תחביבים

קראתי תגובות, החכמתי, אבל יש שאלות נוספות

שאלה ראשונה בגלל שאישתי קוראת המון אז בבית לא נעשה כלום. היא לא ממש הכינה אוכל. לא ניקתה לא כיבסה כלום. נמאס לי באיזשהו שלב לחכות שנעשה את זה ביחד אז התחלתי לעשות את זה לבד. ועכשיו מבחינתה היא כבר לוקחת את זהכמובן מאליו שאני עושה הכל בבית ולה יש פטור. איך משנים את המצב? שאלה שנייה אחרי שקראתי כל מה שכתבו לי הלכתי לאישתי ואמרתי לה שאני רוצה שנקבע ערב אחד בשבוע שיהיה רק שלנו וזמן בסוף שבוע שיהיה רק שלנו זו הייתה התגובה שלה "לא מספיק יש לי לוחות זמנים בלימודים? הדבר האחרון שאני צריכה בבית זה גם לוחות זמנים. בבית אני רוצה להרגיש בנוח לעשות מה שבא לי מתי שבא לי ואם בא לי לקרוא ספרים זה מה שאני אעשה" אחרי תגובה כזו נראה לכם שיש עוד משהו שאפשר לעשות? תודה

מלודי6

New member
לקחה כמובן מאליו?

תתחיל לעשות פחות. אז המובן מאליו, כבר לא יהיה מובן מאליו. כן, תחיה קצת ברפש כתוצאה מהחוסר מעש, ואולי היא לא תעשה כלום, אבל אתה תראה לפחות מעשיה לאן. גם ראיה של דרכי התמודדות עם החיים מלמדים אותנו על בני-זוגנו לחיים. גם זה חשוב, במיוחד אם מתי שהוא אתם מתכוונים להביא ילדים. אתה צריך לברר בתקופה הקרובה האם היא מוכנה לשינוי. ובמידה ויש שינוי כלשהו, הכל טוב ויפה, אך במידה ואין שינוי, האם אתה מוכן להמשיך לחיות איתה למרות זאת? אם אתה עדיין תעדיף לחיות איתה, תצטרך לקבל את הקריאה המרובה שלה, תתייחס לזה כמו למישהי קרייריסטית, שמקדישה שעות מרובות לעבודה, זה חלק ממנה, אי-אפשר לנתק אותה מכך, גם אם תגרום לה להקטין את מידת הקריאה, עדיין היא תמשיך לקרוא הרבה ספרים, כי כנראה הקריאה זאת אחת מהאהבות הגדולות שלה. במידה ואינך מוכן להמשיך כך, ולקבל את הקריאה המרובה שלה, כנראה שתצטרך לעבור לעשות בינך לבין עצמך יחסינו לאן?

שילה1

New member
איש-תגיד לי.אולי הקריאה שלה זו התמכרות לשמה,

או בריחה? אולי משהו במצב ביניכם לא נעים ולא נח לה,ואין לה את הכוחות להתמודד? סתם שאלות למחשבה...

guyharar

New member
נשמע לי הזוי לחלוטין......

לשבת לקרוא 9 שעות? יכול להיות שהיא בורחת ממשהו? שהיא מקיפה את עצמה בספרים האלו מסיבה מסויימת? לא נשמע לי הגיוני לשבת ולקרוא 9 שעות.... עם כל הכבוד לכל מה שכתבו כאן. משהו פה ממש לא בסדר... נסה לחפש תשובות בצורה שונה. אולי משהו מפריע לה אז נוח לה לשבת ולקרוא בכדי לברוח? דבר ראשון - תפסיק לנקות ולסדר את הבית בעצמך. תשאיר כלים בכיור ,אל תבשל (תאכל בחוץ או תחייה על כריכים). מה שעוד הייתי מנסה אם זה היה אני זה לפגוע לה באיזשהי נוחיות שיש לה כיום.. משהו שיזעזע אותה ויגרום לה להתעורר ולחשוב. ולסיום - משהו פה מאוד מסריח . לא ניראה לי שכל כך איכפת לה ממך אם היא לא טורחת להקדיש לך כמה שעות ביום שבת ,ועם התגובה לגבי הלוחות זמנים זה בכלל משהו מקומם.. ניראה לי שאתה "ברור מאילו" עבורה וזהו... שיהיה לך בהצלחה!

