וגם לא התכוונתי לעשות הבחנה בינהם. ואת שוכחת שאני לא הבעתי עמדה שככה צריך לעשות- אל תשכחי שאני בעצמי לקוי שמיעה, ובמצב שתיארתי- בטח לא הייתי נולד... אבל בכל זאת אני חושב, שזה מה שיקרה בעתיד הלא רחוק. ברור, שזה לא מוסרי, וברור שזה לא צודק, אבל מה לעשות, ובימינו רוב ההורים רוצים ילד בריא...ואם יתנו להם את היכולת לבחור, רובם יעדיפו לא ללדת ילד לקוי שמיעה. אני שמח שאת מוכנה ללדת ילדים לקויי שמיעה, אבל לא כל האנשים הם בעלי חוזק נפשי כמו שלך. אשמח לשמוע עוד דיעות אחרות של גולשים לכאן או לשם...

רק רגע אני רוצה להבין בתמצית :

אתה מתכוון שמקרה של גילוי תינוק חירש במהלך חודשי הריון הראשונים אתה אומר שהריון יופסק ? רק בגלל שילד הוא חירש בלבד אזי מפסיקים את הריון ? עידו

0ne Man

New member
לדעתי, זה מה שיקרה בעתיד

אבל כמובן שאני, בתור חירש בעצמי, נגד זה. אבל לצערי, כמו שאמרתי, הורים שומעים יעדיפו לא להמשיך הריון אחרי שהרופאים יגידו להם שיהיה להם תינוק חירש. אני מקווה שזה לא יקרה.

כיסוף

New member
אתה מוכן

להפסיק עם ההשלכה הזאת "הורים שומעים יעדיפו לא להמשיך את ההריון" בחייך זה כבר מעבר לפרופורציות המחשבות האלה. ואני ממש לא חושבת שאתה מגדיר את עצמך חירש. אלא ליקוי שמיעה. אם היית חירש ממש ממש לא היית אפילו מעלה על דל (שפתיך) המקלדת שלך שחרשים "ההורים השומעים" היו חורצים את גורלם בהפלה ורק ילודים עם ליקוי שמיעה היו זוכים לזכות בחיים בעתיד התחזיתי הזה. ממש הקלות הבלתי נסבלת של החיים. כל הורה ואפילו השומע (מעניין למה אתה מתמקד בהורים שומעים דפפפקא ) באופן טבעי היה רוצה ילד בריא עם עשר אצבעות, וכל הורה רוצה שכל אחד מהילדים שלו יהיה מקור הגאוה שלו להתפאר אבל מה לעשות? הדשא של השכן ירוק יותר והילדים של השכן מוצלחים יותר? מה לעשות שלפעמים הגורל מכתיב שיש מקרים שהם חריגים. תראה את האמא של הילד הקטן מהפיגוע האחרון הוא הילד נמצא ב"קומה" והאם נלחמת על כל שביב של נשימה למרות שהרופאים נותנים לה תחזית לא מלבבת במיוחד אבל כל תזוזה של אצבע או יד נותנת תקוה לאם להמשיך לקוות.

0ne Man

New member
כבר הסברתי

שאין הבדל מבחינתי בין המושגים לקוי שמיעה וחירש. החירשות זה מצב של ליקוי שמיעה. דיברתי על הורים שומעים דווקא, כי לדעתי הורים לא שומעים לא יקבלו את ההחלטה להפסיק את ההריון, ואילו הורים שומעים כן. ולא ברור לי מה את מביאה בתור דוגמא את הילד שנפצע בפיגוע. יש מה להשוות בכלל?! כל אמא וכל אבא אוהבים את ילדיהם, חירש, נכה או כל מום אחר, ויקריבו למענם הכל. כל הטענה שלי היא, שהורים שומעים בעתיד, יוכלו לקבל החלטה להפסיק הריון של ילד, שיוולד חירש. היום אין אפשרות כזו. ולדעתי, הם יעשו זאת. לשם כך נועדו בדיקות העוברים בזמן ההריון- כדי לראות מה מצבו של העובר.

0ne Man

New member
ודרך אגב

אני חירש לפי כל ההגדרות הרפואיות. ירידת השמיעה שלי היא 95 דציבל, וממשיכה לרדת. ובכל זאת אני "מעז, להעלות על דל "מקלדתי" את ההשערה הזאת. לא אמרתי שההורים ימשיכו הריון של ילד "לקוי שמיעה" ויפסיקו הריון של ילד "חירש", ואם את חושבת כך, הרי שאת טועה, ובגדול. אני מבקש שלא לסלף את דבריי.

