תחזית משנת 2000

כיסוף

New member
באבוההה בוההה כשל ../images/Emo132.gif

אני שבחרתי להביא את המקרה מהצאט החלטתי להחסיר שמות נפשות הפועלות בצאט ולא ציינתי מי אותו דובר שאמר מה שאמר. ומנהלינו היקר בחר בדרך עקיפה של אאוטינג לבחור בהגנה הכי טובה בעיר להביא את תוכן השיח, אין לי בעיה עם תוכן השיח כי הבאתי בהודעתי הראשונה את המקרה. לעומת זה לא ידעתי שמנהל יכול לשמור תוכן שיח ולהביאו קבל עם ועדה לפורום כהוכחה. לא משנה שכן נעשתה עריכה שהוא חתך את הדברים הראשונים של משתמשת בשם חירשונית מתחילת דבריה והביא מה שרצה לנכון. ולאחוריי זה החסיר שם של כותבת בפורום כי זה כן היה צריך להיות וגם בגלל שביקשה ממנו. בעעעעעעעעעעעעעעעע... ועוד פעם בעעעעעעעעע.. מעניין אם מסרים אישיים שכותבים גולשים למנהלים עוברים כלאחר יד באותה מתכונת כ... יצר מציצנות. לא זכור לי אף מנהל פורום של קהילת החרשים ולקו"ש שהשתמש בצורה כזאת כלפי הגולשים שלו. או מנהל אחר בכל פורום שהיה נוהג בצורה הזאת. מה שכן בצאט רואים מי התחיל ומי אמר מה והתגובות הנלוות. זה עוד מסומן בכחול כמו מארקר זוהר.

0ne Man

New member
ליתר דיוק

כל גולש יכול לשמור את קובץ השיחות בצ'ט, ולא רק המנהלים.כשהודעת לי בצ'ט שאת הולכת לפרסם את תוכן השיחה, מצאתי לנכון לבצע מיידית שמירה את השיחה, כי ידעתי שתנסי לסלף, כהרגלך, את תוכן השיחה. הקובץ שנשמר, הוא בדיוק כפי שהופיע בצ'ט.לא ערכתי ולא מחקתי בו כלום, פרט לפרטים המזהים של גולשת, כפי שאמרתי. בצ'ט נמחקים באופן אוטומטי השורות הישנות ביותר, ולכן, כשעשיתי את השמירה, דברי הפתיחה של חרשונית כבר לא הופיעו, לכן טענתך ש"מחקתי את דברי חרשונית" בפירוש לא נכונים. ולגבי המארקר, כפי שידוע לך היטב, ומשום מה את "מעלימה" עובדה זו, כך מופיעים המנהלים בצ'ט. לא אני הדגשתי במארקר זוהר את דבריי. חבל שאת מנסה כל הזמן להסוות ולסלף דברים.

כיסוף

New member
../images/Emo128.gif ../images/Emo31.gif ../images/Emo128.gif

יתר דיוק מה יתר דיוק. יתכן שכל גולש יכול לשמור קובץ שיחות צ'אט אבל לא נראה לי שגולשים יעשו את זה . הבאת את הקובץ יופי נחמה!! לפי ישור קצוות שם בשיחה תן לאחרים להחליט מה הם רוצים להבין ומה הם רוצים לערוך לפעמים אתה מתנהג יותר כגולש ולא כמנהל. אתה מרשה לעצמך דברים שיש כללים למנהלים של עשה ואל תעשה כנראה עוד לא הפנמת את הכללים לגבי ניהול פורום יעבור לך .....
כל תוכן השיחה רשום בקובץ לא צריך להביא כלום לכאן כהוכחה שאני אמרתי שמעניין אותי מה השומעים יגידו על אותה הגדרה לא חשבתי בכלל להעתיק קובץ שיח לכאן מה גם שהיו עוד נוכחים בצאט שצריך היה לשמור על אופי השיח ושמירה על הכינויים שלהם והפרטיות שלהם עובדה שכאן אתה כותב שישר ביצעת שמירה שכולם יראו מי ששלם עם הודעות שלו שהוא כתב לא צריך להביא הוכחות כתובות. זהו נסתם הגולל של ההוכחות הכתובות.

moran f

New member
מה הקשר לצ'אט?

