תחושות בטן.

AeroRotem

New member
תחושות בטן.

*** לא לראשי ***

שלום לכן,

כבר כמה ימים אני מסתובבת עם תחושת מועקה, מנסה להדחיק, מנערת את הראש כשעולות מחשבות ואני פשוט חייבת לפרוק כדי לשחרר מעט מהלחץ שנוצר בפנים.
אשתדל לקצר היכן שלא רלוונטי, פשוט יש לי בלגאן בראש וקצת קשה לי להתפקס.
לפני מספר ימים , בשבוע 14 סבלתי מדימומים שבמהלכם הגעתי פעמיים לבית החולים כדי לברר את פשרם.
בפעם השנייה שהגעתי נבדקתי אצל רופא שבדק אותי פעם אחת בעבר, {בהריון קודם שהסתיים בהפלה} ומרגע שידעתי שזה הוא שהולך לבדוק אותי כבר חשתי לא טוב עם זה.
בפעם הקודמת הוא הכאיב לי במהלך הבדיקה, דחף אצבעות מבלי להגיד שזה מה שהוא הולך לעשות ובצורה ברוטלית, הייתי מציינת שהוא גם הסריח מסגריות אבל זה הרע במיעוטו.
אבל, שכנעתי את עצמי שזה לא נורא, שהכי חשוב להבדק ולמצוא את מקור הדימום וגם אם יש רופא פחות אנושי זו לא סיבה להתרגש מדי, אתן יודעות, הדברים האלו שכולם אומרות לעצמן במקום להקשיב לתחושות הבטן.
ואז נכנסנו לבדיקה, עם עוד אחות ואימי.
הבדיקה הראשונה הייתה עם המכשיר השקוף שנכנס בכדי לבדוק את מקור הדימום.
עברתי את הבדיקה הזו מספר פעמים בעבר, אבל כאב כזה והתפתלות כזו לא הייתה קודם לכן.
והוא הרופא היחיד מבין כל הרופאים שבדקו אותי בעבר שבחר לגעת לי באיבר המין עם האצבעות לפני החדרת המכשיר, אני מניחה שזה כאילו בכדי לפתוח פתח.
אבל זה מגעיל אותי, מטריד אותי, מכעיס אותי ודוחה אותי.
אף רופא לא מוצא לנכון לעשות את זה והוא היחיד שכן?! שחייב תמיד לגעת שלא לצורך ולהתייחס לגוף שלי, ששוכב שם חסר הגנה, כשאני לא יודעת מה עומד לקרות ומפוחדת, כאילו היא משחק.
כל כך כאב לי.
ואז כשהוא סיים את זה המשיך באולטרסאונד וגינאלי שאותו החדיר ושלף במהירות לא הגיונית ולאורך כל הבדיקה זרועו ממש עטפה את רגלי, שוב, אף רופא מעולם לא נגע בי בכלל במהלך הבדיקה.
כשסוף סוף סיים עם זה באתי מיד להוריד את הרגליים והוא אמר שלא סיימנו, לא הבנתי מה עוד יש לעשות ולפני שבכלל הבנתי, כשאני עדיין עם רגליים מורמות ובלי תחתונים, הוא משך לגמרי את הסדין שכיסה את איבר מיני כדי לעשות לי בדיקה בטנית!
הייתי בהלם! הוא חשף אותי לגמריי!
מיד משכתי באינסטינקט את הסדין כדי לכסות את עצמי והוא פשוט הסתכל ומשך אותו חזרה למטה, לגמריי!
אני משכתי שוב כדי לכסות את עצמי ושם הוא כנראה התייאש ועשה את הבדיקה.
ואם תהיתן לגבי אימי והאחות השתלוותה אלינו, לצערי לא השכלתי לבקש מאימי שתעמוד לידי ולא תשאר, יחד עם האחות מאחורי הוילון.
אז עצה ראשונה מכל הלב, כשאתן הולכות לבדיקה ולא מרגישות בנוח, בקשו מהאדם הנוסף בחדר לעמוד על ידכן, כדי שרופאים ירגישו שיש אדם נוסף, פחות חסר ישע שעומד לצידכן ופוקח עין על הנעשה.

אני לא יודעת מה לומר לכן...
בהתחלה מעט חששתי שיגידו שאני מגזימה, שאני רגישה מדי...
אם זו הייתה רופאה הייתי אומרת שהיא נטולת יחסי אנוש, ממורמרת ושחוקה.
אבל זה היה רופא, גבר, ואני לא יכולה שלא לחוש גם תחושה שהוטרדתי, משגעת אותי המחשבה שהוא היה חייב לדעת בי, לחשוף אותי ואולי אפילו נהנה מזה...
במבט לאחור, אני חושבת שהיו כל כך הרבה דברים שיכולתי לעשות אחרת, כמו לקום וללכת למשל.
לעמוד על שלי, להודיע שקודם אלבש תחתונים ומכנסיים. להעיר, לדבר.
ואני עובדת על עצמי במודע שלא לכעוס על עצמי, כי בתוך סיטואציה ועם כל הקושי מאוד מאוד קשה להגיב, החוכמה מגיעה הרבה פעמים לאחר מכן. אולי אפילו לרוב.
אני לא מנסה לעשות מזה בלגאן ענק, אני לא אתלונן כי אני לא מעוניינת להתמודד גם עם זה מעבר למה שאני כבר מתמודדת.
אני בסך הכל חיפשתי מקום לפרוק את אשר על ליבי, אולי לקבל מעט תמיכה ולבקש מכולן-
אנא, היו קשובות לתחושות הבטן ולמה שהלב אומר, בכל מקום וכל סיטואציה בה תתקלו בחיים, אתן לא מדמיינות, לא מגזימות ויודעות הכי טוב.

