תותחן או בר אילן?

Yodizle

New member
תותחן או בר אילן?

שלום, אני תלמיד י"ב בעל פרופיל קרבי. יש באפשרותי להרשם לעתודה, אך כנראה שלתל אביב לא אתקבל ולבר אילן כן. לפי מה שהבנתי, התואר של בר אילן נחות מהתארים באוניברסיטאות האחרות. שאלתי היא האם עדיף להרשם וללמוד בבר אילן או לחכות עד אחרי הצבא כדי לשפר בגרויות וללמוד באוניברסיטה אחרת, והאם יש הצדקה לכך שהתואר של בר אילן פחות נחשב. תודה מראש.

vinney

Well-known member
ממליץ לך על פורום עתודה

זה קודם כל. עכשיו, דעתי האישית על שני דברים:
עתודה - מושג מקביל ל"ניצול על סף עבדות" של בוגרי מדעי המחשב (ותחומים אחרים) על ידי צה"ל, תוך משחק על עצב ה"מפחד מקרבי" של העתודאים. מדובר בהסכם הכובל אותך לבערך עשור שנים קדימה, מבלי שום התחייבות מצד הצבא להעסיק אותך במקצוע, וגם אם כן תועסק במקצוע - אף אחד לא מבטיח שזה יהיה בתחום שתאהב/תתעניין בו, ורוב העתודאים שאני מכיר - סובלים בשירותם הצבאי. מיעוט מנסים להפטר מהעתודה (חלקם הצליחו), ומיעוט נהנים ומרגישים מרווחים (בעיקר מתמטיקאים שעוסקים בצה"ל במחקר, וכאלה יש מעט מאוד). דעתי האישית - אין מה ללכת לעתודה, וזה בלי שום קשר לבר אילן. דעתי כקצין ביחידה לוחמת במילואים (וסדיר, מן הסתם) - אין מה לפחד משירות קרבי. הכל בראש, אתה יכול להתגייס לשלוש שנים, לעשות את התפקיד (ואם אתה לא תאהב את התפקיד - לעשות תפקיד אחר, לעבור זה לא כזה קשה כמו שלפעמים נדמה), ולדעתי - להיות מורווח הרבה יותר ממה שתקבל מעתודה.
אוניברסיטת בר אילן - בוגריה בעשור-שניים האחרונים הוכיחו כחסרי כל יכולת מקצועית מינימלית בתחום פיתוח תוכנה. אני נתקלתי בתופעה הזאת אישית, אבל התופעה הייתה כל כך רחבה, שנוצרה סטיגמה (שהייתה מאוד מבוססת) נגד האוניברסיטה כאחד המוסדות הגרועים ביותר ללימודי מדמ"ח בארץ. באוניברסיטה מודעים לזה, ובשנים האחרונות נעשו נסיונות לשנות את המצב. בוגרים אשר יכולים להוכיח שהמצב אכן השתנה עדיין אין (לפחות אני לא ראיתי, ולא שמעתי על מישהו שראה), לכן הסטיגמה עדיין קיימת. מה יהיה עוד 10 שנים, כשתסתיים תקופת המעצר שלך (סליחה, העתודה), אלוהים יודע, גם הוא בקושי.

tamarhp

New member
בנוגע לבר אילן

המצב אכן היה כך עד לפני כמה שנים אך הוא בהחלט השתנה מאז שהתחלף ראש המחלקה, ויש מספיק כאלו שיכולים להעיד על כך. אמנם בינתיים רק מחזור אחד או שניים סיימו כך שזה די מעט, אבל כבר מתחילים לראות "ניצני פירות" ולא מעט סטודנטים מתקבלים לעבודות טובות כי מעסיקים רואים שבר אילן השתנתה. אבל למה אתה ממשיך ללכלך רק כי אתה עדיין לא ראית?

vinney

Well-known member
אני לא מלכלך

לא סתרת שום דבר ממה שאמרתי. קל מאוד ליצור סטיגמא, אבל קשה מאוד לשבור אותה. עד שלא אראה בעיניים, או אשמע ממישהו שאני מכיר וסומך על דעתו, אני אשאר מאוד מסויג מהפקולטה הזאת. זכותי, לא?