אני לא הייתי אתמול (או אי פעם) בצ'אט. אני רק אומרת שמה שאמרת אינו עובדה אלא דיעה. הייתה לי הרגשה שאת מנסה להציחג את המשוואה "הפלה = רצח" כעובדה. אם זו לא הייתה כוונתך ואכן הבעת את דעתך בלבד - יופי. חוץ מזה, לא התייחסתי לנושא "חירשים מול שומעים". מבחינתי לא הכל סובב סביב זה. חבל לי להמשיך את הדיון? אני מבטיחה לך שאני מסוגלת להחליט לבד מתי כדאי לי להמשיך את הדיון ומתי לא.

genetist

New member
הערות לתחזיות

טוב, מה שאני טוענת: עם כל הכבוד לפרויקט גנום אנושי אשר יעזור ויגרום לגילוי עוד גנים האחראים לליקוי שמיעה... כבר מזמן גילו גן שגורם לליקוי שמיעה ומציעים אותו באבחון גנטי בינתיים רק אחד כי הגן הזה הוא גן הנפוץ בישראל וגם מציעים אותו רק למשפחות עם היסטוריה של מקרי אובדן שמיעה. אוי.. ויש עוד גנים שהתגלו והמון!!!! ויש עוד המון גנים...אז בטח שיקח המון זמן עד שיעשו תרפיה גנטית לכל גנים...יציעו את זה אלטרנטיבית להשתלה קוכלארית... אל תדאגו להפסקת הריון (לידה מוקדמת) או הפלה: אם בני הזוג יודעים בוודאות שהעובר ליקוי שמיעה ניתן להם להחליט, זה החלטתם לתכנן משפחה וזו בעיה שלהם שהם לא מבינים שאובדן שמיעה היא מחלה גנטית קלה (רוב מקרי ליקוי שמיעה הם על רקע גנטי) וניתנת ל"ריפוי" באמצעות השתלה, עזרי שמיעה ושיקום דיבור.לפי מאמרים אחרונים שנערכו לאחרונה, אחוז נמוך ממש המששתפים טענו שישקלו באמת לעבור הפלה\הפסקת הריון במקרה של גילוי ליקוי שמיעה. עוד משהו בני הזוג לקוי שמיעה מעדיפים ללדת ילדים לקוי שמיעה ומוכנים לשקול לעבור הפסקת הריון\הפלות אם עוברים שומעים...

0ne Man

New member
זה מזכיר לי מאמר שקראתי פעם

על זוג נשים חירשות, שהיה להן תפילה אחת- שהתינוק שיוולד יהיה חירש... ניסיתי למצוא את המאמר ולהביא אותו לכאן, אבל לא הצלחתי למצוא. מנוע החיפוש בפורומים הוא לא משהו...

צלף

New member
../images/Emo92.gif הנה הקישור למאמר על

זוג לסביות תינוק חירש ומהומה בארה"ב כאן

moran f

New member
אוקיי, עצור רגע

הגן הדורם לחירשות? גן אחד? לכל סוגי החירשות? בפירוש לא. כבר היום, עד כמה שזכור לי, מכירים מספר גדול של גנים שקשורים לשמיעה. אוטיזם הוא מחלה תורשתית שאפשר לאבחן היום בבדיקות טרום לידתיות? אני לא בטוחה שידוע מה גורם לאוטיזם (ראה ערך ההורים שמשוכנעים שילדם אוטיסט בגלל חיסון).

