תחביבים

תחביבים

אני בן 26 (אשתי בת 25) נשוי שנתיים בלי ילדים. בגדול הבעייה שלי פשוטה - אישתי עסוקה בתחביב שלה (קריאת ספרים) נון סטופ וזה בא על חשבון זמן הזוגיות שלנו. אישתי היא תולעת ספרים. היא פשוט קורת המון. אני ואישתי שנינו סטודנטים וגם ככה אין לנו הרבה זמן פנוי אבל כל זמן פנוי שיש לנו (בעיקר סוף שבוע) אישתי פשוט מזמינה אוכל טייק אווי ויושבת שעות במטבח לקרוא או שהיא יכולה שעות לשבת לקרוא במרפסת. ככה יוצא שבסופי שבוע אני מעביר המון המון שעות עם עצמי במקום עם אישתי. אין לנו ילדים אבל מה יקרה כשיהיו? היא תקרא ותפיל עלי את הילדים? גם ככה עכשיו הזמן היחיד שיש לנו לבשל ולנקות את הבית זה סופי שבוע ואת הרוב אני עושה לבד כי אישתי קוראת. דיברתי איתה על זה שזה מאוד מפריע לי שהיא מבלה המום עם ספרים ובקושי איתי. להגנתה היא אמרה שהיא לומדת כל השבוע ואין לה זמן ו/או כוח לקרוא והיא מאוד אוהבת לקרוא אז סופי שבוע זה הזמן היחיד שלה. שזה ממלא אותה באנרגיות לקראת עוד שבוע. אני בדילמה כי לא משנה מה אני מבואס. אם אני נלחם בה ולא נותן לה לקרוא אז בכל מקרה אני לא מקבל את מה שאני רוצה. במקום זמן זוגי אני מקבל זמן עם אישה עצבנית. אם אני מוותר לה אני כל הסוף שבוע לבד (או עם חברים או משפחה אבל בטח לא איתה). גם ככה באמצע שבוע בגלל לחץ החיים אין לנו זמן להיות ביחד, לעשות דבים ביד, לדבר, אז זה נורא מתסכל שגם בסוף שבוע כשיש לנו זמן בגלל הספרים של אישתי זה לא יוצא. מה אני עושה? אני עייף בטירוף מכל הסיפור הזה...

seeyou

New member
במקום זמן זוגי אני מקבל זמן עם אישה עצבנית

יש פיתגם שאומר:" איך שאתה מסדק את המיטה ככה תישן בה". הכרתם ליפני הנשואים? המצב היה שונה בהרבה? זה התחיל רק בזמן האחרון? לפעמים הזיווג הוא לא נכון-לכן טוב שאין לכם ילדים יש רגע של אמת וכנות עם עצמכם. למרות שכול אחד לוקח מהנשואים מה שמעניין אותו אישית עדיין אמור להיות גם נושים משותפים. ההחלטה בידיים שלך. יוסי נ.ב לכול אישה "מודרנית" יש "תחביבים" משלה
היא נמצאת עדיין בשלב ה"טוב"

שילה1

New member
רק שיחות,והרבה.מבינה בהחלט את אהבתה

של אשתך לקריאה,גם אני אוהבת לקרוא,אבל השאלה היא מתי כמה ואיך. לעיתים-שווה למתן קצת,להשקיע פחות בתחביב ויותר בבן הזוג. ולא.הזוגיות תאבד מחינה שלא לדבר על ערכה. והיה ואשתך לא תנהל אחרת את הזמן,וזו הרי הבעייה,מצא לך ,בזמן שהיא קוראת,תחביב שיעסיק אותך,וגם יגרום לך הנאה. ואם תצליח למצוא תחביב שיהיה חביב על שניכם-הטוב ביותר!

