תזכורת

adidas^

New member
ח"כ טומי לפיד, שלום רב!

שאלה ראשונה- האם למפלגת שינוי יש מצע חוץ מזה שהיא נגד כפיה דתית? אילו הצעות חוק העברת(ם) לאחרונה? תודה, עדי

AvronMiri

New member
קול תמיכה../images/Emo13.gif

למעשה אין לי שאלה, אולי חוץ מ"מה הסכויים של הצד שלנו לגבור?" אבל אני רוצה לשאת קול תמיכה. בודאי יתקבל הרבה דאר שיטנה וקללות מאלה שמתלוננים כי "שינוי" שונאת את הדת. התומכים לא תמיד מתאמצים להביע את התמיכה אך בימים אלה צריך לאזן את ההשמצה באמירת "יישר כח". אתה משמש פה ובטוי לכל הדואגים לעתיד של החילוני והנאור במדינה. גם אם הכוח בכנסת לא יגדל, או (חלילה) יקטן, עדיין לפחות יש בטוי לרחשי לבנו. בדרך כלל קשה להוציא את אנשינו לרחובות, (שלא כמו ההמונים שנשמעים לרבנים- כאיש אחד) אך היות ונסעתי מחיפה להפגנה בירושליים, בענין בית המשפט העליון, אני מאמינה כי ביום פקודה (שלא יבא..) התומכים יתפקדו מרית אברון

טומי, שלום.

שמי אלעד אברון, בן 18 מחיפה, ואני ואימי שנינו חברי מפלגת "שינוי" ומעריצים שלך באופן אישי כפולטיקאי, ובעיקר כעיתונאי. נכחתי בכנס "שינוי" שנערך בחיפה לפני כשבועיים, ולמרות שאני מבין עד כמה הנושא דוחק וחשוב, התאכזבתי לשמוע כי הדיונים היו בעיקר בנושא המצב הבטחוני. הייתי רוצה לדעת יותר על מה שינוי מתכוונת לעשות על מנת להגביר את כוחה בבחירות הבאות. לדעתי הבעיה העיקרית שלנו היא הסברה , כמה אירוני. חצי מהעם חושב שאנחנו חבורה של שמאלנים חסרי אלוהים שרק רוצים לגרש את הדתיים מעצם הקיום הזה, והחצי השני חושב שאנחנו חבורה של שונאי-כל אלימים שרק רוצים להפטר מהערבים, מהדתיים, מההומואים, וממה לא. עכשיו אני, אתה, וכל תומכי שינוי יודעים שזה לא כך ולא כך, אבל אף אחד לא טרח להסביר את זה לכל שאר האומה. אני זוכר שבתקופת הבחירות הקודמות התנדבתי בסניף חיפה, ובעומדי בדוכן שהקמנו ליד אחת הקלפיות ביום הבחירות (בבית ספר "אהוד" בחיפה, לשם הגעת גם אתה), ניגשו אלי אנשים רבים בטענה ש- "הייתי מצביע לשינוי, אבל אני לדעתי הם קיצוניים מדי בשנאתם לחרדים" או דברים כאלה. הייתי צריך בכל פעם מחדש להשתמש במשפט "אנחנו לא שונאים חרדים, אנחנו שונאים את הכפיה החרדית", ולנסות להבהיר להם כי כל מה שאנחנו רוצים זה "חיה ותן לחיות", וברוב המקרים (אם כי לא בכולם) נכשלתי בנסיונות ההסברה שלי, משום שדעתם כי "שינוי שונאת חרדים" היתה מקובעת מדי. במיוחד קיבלתי ביקורת מחברי מרץ, שאמרו שהם "מזדהים עם המטרה, לא עם האמצעים", ובמילים אחרות אמרו לי כי הם גם נגד הכפיה, אבל הם נגד השנאה של החרדים. לכן, לדעתי, על שינוי להשקיע את מירב מאמציה בהסברת האידיאולוגיה שעומדת מאחורי שינוי, שמירה על העקרונות הבסיסיים ביותר של הדמוקרטיה: הזכות לחופש, והזכות לשוויון. תודה רבה, וישר כח, -אלעד אברון

אלון ל

New member
לח"כ לפיד../images/Emo73.gif

לח"כ טומי לפיד שלום רב לפי מה שעקבתי אחריך נראה לי שאתה מזדהה עם הצד הימני של המפה הפוליטית. שאלתי היא כזאת: מה המצע של המפלגה שלכם בעניין הערבים? כלומר: האם אתם תומכים בטרנספר/פעולות צבאיות נרחבות בשטחי איי/פתרון מדיני / גירוש ערפאת/ העמדת ערפאת לדין ? תודה מראש אלון

Bassman

New member
ח"כ טומי לפיד שלום

אני נער בן כמעט 17 מצפת. צפת מטבעה כעיר המוגדרת קדושה ע"י המקורות היהודיים מוצפת בחרדים ומושפעת מהם. השאלה שלי היא כזאת: ע"פ החוק, האם מותר לאדם כלשהו (כלשהו!) למנוע מאדם אחר להסתובב במקומות ציבוריים מסוימים בזמנים מסוימים (נגיד למשל... שבת) באופן מסוים (למשל במכנסיים קצרים)? ואם כן מונעים ממני את זה או "מענישים" אותי כי אני עושה את זה... מה ביכולתי לעשות?

