כמה דברים:
א. תפריט מדוייק למהלך השבוע יכול לעשות לך רק דיאטנית/רופא משפחה/מישהו מהתחום. 'סתם' אנשים יכולים לתת לך עיצות כלליות על מזון וספורט. כי אחרי הכל, כמו שכבר יפה לאריק - כל אדם הוא משהו אחר. ב. אם מצבך בעייתי כמו שאת מתארת, אני חושבת שכדאי שכן תלכי לדיאטנית. אם את מתעקשת שלא, אני יכולה למליץ על ספר מצוין שמכיל גם הסברים על תזונה וגם מתכונים לאכול. המתכונים לא כולם 'פשוטים', אבל חלק כן. בכל מקרה, יש הרבה מתכונים כך שתוכלי לבחור את מה שהכי נוח לך ו/או לגוון. ג. בגדול, כמה כללי אצבע: 1. מחסור בברזל הרבה פעמים נובע בכלל ממחסור ב-B12. אז במקום לחפש מאכלים עתירים בברזל, תתחילי לחפש מקורות ל-B12. יש לי אחות שסובלת מאנמיה באופן קבוע וגם כדורי הברזל רק משפרים במעט את המצבה. עכשיו היא לוקחת B12.. 2. בשביל ברזל לא צריך לאכול בשר. יש שפע של מאכלים צימחוניים שעשירים בברזל אפילו הרבה הרבה יותר מבשר. למשל טחינה. יש בזה גם ברזל וגם סידן בשפע!! (וככה פתרת עוד בעיה על הדרך..) יש ברזל בשפע של ירקות (בעיקר עלים ירוקים למיניהם ועוד...) B12 זה משהו שכן קשה להשיג ממקור שהוא לא בשר בקר. (גם בעוף אין ממש B12..) במקרה הזה הייתי ממליצה לך לקחת כדורים. כן, אני יודעת שכתב שאת לא רוצה. גם אני לא רוצה.. אבל כמוני כמוך, את גם לא ממש מסוגלת לאכול את האוכל שיספק לך את מה שאת צריכה. אז תקני כדורים ותקחי לפחות מידי פעם. הכדורים של B12 הם כדורי מציצה ממש נוחים. להגיד לך שנאי מקפידה לקחת? אני לא. אבל אני גם לא אוכל בשר... 3. גם סידן יש בירקות לא פחות ממוצרי חלב (שהם אגב בכלל לא משהו כ"כ בריא...). כמו שאמרתי יש הרבה סידן בטחינה ויש סידן בכרוב ובאגוזים (שגם בהם יש ברזל ו-B12) ובעוד כמה דברים. אם את רוצה להתמקד בברזל, סידן ו-B12: פשוט תשאלי באלו מוצרים יש את המינרלים והוויטמין הזה. ואז תרכיבי לעצמך תפריט שיכיל מספיק מאכלים מכל הנ"ל. בהצלחה והרבה בריאות!