כיסוף

New member
תראה מה אתה כותב

אם אתה מתעמק לא לסלף את דבריך זה לא דברים שאני הקלדתי אלא אתה ומה שאתה מביא לקריאה אני מביאה למחשבה ולהבנה אצלי!!! בתחילת השרשור כתבת "בזמן בדיקת ההריון, עוד בשלבים המוקדמים של ההריון מאבחנים הרופאים את הגן, ומודיעים להורים שאם הם ממשיכים את ההריון, התינוק יוולד חירש...."כתוצאה מכך, ההורים מחליטים להפסיק את ההריון.(בדיוק כפי שמפסיקים הריון של עובר וגם את זה מספר החירשים מלידה יצטמצם עד לאפס, ויישארו רק לקויי השמיעה שהחירשות שלהם נגרמה במהלך הלידה או כתוצאה ממחלה אחרי הלידה. ואני הבאתי גם את הדוגמא של הילד מהפיגוע כדי להמחיש לך על זה שאתה מצר על ויתור הורים על מצב בריאותי של הילד שלהם ואתה חושב שהורים שומעים יוותרו בקלות דעת "...כי לדעתי הורים לא שומעים לא יקבלו את ההחלטה להפסיק את ההריון, ואילו הורים שומעים כן. זה פשוט קשה לקרוא דברים מה שאתה כותב כאן . ועוד פעם אני אחזור ואחזור ואחזור למרות שיש כאן הורים וזוגיות. המילה האחרונה של הפסקת ההריון היא של האם בלבד אף רופא מוסרי או אף בן אדם עם רגש לא יטיל וטו לאם הרה לבצע הפלה בעל כורחה אלא אם כן ההריון מסכן את האם והעובר גם יחד. אם בהדמיה הגברים היו במצב של הריון והיו נתקלים במצב כזה מצב ההפלות וההחלטות היו נופלות בלי מחשבה נוספת. אתה כותב שכל אם ואב אוהבים ומקריבים למען הילד המוגבל שלהם זאת בתנאי שלא קיבלו החלטה על ביצוע הפלה בגלל שהעובר הוא עם מום שיקשה עליהם את החיים. השרשור פשוט מצמרר אותי.

לא אהבתי את משפט זו -

"מספר החירשים מלידה יצטמצם עד לאפס, ויישארו רק לקויי השמיעה". אפלייה (הוא כן, השני לא) זו לא מוצאת חן בעיני. עידו

0ne Man

New member
לעידו

היית צריך להמשיך את המשפט כדי להבין איפה ההפלייה. כתבתי: מספר החירשים מלידה יצטמצם עד לאפס, ויישארו רק לקויי השמיעה שהחירשות שלהם נגרמה במהלך הלידה או כתוצאה ממחלה אחרי הלידה. כלומר, האפלייה היא לא בין חירשים לבין לקויי שמיעה. יש כאן בילבול בין המושגים. מבחינתי, חירשות הוא סוג של ליקוי שמיעה. האפלייה כאן היא בין לקויי השמיעה שליקוי השמיעה שלהם אובחנה בתחילת ההריון, לבין לקויי השמיעה שליקוי השמיעה שלהם אובחן לאחר הלידה. בשום פנים לא התכוונתי שיפסיקו הריון של ילדים חירשים מצד אחד וימשיכו הריון של ילדים כבדי שמיעה מצד שני. לדעתי, בעתיד, כל עובר שיאבחנו אצלו ליקוי שמיעה,לא משנה עד כמה חמור הליקוי - קל או כבד, ההורים עשויים להחליט על הפסקת ההריון. ברור, שהחלטה זו תתקבל אך ורק על ידי ההורים ולא על ידי הרופאים. גם היום, ההורים הם אלה שמחליטים אם להפסיק הריון של עובר עם תסמנות דאון, ולא הרופאים. זו תהיה החלטה משותפת של האם והאב גם יחד.

