תזכורת

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
חלק מתקנון הפורום.
בימים האחרונים נתקלתי בתופעה של כותבים המתעלמים מחלק חשוב בתקנון.
נא להצמד לתקנון אם ברצונכם להמשיך לכתוב איתנו.

"מאחלת לכולנו כתיבה זורמת ומהנה תוך שמירה על כבוד הדדי...."
חג אורים שמח! 41021_4033599_304.jpg

תקווה25

Well-known member
חלק מתקנון הפורום.

חג אורים שמח! צפה בקובץ המצורף 8518

חלק מתקנון הפורום.

חג אורים שמח! צפה בקובץ המצורף 8518

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
כשאתה נכנס לפורום מהדף הראשי.( מניחה שכך אתה נכנס). לחץ על שם הפורום חורזים וכותבים. והתקנון יופיע לפניך.
מס גולשים מתעלמים! "מכבוד הדדי"
אז זהו שמאז השינוי המבני בתפוז חלק לא קטן מהגולשים נכנסים לשרשורים שלא דרך הדף הראשי של הפורום אלא דרך "מה חדש".

לגבי חוסר כבוד הדדי זו רעה חולה שמאפיינת לצערי לא רק גולשי פורום מסוים בתפוז אלא חלק לא קטן מהציבור בארץ בשנים האחרונות כולל אלו שהיו אמורים לתת לו דוגמה אישית.

בכל זאת יש הבדל.
למנהלים של הציבור אין כלים להפעיל מול אלו שלא מתנהגים על פי הכללים של כבוד הדדי (בהנחה שזה בכלל מעניין אותם) לעומת מנהלי הפורומים בתפוז שלהם דווקא יש כלים כאלה והם לא רעים כלל. במערכת החדשה יש אפילו כלים מובנים לכך בתוך מערכת הניהול וכדאי להשתמש בהם.

משתפרת1

Well-known member
אז זהו שמאז השינוי המבני בתפוז חלק לא קטן מהגולשים נכנסים לשרשורים שלא דרך הדף הראשי של הפורום אלא דרך "מה חדש".

לגבי חוסר כבוד הדדי זו רעה חולה שמאפיינת לצערי לא רק גולשי פורום מסוים בתפוז אלא חלק לא קטן מהציבור בארץ בשנים האחרונות כולל אלו שהיו אמורים לתת לו דוגמה אישית.

בכל זאת יש הבדל.
למנהלים של הציבור אין כלים להפעיל מול אלו שלא מתנהגים על פי הכללים של כבוד הדדי (בהנחה שזה בכלל מעניין אותם) לעומת מנהלי הפורומים בתפוז שלהם דווקא יש כלים כאלה והם לא רעים כלל. במערכת החדשה יש אפילו כלים מובנים לכך בתוך מערכת הניהול וכדאי להשתמש בהם.
"תרבות" הטוקבקים

Harrington

Well-known member
מנהל
"תרבות" הטוקבקים
הטוקבקים הם בעיני הדבר הטוב ביותר שקרה לאנושות בשנים האחרונות. נכון, יש עם זה גם בעייתיות. אבל זה מלמד סוף סוף מה עמדות הציבור ונותן לנו מידע שהתקשורת הממסדית שעד לפני זמן מה הייתה הכלי היחיד שהביא לנו את האינפורמציה הנ"ל, לא טרחה להציג בפנינו (מטעמי אג'נדה בדרך כלל).

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
הטוקבקים הם בעיני הדבר הטוב ביותר שקרה לאנושות בשנים האחרונות. נכון, יש עם זה גם בעייתיות. אבל זה מלמד סוף סוף מה עמדות הציבור ונותן לנו מידע שהתקשורת הממסדית שעד לפני זמן מה הייתה הכלי היחיד שהביא לנו את האינפורמציה הנ"ל, לא טרחה להציג בפנינו (מטעמי אג'נדה בדרך כלל).
ברצוני לחלוק על דעתו של ידידי המלומד.

מלבד העובדה שצמד המילים "תרבות הטוקבקים" נשמע באוזני כאוקסימורון אני חושב שאי אפשר ללמוד מהטוקבקים שום דבר וכמעט ואין שום דרך להעריך את מהימנות האינפורמציה שמובאת בהם בין היתר בגלל יחס אות רעש בלתי אפשרי.