רותם.

שלי822

New member
omg דוחה ומגעיל

אני ממש מקווה שהרגשתך השתפרה ..מסכנה מה זה התוקפנות הזאת! בהחלט הייתי מדווחת !מי הרופא מאיזה קופה?
שולחת חיבוק תהיי חזקה

babkas

New member
אני חושבת שהדבר הנכון זה להתלונן...

או לפחות לכתוב מכתב לבית חולים.
זה חשוב כדי למנוע חוויה דומה מנשים אחרות.
ובלי קשר תקבלי חיבוק ענק.
והכי חשוב, הכל תקין?

חובה עליך להתלונן!!!

את חושבת על כל הדברים שהיית יכולה לעשות, אבל את שוכחת, שאם תיכנסי שוב לסיטואציה הזאת מול הרופא הזה, סביר להניח ששוב לא תעשי כלום. כמו כולנו. כי כ זה בנאדם מותקף לא מוצא באותו רגע את היכולת לענות בחזרה. מקסימום הוא מתגונן.

נכון, שמה שאת צריכה עכשיו זה אהדה וחיבוקים, ואני באמת שולחת לך אותם מכל הלב.
אבל החלק התועלתי שתרגישי באמת טוב עם עצמך, אם תעשי מעשה ותכתבי מכתב תלונה, עם תאריך ושעה וציון עובדות יבשות.

ולא רק בשביל הנשים האחרות שיפלו לידיים שלו.
גם בשביל עצמך, לפעם הבאה שגם את עלולה ליפול שוב לידיים שלו.

המון המון הצלחה!

ליל34

New member
זה כל כך מכעיס אותי

ואני חשה את כאבך. הזילות הזו כלפי הגוף שלנו, כאילו אנחנו רכוש של מישהו. אני מאחלת לך שאף פעם לא יתייחסו אליך שוב. ואם את יכולה להתלונן - מה טוב.

AeroRotem

New member
תודה לכולן

אני מעריכה מאוד את התמיכה.
לגביי, גילו שיש לי שלייה נמוכה ואני מנועה ממאמץ, שהייה בשמש, סקס וכו' לפחות לחודש הקרוב ומעקב אצל הרופא המטפל, מאמינה שהיא תעלה עם התקדמות ההריון.
לשמחתי אני גם גרה ועובדת בקיבוץ וכולם מאוד תומכים ודורשים ממני להשאר בבית גם כשרציתי לבוא קצת ולעזור כך שמבחינת עבודה אני משוחררת ממתח ולחץ.
אני משום מה לא מרגישה עדיין בנוח לתת אינפורמציה על הרופא ובית החולים אבל רובכן בטח לא תיתקלו בו מאחר והוא לא עובד בבית חולים מרכזי בלשון המעטה.

בכל אופן, הייתי אתמול בסקירה מוקדמת והכל היה בתקן והתינוקת פשוט יפיפיה וזה הכי חשוב.

שוב תודה לכולכן על המקום לפרוק.

kita1000

New member
את יכולה לפנות ל..

ארגון לתמיכה בנפגעות תקיפה מינית.
1202

הן יעזרו לך להבין את החוויה ולהשאיר אותה מאחוריך, לא משנה איך תבחרי להתמודד.

יקירה, את חייבת להתלונן, גם לי קרה משהו דומה

והאוזניים שלי מתחממות רק מלקרוא את זה, הלכתי פעם לרופא שלא היה הרופא המקסים והנחמד שלי. רופא חירום.
הוא בדק אותי בלי כפפות (אומנם לא החדיר אצבעות אבל החדיר למכשיר בלי), נגע לי ברגל, ובסוף ניגב אותי בחוצפתו עם הנייר שנשים קודמות שכבו עליו. ברוטלי לחלוטין.
והוא גם היה עצבני עלי כי לא נתתי לאישה שהיתה שם אחרי בתור להיכנס לפני כי היה לה ילד....,
להגיד מה יכולתי לעשות כשהוא בדק אותי זה לא דבר נכון, את בעמדה פגיעה והמחשבות לא ישרות (הוא רופא, הוא רוצה לבדוק אותי, אני מדמיינת..)

מה שחשוב עכשיו זה לא מה שעשית בבדיקה ההיא אלא מה שאת תעשי הלאה.
אני כתבתי מכתב להנהלת מכבי, אומנם התשובה שקיבלתי לא היתה מספקת. אבל הרופא הזה עכשיו יחשוב פעמיים. אם יותר נשים היו מתלוננות עליו אולי הוא גם היה משנה את דרכיו. בכל מקרה גרמתי לו לחשוב עכשיו פעמיים.

את חייבת לכתוב מכתב ולהתלונן, רופא הוא אדם שחייב לשים לב לדברים האלו. את לא מכונית ולא מחשב.
הכי חשוב במכתב תלונתך, היי רציונלית, את תפרטי הרגשות אלא את פרטי המקרה אחד לאחד.
הוא אדיוט גמור ואידיוטים צריכים לקבל על הראש. אני בטוחה שאם מישהו היה בודק לו את הביצים ככה הוא היה מרגיש בדיוק כמוך.

ובכל מקרה עם מה שתבחרי לעשות, אני שולחת לך חיזוקים.

למעלה