תזה ומרצה מלווה

תזה ומרצה מלווה

סיימתי השנה תואר "בוגר" באונ' תל אביב ונרשמתי לתואר שני בעברית.
מאושר ומרוצה מעצמי שאני עומד על ממוצע בתואר "בוגר", הרבה מעל המתבקש למסלול המחקרי- הודיעו לי במזכירות שזה בכלל לא משנה כי אני זקוק לאישור של מרצה בכיר בחוג (אני מניח שהוא זה שמלווה אותך לתזה)- איך בוחרים אחד כזה? מה החוקים? פשוט נכנסים לאתר החוג ומסתכלים תחת "סגל", ושולחים מיילים? זו לא חוצפה? זה מקובל? עדיף לחכות להתחיל את השנה ולגשת אליהם ישירות?

בשיחה עם המזכירות לא קיבלתי תשובה שסיפקה אותי- אמרו לי שזה לא קריטי, רוב הסטודנטים בתואר מוסמך גם ככה רק בשנה שנייה בוחרים מסלול מחקרי או לא מחקרי אחרי שהם כבר מכירים את המרצים.
לא מקובל עליי, הלכתי לעברית כי מבחינתי זו אונ' טובה ואיכותית למטרות אליהן אני שואף- וזה מסלול מחקרי.
אני לא רואה שום סיבה שאני צריך לחכות, סיימתי תואר ראשון בממוצע שעומד בדרישות ואני מאוד רוצה להתחיל בתהליך של למצוא מלווה ולקבל את האישור המיוחל מחבר סגל בחוג.

GuestOfHonor

New member
מפתיע ומשונה. באיזה חוג מדובר?

כשאני התעניינתי לגבי תואר שני בעברית, במדעי המחשב, לא נדרשתי מראש להתארגן על מנחה.

השאלה היא, וזאת שאלה שקריטי שתשאל את המזכירות, האם הממליץ שלך בהכרח יהיה המנחה שלך.

אם לא, פנה לחבר סגל שיש סיכוי שיזכור אותך. כנראה שהם יהיו רגילים לפניות כאלה כי כל מועמד לתואר שני צריך להציק להם לגבי זה.

אם כן, אז ברכותי - ברוך הבא לשלב הכי קריטי בתואר שלך. אתה צריך להתחיל לאסוף מודיעין על המרצים השונים, שזה אומר לראות מה תחומי העניין שלהם, לקרוא מחקרים אחרונים שלהם, ולדבר עם מסטרנטים ודוקטורנטים שעובדים איתם כדי לקבל רושם אישי עליהם. לא פחות חשוב מכך, אתה צריך להחליט בינך לבין עצמך מהם תת התחומים שהכי מרתקים אותך ומה תרצה לחקור.

ברגע שהגעת למסקנות, צור קשר עם המנחים הכי רלוונטיים באימייל, תציג את עצמך ואת רצונותיך בקצרה ותציע להיפגש. זה בסדר גמור, וככה חברי סגל מגייסים חוקרים זוטרים.

חשוב שתבין שזה לא 'מרצה מלווה'. אתה הולך לעבוד בשביל ועם הבן אדם הזה, ולהפקיד בידיים שלו את המשך דרכך המחקרית. מנחה טוב יכול למנף את המשך דרכך המחקרית בצורה בלתי רגילה. מנחה גרוע יכול לגרום לכך שהמחקר שלך ימרח, יהיה לא רלוונטי, ואתה עלול למצוא את עצמך מתחיל מאפס אחרי הרבה השקעה או אפילו פורש מהתואר.

תודה רבה!

התואר בתכנון עירוני דרך המכון ללימודים אורבניים. אם כך, אני מניח שאין שום מגבלה שאתחיל לחפש באופן עצמאי ואפנה אליהם במייל. בידיעון מנסחים את זה כ- אישור מאיש סגל, מחברים אני יודע שלרוב זה מציאת מנחה- מישהו שיסכים להיות המנחה שלך. אני אנסה להתקשר שוב למזכירות- עושה רושם שהתשובה שקיבלתי היא ״ תשובה לפני חופשה״ מתחמקת. שוב, תודה! תודה.

סורי על האופן שבו ההודעה כתובה

ועל ריבוי ההודעות. האפליקציה של תפוז פורומים מהפון פשוט גרועה:p

תודה רבה!

התואר בתכנון עירוני דרך המכון ללימודים אורבניים. אם כך, אני מניח שאין שום מגבלה שאתחיל לחפש באופן עצמאי ואפנה אליהם במייל. בידיעון מנסחים את זה כ- אישור מאיש סגל, מחברים אני יודע שלרוב זה מציאת מנחה- מישהו שיסכים להיות המנחה שלך. אני אנסה להתקשר שוב למזכירות- עושה רושם שהתשובה שקיבלתי היא ״ תשובה לפני חופשה״ מתחמקת. שוב, תודה! תודה.

תודה רבה!

תודה רבה, כתבתי שם

אני גם אעיין שם מן הסתם- עושה רושם ש-we're not in Kansas anymore ושזה הולך להיות טיפה שונה מהתואר המובנה אליו התרגלתי בתואר "בוגר":)

למעלה