תזכורת

איילת1974

New member
תזכורת

שלום חברים ברצוני להזכירכם כי מחר בשעה 19:30 יתארח כאן ח"כ יוסף טומי לפיד, וישוחח עמכם על כפייה דתית- אני מאוד אשמח אם כולכם תשתתפו בדיון ותתרמו לו. אני דורשת בכל לשון בכל לשון של בקשה להשתמש בשפה נאותה! מותר לבקר ואפילו רצוי- אך אין לקלל או להטיח עלבונות, הודעות מהסוג הזה ימחקו מייד, שכן ברצוני לארח אישיים נוספים בעתיד. עתה, אני אפתח שרשור מיוחד לאירוח, ואני מבקשת למען הסדר והנוחיות לשאול את כל השאלות באותו שרשור על-מנת שח"כ לפיד לא יצטרך לבזבז זמן יקר בחיפוש הודעות, והוא יוכל לראות את כולן ביחד ולענות לכל הודעה בנפרד. כמו כן מומלץ לחשוב על שאלות ואפילו לרשום אותם כבר עכשיו כדי להבטיח שתהיו בן הראשונים שיקבלו תשובה, וכמו כן להבטיח תשובות יותר מעמיקות. אני מקווה שהאירוח יהיה פורה וכולנו נפיק ממנו את המירב. איילת

איילת1974

New member
ברוך הבא ח"כ יוסף טומי לפיד../images/Emo39.gif

אנו שמחים מאוד לארח אותך בפורום שלנו שעוסק בכפייה דתית ויחסי דתיים-חילוניים. אני מקווה שתהנה מהאירוח ותפיק ממנו את המירב בדיוק כמונו. שיהיה לך ערב נעים פורום חופש

Phlawless

New member
חבר כנסת טומי לפיד שלום

בעקבות מצב שאליו נקלעתי לפני מספר שנים שבו נאסר עלי מפאת הפחד להסתובב ברחובות ירושלים ביום שישי אחרי הצהריים שמה אני ישאר שם קצת אחרי צאת השבת תהיתי לגבי זכויותיי בתור אזרחית מן השורה במדינה בה דת מתערבבת עם מדינה וכך הכפייה הדתית רק הולכת וגוברת. רוב החרדים בשכונות חרדיות כמו מאה שערים למשל מלמדים את ילדיהם לא לקבל את האחר ואף לכפות אליו את תורתו גם אם אינו מעוניין בכך. אותם ילדים עושים זאת לילדיהם וכך "לימוד" זה מנציח כפייה.האם אינך חושב שתנועת שינוי מנציחה את אותו הדבר בדיוק רק הפוך? הרי כמו שנצטרך לתת לנכה על קביים לשבת באוטובוס מכיוון שקשה לו יותר לעמוד ולנהל אורח חיים רגיל כך נצטרך להתחשב בחרדים החיים תחת צנזורה לא מתחשבת במיוחד הכפופה לחוקי התורה הפרימיטיבים. אני נגד כפייה דתית בכל דרך שהי אבל האם לא צריכים למצוא אלטרנטיבות שיתאימו גם לאורח החיים הדתי וגם החילוני ע"י מציאת פיתרון משותף ולא ע"י תקיפת החרדים?

Phlawless

New member
המשך הודעה

לצערינו אנחנו חיים במדינה משותפת בה ש"ס מקבלת הרבה מכספי הציבור, אינה מתגייסת לצבא ומנציחה דור של לומדי תורה במקום לוחמים ועל כך יש להילחם במלוא החוזקה. למרות שאני דוגלת במציאת פיתרון משותף אני חושבת שש"ס אינה יכולה לקחת חלק בדבר מכיוון שזוהי ממשלת אינטרסים וש"ס היא המניפולטורית הגדולה ביותר ולכן את חוקי הכפייה שלה חייבים לבטל ולצאת נגדם במלוא הכוח במדינה והם אינם מסכימים לבטל חוקי כפייה לעומת זאת אני מאמינה שעם הדתיים המתונים שכן מתגייסים ניתן לדבר על החוקים ולהגיע להסכמה דו צדדית שלא תאפשר כפייה ותאפשר לי כחילונית ולאנשי ארצי החילונים לחיות בארצם בדרכם.

תשובה

אנחנו לא מנסים ולא מבקשים לכפות על החרדים אורח חיים שאינו מתאים להם. שינוי, כמפלגה ליברלית, מאמינה שלכל אחד הזכות לבחור באורח החיים הרצוי לו, ובלבד שלא יפגע בחופש הבחירה של הזולת. כל מה שאנו דורשים הוא, שהחרדים לא ינסו לכפות על כלל הציבור את חוקי ההלכה ולא ינצלו את הציבור החילוני לרעה, תוך השתמטות מחובותיהם האזרחיות למדינה.

ח"כ טומי לפיד../images/Emo25.gif../images/Emo23.gif../images/Emo39.gif

I LOVE YOU אני מעריצה אותך ותומכת בך לכל אורך הדרך. המשך עם הדעות שלך אני איתך ויש עוד אלפים שאוהבים את הראש שלך ואת ההתבטיותך.......... חזק ואמץ חיפושית6

בוקונון

New member
שאלה לטומי לפיד:

מה דעתך על החרדים שעומדים בימים אלה בצמתים ומניפים כרזות : "אסור להחזיר שטחים לעמלק " בוקונון.

[אורן]

New member
אוקיי סליחה רגע... מה?!

על מה אתה מדבר? מה היה הנדנוד? לא היית חייב לענות להודעתו. תגובות כאלה הן תגובות רגילות שמשאירים תמיד... זו לא מסיבת עיתונאים, זה פורום.

ABOBO

New member
כבוד ח"כ טומי לפיד ערב טוב

יש לי שאלה שעולה במוחי כל פעם שאני רואה אותך בטלויזיה או קורא בעיתון את עמדתך :מה מיחד אותך כיהודי? מה זה אומר בשבילך שאתה יהודי? כי הרי יהדות זה לא דת זה עם שלא כמו נצרות איסלם וכו.. נולדים עם זה בגלל שסבתא שלך היה יהודי וסבתא של סבתא שלך היה יהודי וסבא של סבא של סבא שלך קיבל תורה מסיני אז זה שאתה יהודי זה בגלל השורשים שלך אז זה לא אומר לך כלום שהיסטוריה של העם שלך היא דתית? ועוד שאלה מה היחס שלך לארץ ישראל כלומר בגלל מה אתה בארץ גלל שלסבא שלך היה תמונה של הכותל בבית? כאילו מה אתה אמור לחפש בארץ אם אתה לא מאמין בתורה ובזה שאלוקים הבטיח לנו את הארץ?

תשובה

כל ציבור היה פעם דתי, כי האמונה הדתית היא שלב בהתפתחותם של עמים. (שלב נוירוטי - אומר פרויד). אני יהודי לא רק מפני שנולדתי יהודי, אלא גם מפני שאני רואה את עצמי כיהודי, שותף למורשת היהודית, להיסטוריה היהודית, לתודעה היהודית, לתרבות היהודית. על אחת כמה וכמה, כאשר אני גם ישראלי הדובר עברית וחי בארץ התנ"ך, שהוא הבסיס התרבותי של עמי. ולשאלה האחרונה: אני חי בישראל כי אני ציוני.

למעלה