תחושת כישלון

vered 37

New member
תחושת כישלון

היום הוא אחד הימים הבודדים בו הייתי מאושרת ..סתם בלי שום סיבה.כל היום צחקתי..כמו שיכורה ולא מיין. בערב התארגנתי ונסעתי עם שני בניי לבת מצווה של חברת ילדות שלי מזה 20 שנה..סיגל. סיגל ועופר הם זוג נשוי שיש להם זוגיות מדהימה.קשה למצוא כזה דבר היום .נדיר. הבטתי במשפחה המדהימה הזאת כל הערב.התמוגגתי מאושר בשבילם.יש להם לסיגל ועופר שתי בנות מקסימות , עיניהן קורנות מאהבה.כל הבית הזה עטוף בחום ואהבה. פירגנתי להם בכל ליבי, התחבקנו סיגל ואני ואפילו בכינו מהתרגשות. ואני ילדה להורים גרושים הבטחתי לעצמי שאני בונה משפחה לתפארת ..ילדים בית חמוד..ארוחות ערב ביחד..וכמה סרטים שאני בניתי על המשפחה האידאלית....ובום הכל התפוצץ. בדרך הביתה ..הדמעות התחילו להגיע טיפין טיפין ניגבתי אותן כדי שהילדים יראו והרגשתי שהלב שלי מרוסק לרסיסים.. איזה כיף היה לראות את המשפחה האוהבת הזו...הרגישה..המגובשת..מאושרת כל כך..הצליח להם ובגדול.. והבנות שלהם..ילדות של אהבה אני מכנה אותן..אמיתי. כותבת עכשיו וחושבת...והדמעות לא מפסיקות..איזה כשלון..כל הסרט שבניתי אף אחד לא זכה לראות אותו..לא אני לא הגרוש שלי לא הילדים לא המשפחה הקרובה..לא סבתא ולא סבא. והילדים שלי ...לעולם לא יהיה להם את הברק הזה בעיניים כמו אותן בנות שנולדו מאהבה ..וגדלות יום יום לצד אנשים מדהימים שיודעים אהבת אמת מה היא. איזה איכסה לי בנשמה.איזו תחושת כישלון..בפרוייקט הכי חשוב בחיים נכשלתי. מה היה כל כך קשה להצליח ? נלחמים למען מטרה חשובה לא ? הדמעות יפסקו עוד מעט.. מחר יום חדש השמש תזרח כרגיל. ושוב אותה שגרה.

ל י M ו ר

New member
הבת שלי

לא ראתה יום אחד בחיים שלה אבא ואמא יחד, ויש לה ברק בעיניים וחיוך שאין להרבה ילדים שחיים בבית"מושלם"
למרות שאני טוענת שאת אף פעם לא יודעת מה קורה בין ארבע קירות ואנשים בחוץ משחקים את המשחק כל כך טוב לפעמים. לילדים שלך יש ויהיה ברק בעיניים כי יש להם אמא אוהבת ודואגת וזה מה שילד הכי צריך. מעל שנתיים הרגשתי ככה כמוך שנכשלתי שהבת שלי תהיה שונה תרגיש שונה. אבל היום כשאני מביטה בה , אני רק מתמלאת גאווה ומרגישה שהצלחתי

../images/Emo45.gif

גם האפרוח מעולם לא חווה את שנינו כמשפחה והילד מאושר. זה אנחנו ורגשי האשם שלנו שנמצאים שם בדמעות. חשוב לשים לב להבדל הזה.

י עלה

New member
למה לך

להיצטבט מחייהם של אחרים?למה להרגיש תחושת כישלון מול הצלחה של אחרים? הרי מדובר באישיות שונה,בזוגיות שונה,דינאמיקה שונה,קבצי עבר שונים, חוויות שונות,"שפה" שונה,לא רואה שום כישלון,רואה דרך חיים שסללת ובאיזה שהוא מקום זה היתפצל בגלל הנסיבות. אם תסכילו את ואב ילדייך להעניק את המירב ולצמצם כמה שיותר את הנזקים הנפשיים,תקבלו ילדים עם עיניים בוהקות,מאושרים במה שיש ,בריאים בנפשם גם עם רמת הרגישות שלהם נמתחה לאחר הגרושים. אל תתקנאי באחרים,תלמדי ליצור מסלול חיים מאושר עבורך ועבור ילדיך, מה שלא התאים אין לבכות עליו,יש ללמוד ממנו לעתיד. ואני חושבת, שיש הרבה מטרות חשובות בחיים מעבר לתבניות שנראות מהצד כמו בית קטן בערבה. תתעודדי ,לא הכל בידיים שלך ויחד עם זאת הרבה תלוי בך.

ורד, את יודעת מתי היית נכשלת באמת?