seeyou

New member
"השאלה היא מתי כמה ואיך"../images/Emo24.gif-

זה כבר לא קשור ב-IQ אלא ב-אינטליגנציה רגשית יוסי

אייבורי

New member
צודק, הכי טוב לבהות יחדיו בטלוויזיה

זה הרבה יותר זוגי ומענג. צר לי לבשר לך, הספרים של אישתך הם נכס, הבעיה איננה בתחביב אלא באי יכולת שלך לייצר עניין בחייך. אני ממליץ שתקרא ספרים, אחרכך תוכל למרבה הפלא לדבר עם אישתך אני בטוח שאם תציע לזוגתך בילוי כיפי יחדיו, היא תניח את הספר בצד לרגע. דר"א האיומים בנוגע לילדים תחת תחפושת החששות, הינם מכוערים ויובילו אותך בדרך בדוקה למלחת כוח מכוערת. בכלל בזוגיות כדאי לזכור, הניצחון שלך הוא גם ההפסד. אז אל תתפלא אם ניצחת אותה בקריאת ספר והפסדת אותה.

תודה לכל מי שהגיב ועוד משהו

לסי יו ששאל מה היה לפני הנישואים. אז התשובה היא מאוד פשוטה. אז אישתי לא למדה. היא עבדה. והיה לה מספיק זמן פנוי כדי להקדיש גם לי וגם לספרים. מה שהשתנה זה שהצטמצם הזמן הפנוי שלה והיא את כולו משקיעה בספרים. לאייבורי תודה על הרעיון של גם לקרוא ספרים ואז לדבר איתה אני אנסה ליישם את זה. למי שהציע למצוא לי תחביבים משלי אז יש לי מספיק אבל מה הרעיון בלהיות נשוי אם אני בשלי והיא בשלה. הראתי לאישתי את ההודעה שכתבתי פה והיא אמרה שאני פשוט עושה סיפור מכלום ושהלימודים שלה מאוד קשים לזה ושזה הדרך שלה לפצות את עצמה על זה. היא גם טוענת שזה לא שהיא משחקת משחקי מחשב או רואה טלנובלות או נמצאת שעות עם חברות או מהמרת או עושה שופינג מטורף היא רק קוראת ספרים. אני לא מצליח להעביר לה שמה שמטריד אותי זה לא הקריאה שלה אלא החוסר זמן ביחד. אני שמח שהצרכים של אישתי מסופקים על ידי קריאת ספרים (היא אמרה את זה) אבל מה עם הצרכים שלי? להיות קצת עם אישתי? אתמול אישתי קראה כמעט שלוש שעות במרפסת וניסיתי לשבת איתה שם וללמוד אז מבחינתה זהו היינו ביחד מבחינתי זה בכלל לא ביחד. מליון פעמים כבר דיברתי עם אישתי על הבעייה. בצורה רגועה. בזמן רגוע.לא האשמתי אותה בכלום. רק דיברתי על איך אני מרגיש. וכלום. פוגע בי עצם העניין שאישתי יודעת שיש לי קושי עם הקריאה שלה והחוסר זמן משותף שלנו ועדיין לא עושה כלום כדי לעזור לי עם הקושי. הרי בזוגיות עוזרים אחד לשני אם משהו כואב. אני לא מצפה מאישתי שתפסיק לקרוא לגמרי אבל אם היא מגיעה הביתה בחמש וחצי ואני מגיע הביתה בשש בערב ואחרי אוכל מקלחות ולימודים נשאר שלוש שעות עד שהולכים למיטה אז אני מצפה שהיא תמצא שעה להיות איתי ולא רק תקרא. זה הכול. ושוב תודה לכל מי שעוזר

אייבורי

New member
אל תעלב

אבל אתה נורא כוסית, כל הזמן רוצה לדבר על זה. באמשך, היא עוזבת אותך בשקט, תגיד תודה ולך לראות כדורגל. או שתעשה שופינג, מניקור פדיקור ושב עם חברים בבית קפה אופנתי.