כולנו צריכים לחדד יותר את מושגים

חירשים ליקוי שמיעה (או כבדי שמיעה ?) מתחרשים ומה שם גג שלהם ? ליקוי שמיעה או חירשים או בעצם מילה אחר ? איני מדבר על אחוזי ירידה בשמיעה שזה חלוקה לפי מונחים רפואיים אלא מאפיינים שונים כגון חברתית, שפת סימנים וכו' (במושגי חברתית)... עידו

0ne Man

New member
בבקשה, הנה ההבחנה לדעתי:

של ציבור לקויי השמיעה:(ההגדרה לקוחה מהגדרות רפואיות) כבד שמיעה - מי שהירידה שלו בשמיעה בין 16-70 דציבל חירש - מי שהירידה שלו בשמיעה מ- 71 דציבל ומעלה. זה היה חלוקה רפואית. ועכשיו לחלוקה החברתית:ציבור לקויי השמיעה מתחלק מבחינה חברתית, לדעתי, ל-3 קבוצות: לקויי שמיעה כבדי שמיעה וחירשים, שהשפה העיקרית שלהם ביומיום היא שפת הסימנים, הם קבוצה אחת. הם חיים בעולם, שדרך התיקשורת העיקרית שלו הוא שפת הסימנים. קבוצה שנייה הם לקויי שמיעה כבדי שמיעה וחירשים, שאינם יודעים את שפת הסימנים והשפה שלהם היא השפה המדוברת. הם חיים בקרב השומעים, אבל הם מרגישים שונים גם מהשומעים וגם מהמסמנים. הם לא מצליחים להשתלב בצורה מלאה לא בין השומעים ולא בין לקויי השמיעה המסמנים. הקבוצה השלישית לקויי שמיעה כבדי שמיעה וחירשים, שהשפה העיקרית שלהם היא שפה מדוברת, אבל הם יודעים לדבר בצורה שוטפת גם את שפת הסימנים. אנשים אלה נהנים משני העולמות גם יחד. גם חיים בקרב השומעים, וגם נהנים מחברתם של לקויי השמיעה המסמנים.

moran f

New member
את מציגה דיעות כעובדות

הפלה היא רצח? תתפלאי לשמוע שזה סובייקטיבי לחלוטין ותלוי בהגדרת החיים. לא כולם מגדירים עובר כיצור חי. וגרידה, לא גרידא.

כיסוף

New member
תקשיבי

אמרתי מה שאמרתי וזאת דעתי, יותר צורם ולרדת נמוך ממה ששמעתי או יותר נכון קראו עיני אתמול בצאט על הדיעה על אוכלוסית שומעים ובפעם השניה מילא פעם ראשונה (במסר פרטי) אבל בפעם השניה יותר מזה אין ולא יהיה. להגיד על קהילת השומעים שהם נחשבים ליהירים יותר מקהילה החרשים. ושאני באה ואומרת שנכון יש דברים בגו ואולי יש להם על מה בנסיבות שהם עובדות בשטח ולכן קיימות שתי אוכלוסיות של השומעים ושל הכבדי שמיעה והחרשים לבין לשמוע בצאט משפט כמו "גם הנאצים חשבו ככה על היהודים" זה בשבילי חציית קו אדום. ואני מאוד מקווה שלא רובכם חושבים על השומעים שהם בהדמיה שכזאת כמו במשפט הזה. חבל לך מורן להמשיך את הדיון הזה גם אחרי שאמרתי את דעתי שלי בנוגע לעניין הפסקת הריון בעתיד "של חרשים" ומעניין שאין דיעות נוספות של חרשים על הכחדתם בעתיד. ביי מורן

0ne Man

New member
סליחה, הציטוט המדוייק שלך היה

שלדעתך השומעים עליונים על החירשים (כלומר החירשים נחותים מהשומעים), בגלל שהחירשים לא שומעים. ואני ציינתי שגם הנאצים חשבו שהם גזע עליון. זאת בושה לדעתי, שיש שומע שחושב שהחירשים נחותים! זאת ממש ג ז ע נ ו ת! אני מביא כאן את קובץ השיחה שהיתה בצ'ט, למי שמעוניין לקרוא. השמטתי מהקובץ פרטים אישיים של אחת הגולשות, לבקשתה.

0ne Man

New member
תגובה של כיסוף שנמחקה מהשירשור

מאחר וערכתי מחדש את הקובץ של השיחה בצ'ט לבקשת אחת הגולשות (מחקתי פרטים אישיים של אחת הגולשות שהופיעו בשיחה) אני מעתיק לכאן את תגובתה של כיסוף, כדי שלא יהיה טענה שאני מנצל את מעמדי למחוק הודעות נגדי. עליונים = יהירים כיסוף כל עוד הויכוח היה על שומעים וחרשים יופי טופי אבל שאתה משייך עניין ומזכיר מילה שקשורה בנאצים זה כבר עובר את הגבול. ואין פה שום גזענות . בושה יותר שמישהו משתמש במילה נאצים לצורך ויכוח.

למעלה