0ne Man

New member
עד כמה שאני יודע

כבר בתחילת ההריון מתבצעת בדיקה שיגרתית לגילוי תסמונת דאון (אוטיזם) וברוב המקרים, אם מתגלה שלעובר יש את התסמונת, מופסק ההריון, על פי בקשת ההורים. יש הרבה גנים שגורמים לחירשות, ולא מזמן קראתי שחברה בארצות הברית השלימה לאחר 4 שנות מחקר את מיפוי כל הגנום האנושי, ובקרוב הם יתחילו ביישום מסחרי של המחקר. כלומר, החברה תציע את האפשרות להורים שבאים להיבדק, לקבוע את מין הילד,את צבע השיער, את צבע העיניים, ובמיוחד- סינון מומים אפשריים בעובר. יש כיום ויכוח גדול בקרב הרופאים אם לאפשר את בחירת מין העובר, כי זה נראה להם אפשרות לא אתית ולא מוסרית, וכל מוסדות הדת כמובן מתנגדים להתערבות בתהליך סינון העוברים. אולי זה נשמע לא אנושי, אבל כבר כיום, כאשר אישה מתקשה להכנס להריון, מפרים הרבה ביציות שלה ומשתילים ברחם שלה, בתיקווה שאחד או שניים ייקלטו בהצלחה, ואחר כך עושים "דילול" של העוברים שהתפתחו יותר מהרצוי.בבנק העוברים יש מאות עוברים שנשמרים בהקפאה עמוקה עבור זוגות, שעברו ניתוח למשל, למקרה שיירצו בעתיד ילדים, ואחת למספר שנים עושים "ניקיון" בבנק הזה. וכל זה- עובדה.

moran f

New member
הבנתי איפה הטעות שלך

תסמונת דאון ואוטיזם הן שתי מחלות שונות מאוד. אם תרצה יותר פרטים, יש בתפוז פורום אוטיזם. אני לא בטוחה באיזה אחוז מהמקרים מתבצעת הפלה של עוברים שאובחנו כחולים בתסמונת דאון. מיפוי הגנום האנושי לא אומר שמחר יוכלו לדעת את צבע השיער של עוברים. יש את רצף האותיות וכו', אבל עוד לא יודעים מה כל גן עושה ואיך נקבעות תכונות שונות. הדרך עוד ארוכה עד שנגיע למצב שבו נדע את כל זה. לבדוק האם העובר הוא זכר או נקבה היו יכולים לעשות הרבה לפני מיפוי הגנום. עד כמה שידוע לי במקרים מסויימים בהם קיימת מחלה תורשתית חמורה שפוגעת רק בזכרים או רק בנקבות מאפשרים להורים לבחור את מין היילוד. כבר עשו יותר מזה - לפחות במקרה אחד אישרו להורים שילדם (אני לא זוכרת אם בן או בת) הראשון נולד חולה במחלה קשה ונזקק לתרומה כלשהי (שוב, אני לא זוכרת מה בדיוק זה היה) לברור עובר שיתאים גנטית לילד החולה ויוכל להיות תורם. לא כל הרופאים רואים דברים כאלו כלא מוסריים ולא אתיים ולכן בדיוק יש ויכוח. בתהליך ההפרייה המלאכותית לא מחזירים "הרבה עוברים" לרחם - היום מוסכם (פחות או יותר, לכל דבר יימצא מתנגד) שרצוי לא להחזיר יותר משני עוברים כדי להמנע ממצב של הריון מרובה עוברים (שמטבעו הוא גם מרובה סיכונים). כן, יש עוברים שנשמרים בהקפאה. לא עבור אנשים שעוברים ניתוח (או בד"כ טיפולי הקרנות ודומיהם) - במקרה הזה מקפיאים זרע/ביציות. העוברים המוקפאים שייכים לזוגות שהתחילו את תהליך ההפרייה המלאכותית. בקשר ל"נקיון" - זה לא משהו שאני מכירה, אני אשמח לקבל סימוכין לזה. בכל מקרה, מה הקשר בין כל סיפור ההפרייה המלאכותית לבין שאר הדיון?