Cleopatra4

New member
ואו, נשמע הזוי לגמרי...

לי היתה תקופה שהייתי בדכאון נוראי וברחתי מהכל ע"י צפיה בטלויזיה...אבל אז הייתי באמת במצוקה וזו היתה הדרך שלי לברוח. נשמע שהיא באמת מקיפה את עצמה בספרים כדי לברוח מהמציאות...איך אפשר לשבת 9 שעות במרפסת ולקרוא ספר כשיש לה בעל שהיא אוהבת שמת לתשומת לב? לגבי עבודות הבית - תדבר איתה ותגיד לה ככה "מתוקה, יש המון דברים שצריך לעשות בבית כגון כביסה / ספונג'ה / קניות / כלים / מחק את המיותר, הייתי מאוד שמח אם היינו מחלקים את מטלות האלה בינינו, אני מוכן לקחת על עצמי את המטלות X , מה את מעדיפה לקחת על עצמך, אשמח אם נעשה דברים ביחד?" גם לנו בבית יש בעיה שאם אני לא אומרת לבן זוגי מה צריך לעשות, מבחינתו שהבית יהיה ברפש והכלים יהיו בכיור שבוע ימים. אבל אני מנג'סת לו, כי את רוב הדברים עושה אני + עוזרת ואני לא אוהבת את זה. אז יש לנו הסכם שאומר, לדוגמא, שאם הוא מבשל בסופשבוע אני שוטפת את כל הכלים. או שכלים למשל עושים יומיים אני יומיים הוא. כביסה עושה אני, יש לנו גם חתולים אז חול חתולים מנקים יומיים אני יומיים הוא. יש מן חלוקה לא רשמית וגמישה מאוד בנושא המטלות. תנסה את זה גם... מצד שני, נשמע שהיא לחלוטין לא גמישה איתך בנושא הזמן הפנוי, כשהקשר שלנו כמעט התפוצץ על רקע תסכול שהיה לבן זוג בגלל היעדר חוסר תשומת לב מצידי, התחלתי לשים הרבה יותר לב לכמה זמן אני משקיעה בנו...וזה באמת השתפר, אם כי הוא עדיין מתלונן, אבל לפחות התלונות פחתו. היא צריכה להתחשב בצרכים שלך ואתה בשלה! נשמע שכרגע היא בקושי מקדישה לכם זמן מלבד סקס...וזה ממש גרוע, אתם זוג מאוד צעיר! תגיד, עם חברות היא יוצאת? או שגם עליהן היא מוותרת בשביל הספרים?

אייבורי

New member
אז תגיד שזאת הבעיה

מילא אתה נוהג ככוסית, אתה גם עוזרת הבית. תשמע, כל עוד תמשיך לנקות, היא צודקת, אין סיבה לשינוי. הגיע הזמן לחזור להיות גבר של פעם, איש מערות. ראשית הפסק מייד לנקות, לבשל, לכבס תתחיל לתקוע נאדים ריחניים ולגרבץ. שנית דרוש ממנה למזוג לך אוכל ושתביא גם פיצוחים למשחק השבת. הקפד על הנושא במשך חודשים ובוא לספר איך המצב.