naatz

New member
חבר הכנסת טומי לפיד שלום רב,

לאחר מערכת הבחירות האחרונה, ברגע שנודע כמה גדלה לה ש"ס החל גל תמיכה רחב לסחוף את הארץ במבט לעבר שינוי כאלטרנטיבה חילונית, גם מציבור שלא הצביע עבורה. הימים חלפו, המצב הבטחוני המשיך להידרדר, וחוץ מהופעות אורח בפופוליטיקה ו/או גיחות קצרות לאחר משברים קואליציונים והעלאת הציפיות לקראת ממשלה חילונית, נשאלת השאלה - מה קרה? שינוי כמפלגה הנמצאת באופוזיציה - דעתה כמעט ואינה נשמעת. דעות הציבור הגדול שמאחוריה - אותו היא מתיימרת לייצג אינו נשמע אף הוא מפיה. האם שינוי רואה עצמה כמפלגה אופוזיציונית? ובדרך, לקראת מערכת הבחירות, אם תוקדם או אם תתקיים בזמן, מה תציגו לבוחרים? איזו אידאולוגיה? איזה כיוון חדש לאור המצב? ובכלל - למה קולכם נשמע בעיקר כשיש מערכת בחירות בדרך? (שאלה רטורית, התשובה ברורה כמובן.) ועוד התייחסות אחת אם אפשר - מה עמדתכם כרגע בהתייחסותכם למרצ? מאכזב.

ronen1981

New member
זה שהחירש אינו שומע את דברי הנואם

אין זה אומר כי הנואם לא נואם. http://www.shinui.org.il/default_ie.asp

ronen1981

New member
אופס...

נ.ב ח"כ טומי לפיד לי אין תלונות מלבד אחת מדוע אין לכם 40 מנדטים :).

naatz

New member
שמע,

אולי הציפיות שלי ממפלגה הנושאת את דגל השינוי גדולות מכפי יכולתה. מוכרת לי הפעילות השוטפת ואני מעודכן בה. תודה. חסר לי ה"מעבר". העשייה נראית לי שגרתית ופשוטה מדי.

chan

New member
שאלה לטומי

מדוע מתלוננים רק על אי גיוס החרדים לצה"ל ? הרי ישנם אנשים חילונים שמשתמטים מהצבא מטעמי "מצפון" מה לגבי כל ספורטאים מצטיינים (כל שחקן טניס שולחן יכול להיות מוכר כספורטאי מצטיין ולא לתרום לצבא כלום) שחקנים, דוגמנים וכו´ האם אלה סיבות טובות יותר להשתמטות מאשר לימוד תורה ? ועוד הרבה סיבות רבות אחרות על אנשים חילוניים שמשתמטים מהצבא האם לא כדאי קודם לעשות בדק בית ורק אח"כ להתלונן כנגד האחר?

רוב יהודי-לחבר הכנסת לפיד

כיצד אתה רואה את עתידה של מדינת ישראל בתחום השמירה על רוב יהודי במדינת ישראל. בתשובתך נסה לשמור על כללי התקינות הפוליטית. חווה דעתך על רעיון חילופי אוכלוסין עם אזרחי ישראל הערביים.

korinalir

New member
מתנצלת שאני לא הח"כ לפיד אבל

קודם כל כן! בהחלט ספורטאים מצטיינים תורמים בכך שהם מייצגים אותנו בעולם בתחרויות לעומת זאת לימוד תורה לא תורם למדינה בכלום. דבר שני לא ממש קל להיות ספורטאי מצטיין אני מכירה אלוף באגרוף תאילנדי ובקרטה בארץ ובעולם. שמכיוון שזה לא ספורט שמוכר בארץ כקביל לתואר ספורטאי מצטיין הוא נאלץ לשרת בצבא במקום להמשיך להתחרות ולצבור תארים. כשסירב הוא נכנס לכלא. אין מה לעשות כולם חייבים להתגייס. בקשר להשתמטות חילונית בכלליות אתה צודק זאת בעיה אבל לפחות הם לא מתגאים בזה ואין להם חוק מיוחד שנותן להם להשתמט כמו לחרדים.

chan

New member
התנצלות מתקבלת

א) את טוענת שלימוד תורה אינו אינו תורם דבר, אני חושב שלימוד תורה תורם הרבה לטובת המדינה. ב) אני לא מבין במה תורם מתאגרף תילאנדי לטובת המדינה (אולי רק בשירות צבאי הוא יוכל להכשיר לוחמים באיגרוף תילאנדי). ג) ראיתי הרבה ספורטאים מצטיינים/רקדנים מצטיינים אני לא חושב שבאמת כולם מייצגים את המדינה, לא הגבת לגבי כל השחקנים/זמרים שלא יאה להם לשרת בצבא. ד) כל הזמן בפורום פה יוצאים מנקודת הנחה שדתיים אינם משרתים בצבא אולם בפועל כל תלמידי המכינות/ישיבות ההסדר מתגיסים לצבא ומתאמנים ליחידות המובחרות ואף חלקם שם גדול מחלקם באוכלוסייה ואחוז המשתמטים קטן בהרבה מאשר בחברה החילונית. ה) מכתב הסרבנים הם היו חילונים לא?

