תושבות לצרכי מס

• פותח הנושא nvms
  • פורסם בתאריך

nvms

New member
תושבות לצרכי מס

היי,
אשמח להתעייצות קצרה בנוגע לסטטוס מס בארץ.
עברנו לקנדה לפני שנה וחצי ומאז אנחנו לומדים פה לתואר שני.
קיבלתי לאחרונה בקשה מהבנק בארץ לעדכן את הצהרת תושבות המס שלי, טופס שנראה ככה בערך:
www.leumi.co.il/static-files/10/LeumiHebrew/pdf_files/snf_3004.pdf
קראתי מעט לגבי הקריטריונים (מבחן מרכז חיים ומבחן הימים) ולמיטב הבנתי אני אמורה להצהיר שאני תושבת מס בקנדה בלבד.
אשתף בכמה פרטים:
1. השנה (2019) לא הייתי בארץ עדיין ובשנתיים הקודמות (2018-2017) שהייתי בארץ בערך חצי שנה.
2. עבור 2016-2018 שהייתי בארץ יותר מ425 ימים, אבל ב-2018 לא הייתי בארץ כלל.
3. הגשתי tax return בקנדה על 2017.
4. אין לנו דירה/רכוש בארץ ואנחנו מתכוונים להמשיך לגור פה אחרי סוף התואר (יש לנו PR).
5. אנחנו סטודנטים, אז אין לנו הכנסות באמת.

אני לא לגמרי בטוחה מה ההשלכות של ההצהרה הזאת וכיווון שבכל אתרי עורכי הדין מציעים להתייעץ עם מומחה - אני פונה אליכם חברי הפורום :)
האם יצא לכם לעדכן את הסטאטוס שלכם בארץ? האם אני אכן תושבת מס רק בקנדה? מה יקרה לחשבון שלי בארץ אחרי הדיווח? איך זה ישפיע על מס הכנסה (אם בכלל)?

תודה!

SupermanZW

Well-known member
את תושבת קנדה לצורכי מס

השלכות ההצהרה הן שתשלמי מס על הכנסותייך (כאשר יהיו לך) לקנדה בלבד (מכיוון שאין לך רכוש בישראל).

לא יקרה כלום לחשבון שלך בישראל, הוא ימשיך להיות פעיל כל עוד לא תפסיקי את הפעילות בו (אפילו להיכנס לחשבון הבנק שלך דרך האינטרנט זו ״פעולה״), עם זאת, אם לא תעשי בחשבון פעולות כלל במשך כמה חודשים (בדרך כלל בין חצי שנה לשנה, תלוי במדיניות הבנק), יהפוך החשבון שלך ל״רדום״. אני ממליץ להשאיר את החשבון פעיל, לכי תדעי מתי תזדקקי לו (למשל כאשר תבקרי בישראל, אם אם תרצי להעביר כסף מישראל לקנדה או מקנדה לישראל).

The ofer

New member
המטרה של הטופס היא...

1. יורידו לך מס במקור לפי תושבת קנדה < לפי האמנה בין המדינות >
2. בנקים צריכים לדווח על חשבונות של תושבים זרים, ויש בנקים בארץ שאם את לא תושבת הארץ יעבירו את החבון לסניף אחר... של כאלו שהם לא תושבי הארץ.
&nbsp
&nbsp

למעלה