תושבי פתח תקווה

אחי, שנינו יודעים את זה טוב מאוד.

שאם לא היה לנו את ה"מכונות הריגה" האלו, כבר מזמן שאתה, אני וגם ההומו הזה שאוהב צ'יפס לא היינו פה. אין מה לעשות, אנחנו לא באירופה ולא בארה"ב, לצערי. בראש סדר העדיפויות של המדינה עדיין, אחרי 58 שנות עצמאות, נמצא הביטחון כאשר אנחנו מוקפים בשונאים. אז מקבלים 350 שקל בחודש. שורדים את זה. כבר שרדו את זה לפנינו, אני בטוח שנעבור את זה גם אנחנו (ואני די בטוח שאתה כבר סיימת אז זה לא אקטואלי). אז 3 שנים מהחיים נלחמים למען המדינה שבלעדיה לא היינו קיימים. 3 שנים שצריך אשכרה להקריב מעצמך בשביל לשמור על דברים באמת חשובים, בלי קשר לכסף. רק 3 שנים, צריך לעשות את זה, עם כל הכאב המוסרי שיכול להיות בעניין, כי אם אנחנו לא נעשה את זה, יעשו את זה לנו.

Bardug0

New member
עזוב אחי,לא נתחיל ויכוח פוליטי/צבאי

אבל לפחות נסכים שההומו שאוהב צ'יפס הוא אפס. יאללה שיעוף מהפורום.

שוב אתה מכליל... ותפסיק להאשים..

"בגלל אנשים כמובך ארצנו נראית ככה!" יש לי חדשות בשבילך, חתיכת ילד קטן ומושתן, הארץ שלנו נראת "ככה" בגלל הזיוני שכל של אנשים כמוך. אני אישית מכיר המון רוסים ששומרים כשרות, מתגייסים לצבא (גם אלה שלא שומרים) ופשוט אחלה אנשים. ברור שיש כאלו שפחות חשובה להם הדת, אבל יש גם הרבה צברים כאלו. שלא תחשוב שאני מצדיק את החבורת זונות שריססו את הבית כנסת. סתם נמושות.

יש לי חדשות בשבילך חתיכת מטומטם

רוסים גם משרתים בצה"ל. אה וסתם שאלה, מה אתה חושב שהיה כשההורים/סבים שלך עלו לארץ? MAN....

בואנה, הגזמת.

העלית כתבה לדיון, בקשת שאנשים יביעו את דעתם, אבל הגזמת ובגדול.הבעיה העיקרית שאלכס הזה העלה היא שהוא לא יהודי וגם אם יש לו רקע משפחתי אי שם בעבר הרחוק, זה לא מטריד אותו הרבה. מכאן כל היחס שלו לארץ וכל השנאה שלו שגדלה בגלל כל הדברים שהוא העלה. כמו שאמרו למעלה, הוא נדפק בזה שהוא הגיע לארץ, והוא תלוי בהורים שלו בזה שהוא כאן, אבל עדיין יש לו בחירה ללכת מכאן והמעשה שהוא עשה באמת היה מוגזם [אבל מה לעשות שלפעמים צריך להגזים כדי שיקשיבו לך. על שכרות כבר אמרו ש"יצא יין יצא סוד" - וכל אחד והסודות שלו]. אבל המסקנה הכי גדולה היא שאדם שאין לו שום קשר, אבל שום קשר לארץ ולאנשים שיש בה [ומה לעשות, דתיים <ואתיופים והומואים> הם חלק מהארץ הזאת וצריך להתמודד], לא צריך להיות פה. שיקום וילך. אבל זה לא אומר שכל הרוסים צריכים ללכת מכאן, כי יש הרבה מאד שכן מרגישים קשר וכן מתמודדים עם מציאות, למרות שהחברה הישראלית פה גזענית מעל ומעבר. ואל תזלזל בניקיון ושמירה או באנשים ששיכורים או על סמים או שעוסקים בזנות. בריחה מהמציאות היא הרבה יותר קלה מאשר להתמודד עם חיים דפוקים, בעיקר כשאתה מרגיש שכל העולם מפנה לך את הגב ויש כל מיני אנשים שאתה מרגיש שכופים עליך דברים בניגוד לדעתך. ניקיון ושמירה הם מקצועות חשובים, מה לעשות. אלא אם כן אתה רוצה לחיות בתוך פח אשפה. או שתרצה ללכת למקום לא מאובטח [למרות שזה כבר סיפור אחר]. והוא לא צריך לשבת בכלא, לא הוא ולא כל האנשים שדומים לו. הוא סך הכל צריך ללכת למקום שבו יהנה להיות, שהוא לא ירגיש שנוא ורדוף ע"י דתיים, שלא ירגיש שמזלזלים בו בבי"ס או שמאמינים רק לגרסה של הישראלים.הוא ילד מאד מסכן, במחילה, והפתרון של אנשים כאלה הוא לא לזרוק אותם, כי כשאתה עושה את זה, אתה מתנהג לא יותר טוב מהם - זה כמו בריחה לסמים ולזנות. אז זהו. ובפעם הבאה אל תגזים.