misty10

New member
אני אספר לך משהו אישי

1. כשאישי פגש אותי, הייתי אחרי חודש שנפרדתי מהחבר הקודם, והייתי על הפנים, הבית היה זוועה, (אבל אני גם לא אוהבת לנקות ולסדר בכלל), בן זוגי הוא בחור מאוד נקי וסטרילי, אני באותה תקופה עבדתי 10 שעות ביום, ולכן הוא החליט שהוא לוקח את עניין הנקיון על עצמו, וכל פעם שהייתי באה, הבית היה פשוט מבריק יותר, או דברים אחרים נעשו, כמו: כביסה, ערמת הכלים הנצחית שהייתה בכיור, וכו'... ואז הפסקתי לעבוד (כי נגמר הפרוייקט) והוא המשיך לנקות, כל עוד הוא ניקה, למה אני צריכה להתאמץ??? התחלתי להזניח עוד יותר, וכך יצא שהיה לי בבית עוזרת בית בלי תשלום, ואני הייתי חופשיה לעיסוקים שלי... (ותמיד יש לי עיסוקים, אם קראת את מה שאני עושה, וכל פעם אפשר להוסיף עוד...), גם לו הגיע החלסטרה, והוא בא ואמר: אין מצב, אני לא המשרת שלך, את רוצה משהו, הגיע הזמן שתעשי, ואחרי שהתרגלתי שהכיור נקי, והכביסה נקיה ומקופלת יפה בארון והבית נקי, ושטוף פעמיים שבוע. וכו... הוא החליט שהוא מפסיק לנקות ולעשות בבית... ופתאום הייתי מוצאת כלים בכיור, ואת הכביסה שלי הוא לא הכניס למכונה (רק את שלו) ואם הייתי רוצה בגדים נקיים, הייתי צריכה לעשות כביסה לבד... לכן, לדעתי עשית טעות ראשונה שהתחלת בזה, כי היא רואה אותך עכשיו כמשרת אישי צמוד... (לדעתי). משנים את זה כך: תשיג לעצמך גם פטור!!! ותודיע לה כך: גם את חיה בבית הזה, גם את מלכלכת תנקי בבקשה. ובמקביל, תעשה לעצמך את הכביסה, אבל אל תכניס את הבגדים שלה, אין לה מה ללבוש??? בעיה שלך, מי שלא טורח בשבת, לא אוכל בשבת... פעם, פעמיים, היא תבין את הרמז (שוב, לדעתי) 2. תנסה להסביר לך דבר פשוט: בבית אנחנו ביחד, את לא לבד, יש לך בן זוג שאת צריכה להתייחס אליו, אני לא הייתי נותנת לוחות זמנים, אבל מנסה כן ערב אחד בשבוע לבוא ולהגיד לה: בואי נשב נדבר יש משהו חשוב שאנחנו צריכים לדבר וכו... ואם לא נוח לך להיות איתי, (כי היא רוצה בבית לעשות רק מה שנוח לה), אז מה אני בדיוק בשבילך? יכול להיות באמת שהיא קצת לחוצה מלוחות הזמנים של הלימודים, והיא לא רוצה להרגיש לחוצה גם בבית שזה מקום מבצרו של כל אדם, אבל היא צריכה להבין שבבית הזה יש עוד מישהו, והיא לא לבד... בכללי, אין לי תשובה מה צריך לעשות, זה פשוט מה שקרה אצלי, ומה שעבר לי בראש... אבל לפי מה שהבנתי, זה לא שחסר לך סקס, או שאתם לא מדברים לפחות פעם בשבוע... אולי, תנסה, להאריך את השיחה הזאת פעם בשבוע משעה של דיבורים לשעתיים/שלוש... או שאולי אחרי הסקס... תנסה למצוא איתה דרך לקבל את היחס בכמות שאתה מעוניין לקבל כמובן בלי לגרוע ממנה את האפשרות לקרוא, כי זה משהו שהיא אוהבת לעשות... בהצלחה

habubnik

New member
האמת שזה אחד המקרים שקשה לענות בלי לשמוע

את הצד שלה. פעם הייתי כמוה (בערך), הייתי נופלת על איזה ספר וקוראת באמבטיה, בשירותים, באוכל... אבל גם במצבים הכי קיצוניים לא הפסקתי לתקשר עם הסביבה או קראתי במשך 9 שעות רצוף. או שאתה ממש מגזים לשם הפואנטה או שהיא בורחת ממשהו במערכת היחסים שלכם. גם התגובה שלה נשמעת נורא מתגוננת ולא קשובה (אבל שוב, אני לא יודעת איך אמרת את זה, באיזה טון ובאיזו סיטואציה) - ייתכן שאתם באמת במצב שאתם זקוקים לייעוץ חיצוני. מישהו שיתווך ויקשיב לשניכם ויבין איפה קבור הכלב.

למעלה