I C E M A N 7

New member
יש בזה משהו

אישה שעוזבת אותך לנפשך
אבל בחייאת, אם הבילוי היחידי שלו עם אשתו זה לקרוא, אז בשביל מה צריך את זה? בשביל הסקס? אגב סקס, חייל מה קורה בתחום הזה? ודרך אגב, מה רע שהייתה מהמרת? אין כמו טקסס הולדם זוגי כשהמנצח לוקח את כל הקופה (מקווה שאתה מבין מה זה אומר קופה
)

סקס

בקטע של הסקס הכל בסדר. אבל זה הולך ככה: היא נכנסת מוקדם למיטה כדי לקרוא. אני נכנס אחריה. אנחנו שוכבים. אני נרדם והיא ממשיכה לקרוא. סקס זה כמעט הזמן היחידי שבו היא מותר על הקריאה שלה בשבילי. לפעמים אני ממש מרגיש כמו ויברטור כאילו כשבא לה להזדיין היא עוזבת את הספר אבל זהו לא בשביל שום דבר אחר. כאילו הספר מספק אותה לגמרי וכשהיא צרכה מין היא נזכרת בי.

Cleopatra4

New member
מה עם לקבוע למשל שפעם פעמיים בשבוע

מוקדשים רק לכם? למשל, פעם בשבוע תצאו לבד, מחוץ לבית, תשבו במקום נחמד, תדברו? תעשו הסכם שגם בסופשבוע חלק מהזמן מוקדש רק לשניכם - אני מבינה את את הסתכול שלך והוא לגיטימי לגמרי. תקראו לזה "הזמן שלנו" ותעשו משהו כייפי שעושה טוב לשניכם. גם איתי בן הזוג רק על חוסר צומי, רק שלדעתי אצלנו זה ממש רחוק מלהיות כל כך מוקצן... אני דווקא מנסה לעשות מאמצים לפנות זמן רק עבורו...

אני אנסה אם כי

באמצע שבוע זה בעייה כי שנינו מאוד עמוסים. בסוף שבוע כל מה שמעניין אותה זה רק לקרוא. אבל אני בהחלט אנסה. תודה.

תמבר

New member
עזוב אותך מקריאת הספרים

זאת לא באמת הבעיה. כמה פעמים בשבוע אתם עושים סקס? כמה פעמים בשבוע אתם יוצאים ומבלים רק אתם לבד? כמה פעמים בשבוע אתם יושבים לבד ומנהלים שיחה רצינית על נושאים שמעניינים אתכם, הקשר שלכם או החיים שלכם? כמה זמן בשבוע אתם מבלים ביחד עם חברים, משפחה או בילוי משותף כלשהו? כמה זמן בשבוע אתם באמת מבלים ביחד כמו שאתה רוצה? בוא תענה ונראה מה קורה פה.

תשובות (לא נעים להסכל במראה מסתבר)

אנחנו שוכבים בערך ארבע פעמים בשבוע והסקס הוא טוב. בקשר ללצאת לבלות או בילויים אנחנו לא יוצאים כמעט בכלל גם מישקולי זמן אנחנו מאוד עסוקים ועייפים וגם משיקולים כספיים (שני סטודנטים). בדרך כלל יוצא לנו פעם בשבוע למצוא זמן ולשבת לדבר על נושאים רציניים אבל זה קורה או כשהיא רוצה לדבר או כשאני רוצה ומבקש ממנה כמה וכמה פעמים. בילויים עם חברים ומשפחה אין משותפים כל אחד והחברים שלו כל אחד והמשפחה שלו. שורה תחתונה יוצא שבשבוע יש אולי ערב אחד שאנחנו מבלים בו בבית שעה שעתיים כמו שאני באמת רוצה

misty10

New member
אהבתי את מה שאייבורי כתב אבל...