אם היית נשארת שם ומנסה לבנות איזה סרט בוליוודי הזוי למען הסביבה. אבל את לא נכשלת.... את העזת ויצאת מתוך ה"משפחה" שכבר לא עשתה לך טוב ושהיה לך רע שם. יש כל מיני סוגים של משפחות. ולך יש את המשפחה שלך וגם איתה את יכולה להצליח ובגדול. המשפחה שלי לדוגמא מונה את: חן ונוי ואת נפאל ואותי... ולהן יש תוספת של אבא שלהן... אבל אנחנו הן ואני מאושרות מאוד ומגובשות מאוד... ומחר באמת תזרח ה
מחדש....
וביום שאחריי מחר... את ואני... נחגוג....

a n a t i 3 3

New member
כבר אמרתי לך שאני אוהבת אותך../images/Emo35.gif

הצלחה,כישלון.. בעיני המתבונן
את יודעת מה היופי בכישלון
שאפשר ללמוד מימנו הרבה ואפשר גם אחר כך להצליח
אותן בנות שחגגו היום בת מצווה הן בנות של אהבה.. נכון.. אבל גם ילדייך הם בנים של אהבה.. אהבה ענקית של אמא כמוך, אמא שעוזבת הכל ולוקחת את הילדים שלה לאילת, אמא שקודם כל רואה את ילדייה אפילו לפני עצמה. מחבקת אותך חברה.. ובטוחה שהמחר יחזיר לך את החיוך היפה שלך

שירלי6

New member
כל מילה זהב, ענתי.

ורדינה, נכון שה לא מה שחלמנו. אבל יש חלומות אחרים לילדייך יש ברק בעיניים אני ראיתי יש להם אמא מדהימה. ואת אישה, איך אני אגדיר אותך לתפארת. את צריכה להיות גאה. כהם, בך במה שיש לך, במה שעברת. הגעגוע לחלום יישאר געגוע נותר לך להגשים חלומות אחרים. אוהבת אותך.

../images/Emo24.gifאת לא כישלון ואני בטוחה

שאם היה אפשר היית בוחרת אחרת ואת זה גם הילדים שלך בטח יודעים.

maof

New member
ורד ../images/Emo39.gif

יכולתי לומר לך פשוט להנמיך צפיות ואז הכאב יפחת. אל תראי את עצמך ככישלון לכול דבר יש את הסיבה שלו. "לעולם לא ניתנת לאדם משאלה בלי שיינתן לו הכוח להגשמה, אולם ייתכן שיהיה עליו לעמול קשה לשם כך" ואני רוצה למטט חברה שלי שכתבה...."מי שלא רואה את
בקצה המנהרה, מגלה את
הפנימי שלו. מעוף

מעוף

אולי אתה הקורבן... ותוכל לענות לי אחת לתמיד.... הכיצד מנמיכים ציפיות? יש הוראות הפעלה?

maof

New member
זה..... @שוט...@שוט

לחשוב אחרת זה להרגיש אחרת. היום אני יודע שרק דברים שאני יכול לשלוט בהם אני מצפה לתוצאות. מעוף

עזוב פשוט

למה להנמיך ציפיות? למה לא להחליף רגש ציפיה אמיתי ובגש מזוייף של חוסר ציפיה? בחיי שלא מבינה

מסכים עם מעוף ומוסיף..

תפעלי,תמיד באיזור ההשפעה שלך,נקודה והציפיות שלך? רק מעצמך,ובשום אופן לא מאחרים. כך תשלטי,בעצם,על החיים שלך ולא תאפשרי לאחרים להשפיע על קבלת ההחלטות הנוגעות לך,אישית.

רק עם עצמי

אין אזורים נטולי השפעתי... אין מדובר כאן על קבלת החלטות... שאלתי לגבי ציפיות... אם חושבת על זה דקה נוספת... מה שאומרים אתה וההוא... לא לצפות... משמע לא לקוות... וברגע זה נטלתם את התקווה בת שנות אלפיים.. מה עוד?

מה אנו מצפים?

שאחרים ינהגו כמונו,לא? שאחרים יבינו דברים כמונו,לא? אנחנו בעצם,מצפים מהם,להיות,לחוות,להרגיש,להבין,לדעת ולהתנהג ולהגיב כמו שאנחנו מרגישים ועושים. אנחנו מהאחרים. אבל הם...הם לא כמונו..לא היו ולא יהיו.. אנחנו נעשה מה שאנחנו מאמינים בו,במקום בו אנחנו יכולים להשפיע.. והם יפעלו מהמקום בו הם נמצאים ואם טוב לנו איתם אז זה בסדר ואם זה מתאים לנו אז זה בסדר ואם לא אז "הבחירה" בידינו אם להיות ולזרום איתם או לא. אבל בשום פנים ואופן לא לצפות מהם מה שאנו מצפים מעצמנו כי הם....לא אנחנו.. זו המציאות ! קשה ככל שתהיה.. כך,בכל אופן,אני תופס אותה..

maof

New member
את זה לא אמרו......./images/Emo13.gif

אני מקווה שיהיה שלום העולם. שלא יהיה יותר עוני וסבל. מעוף

romiki

New member
ממש לא בעיה להנמיך צפיות

מעבירים אותן למדף מתחת, ככה שהכתומות תהיינה ליד הכחולות

למעלה