תזונה נבונה

תזונה נבונה

אתם יכולים לעזור לי ? J קודם כל אקדים ואומר שיש לי כמה בעיות בריאותיות כמה שנים: קודם כל אני אנמית ולכן תמיד עייפה, יש לי ל"ד נמוך שגורם לי לפעמים להתעלף ובנוסף אני פשוט לא אוכלת מספיק מוצרי חלב (כך שאני מקווה שבבוא היום לא יהיה לי אוסטופרוזיס) ויש לי קצת עודף משקל . אז אני רוצה להיות יותר בריאה! פחות עייפה, ולא לפחד שבגיל חמישים לא ישארו לי עצמות J . אז ככה, הבעיה שלי היא כזו, אני שומעת אלף המלצות לתזונה, אנתרופוסופים , צמחונים , ניו אייג', טבעוניים ואין לי מושג איך צריך לאכול נכון. אז אני רוצה שמישהו יתן לי המלצה לתזונה נכונה למשך שארית ימי השבוע שלא תיהיה משעממת מדי ולא קשה מדי לביצוע (אל תגידו לי למשל לקנות דברים שאפשר להשיג רק בחנויות טבע כמו גבינות טופו או מזון מלכות!) והמלצה לפעילות מומלצת ספורטיבית בשבוע לירידה במשקל. אז הבעיה העיקרית שאני בררנית במזון , אני בעיקר אוהבת דברים פשוטים כמו : אורז (מלא ולבן) , ירקות (על כל המשתמע מהם- גם מרקים), מוצרי חלב בסייסים (גבינות, חלב) , פירות ודגים והרבה מלוח וחריף ואני משוגעת על מזון טבעוני (טופו, סויה וכו'). אני שונאת עוף (בקושי מסיימת שניצל), בשר אדום אני אוכלת פעם בשבועיים אולי, דגים כמעט ולא יוצא לי, אני שונאת ממתקים, מאפים (גם לחם לא בדיוק הטופ שלי), אני לא מחבבת ביצים וכמו שאמרתי אני לא מורגלת לאכול הרבה מוצרי חלב מאז שהייתי טבעונות. ובספורט אני לא כל כך טובה חוץ מבכפיפות בטן שאני אוהבת , וקצת משקולות. ואני ממש ממש לא רוצה להיות צמחונית, כי גם כך אני בקושי נוגעת במוצרים מן החי (זולת חלב מדי פעם) ובגלל האנמיה אני רוצה לאכול בשר בכמות שהגוף שלי זקוק לה, ואני לא רוצה לקחת כדורים... או ויטמינים. יש למישהו פיתרון?. רק משהו שיהיה ישים , פשוט , ושלא יגרום לי להתעסק בבריאות, בהכנת אוכל כל היום ובספירת קלוריות. נ.ב. שמעתי מחקר על זה שעודף קפאין גורם לאנמיה, למישהו יש מידע על זה? נראה לי שזה יכולה להיות עוד סיבה שאני אנמית תמיד :S ואם מישהו מכיר פורום מתאים לשאול את השאלות האלה, זה גם מצוין!. תודה.

queen helen

New member
דברים שאני אוהבת הם:

פשטידות, פשטידות ופשטידות!!! את שמה בפנים איזה ירק שאת רוצה (או משלבת בין כמה סוגים, אפילו כאלה שלכאורה לא הולכים ביחד כמו ברוקולי ופילפלים), שמה כמה סוגי גבינות שאת אוהבת (סידן), ביצים (לא מרגישים את הטעם שלהן, אבל הן חלבונים) ואפילו לא צריך בסיס של בצק. פשוט דוחפים ככה לתנור, ואחרי פחות משעה מלקקים את הצלחת!
מבחינת בשרים - אומרים שבקר בדרגת עשיה rare מצויין לזה (וגם הרבה יותר טעים מוול דן). מבחינת ספורט - אני התמכרתי לאחרונה ליוגה. לא יודעת אם זה נחשב ולמה זה טוב ועוזר, אבל זה ממש כיף!

אבל אני צריכה טבלה

של מה לאכול ומה לא למשך השבוע, ופעילות אירובית. אהא ושכחתי לציין אנל'א אוכלת פשיטדות ^^ , אמרתי אני אוהבת רק אוכל פשוט פשוט. אבל אני אנסה להכין בלי קמח, זה בטח יוצא טוב (הכנתי פעם אחת של כרובית). תודה מותק! ובשר... שיו הלוואי שאני אי פעם אוכל לסיים נתח הגון, אני נוגסת ביס ומסתפקת בזה לשארית השבוע.

queen helen

New member
אה, בתכנונים שבועיים אני לא מבינה

את צריכה לדבר עם אמא שלי - היא מתכננת לחצי שנה מראש.