korinalir

New member
לפי הסדר

א. תורם? תוכיח אני לא רואה שום דבר שלימוד תורה תורם למדינה. ב. זה מביא כבוד למדינה בכך שאנחנו זוכים לשם בתחרויות בין לאומיות יכול להיות שזאת באמת לא תרומה מספקת יש ועדה שמחליטה מי תורם ומי לא (כך בוחרים מי ראוי לתואר ספורטאי מצטיין) מי שלא תורם באמת הולך לצבא (או לכלא) ג. שחקנים זמרים לא בסדר באותה מידה כמו החרדים ד. נכון יש דתיים שמשרתים בצבא ואין אף בעיה איתם (בנושא הזה) ה. תראה אני אישית בכלל נגד חוק גיוס חובה אני מאמינה שצריך לאפשר לכל מי שלא מעוניין לשרת בצבא מסיבות מצפוניות (הסרבנים) דתיות (החרדים) או אפילו סתם בעיה עם מסגרת לא לשרת בצבא ובמקום זאת להקים צבא מקצועי. (אנשים שבוחרים בצבא בתור מקצוע ומשלמים להם כמו כל מקצוע אחר) אבל כל עוד יש את חוק גיוס חובה הוא חייב לכלול את כולם גם את הדתיים ואגב יש לי חברים סרבנים (מצפון פציפסטים) ואמרתי להם את דעתי שעליהם להתגייס כי גם אם לא מסכימים עם החוק הוא עדיין החוק. אבל מן הראוי שחוק יכלול את כ-ו-ל-ם.

chan

New member
נורא מוזר

מצד אחד את מדברת על זה שאת מתנגדת לחוק גיוס חובה ובעד צבא מקצועי (דבר מאד לא ריאלי במצבנו). מצד שני את מדברת על החברים הסרבנים (שאומנם את מתנגדת להם) אז מדוע את לא מפגינה נגדם כמו שאת מפגינה נגד החרדים. מה זאת אומרת ישנם דתיים שמתגייסים לצבא כל הדתיים הלאומיים מתגייסים לצבא אף יותר מהחילונים

korinalir

New member
כי אני מתנגדת למעשה לא לעיקרון

שעומד מאחוריו חברים שלי סרבנים כי הם, כמוני מאמינים שצריך לצאת מהשטחים ולסיים את הכיבוש על הפלשתנאים. אני פשוט אומרת להם שהמעשה שלהם שגוי כי למרות שגם אני מתנגדת לכיבוש צריך לציית לחוק ולהתגייס כל עוד החוק קיים. כלומר אני חושבת שהם לא בסדר באקט הסרבנות אבל מסכימה עם העיקרון הבסיסי במעשה. עם העיקרון של החרדים "לימוד תורה תורם למדינה" אני לא מסכימה בנוסף לחרדים יש חוק שמאפשר להם להשתמט לחברים שלי אין הם ילכו לכלא. אסור להוציא ציבור מסויים מהחוק ואחר לא. ואגב מה שמפריע לי בעיקר בחרדים ובדתיים (שכמו שאמרת כן משרתים בצבא) זאת הכפייה הדתית אם הייתי ברשות הממשלה הייתי מציעה לתת לחרדים להמשיך להשתמט אבל לבטל את כ-ל חוקי הכפייה הדתית: כלומר לאפשר נישואים אזרחים בארץ, תחבורה ציבורית ותיחת בתי עסק בשבת, ייבוא וגידול בשר חזיר בארץ, מכירת חמץ בפסח ועוד ועוד ועוד ...הכפייה הדתית מפריעה לי הרבה יותר מהעובדה שהחרדים לא משרתים בצה"ל

שאלה למר לפיד

אני באמת שואף לאיחוי הקרעים בעם,ודיי מתנגד לפעולותיהם של החרדים,אך לדעתי במפלגתכם אתם מציגים את דעותיכם כלפי החרדים בצורה גזענית,שבתור אחד ששואף לשלום בתוך העם אני מתקשה להבין איפה מתבטאת הליברליות שלכם.

רוב יהודי-לחבר הכנסת לפיד

יוסף טומי לפיד כיצד אתה רואה את עתידה של מדינת ישראל בתחום השמירה על הרוב היהודי במדינת ישראל? בתשובתך נסה ככל האפשר לשמור על כללי התקינות הפוליטית.

Lior B 2002

New member
ערב טוב חבר הכנסת לפיד

ברצוני לדעת מה אתה מבטיח לבוחריך בבחירות הקרובות? באילו צעדים תנקוט לשינוי ה"השפעה החרדית"?

למעלה