תזונה נבונה

Larik

New member
לי יש השערה!

בבקשה אל תהרגי אותי (זאת רק השערה) בגלל שאת באת ממשפחה של טבעונים, אז הגוף שלך רגיל לזה. מה שטוב בשבילך, יכול להרוג אנשים אחרים.

זה לא רק השערה...

פעם שאלתי מישהי שמתעסקת במחקר של תזונה על כל הנושא הזה של B12 והיא אמרה לי שאנשים שאוכלים בשר פשוט מקלקלים את המנגנון הטבעי של הגוף שמייצר אותו לבד! הבעיה היא שמי שמתחיל להיות צמחוני בגיל מאוחר, כבר חייב להשיג B12 ממקור חיצוני.... אז יש משהו בשערה שלך...

ברומבית

New member
~מתאמצת לא לטעון את האקדח~ ../images/Emo3.gif ../images/Emo115.gif

אני טבעונית רק מגיל 18. ההורים שלי ואחותי 'אוכלי כל'. התזונה שלי לא טובה וגם לא היתה טובה לפני שנהיתי טבעונית
אני יודעת שצמחו'/טבעו' יכולות להזיק לאנשים מסוימים (גם אם הם אוכלים מספיק 'תחליפים'). אני לא טוענת שזה טוב לכולם, רק שזה הרבה פחות מזיק ממה שלפעמים נוטים לחשוב.

../images/Emo45.gifתזונה טבעונית/צמחונית היא לא רעה בכלל

ולא גורמת נזק עם עושים אותה כמו שצריך. פשוט צריך להיות מודע 'לסכנות' ולהעשיר את התזונה ברכיבים המתאימים. דווקא בשר, במיוחד בצורה במגדלים אותו היום, מביא איתו המון נזקים בריאותיים.

Larik

New member
סליחה, התבלבלתי. אז מי אמר בפורום שכל המשפחה

צמחונית?

כמה דברים:

א. תפריט מדוייק למהלך השבוע יכול לעשות לך רק דיאטנית/רופא משפחה/מישהו מהתחום. 'סתם' אנשים יכולים לתת לך עיצות כלליות על מזון וספורט. כי אחרי הכל, כמו שכבר יפה לאריק - כל אדם הוא משהו אחר. ב. אם מצבך בעייתי כמו שאת מתארת, אני חושבת שכדאי שכן תלכי לדיאטנית. אם את מתעקשת שלא, אני יכולה למליץ על ספר מצוין שמכיל גם הסברים על תזונה וגם מתכונים לאכול. המתכונים לא כולם 'פשוטים', אבל חלק כן. בכל מקרה, יש הרבה מתכונים כך שתוכלי לבחור את מה שהכי נוח לך ו/או לגוון. ג. בגדול, כמה כללי אצבע: 1. מחסור בברזל הרבה פעמים נובע בכלל ממחסור ב-B12. אז במקום לחפש מאכלים עתירים בברזל, תתחילי לחפש מקורות ל-B12. יש לי אחות שסובלת מאנמיה באופן קבוע וגם כדורי הברזל רק משפרים במעט את המצבה. עכשיו היא לוקחת B12.. 2. בשביל ברזל לא צריך לאכול בשר. יש שפע של מאכלים צימחוניים שעשירים בברזל אפילו הרבה הרבה יותר מבשר. למשל טחינה. יש בזה גם ברזל וגם סידן בשפע!! (וככה פתרת עוד בעיה על הדרך..) יש ברזל בשפע של ירקות (בעיקר עלים ירוקים למיניהם ועוד...) B12 זה משהו שכן קשה להשיג ממקור שהוא לא בשר בקר. (גם בעוף אין ממש B12..) במקרה הזה הייתי ממליצה לך לקחת כדורים. כן, אני יודעת שכתב שאת לא רוצה. גם אני לא רוצה.. אבל כמוני כמוך, את גם לא ממש מסוגלת לאכול את האוכל שיספק לך את מה שאת צריכה. אז תקני כדורים ותקחי לפחות מידי פעם. הכדורים של B12 הם כדורי מציצה ממש נוחים. להגיד לך שנאי מקפידה לקחת? אני לא. אבל אני גם לא אוכל בשר... 3. גם סידן יש בירקות לא פחות ממוצרי חלב (שהם אגב בכלל לא משהו כ"כ בריא...). כמו שאמרתי יש הרבה סידן בטחינה ויש סידן בכרוב ובאגוזים (שגם בהם יש ברזל ו-B12) ובעוד כמה דברים. אם את רוצה להתמקד בברזל, סידן ו-B12: פשוט תשאלי באלו מוצרים יש את המינרלים והוויטמין הזה. ואז תרכיבי לעצמך תפריט שיכיל מספיק מאכלים מכל הנ"ל. בהצלחה והרבה בריאות!

מחדל חמודה כנסי

אני לוקחת ברזל של חברת סולגר הם הכי טובים בשוק אל תתפתי לחברות אחרות. וגם הבי12 אני לוקחת של סולגר ולא במציצה בהתחלה הרופאה נתנה לי בכדורי מציצה זה גם עשה לי רע מאוד וגם לא היה נעים השימוש בהם אז לסולגר יש בי12 כדורים בבליעה. ואין מה לעשות הכדורים לא עושים תופעות לוואי לרוב אבל אי אפשר לדעת אבל זה כדורים טבעיים לא אמורים להיות להם תופעות . ואני לוקחת כל יום כדור בהתחלה הייתי עם הברזל כל פעם אחרי ארוחת צהריים הייתי נוטלת אחד ביום. ואחרי שסיימתי את הברזל התחלתי את הבי12 אני עדיין שותה אותו. זהו

ספר בעבר גם לקחתי

את הברזל של החברה הזו, אבל הפסקתי כי אני יודעת שאני לא צריכה כדורים אם אוכל כמו שצריך (מספיק בשר וכו) , אז אני פשוט רוצה להתחיל לאכול מספיק בשר ולא לקחת כדורים... זה לא מסובך :p , סליחה על החפירות בנושא משקל, פשוט המשכתם את השרשור ואני רציתי רק משהו ממוקד :) בכל מקרה אפסיק לשתות קולה מהיום! :).

Xylophone

New member
לא שמעתי דברים טובים על סולגאר

אני ממליצה על ברזל של פמינה- קל לעיכול. כי ברזל בדר"כ לא קל לעיכול. והוא כולל גם B12 וחומצה פולית.

ולגבי הקופאין...

קופאין נקשר לברזל ולסידן. לכן קופאין גורם גם לחוסר ספיגת ברזל וגם לחוסר ספיגת סידן. אז ברור שעדיף להימנע ממנו כמה שפחות ואם כבר את צורכת אותו, אז לא בסמוך לארוחה.

ועוד דבר אחרון, נזכרתי לגבי חלבון

שילוב של קטניות ודגנים יותר חלבון, כך שגם בשביל חלבון את לא חייבת מוצרים מהחי. זה כמובן בלי קשר לעובדה שיש חלבון במוצרים של סויה (אבל יש איתם בעיה אחרת בעיקר מפני שהם מהונדסים גנטית, כך שלא כדאי שלאוכל מהם הרבה. עדיף כבר אורז עם עדשים - למשל)

אבל אני אוהב :(

והיום לראשונה בחרתי במיץ תפוזים וקיבלתי כאב ראש חזק (בגלל הסוכר, אסור לי לאכול דברים עם סוכר! זה תמיד גורם לי להרגיש רע, ועכשיו אסור לי דיאט :S ).

למעלה