תחום האוכל

GeJuFan

New member
תחום האוכל

תהיתי אם יש כאן חבר׳ה שעובדים בתחום הקולינריה בקנדה?

אני קונדיטורית במקצועי, סיימתי תואר ראשון בתחום לפני מספר חודשים באוניברסיטת ג׳ונסון ווילס בארה״ב. אני כרגע בשנת עבודה בארה״ב שעומדת להיגמר בעוד כחצי שנה. עד הלימודים לא היה לי המון ניסיון בתחום האוכל, עבודות פה ושם.
אני כרגע בודקת אופצייה להגר לקנדה על בסיס התואר שלי כיוון שהבנתי שזה מקצוע מבוקש.

תוהה אם יש כאן מישהו מהתחום שיכול לספק קצת מידע על התחום בקנדה עם עדיפות לאיזור ונקובר או טורונטו (קוויבק לא אפשרית עקב אי ידיעת צרפתית), אבל פתוחה בכללי גם לאיזורים אחרים.

idohatam

New member
אני חושב שתהיה לך יותר הצלחה בקבוצות הישראלים ב, בפייסבוק

dlad1

New member
קולינריה

עובדת בתחום באזור ניאגרה. אכן יש בעיה למצוא ולגיס עובדים, אבל מעסיקים מחפשים בדרך כלל אנשים עם נסיון מעשי לא תואר. לפי מה שאני מבינה ממה שכתבת אין לך הרבה נסיון בתחום, ולכן העבודות שתוכלי למצוא הן בדרך כלל בשכר מינימום או קצת מעל ואינן מאפשרות הוצאת LMIA וקבלת ויזת עבודה. בשביל להוציא LMIA המעסיק צריך להוכיח שאינו יכול למצוא עובד קנדי שיאיש את המשרה, ויש גם עליות לבקשה שהן כולן על המעסיק ולא על העובד מה שהופך את הבקשה לכאב ראש לא קטן למעסיק.
אכן כפי שכתבו בקישורים אחרים תחום הקונדיטוריה באזור לא מאוד מפותח ויש פחות ביקוש לעובדים בתחום זה.
אני חושבת שכדאי לך לפנות ליועץ הגירה ולבדוק את האופציה של פתיחת פרופיל בEE אם יש לך את הנתונים המתאימים. שיחת יעוץ לא צריכה להיות יקרה במיוחד ושווה לפנות לאדם מוסמך כדי לקבל תשובות ואז להחליט מה לעשות.

GeJuFan

New member
הי דיאד, תודה! ה- EE

זה בדיוק מה שאני מחפשת מידע לגביו. אני מקווה שאם אני אוכל לקבל הצעת עבודה בתחום אני אוכל לעלות את האטרקטיביות שלי ולעלות את הניקוד שלי.

michaelbl

New member
לצערי קנדה היא לא מדינת קונדיטוריה

הקנדים מכירים קאפקייקס, באטר טארט, פאי דלעת ופאי תפוחים. זה בערך 90 אחוז מהמגוון הטיפוסי בקנדה.
תחום בקונדיטוריה בקנדה עלוב עד לא קיים. מתכוני אפיה שמתפרסמים לרוב מושתתים על קייק מיקס ובאופן כללי מאד קשה להשיג מאפים איכותיים כאן כי הרוב זה זבל של שורטנינג ומרגרינה כמו עוגות הפרווה באולמות בשנות ה80.
כמו שכתבו לך, בתחום מה שחשוב הוא הנסיון ולא התואר. אני כמעסיק מחפש נסיון מעשי ולא ממש מעניין אותי התואר.

michaelbl

New member
גם בטורונטו יש פה ושם

אבל בטח לא באותו קנה מידה כמו של הארץ הן מבחינת מבחר והן מבחינת איכות, ובטח אם משווים לגודל האוכלוסייה.
יש בעיקר מאפיות אתניות, אבל קינוחים הודיים זה זוועה ספוגת סירופ סוכר וצבעי מאכל, האיטליים משעמים והמבחר לא גדול, ובקיצור אין חידושים או הברקות.

GeJuFan

New member
גם פעם ארה״ב לא הייתה

מכה לאוכל או קונדיטוריה. אבל כל זה השתנה בעשור ומשהו האחרון.
בטוחה שאפשר למצוא משרות במקומות שמגישים קינוחים ברמה גבוהה. אולי לא המון אבל בטוחה שיש משהו (נגיד חברת קייטרינג, או אולמות כנסים, בתי מלון ו/או מסעדות, בתי קפה).
&nbsp
לגבי מה אתה כמעסיק עושה, לא ציינת אם אתה מהתחום או לא. אבל דווקא נהוג מאד בתחום להעסיק בוגרים טריים מבתי ספר (מן הסתם לא כשף הראשי או הסו-שף) לקולינריה שיש להם את הידע המעשי ולקחת את ההכשרה שלהם לשלב הבא. הרבה שפים אוהבים את זה כי זה מאפשר להם לעצב את אותו בוגר טרי כפי שהם רוצים, מאשר לשכור אדם שנמצא המון שנים בתחום וכבר מקובע בדרכיו וחושב שהוא יודע מעולה ופחות יקשיב או יחשוב שמגיע לו מלא כבוד רק כי הוא בתחום מלא שנים ויש לו ניסיון.

