תזכורת

......

אנשים לא מגיבים כי יש יותר מידי לקרוא ולהם אין כוח לעשות זאת... בכול מקרה במיתולוגיה היוונים, האינדיאנים ובדת ההינדו מסופר אל התגלות אל/ים. אינני יודע מה האל/ים אמר/ו להם אבל זה ממש לא משנה שכן לפי הסיפורים כולם האמינו שאלה היו אל/ים. הערה: הסיפורים מדברים על התגלות לפני המונים.

דוד30

New member
בס"ד. אני אומר לך בודאות אין בכל הס

הסיפורים שיש בעולם סיפור שבו מופיע משהו ואומר אני בורא העולם . כל האינרנט לפניך לא תמצא חפש בכל העולם . וכך כתוב בתורה. ובאמת התורה עצמה מדגישה את המיוחד והבלעדי שבמעמד הר סיני: "כי שאל נא לימים ראשונים אשר היו לפניך למן היום אשר ברא אלוקים אדם על הארץ ולמקצה השמיים ועד קצה השמיים- בזמן מן הזמנים או במקום מן המקומות- "הנהיה כדבר הגדול הזה או הנשמע כמוהו"- האם משהו מעיז ולו רק לטעון כדבר הזה? כי אי אפשר לבדות עובדה הסטורית רחבת מימדים כעין זאת, ואכן דבר זה לא נעשה מעולם. "השמע עם קול אלוקים מדבר מתוך האש, כאשר שמעת אתה ויחי?...", "אתה הראית לדעת כי ה’ הוא האלוקים אין מלבדו" (דברים ד’ ל"ב- ל"ה).

.....

אני מבין שאתה מאמין שאין סיפור כזה באף דת אחרת... אבל, את מה שאמרתי מצאתי בטתר חופש ובפורום כולשהו.... אין לי כוח להתחיל לחפש לך אתרים שמאששים את מה שאמרתי, שכן: א. אני ומחשבים ואינטרנט לא מסתדרים די טוב ב. האינטרנט שלי מאוד איטי (28800). ג. זה ממש לא מעניין אותי כל טוב.

דוד30

New member
בס"ד. התורה קיימת כבר כשלושת אלפים

שנה. והמשפטים להלן נמצאים בספר : "כי שאל נא לימים ראשונים אשר היו לפניך למן היום אשר ברא אלוקים אדם על הארץ ולמקצה השמיים ועד קצה השמיים- בזמן מן הזמנים או במקום מן המקומות- "הנהיה כדבר הגדול הזה או הנשמע כמוהו"- האם משהו מעיז ולו רק לטעון כדבר הזה? כי אי אפשר לבדות עובדה הסטורית רחבת מימדים כעין זאת, ואכן דבר זה לא נעשה מעולם. "השמע עם קול אלוקים מדבר מתוך האש, כאשר שמעת אתה ויחי?...", "אתה הראית לדעת כי ה’ הוא האלוקים אין מלבדו" (דברים ד’ ל"ב- ל"ה). כלומר הראיה קיימת אלפי שנים ולא הצליחו הכפרים במשך כל הדורות האלה לסתור את הראיה הזאת.

ofir_y

New member
מה קשה להבנה?

אתה רואה בתורה ראיה. סבבה, תהנה. אני רואה ב"עוץ לי גוץ לי" ראיה.

....

הדתות שדיברתי עליהן אינן נפוצות בעולם. כמו כן, אינני בטוח שמישהו מהיהודים הדתיים אי פעם חקר אותן.

דוד30

New member
בס"ד. אני פרסמתי את הראיה של מעמד

הר סיני באתרים הבאים: ידיעות אחרונות,נענע, תפוז, וואלה , רוטר, ועוד הרבה אתרים בהרבה פעמים . היו נסיונות להביא סיפורים שהיו בעבר . באף אחד מהם אין סיפור שבו מופיע משהו ואומר אני בורא העולם. רק בורא העולם יכול לשכנע את הקהל שהוא בורא העולם. בעשרת המכות הוא הראה שליטה על השמש , הרוח , הברד, החיות הבחנה בין טפה זרע של בכור ללא בכור, מחלות, על הים וכינים ועוד נא לראות בספר שמות את כל הספר.