0ne Man

New member
תגובה למורן

היי מורן, קודם כל, בתשובה לשאלתך שבסוף, למעשה אין קשר בין נושא ההפרייה המלאכותית לבין שאר הדיון. הדיון התפתח כתוצאה מהויכוח שהתעורר, האם זה מוסרי או לא מוסרי לבצע הפלות בתחילת הריון, לאחר שהתברר כי בעובר יש מומים מולדים. התעורר כאן ויכוח שבהתחלה היה לגיטימי אבל אחר כך גלש לפסים אישיים, וחבל. אני רוצה להבהיר כאן, שאני לא הבעתי כאן בשום שלב דיעה, אם אני מצדיק או לא מצדיק הפלת עוברים עם מומים, כולל חירשות, אבל היו כאלה שפירשו ש"אני נגד חירשים" וזה כל כך לא נכון, מכיוון שאני חירש בעצמי! כבר עכשיו מרכז רפואי רבין מבצע בדיקות מומים גנטיים בעוברים בתחילת הריון, על מנת לאפשר להורים לקבל החלטות בקשר להמשך ההריון.אני מצרף לך את האתר של מרכז רפואי רבין. אני מודה שבאמת התבלבלתי בין תסמונת דאון לאוטיזם- היה לי הרושם שזה היינו הך. בקשר לשאלתך לגבי "ניקיון עוברים", התקנות מתירות למוסדות הרפואיים שמאחסנים עוברים בהקפאה עמוקה להשמיד אותם לאחר 5 שנים, אלא אם ההורים התנגדו לכך. לא מצאתי את התקנות עצמם, אבל מצאתי אתר שעוסק בזה בעקיפין, ואני מביא אתר שמדבר בעקיפין על תקנות שמירת עוברים. כמובן שיש עוד דרך ארוכה עד שהורים יוכלו לבחור צבע שיער או עיניים, אבל זה יהיה מוקדם יותר משחשבנו! פרוייקט הגנום האנושי יאפשר לרופאים לדעת, כבר בשלב ההריון, מה יהיו הסיכויים של האדם שיוולד לחלות במחלות תורשתיות כמו סרטן, סכרת, וכמובן חירשות! דבר שמעורר עד היום ויכוח אתי גדול מהי ההצדקה הרפואית להתערב במלאכתו של הטבע. אני לא מביע כאן שום עמדה. אלא רק מביא את המידע לידיעתכם.

moran f

New member
ואתה עדיין טועה

קודם כל, זה שהתקנות מאפשרות למוסדות להשמיד עוברים לא מוכיח שזה נעשה בפועל. בקשר לפרוייקט הגנום - זה לא בהכרח יהיה מוקדם יותר משחשבנו. אני לא יודעת מה אתה חשבת, אבל הדרך לשם עדיין ארוכה. רצף האותיות בגנום, שזה מה שפרוייקט הגנום האנושי עסק בו, הוא טוב יפה ונחמד אבל לא מספק הרבה מידע. עכשיו מגיע החלק הקשה - זיהוי הגנים, בדיקה מהו התוצר של כל גן וכו'. סרטן אינו מחלה תורשתית לחלוטין. בסוגים שונים של סרטן ישנם גורמים תורשתיים, אבל הם לא מחייבים הופעה של המחלה, הם פשוט מגדילים את הסיכון לחלות. כדוגמה בוא ניקח את סרטן השד - יש לפחות שתי מוטציות שאני מכירה שקשורות אליו. מי שנבדקה והתגלה כי היא נושאת את אחת המוטציות עלולה לחלות בסרטן השד בסיכוי גבוה יותר מאשר מי שלא נושאת אותה, אבל זה לא אומר שהיא תחלה! גם בנושא סכרת עוד לא ברור לחלוטין מהו החלק התורשתי ומהו החלק הסביבתי במחלה. ישנם שני סוגים של סכרת, אגב, כך שיכול להיות שבאחד מהם הגורם התורשתי גדול יותר ובשני הגורם הסביבתי קטן יותר. בקשר לויכוח האישי - הוא באמת לא מעניין אותי ואין לי שום כוונה להיכנס אליו. אני פשוט חושבת שאם אתם מתכוונים להתווכח בנושאים מדעיים כדאי קודם לדעת את העובדות לאשורן.