michaelbl

New member
אפשר לומר שבעקיפין אני מהתחום

לאישתי יש מסעדה/קונדיטוריה ואני די מעורב בעסק שלה.
אני לא יודע מה קורה במקומות הגדולים כמו בתי מלון, מרבית המקומות (גם המסעדות הגדולות ורשתות של מסעדות) מגישים זבל בתור קינוחים ומתחלקים לשניים, אלה שקונים קינוחים תעשייתיים ואלה שעושים את זה במקום ולרוב משתמשים בקייק מיקס עם קצפת ממיכל.
הבעיה שלך היא אחרת, גם אם יש איזה שף שמוכן לקחת בוגר טרי, אז הוא ייקח אותו בתור עובד זוטר, ואף אחד לא יטרח להתעסק עם אישור עבודה לעובד זוטר כשיש לו טונות של בוגרים מגורג בראון בטורונטו או בתי ספר אחרים, או מהגרים שמחפשים עבודה.

dlad1

New member
עבודה בתחום

אני חושבת שאת מפספסת את הנקודה שנידונה בפורום לא משנה כמה התחום מפותח או לא בקנדה, בגלל שאין לך נסיון תעסוקתי את מתחילה מלמטה מה שאומר שאף אחד לא יקבל אותך לעבודה בלי אישור עבודה, ולכן אין טעם לחפש עבודה לפני שמקבלים אישור כזה.

פורטי40

New member
שתי קונדיטוריות מעולות שאני מכיר בטורונטו. אבל...

Daniel & Daniel
Pusateri's
ואגב, כמה פריטים בקונדיטוריה של חנות הדגל במרכז העיר Maple Leaf Gardens - Loblow's קבלו ציונים טובים.
אבל...כאמור לא קל להגר לקנדה על בסיס תואר כל עוד המעסיק יכול למצוא קנדים שיעשו אותה עבודה.

JibRoller

New member
על טעם ועל ריח, אבל

דעה אישית - ממליץ להימנע מפוזיטריז, זה בדיוק מה שסיפרו כאן לגבי קונדיטוריה שעושה הכול מחומרי גלם מוכנים ומציגה את יפה ומוכרת ביוקר. מה גם שאחת מהבעלים התבטאה בעבר נגד יהודים.
אם השואלת מעוניינת, אולי שווה לבדוק בכיוון קונדיטוריות של מאפים בהשראה מזרח-אירופאית.

michaelbl

New member
פוסטריס סתם פלצנים

ופשוט מוכרים הלאה מוצרים שהם קנו, הם לא עושים שם דברים, והמחירים בשמיים.
הרבה מאד מקומות בקנדה, גם קונדיטוריות יחסית נחשבות כמו אמדאוס משתמשים בכל מיני אבקות אינסטנט, בצקים מוכנים ממפעל, מילויים מתוך דלי ופשוט מחברים את הכל.
בביקור האחרון שלנו בארץ היינו בסניף הדגל והמקורי של אוטמזגין בקרית מוצקין, ופגשנו אותו שם, אז אישתי דיברה איתן והוא לקח אותנו לסיור קטן במטבחים שלו מאחורה.
עם כל זה שאישתי קונדיטורית מוכשרת מאד ומקצועית, נשארנו עם פה פעור מהרמה והמקצוענות, אפשר רק לקנא (לא במחירים שלו)

michaelbl

New member
מי? אוטמזגין?

אתר מרשים.
הבחור אלוף במיתוג, אנחנו עוד גרנו במוצקין כשהוא התחיל בקונדיטוריה קטנה בכוך ברחוב צדדי. היום הוא אימפריה, החנויות והמוכרים נותנים תחושה של חנות תכשיטים, והאיכות שלו מדהימה, בטח יחסית לבררה של קנדה.

idohatam

New member
מרשים ביותר, מהתמונות חשבתי שיש לו אמפרייה חובקת עולם.

אף פעם לא יצא לי לנסות, אולי בביקור הבא.

פורטי40

New member
אני מקריית מוצקין
מכיר אך אוטמזגין , גרתי קרוב לחשמונאים

את ההמלצות שכתבתי , קבלת מאדם "מומחה" שהיה בעלים של PATISSERIE צרפתי בקנדה. אולי אי אפשר לסמוך עליו , משום שהו קנדי?

למעלה