...........

" באף אחד מהם אין סיפור שבו מופיע משהו ואומר אני בורא העולם" בסיפורים עליהם אני כתבתי, יש התגלות של משהו שנחשב כאל. אז הדבר לא אמר שהוא בורא העולם. אז מה? העיקר שהכול האמינו שהוא אל.

דוד30

New member
בס"ד. קודם כל זאת עובדה שרק סיפור

אחד קיים בעולם כזה. ב. בכדי שהאנשים יאמינו שמי שמופיע לפניהם הוא בורא העולם הוא צריך להראות שהוא שולט על העולם. ואדם רגיל לא יכול לעשות כן.

תגובה

"קודם כל זאת עובדה שרק סיפור אחד קיים בעולם כזה" אני מקווה שאין צורך להסביר לך שאין זה הוכחה. "בכדי שהאנשים יאמינו שמי שמופיע לפניהם הוא בורא העולם הוא צריך להראות שהוא שולט על העולם. ואדם רגיל לא יכול לעשות כן" חז"ל האמינו בכשפים, אז למה לדעתם מכשף חזק אינו יכול לעשות זאת. כמו כן, נגיד שהישות שגרמה להם להאמין הייתה רק אליל. והאל האמיתי הוא של דת אחרת.

דוד30

New member
"כתבת: קודם כל זאת עובדה שרק סיפור

בס"ד "כתבת: קודם כל זאת עובדה שרק סיפור אחד קיים בעולם כזה" אני מקווה שאין צורך להסביר לך שאין זה הוכחה. תשובה: אם אין סיפור נוסף כמו הסיפור שיש בתורה . זה מראה שמי שכתב את התורה ידע שלא יהיה סיפור כזה לעולם . אדם רגיל לא יכול לדעת מה יהיה לאחר אלפי שנים. "כתבת: חז"ל האמינו בכשפים, אז למה לדעתם מכשף חזק אינו יכול לעשות זאת. כמו כן, נגיד שהישות שגרמה להם להאמין הייתה רק אליל. והאל האמיתי הוא של דת אחרת. תשובה.: סוף סוף אני רואה משהו שאומר משהו שמראה על חשיבה. מסתבר שאותה ישות חשבה על מה שאת כתבת, והיא עשתה את עשרת המכות במקום ששם היה הכי הרבה כשפים בעולם . (וזה ידוע גם מהראיות האריכאולוגיות.) , ובורא העולם (כך נקרא לישות בשלב זה ) נתן עשר מכות. ובשני המכות הראשונות הוא נתן מכות שהמכשפים המצרים יוכלו לעשות גם כן . אבל במכה כינים , הם אמרו שזה הם לא יכולים לעשות. כך כתוב ברמבם ללחוץ א משה רבנו--לא האמינו בו ישראל, מפני האותות שעשה: שהמאמין על פי האותות--יש בליבו דופי, שאפשר שייעשה האות בלט וכישוף. אלא כל האותות שעשה במדבר, לפי הצורך עשאן--לא להביא ראיה על הנבואה: צרך להשקיע את המצריים, קרע את הים והצלילן בו. צרכנו למזון, הוריד לנו את המן. צמאו, בקע להן את האבן. כפרו בו עדת קורח, בלעה אותן הארץ. וכן, שאר כל האותות. ב ובמה האמינו בו, במעמד הר סיניי: שעינינו ראו, ולא זר, ואוזנינו שמעו, ולא אחר--האש והקולות והלפידים. והוא ניגש אל הערפל, והקול מדבר אליו; ואנו שומעים: משה, משה--לך אמור להם כך וכך. וכן הוא אומר "פנים בפנים, דיבר ה´ עימכם" (דברים ה,ד), ונאמר "לא את אבותינו, כרת ה´ את הברית הזאת" (דברים ה,ג). ג ומניין שבמעמד הר סיניי לבדו, היא הראיה לנבואתו שהיא אמת שאין בו דופי--שנאמר "הנה אנוכי בא אליך בעב הענן, בעבור ישמע העם בדברי עימך, וגם בך יאמינו לעולם" (שמות יט,ט): מכלל שקודם דבר זה, לא האמינו בו נאמנות שהיא עומדת לעולם, אלא נאמנות שיש אחריה הרהור ומחשבה.