gil levi

New member
האמת שיש התחייבות מצד הצבא

להעסיק עתודאים במקצוע. ההתחייבות לקבע מתבטלת במידה והעתודאי לא משובץ במקצוע. הבעיה היא שצה"ל הוא שקובע מה זה "במקצוע" (ע"ע עתודאים לחשמל שמשרתים כקפ"טים). כדאי לציין שבטאגליינס יש דיון על עתודה במדעי המחשב, ששם יודיזל יוכל לקרוא את דעתם של אלו שלא בחרו בעתודה - בניגוד לפורום עתודה.

vinney

Well-known member
שים לב לסייג הקטן שהכנסת

"ההתחייבות לקבע מתבטלת". ואז הבן אדם נשאר עם אותם התותחנים ביד, רק שזה יוציא לו את כל הידע מהלימודים מהראש, הוא יצא מהצבא אומנם עם תעודה, אבל מי יסתכל עליו? אפילו מול בוגרים טריים יהיה לו קשה מאוד להתחרות מבלי לבזבז זמן ומשאבים על חזרה על החומר. וכל זה בשביל מה, אם ההתחייבות מתבטלת? וצודק, שכחתי מהשרשור הזה, בשביל מה יש לנו טאגליינס

gil levi

New member
צודק,

אבל רק תיקנתי. לא התכוונתי לדבר בשבחו של המסלול...

Alkhimey

New member
מצד שני

לא רק חסרונות יש בעתודה. תחשוב שסטודנט רגיל שאין לו גב טוב, יצתרך לעבוד בו זמנית עם הלימודים, ואחר כך לראות את הכסף נבלע בלימודים עצמם (שכר לימוד, שכר דירה וכו). לעומת זאת עתודאי צריך לדאוג פחות מבחינה כלכלית, ולכן יוכל להנות יותר מהכסף שירווח, או לא לעבוד ולהשקיע יותר בלימודים. עתודה גם נותנת ניסיון (למראת שאחרי מה שאמרת אני לא כל כך בטוח בזה....), דבר שבוגר רגיל צריך להלחם בשבילו (בהרבה מקומות העבודה דורשים נסיון). אני אישית הייתי שמח להתקבל לעתודה, היה חוסך למשפחה שלי קצת עצבים ודאגות.

vinney

Well-known member
כסף זה לא עניין כזה מהותי

במיוחד למי שהולך לקרבי. מענק שחרור + פקדון של חייל קרבי, נכון לעכשיו מכסים די יפה כמעט את כל התואר, כך שאין פה הרבה הבדל. את השכר דירה גם לעתודאים לא מכסים. עצבים ודאגות? אולי. אבל משפחה תמיד תתעצבן ותדאג, בשביל זה היא קיימת. אם הם לא ידאגו מה קורה לך בטנק, הם ידאגו מה יקרה אם לא תעבור את המבחן הבא. ובשביל עתודאי זה אומר לעלות על הטנק, כשלון זה לא אופציה, יותר מזה, צריך לשמור כל הזמן על ממוצע יחסית גבוה, מה שמגביר מאוד גם את הלחץ וגם את הדאגות.

../images/Emo12.gif

שלום, סתם גיליתי את הפורום היום ונתקלתי בשרשור הזה אני בוגרת מדעי המחשב ומתמטיקה של אוניברסיטת בר-אילן (סיימתי ב-2002) וגם ראש צוות בחברת הייטק גדולה מאוד. אני אמנם עובדת בחברה עוד מלפני שהתחלתי לימודי תואר אבל אני יכולה להעיד שאנחנו מקבלים בוגרי בר-אילן וגם חברים שלי שהיו חסרי נסיון מצאו עבודות טובות. הבעיה היא לא ברמה של הלימודים אלה בכך שהמרצים והמתרגלים מאפשרים למי שלא מתאמץ וגם למי שמעתיק (גם במקרה והוא נתפס) לקבל ציונים טובים ולסיים לימודים. אני זוכרת מקרים שהיו ממש מתחת לכל ביקורת ובתור מי שכן השקיעה והתאמצה זה היה אפילו מעליב. עדיין, לא צריך לפסול את כל מי שלמד שם, יש הרבה חברה מוכשרים ומשקיענים. ראיון עבודה אמור לנפות את אלה שלא יודעים, ראיינתי הרבה בוגרים טריים ולא ראיתי טרנד ידע/חוסר ידע לפי אוניברסיטה. חברה שפוסלת מראש עושה טעות