לדעתי זה לא בסדר שהיא מזניחה אותך כבן זוגה. גם לי יש מלא תחביבים שגוזלים ממני המון זמן, אבל עדיין יש לי ולבן זוגי זמן איכות (אומנם מעט מדי לטעמי ולטעמו, אבל יש) קריאה אפרופו, זה הובי של שנינו, אולם אנחנו לא נמצאים בשלב של לימודים אינטנסיביים כמוכם. אני מקדישה זמן לקריאה, לבניית פאזלים, לתוכי (שמתקדם לקראת להקת תוכים שונים), להתנדבות במשטרה, לעבודה, למשחקים והתכתבויות על המחשב, לבשל... (יש עוד שניים שלושה שאני לא זוכרת כרגע). אבל עדיין מוצאת זמן ל: בקר את ההורים שלי/ו, אחים שלו (יש לו 4), אחיות שלי ואחיין שלי (2 אחיות), לצאת לבלות פעם בשבוע לפחות, לנקות את הבית, לעשות קניות פעם בשבועיים, לטפל בקטנוע, להשקות את הדשא, לכבס לקפל ולהכניס לארון, אני לא שוכחת שצריך גם לנוח לפעמים ועוד כל מה שעושים כשחיים... ועדיין נשאר לנו זמן איכות בשבילנו... היא יכולה לקרוא, וזה חשוב שהיא תקרא, תמצא לך גם תעסוקה אחרת שתעניין אותך, אבל אם לא יהיה לכם זמן איכות ביחד, זה בסוף ידעך מעצמו, ואתה תחפש מישהי אחרת שתהיה איתך, והיא, אני לא בטוחה שהיא תבין למה אתה רוצה להפרד (זה רק דעתי, גם אם עדיין אתה לא חושב על פרידה, כשאין התייחסות מצד הצד השני, זה בסוף מוביל לזה...) אבל אתה תרצה שתהיה לידך מישהי שגם תתיחס, ולא רק תחשוב על התחביבים שלה. אני למשל, כשבן זוגי מגיע מאוחר בלילה, מכינה לו בבוקר ארוחת בוקר טובה, אנחנו יושבים לדבר קצת (עד שאחד מאיתנו צריך ללכת לעבודה, או שאנחנו עובדים שנינו ערב... ואז יש לנו בוקר בשביל עצמנו (נדיר ביותר) או שאחד מאיתנו ממהר לעבודה, אבל יש לנו כעשרים דקות לשבת ולדבר...). בלילה לפני השינה, אנחנו תמיד מחובקים (כל הלילה) ויש דיבור של רבע שעה עד חצי שעה. מאוד חשוב לו לדעת מה עבר עלי באותו יום, וגם לי חשוב לדעת מה עבר עליו... יום שבת הוא יום מקודש לנו, כל השבוע רצנו והתרוצצנו, זה היום שבו אנחנו עושים רק בשביל עצמנו, אבל גם ביום הזה יש את הלבד ואת הביחד...

נומלה

New member
אם קוראים בתשומת לב

הוא כותב שהיא קראה שלוש שעות ביום שבת. השאלה אולי מה היא עשתה ביתר הזמן. כי שלוש שעות לא נראה לי כזה אסון לעסוק בתחביב ויש מספיק זמן לזוגיות גם.

misty10

New member
אם קוראים בתשומת הלב הראויה...

היא קראה ספר 3 שעות במרפסת... וזה לא אומר שהיא הפסיקה לקרוא אח"כ...!!! הבחור טוען שהיא כל השישבת קוראת... והוא לבד לגמרי... ככה שהוא מרגיש מוזנח... ולפי מה שהוא כתב (ואני מבינה שזה די חד צדדי, היא לא מכחישה את זה...)!!!

תיקון

כשהתייחסתי לשלוש שעות שהיא קראה בום שבת התכוונתי להגיד ששלוש שעות ישבתי וקראתי בחברתה. היא קראה אני חושב (והיא קוראת גם בשירותים וגם בזמן אוכל) אולי תשע שעות.

שילה1

New member
גם בזמן האוכל?זו התמכרות,או בריחה.

אם לא תעשה משהו ומהר,היא תסיים את כל הבריטניקה,והאינ' העברית,ואתה תחייה בתוך ריק.

למעלה