נאה מאוד

"תשובה: אם אין סיפור נוסף כמו הסיפור שיש בתורה . זה מראה שמי שכתב את התורה ידע שלא יהיה סיפור כזה לעולם . אדם רגיל לא יכול לדעת מה יהיה לאחר אלפי שנים" ראשית אין זה בטוח שאין סיפור כזה. שנית, אין זה מראה שהוא ידע. "מסתבר שאותה ישות חשבה על מה שאת כתבת, והיא עשתה את עשרת המכות במקום ששם היה הכי הרבה כשפים בעולם" ראשית, לא ענית לי למה זה לא יכול להיות "אליל" (אומנם די חזק). שנית, יכול להיות שהמכשף היה חזק מאוד. כמו כן, יכול להיות שלא כל מה שכתוב בתורה נכון והמכשף הצליח בעזרת כשפיו לגרום לכל העם להאמין בתורה.

משהו חשוב

לכל האנשים שקוראים את האשכול הזה, אני חייב לציין שהתגובות שלי העוסקות בכשפים אינם מיצגות את אמונתי! הדיון הזה עבורי הוא לא יותר מדיון תאורתי.

דוד30

New member
חביבי . צריך שהם יאמינו שהוא ברא את

העולם. על אלילים כתוב גם בתורה שיש. עבודת אלילים הייתה ידוע וגם היום יש בסין עובדי אלילים. אני רוצה משהו שיואמר אני בראת את העולם. אני אומר שרק בורא העולם שברא את העולם יכול לשכנע את האנשים שהוא בורא העולם. השאלה הזאת חריפה . כי הכופרים טוענים שהאדם קיים מליון שנה אם כך לדבריהם מליון שנה לא היה אחד כזה שהצליח לשכנע את האנשים להעביר סיפור כזה שבו מתואר משהו שהוא אומר שהוא בורא העולם והם מסכימים לכך.

...........

"צריך שהם יאמינו שהוא ברא את העולם" למה? (אגב, אני לא בטוח אבל באחד הדתות שהבאתי מאמינים שהישות שמתגלה בראה את העולם. בכול מקרה אני אבדוק זאת.) "אני אומר שרק בורא העולם שברא את העולם יכול לשכנע את האנשים שהוא בורא העולם" למה? "כי הכופרים טוענים שהאדם קיים מליון שנה אם כך לדבריהם מליון שנה לא היה אחד כזה שהצליח לשכנע את האנשים להעביר סיפור כזה שבו מתואר משהו שהוא אומר שהוא בורא העולם והם מסכימים לכך." מה שחשוב זה מתי הומצאה השפה ומתי רעיון הדת החל.

הוספה

באחד הסיפורים מאמינים האנשים שהאל ברא את העמים וכן את הארץ, אז ניתן לאמר שהוא ברא את העולם.

דוד30

New member
בס"ד. התורה מעמידה אדגר לכולם

ואומרת שלא תמצא בכל העולם סיפור כזה. אם יש לך סיפור שבו מתואר שעם שומע קול אלוקים. אם יש לך סיפור כזה תוכל להפריך את התורה ואם לא חייבים לקבל שבורא העולם נתן את התורה.

אבל

כפי שרשמתי לך, בדקתי ומצאתי שהאל (הראשי) של האינדיאנים ,שהכל האמינו שהוא בורא העמים ואדון הארץ, התגלה לפני ערב רב של אנשים [לפי המסורת שלהם]. כמו כן, נראה לי שכך היה אם היוונים, אבל אין לי זמן לבדוק זאת...

דוד30

New member
בס"ד. תבדוק טוב , אני בדקתי את הסיפ

הסיפור הזה. הוא לא טען שהוא ברא את העולם.

למעלה