תותחן או בר אילן?

vinney

Well-known member
אני חושב שהתרומה של תואר

באה לא ביכולת ניתוח והשלכה של בעיות. אני לא יודע מה מלמדים בקורס תכנות בצבא, לכן קשה לי להשוות, אבל עדיין ראיתי כמויות עצומות של ממרמניקים באו"פ, כך שכנראה נסיון, אפילו צה"לי, זה לא הכל. לי אישית הידע שרכשתי בתואר, גם הראשון וגם השני שאני עושה עכשיו, עזר מאוד במהלך התפקידים שלי, ולא הראשונים דווקא, אלא אלה שאני עושה בשנים האחרונות.

vinney

Well-known member
* לא = "לא בתכנות, אלא "

מה קרה לי באמצע הלילה

נכון

יכולת ניתוח הבעיות שצצות לך משתפרת עם הניסיון שאתה צובר ו גם אתה אומר שהתואר לא ממש עזר בתפקידים הראשונים שלך... ד"א, ממר"מניקים באו"פ בגלל ש: 1. גמו"שים. 2. תואר - שווה כסף אחרי הצבא. 3. או"פ - המוסד היחיד שבו מותר לחייל חובה ללמוד בו. 4. השירות עלול לייבש את המוח. use it or lose it. טוב די, מיצינו?

גיל14

New member
כמה רחוק אתה מהקרבי?

ולמה לא למודיעין? תראה, אם אתה לא ממוין למודיעין, לדעתי אתה צריך לשאול את עצמך - האם שווה להשקיע 6 שנים של עבודה סיזיפית ומעצבנת בצה"ל (כשחבריך לשנה הלא-עתודאים עושים 13+ בתעשייה) רק בשביל לא להיות 3 שנים בתותחנים/גולני?

לדעתי היתרון הגדול של עתודה הוא

שבמקום לעשות שמירות 8 8 שלוש שנים, אתה צובר ניסיון ב-3 השנים האלה. אני חושב שאם הייתי יכול לחזור לעבר ולבחור שוב, הייתי בוחר בעתודה (אני לא עתודאי), כי 3 שנים בקרבי אמנם תורמים למדינה אבל בשבילך הן סתם בזבוז זמן שבו אתה לא לומד כלום ולא מתקדם לשום מקום.

vinney

Well-known member
שוב, זה עניין אישי מאוד

אבל אני חושב שהרווחתי הרבה יותר ממסלול שעשיתי בצבא בשירות הקרבי, ממה שהייתי מרוויח בעתודה (מבחינת נסיון), ואם הייתי צריך לבחור שוב, הייתי בוחר שוב לוותר על עתודה. לא כולם עושים 8/8, ומה אתה עושה בשירות בעצם תלוי הרבה מאוד בך עצמך, ולא באף אחד אחר.

shirbi

New member
לא מסכים עם המשפט האחרון.

לילד בן 18-19, לא תמיד יש את הכלים בשביל לכוון את עצמו לאן שהוא רוצה בצבא. אני הייתי תמים, והתוצאה היתה שבזבזתי שלוש שנים בימ"ח.

yoniBLA

New member
תותחן.

אתה באמת חושב שזה מתאים עכשיו להחליט מה תעשה בעוד 8 שנים? 3 שנים בקרבי עוברות מהר מאד, יש לי חברים קרביים (תותחנים
) שכרגע בחצי השירות שלהם, ונראה שזה עבר מהר. משהו שאני מבין עכשיו (מהנסיון שלהם) שלא הבנתי לפני הצבא זה שגם במסלול קרבי יש מגוון של דברים שאפשר לעשות, ואחרי כ~שנה וחצי אפשר לעבור לתפקיד שונה בתחליט כחלק מהמסלול (בין אם זה להיות ג'ובניק או להיות קצין). כמובן שאפשר לעבור תפקיד בלי יותר מדי בעיות גם הרבה לפני. בכל מקרה עתודה זה דבר נוראי, גם אם תגיע למקום שהכי רצית - אתה עדיין נתון לחסדי המערכת הצבאית ל6 שנים הבאות. עוד נקודה - עצם העובדה שאתה לא מתחיל בקבע (להבדיל מתלפיות או חבצלות), דופקת אותך עוד יותר.

למעלה