Larik

New member
../images/Emo45.gif בקשר ליוגה

אגב, איך זה בהתחלה. בחדר כושר שנרשמתי אליו יש חוג ליוגה.... ואני תוהה איך זה. אפשר ללכת אחרי שיעור של זה?

לאריק לא הייתי ממליצה לך אבל בכל אופן כדאי

לנסות. הייתי פעם בשיעור כזה ...... שבוע ימים לא יכלתי ללכת "רגיל" כאילו אני בכל אופן לא רגילה לספורט מהסוג הזה ובנינו זה לא ממש מתאים לגברים כי זה עובד על פיתוח גמישות הגוף משהו כזה זה בעיקר או יותר נכון לרוגע נפשי

אויי סורי עכשיו ראיתי בגוגל מזה יוגה

וזה סוג של מדיטציה ולא גמישות סורי על ההטעיה . בכל אופן זה לא לטעמי, סליחה שוב

queen helen

New member
היוגה הומצאה ע"י גברים

בשביל גברים. אמנם זה לא הספורט הכי מצ'ואיסטי בעולם, אבל הוא כן דורש המון מאמץ.

queen helen

New member
אני משוחדת ../images/Emo99.gif

כי התמכרתי קשות... דוקא השיעור הראשון היה הכי מדהים. היה קשה וארוך ולא ממש ידעתי לקראת מה אני הולכת, ולא יותר מדי נהניתי במהלך השיעור, אבל בסופו לא יכולתי למחוק את החיוך למשך כמה שעות. השרירים בכלל לא נתפסים בשיעור, להיפך - מותחים ומכופפים את הגוף לכל כיוון אפשרי, ובסוף השיעור אתה יוצא הרבה יותר משוחרר ונינוח. מה שחשוב זה ללכת למקום שהומלץ לך עליו (אני לא יודעת אם בחדר כושר מקפידים על איכות המורים), ואם אתה יכול - אז לך בפעם הראשונה לשיעור של ממש מתחילים (נקרא יסודות איפה שאני מתאמנת), ששם יש פחות אנשים וכולם לא ממש "מקצועיים", כך שהמורה יכול לתת לך תשומת לב אישית ולתקן אותך כשאתה עושה דברים לא נכונים. בסופו של דבר - היוגה עושה הרבה טוב לגוף, אבל רק אם עושים את התנוחות נכון, וחבל לפספס את זה, או אפילו חס וחלילה לפגוע בגוף בגלל חוסר הנחיה.

Xylophone

New member
האמת על ביצים

http://www.youtube.com/watch?v=gl9qopmDWpE&feature=player_embedded ממיינים את האפרוחים את הזכרים בהם אין תועלת כלכלית משליכים לשק זבל קושרים וזורקים לפח ונותנים להם למות מחנק ומחוסר אויר . כל יום עושים את זה מיליוני אפרוחים מקפחים את חייהם בכל יום בישראל. האפרוחים הנקבות מועברות כלובי סוללה למשך שארית ימיהן בכלובים אילו אין להן מקום אפילו למתוח כנפיים ככה כל החיים בכלוב קטן ומחניק השהייה במקום צפוף גורמת להן לתסכול ופחד את הרגשות השלליים הן פורקות אחת על השנייה בהתנהגות אלימה. זה לא אופייני להן אבל זו התנהגות שנצפתה גם מבני אדם שחוו תנאים דומים. כל חייהן הן חיות בצפיפות ובפחד ובאלימות ה"פתרון" שמצאו זה לחתוך להן את המקור כשהן צעירות בלי הרדמה. מתי שההתנהגות שלהן נובעת מהתנאים שבני האדם קבעו עבורן למלכתחילה! מועתק במקור מהודעה של סנופי

בגלל זה אם קונים ביצים, כדאי שאלו יהיו ביצי

חופש והכי טוב אורגניות (שהם גם חופש... וגם נקיות מהורמונים, אנטיביוטיקה ותזונה גרועה)

snoopytush

New member
האם כאשר אילו ביצים אורגניות

לא מוציאים להורג את האפרוחים הזכרים? איך מטפלים בתרנגולות שנדרשות להטיל?

כל היחס במזון האורגני לחיות הוא שונה לחלוטין

את מוזמנת לבקר בהרדוף ולשמוע ישירות מהמגדלים איך מתייחסים לחיות. ולראות את המקום בו הן גדלות. הגרוש שלי עבר תקופה קצרה בלול אורגני בכפר יהושוע. הלול היה פשוט מתחם מאוד גדול מוקף בקירות וגג. באמצע היו מפוזרים מעין 'קינים' גדולים שהתרנגולות שרצו להטיל היו עולות עליהם להטיל את הביצים. שאר הזמן הן פשוט הסתובבו חופשי ברחבי הלול והמזון שלהם היה תערובת אורגנית. וזה עוד לול 'לייט'. בלולים אורגנים רציניים יותר, התרנגולות מסתובבות בשטח בחוץ לחלוטין ופשוט אוכלות מה שהן מוצאות באדמה. מי שסוגר את התרנגולות בלול - צריך לעמוד בסטנדרט של גודל הלול לעומת כמות התרנגולות.

snoopytush

New member
מעולה!