ובתואר של מדמ"ח לומדים

רק לתכנת? אתה יכול להצביע לי על מוסד אחד שהבוגרים שיוצאים ממנו ייצאו מתכנתים טובים יותר מבוגר של מכללת פג'אלולה עם ניסיון של חצי שנה? מה הקשר בכלל? אתה בכלל ראית בוגרי בר-אילן או שלא ראית ולכן גם לא ראית "בוגרים אשר יכולים להוכיח שהמצב אכן השתנה"?

vinney

Well-known member
מי דיבר על תכנות?

פיתוח תוכנה != תכנות. אם זה לא ברור לך, אז אתה כנראה מדגים בדיוק את הנקודה.

אם זו הנקודה, אז אין לך נקודה.

על מה אתה מדבר? תיכון ואפיון? אלגוריתמיקה? בכל מקרה, בוגר מכללת פג'אלולה עם ניסיון יהיה עדיף.

vinney

Well-known member
עם נסיון?

אני לא מדבר על נסיון. אני מדבר על ידע. מי שלא למד דברים, לא ידע אותם, לא משנה כמה נסיון יש לו בדברים אחרים. כשאני ניגש לבן אדם בוגר אוניברסיטה, מבקש ממנו לממש מכונת מצבים, והוא מסתכל עליי בעיניים מרובעות ושואל מה זה, זה מטריד. כשזה או משהו אחר דומר קורה לכל בוגר בר אילן שיצא לי להתכל בו - זה מטריד הרבה יותר. אגב, גם אם בוגרי טכניון היה לי נסיון מר מאוד בדברים שהם בעיניי בסיסיים ביותר לכל בוגר מדמ"ח.ֿֿ אתה יכול להסכים איתי כמה שאתה רוצה, וזאת זכותך. אבל פה שוב, אתה לא תקלת באנשים האלה.

ודברים כאלה אי אפשר ללמוד?

בסופו של דבר, בוגר את"א, האו"פ, האוניברסיטה העברית או כל מוסד אחר שמגיע לצוות שלי, ויוצר לי עבודה במקום לעשות לי עבודה, הוא אותו הדבר וזה ממש לא חשוב איפה הוא למד. אחרי הכל, בוגר טרי חסר ניסיון בד"כ יבוא לעבודה תכנותית.

vinney

Well-known member
נכון

בגלל זה אני מצפה מאנשים שידעו את זה. כדי שהם לא ייצרו לי עבודה של ללמד אותם משהו שאני יוצא מתוך נקודת הנחה סבירה ביותר, שהם כבר יודעים. אבל בו נעצור את זה פה. אתה יודע בדיוק מה דעתי ולמה, אין שום טעם לנהל את הדיון הזה שוב.

בתור בוגר או"פ

אתה אמור לדעת שאתה לא אמור ללמד אותם, כי הם פשוט יכולים לפתוח ספר
וגם אני אעצור כאן.

"כחסרי כל יכולת מקצועית מינימלית

בתחום פיתוח תוכנה" ואם אתה חושב שתכנות הוא לא חלק מפיתוח התוכנה, אז כנראה שהקוד נכתב לבד... טוב לדעת, זה יכול לחסוך לי המון זמן...

vinney

Well-known member
אם המתכנתים שלך רק כותבים

קוד - הם באמת לא צריכים שום תואר.

לפעמים אתה באמת לא צריך שום תואר

כי את הידע הדרוש לתפקיד - אתה תלמד בתפקיד. יש מוסד שמלמד איך עובדת מערכת שו"ב של כטב"מ X של אלתא? ושוב, רוב הבוגרים חסרי הניסיון = מתכנתים.

למעלה