המקום היחידי שבו אתה יכול להפיק איזושהי תועלת מהמידע בטוקבקים הוא במקום שהכותבים אינם אנונימים או לפחות בעלי ניק קבוע. שם אתה יכול לבדוק קונסיסטנטיות של כותב, להעריך מידע שכבר מסר בעבר והתגלה כנכון ולדעת שמדובר באדם ולא בבוט שמפיץ דיסאינפורמציה במגוון ניקים שונים.

אני לא בא להגן על מה שאתה מכנה "התקשורת הממסדית" אבל שם לפחות הכותבים מוכרים ומזוהים, כל פשלה שלהם תיזכר ותיוחס להם והם אפילו צפויים לעמוד מול תביעות דיבה אישיות במידה ותהיה לכך הצדקה ולכן באופן יחסי הם הרבה יותר אמינים מ"כנסו כנסו" או מ"אחד שיודע".

Harrington

Well-known member
מנהל
מלבד העובדה שצמד המילים "תרבות הטוקבקים" נשמע באוזני כאוקסימורון אני חושב שאי אפשר ללמוד מהטוקבקים שום דבר וכמעט ואין שום דרך להעריך את מהימנות האינפורמציה שמובאת בהם בין היתר בגלל יחס אות רעש בלתי אפשרי.
אולי, אבל גם את מהימנות הדיווחים התקשורתיים אינני יכול באמת להעריך. אמנם נדמה לכולנו שאנחנו יודעים, לפעמים לפי רמת הרצינות שנראה לנו שהכתב משדר, אבל תכל'ס ברמה הרדודה של התקשורת הישראלית, זולת להישמע רצינית יותר אין בהכרח הבדל גדול.
המקום היחידי שבו אתה יכול להפיק איזושהי תועלת מהמידע בטוקבקים הוא במקום שהכותבים אינם אנונימים או לפחות בעלי ניק קבוע.
ממש לא בהכרח. מה ההבדל בין גולש אנונימי לכתב שמדווח ש'מקור בכיר' סיפר לו משהו? זאת הרי אותה אנונימיות בדיוק. או ששניהם לא אמינים או ששניהם יכולים להיות אמינים.
אני לא בא להגן על מה שאתה מכנה "התקשורת הממסדית" אבל שם לפחות הכותבים מוכרים ומזוהים
נכון, אבל זה לא נותן לי שום דבר.
כל פשלה שלהם תיזכר ותיוחס להם
בתנאי שנעלה עליה לכתחילה וגם אז לא בהכרח.

משתפרת1

Well-known member
אין לי בעיה עם זה שכל מי שרוצה יכול לכתוב מה דעתו או לספר מה שעולה על דעתו. יש לי בעיה עם השפה בה אנשים משתמשים, לכן הכנסתי את המילה תרבות במרכאות.

Harrington

Well-known member
מנהל
יש לי בעיה עם השפה בה אנשים משתמשים
זה אכן אחד ההבדלים בין התקשורת הממוסדת לטוקבקים. אולם מבחינת אמינות וכו', אני לא רואה שום הבדל.
בכל מקרה החיוב שהטוקבקים נותנים לנו, שמיעת דעת העם באופן ישיר ובלתי אמצעי, גובר בעיני על השלילי.

מלאכת מחשבת1

Well-known member
זה אכן אחד ההבדלים בין התקשורת הממוסדת לטוקבקים. אולם מבחינת אמינות וכו', אני לא רואה שום הבדל.
בכל מקרה החיוב שהטוקבקים נותנים לנו, שמיעת דעת העם באופן ישיר ובלתי אמצעי, גובר בעיני על השלילי.
טוקבקיסט [אמיתי להבדיל מבוט] מגיב על סמך אינפורמציה שקיבל/שמע.
מקור האינפורמציה שייחשב בעיניו כאמין יהיה המקור שמתאים מלכתחילה לדעותיו.
מקור האינפורמציה הזה הוא כלי תיקשורת כלשהו. ממוסד [? מה זה בדיוק ? יווינט ?] או "ROTTER ? או "תיקי דבקה" שיצא לחופשה ארוכה ?
אני חושב שמקורות האינפורמציה האמינים ביותר הם "יתד נאמן" , "המודיע" ושליחיו של הרב קייניבסקי. [הוא בעצמו כבר לא מסוגל לדבר לדעתי].

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל

בכל זאת יש הבדל.
בקומונה, יכולתי לחסום גולש שהפר את התקנון, ולא לפגוע בו לכתוב בשאר תפוז, כאן זה שונה, גולש שנחסם בפורום אחד, נחסם בכול תפוז, לכן משתדלת לשלוח אזהרה, והסבר. לעת עתה האזהרה עובדת יפה.

למעלה