0ne Man

New member
מבחינה הגיונית

לא ייתכן שהמכונים שומרים את העוברים המוקפאים לעולם ועד. בסופו של דבר מתמלאים המאגרים וצריך מתי שהוא לפנות מקום לעוברים חדשים. אני מניח שכאשר זוג ההורים מגיע לגיל של נניח 45 או 50, כבר אין טעם לשמור בשבילם עוברים מוקפאים, כי בגיל כזה זוגות כבר לא יולדים ילדים. ואני באמת לא כזה מומחה בנושאים מדעיים, כדי שאפתח בויכוחים מדעיים...אני פשוט מעלה נושאים לדיונים, כדי לשוחח עליהם. לשם כך נועד הפורום, לדעתי. אני מאמין, אישית, שבעוד כ-10 שנים יתפתח מדע הרפואה בצורה דרסטית. זו תחושת בטן אישית שלי. אני מקווה שבעוד עשר שנים, אם את ואני עדיין נהיה בפורום הזה, נוכל לשלוף את הדיון הזה, ולראות מי טעה בגדול..

moran f

New member
בוודאי שלא לעולם ועד

יש גם מקרים, אני מניחה, בהם ההורים יודעים שהם לא ירצו עוד ילדים ולכן מאשרים להשמיד את העוברים עוד קודם. הנקודה היא שקשה לי להאמין שבלי שום התחשבות במצב משמידים את כולם אחרי 5 שנים. מה לעשות, לויכוח שהבאת יש צד מדעי. אי אפשר לשוחח על הנושא בלי לפחות קצת רקע, כי אז משרישים טעויות כמו תסמונת דאון = אוטיזם (טעות שאני מניחה שגם הורים לילדים עם תסמונת דאון וגם הורים לילדים אוטיסטים היו עלולים להיפגע ממנה). תחושת הבטן שלך טובה ויפה ומדע הרפואה הוא באמת מהמדעים ה"פופולריים" היום, ועדיין קשה לי להאמין שנגיע לתחזיות שלך בלי פריצת דרך היסטרית. מה לעשות, גם בתחומים "חמים" צריך לנהל מחקר מסודר וזה לוקח זמן.

מזכיר לי

תוכנית בערוץ 8 שראיתי אתמול - על הגעתם של זנים למקומות בהם אין מעצור להתפשטותם. כך הגיעה אצה עמידה מאקווריומים לחופי הים התיכון ומתפשטת בקצב מהיר לאורך חופי הים התיכון (קרואטיה, איטליה וצרפת בשלב זה). האצה רעילה, הדגים אינם אוכלים אותה ומכאן התפשטותה. ביולוג ימי החליט להביא חילזון מארה"ב שמוצץ את הרעל שלה כדי לספק לעצמו רעלנים נגד הדגים. שוב ושוב שאלו את הביולוג בתוכנית אם אינו חושב שהחלזונות יתחילו לאכול דברים אחרים לאחר שיסיימו עם האצות, ואני משער שאותו הדבר קיים ברפואה. אין "זבנג וגמרנו" אלא מדובר בכל ההשלכות לאורך דורות.

moran f

New member
אחד הסיפורים הידועים בנושא

הוא הארנבות שהובאו לאוסטרליה כדי לעצור התפשטות של מזיק מסויים. את המזיק הן אמנם עצרו, אבל אותן אף אחד לא עצר והן הפכו למזיק החדש. (אני לא זוכרת את הפרטים במדויק) בוודאי שזה נכון ברפואה, בעיקר בתרפיה גנטית. אם הגנים שמחדירים לאדם יגיעו לתאי המין הם יעברו גם לכל צאצאיו. אגב, היום תרפיה גנטית היא התקווה הגדולה אבל עדיין לא מעשית. לפחות מחקר אחד הופסק כי התגלה שיעור גבוה יחסית של סרטן במשתתפי המחקר.

צלף

New member
מאמר בנושא חרשות סביבתית

כתב אברהם צ, בראונשטיין הסתכלו בקישור המצורף המאמר הובא לכאן בגלל שהועלה הנושא הגנטי כגורם לחרשות.

למעלה