מיכל שב

New member
אתה צריך להתבייש בדעות

"הנחרצות" שלך
פשוט גועל נפש. שקלתי בכובד ראש אם למחוק את ההודעה שלך, אבל אני חושבת שאני אשאיר אותה רק כדי שאחרים יראו איך נראה אדם שקיבל חינוך גרוע. העליה הרוסית והאתיופית הוסיפו ותרמו המון לחברה הישראלית. התרבות שלהם היא עשירה מאוד ואני לא רואה מה רע בעיתונים בשפה זרה או בערוצי טלויזיה בשפה זרה. אני לא רואה אותם פחות יהודים או פחות ישראלים ממני ויעידו על כך המצבות בבתי הקברות הצבאיים. אני פשוט מתביישת שעוד יש אנשים עם דעות כאלה

"העליה הרוסית והאתיופית הוסיפו

ותרמו המון לחברה הישראלית" חחח הצחקת אותי! אני על הרצפה עכשיו מהבדיחה הטובה שייתה לך. אני לא מכליל את כל הרוסים ואת כל האתיופים אבל רובם הם באו לארצנו סתם כדי לזהם אותה! ממש ככה! בחדשות או לא זוכר איפה הראו שבאים אתיופים לארץ והם לא יודעים אפילו מה זה שירותים! שירותים ! כי להם לא היה את זה באתיופיה או בחור שממנו הם באו! אז שהם באים לפה הם צריכים להגיד תודה שהם בארץ שיש בה את כל הדברים הכי טובים מכל הארצות שבעולם (יותר מארצות הברית ומכל מדינה בארופה), השפע שיש במדינת ישראל אין בשום ארץ אחרת!!! אז במקום שהם יגידו תודה הם באים ושותים ומשתכרים ורוצחים אנשים ומשמתמשים בסמים אז בשביל מה לנו להביא אותם לארץ? בשביל מה? אותו הדבר כלפי הרוסים!!! הרי כמעט כל ישראלי חוץ מכם שאתם חושבים שנושא העלייה הרוסית והאתיופית הוא צריך להיות בראש סדר העדיפויות, חושבים שהרוסים והאתיופים באו לכאן סתם (אני מזכיר שאני לא מכליל
) הרבה מאודדדד אנשים חושבים שהביאו לארץ את הזבל של הזבל! ועל אחת כמה וכמה אם הם לא אוהבים את ארצנו אז לא צריך אותם כאן שיחזרו לחור שלהם, למדינות שלהם! צריך להגיד להם שלום ולא להתראות!!!!

מיכל שב

New member
בחיי שאתה בן אדם רדוד

אני במקומך במקום לזהם את הפורום בשטויות שלך (ותסלחו לי כולם על הבוטות) הייתי הולכת לפתוח ספר הסטוריה או ספר אזרחות כדי לראות למה העולים שהגיעו לארץ בשנות ה50 הדרדרו לפשע (בעיקר בני עדות המזרח). העליונות הישראלית פשוט מחליאה בעיני
לא ידעו מה זה שירותים???? זה מה שמטריד אותך??? לא מטריד אותך שזרקו אותם בקרוונים, בלי טיפול או תנאיים מינימליים, הרסו את ההיררכיה הטבעית של המשפחה שם. דרשו מהם להחליף את שמם בשמות "ישראלים". אז השירותים הם אלו שמפריעים לך???? יש להם תרבות עשירה מאוד ואם היית נפגש איתם, טורח ולומד את ההיסטוריה שלהם אז היית מדבר אחרת. אני כבר לא מדברת על העליה מרוסיה שהביאה איתה אנשים אינטיליגנטים בצורה יוצאת מן הכלל. תרבות של אומנות, תאטרון, ציור, פיסול שלא לדבר על תרבות של ספורט ומתמטיקה. אם היית טורח לדבר איתם באמת ולא לזרוק ססמאות לאויר ורק להראות כמה שאתה בור ועם הארץ בעצמך (ממקום שבתך על הכסא הנוח ליד המחשב) היית מגלה עד כמה אפשר ללמוד מהם. אבל אתה מעדיף לזרוק ססמאות, להשתמש בקלישאות ולהתלות בעליונות שבאמת אין לי מושג מאיפה הבאת אותה ולא לראות את הנעשה מול העיניים שלך. צא החוצה, תצטרף למתנדבים שעושים ימים כלילות כדי לסייע לקהילות האלה להתערות. צא ולמד כיצד להיות מדריך נוער ותסייע לנערים ולנערות לצאת מגבולות העוני, להאמין בעצמם ולעזוב את האלימות שלהם. תלמד מדוע האלימות קיימת באוכלוסיות כאלה (ואגב, התשובה היא בהחלט שלא כתוצאה מהיותם אוכלוסיה רדודה) ונסה לשנות. העולם מריע למעשים ולא לדיבורים.

שאניה

New member
והמון רופאים גם באו בעליה הרוסית..

עוד כמה שנים יהיה מחסור ברופאים שתדעו אני מסכימה עם כל מה שאת אומרת מיכל!

שאניה

New member
כי רוב הרופאים עכשיו בני 50+

אני מדגישה רוב ורובם באו לישראל מחו"ל כרופאים כבר- זה אומר שהם כבר בני 40-50+ וכרגע מדינת ישראל לא מוציאה הרבה רופאים..

זה כבר ממש ממש עצוב...

אני מבטיח לך שהעולם מרוסיה ומאתיופיה יותר חכמים ממה שאתה אי פעם תיהיה. עכשיו לך תחרבן בחצר.

Bardug0

New member
אתה אפס

אנשים שדיברו בעבר כמו שאתה מדבר בסופו של דבר גם הלכו ורצחו. (ע"ע "השואה"). בן כמה אתה בכלל ?

NeTa MuFlEtA

New member
חבל... חבל...

אני, במיקרה שלך, הייתי מעדיפה פשוט לא להגיב><. כדאי מאד שתתחיל להיפתח לשונים ממך, די להכללות!

למעלה