תזונה נכונה

Nut420

New member
לא

זה תחליף גרוע מאד, יש שם אותו אחוז שומן בערך, טעם מגעיל, עולה המון כסף היתרון היחיד אולי הוא שאין כולסטרול וזה לא ממש חשוב לרוב האנשים

tommythecat

New member
לגבי הקוטג´

האם רק אני מוטרד מרמת הנתרן הגבוהה בקוטג´ (לעומת גבינות אחרות, כמו סקי 0.5%) ? לדעתי מבחינת כמות החלבון, בסקי ובקוטג´ יש כמות כמעט זהה (בקוטג´ יש קצת יותר) אבל כמות הנתרן בסקי היא כמעט חצי מזו שבקוטג´. כל טוב, יוסי

liorsion

New member
למה להעיף את החומוס?

ומה דעתך על הברנפלקס של תלמה, הוא לא מתוק באופן מוזר (יחסית לברנפלקסים האחרים)?

Samsara

New member
ברנפלקס

אני גם אוכלת את הברנפלקס של תלמה המון - שמת לב שהם שינו אותו קצת בזמן האחרון? המרקם שלו נעשה יותר רך ונראה לי שהוא גם יותר מלוח, מה שמסביר אולי את ה"מתוק באופן מוזר". לגבי החומוס - חומוס כקטניה נחשב מאכל בריא, אבל כמו שאנחנו רגילים "לנגב" אותו, הוא עתיר שומן (לא זוכרת ערכים מדוייקים, אבל יותר מחמישים אחוז מסך הקלוריות הן שומן).

אלי ו.

New member
שומן

ברוב החומוסים התעשיתים יש הרבה שומן. באופן אישי אני לא אוכל ברנפלקס (מעדיף את פיבר 1) אני יודע שיש כמה סוגים עם ערכים תזונתיים שונים לגמרי. חלק עם סוכר וחלק ללא. לך לחנות, קח פיבר 1 ואת כל שאר הברנפלקסים למינהם והתחל להשוות ערכים תזונתיים. לדיאטה אתה רוצה מינימום קלוריות ומקסימום סיבים תזונתיים. (ויטמינים מינרלים חלבונים וכו´ זה נחמד בדגנים אבל באים במקום השני) אם אתה רוצה לנהל את התזונה שלך אין מנוס מבדיקת ערכים תזונתיים! אחרי שאתה יודע מה הערכים אתה יכול לעשות החלטות. (כמו: ב X יש 10 קלוריות פחות מ Y אבל Y טעים ול X יש טעם של עץ בלזה אז Y שוה את ה 10 קלוריות או להיפך)

liorsion

New member
sugars etc.

sorry for writing in english i don´t have hebrew here. since i´m mostly an endurance athelete and not a body builder, and my gym workouts are mostly high number of returns, low weights, i guess i sometimes needs more available energy (carbs) than most, so i´m looking for some foods with less fibers, that i think take time to be absorbed in the body, is that right?

shririm

New member
בננה, חטיף או משקה

אתה יכול כמובן לאכול בננה (ערך גליקמי גבוה) או לאכול חטיף או משקה פחמימות ממש לפני או במהלך האימון (תלוי גם במשך האימון הכולל) היתרון אגב במשקה אנרגיה טוב היא יכולתו לספק אנרגיה מהירה וזמינה אך כזו שלא תגרום לירידה משמעותית בגלוקוז בדם, בדר"כ אלו משקאות המשלבים פחמימות פשוטות עם מורכבות (להשהייה) בהצלחה באימונים עדי גבאי אתר שרירים http://www.shririm.co.il

tommythecat

New member
חומוס

אכן כדאי להעיף את החומוס המעובד מכיוון שהוא מכיל המון שומן. גרגרי חומוס מבושלים הם מקור מצויין לחלבון (20 גרם חלבון ב 100 גרם אם אני זוכר נכון) ומעט מאד שומן. לגבי הברנפלקס, מאז שאלי המליץ על Fiber 1, זה הדבר היחיד שאני אוכל. עשיר מאד בסיבים תזונתיים וללא כל תוספת סוכר. מצוין! כל טוב, יוסי

M e g a T r o n

New member
tommythecat ואלי לא כ"כ הבנתי...

שאתם אומרים "חומוס מעובד" אתם מתכוונים לחומוס כמו חומוס "אחלה"?? אם אני אוכל חומוס במסעדה שמכינים את החומוס במקום אז זה בסדר? תודה מראש

tommythecat

New member
חומוס מעובד או תעשייתי

הכוונה היא לחומוס טחון שהוסיפו לו מרכיבים שונים. חומוס "אחלה" הוא דוגמה כזו, וגם חומוס במסעדות. חומוס תעשייתי הוא חומוס טחון שלרוב מוסיפים לו טחינה ושמן זית ועל כן תכולת השומן בו גבוהה מאד, לעומת גרגרי חומוס מבושלים, למשל. כל טוב, יוסי

yair24

Member
לא הבנתי משהו...

אני לא מבין בזה יותר מדי אבל. אתה שוקל 71 ואתה אומר שיש עוד מקום לגדול... זאת אומרת שאתה רוצה לעלות במשקל. ומצד שני אתה רוצה להוריד את הקלוריות בארוחה שלך... איזה גובה אתה? אני 180 ושוקל 71 קילו וזה אחרי שעליתי 5 קילו בחודשיים וחצי שאני מתאמן. יאיר

operationss

New member
על עצמי

אני שוקל 71 והגובה שלי הוא 185 אני רוצה להוריד בשומן ולהמשיך לעלות במסת שריר זה הכל

sowhatt

New member
............?

5.5 ק"ג בחודשיים וחצי של אימונים?! וזה מסת שריר הרוב!? אתה משתמש בתוספים או בדברים אחרים ??

qweasd1

New member
דעה נגדית

בהנחה שמה שאתה רואה בבטן זה שומן ולא קפלי עור.. במקום להפחית שומן, הפחת פחמימות. הפחת משמעותית לחם, פסטה, אורז, קורנפלקס?!? יוגורט מתוק = פחמימות לרוב. שתיה מתוקה OUT! הוסף חלבונים, ותדאג פחות לתכולת השומן שלהם. תשתדל להשתמש בשומן "טוב", או לפחות לא מזיק - שמן זית למשל. הוסף דגים "שמנים" (סלמון - ראיתי בסופר קופםא 250 גר (ברוטו) ב 6 שח!). לא כל סוגי השומן זהים - חפש בgoogle מאמרים בנושא good and bad fat. גבינת קוטג! בכל מקרה, אל תפחית בחלבונים. הפחת בעיקר בפחמימות.

למעלה