תוכלי לשלאול את הגרוש שלך אם הם היו הורגים את התרנגולים הזכרים או שגם הם קיבלו טיפול כיאות?

טוב את מעט במצבי

כאילו לי חסר ברזל(=אנמיה) וגם חסר לי בי12 ואני נוטלת ויטמינים מקווה שיעזור. אני חושבת שלגבי האנמיה מומלץ שתעשי בדיקת דם בכדי לשלול את הקטע הזה. כי בכל זאת חוסר בברזל נובע ממשהו וכדאי לגלות זאת לפני שיהיה מאוחר. לגבי התזונה בכללי אני חושבת שכדאי ללכת לדיאטנית אבל לא חייב כאילו תחפשי באינטרנט תפריטים מאוזנים לסובלים מאנמיה אני מאמינה שתמצאי ויש מלא כאלה. בעיקרון יש גם פורומים שיכולים לעזור לך לנסות לשלב תפריט אבל רק רופא משפחה שלך בשילוב עם דיאטנית יכולים באמת להתאים לך את התפריט הטוב ביותר. גם לי הייתה תקופה לפני כ10 שנים סבלתי ממעט עודף משקל(הייתי 5 קילו מעל המשקל הממוצע שלי) ותוך שנה וחצי שהייתי בדיאטה של דיאטנית וגם מעקב של רופא הצלחתי להוריד מה שהייתי צריכה והיום אני שוקלת 50 קילו ואני מטר 65 כן קצת פאדיחה. והכל מאוזן והיום אני אוכלת מה שבא לי אבל מה שורפת הכל בפעילות גופנית כלשהיא למשל אני מרימה משקולות מתאגרפת וגם אופניי כושר זה כל יום אני מקדישה לזה כחצי שעה וזה נורא עוזר. אבל מספיק שאת תעשי פעם פעמים בשבוע משהו שתבחרי כל פעילות גופנית הולכת כאן אם זה הליכה או אופניים או איגרוף או סתם תרגילי כושר שאת יכולה לעשות בבית . זהו מקווה שעזרתי מעט ובהצלחה באמת, לגבי הבשר את חייבת לפחות פעם בשבוע לפחות תעשי מאמץ לאכול משהו בשרי לא משנה מה תחשבי טוב מה את הכי אוהבת בבשרי ותאכלי אותו. לגבי חלבי גם אני לא ממש אוהבת חלבי אני בעיקר אוכלת מעדנים וקורנפלקס וגבינות מדי פעם ככה .

תודה !

אין לי כוח ללכת לדיאטנית, אני אאמץ מה שאת אומרת עם איגרוף (שאני אוהבת) , משקולות, אופניים (שצריך לתקן) וקצת הליכות :). לגבי האנמיה- אני יודעת בוודאות שהיא נובעת מחוסר אכילה מספק של בשר, ועשיתי כבר כמה פעמים בדיקות דם, חסר לי ברזל וההמוגלובין שלי נע בין 9 בימים רעים ל- 11.4 בימים הטובים , תלוי בתדירות אכילת הבשר. אני אחשוב אם ללכת שוב לרופאים... אני פשוט לא רוצה לקחת כדורים ... (בעיה אישית, לא איזו אג'נדה כלשהי, אני בקושי מסוגלת לראות חפיסות של כדורים שלא לדבר על לקחת אותם).

לא ציינתי אבל אציין

גם אני סובלת מחולשה נוראית עייפות אני צוללות לפעמים ממש וגם סחרחורות וואיי זה משהו. וגם חסר לי חלבון אז בכלל קיצר אני מצב אבוד ולא נראה לי שמשהו ישתנה אני פשוט זורמת עד שהאל יחליט את החלטתו ואז אהיה למנוחת עולמים

הברזל שלי מתחת ל50

זה ממש גרוע מאוד ואני מרגישה זאת על בשרי כאילו אני חלשה מאוד אבל מנסה להתגבר כי אין דרך אחרת

Berethor

New member
נסיוני אומר

ש50 זה לא משקל בריא, כל מי שהכרתי במשקל הזה ופחות היו ממש במצב אנורקסי. הייתי ממליץ לעלות ל60 לפחות..

כמו שאמר פעם איש חכם אחד בשם אנשטיין

הכל יחסי... אם הגובה שלך מטר וחצי - אז ממש לא רצוי שתשקול 60! אפילו 50 זה כבר מתחיל להיות גבולי... והבחורה 1.65. 50 ק"ג לגובה הזה זה סביר ביותר.

למעלה