תושבות לצרכי מס
היי,
אשמח להתעייצות קצרה בנוגע לסטטוס מס בארץ.
עברנו לקנדה לפני שנה וחצי ומאז אנחנו לומדים פה לתואר שני.
קיבלתי לאחרונה בקשה מהבנק בארץ לעדכן את הצהרת תושבות המס שלי, טופס שנראה ככה בערך:
www.leumi.co.il/static-files/10/LeumiHebrew/pdf_files/snf_3004.pdf
קראתי מעט לגבי הקריטריונים (מבחן מרכז חיים ומבחן הימים) ולמיטב הבנתי אני אמורה להצהיר שאני תושבת מס בקנדה בלבד.
אשתף בכמה פרטים:
1. השנה (2019) לא הייתי בארץ עדיין ובשנתיים הקודמות (2018-2017) שהייתי בארץ בערך חצי שנה.
2. עבור 2016-2018 שהייתי בארץ יותר מ425 ימים, אבל ב-2018 לא הייתי בארץ כלל.
3. הגשתי tax return בקנדה על 2017.
4. אין לנו דירה/רכוש בארץ ואנחנו מתכוונים להמשיך לגור פה אחרי סוף התואר (יש לנו PR).
5. אנחנו סטודנטים, אז אין לנו הכנסות באמת.
אני לא לגמרי בטוחה מה ההשלכות של ההצהרה הזאת וכיווון שבכל אתרי עורכי הדין מציעים להתייעץ עם מומחה - אני פונה אליכם חברי הפורום
האם יצא לכם לעדכן את הסטאטוס שלכם בארץ? האם אני אכן תושבת מס רק בקנדה? מה יקרה לחשבון שלי בארץ אחרי הדיווח? איך זה ישפיע על מס הכנסה (אם בכלל)?
תודה!
היי,
אשמח להתעייצות קצרה בנוגע לסטטוס מס בארץ.
עברנו לקנדה לפני שנה וחצי ומאז אנחנו לומדים פה לתואר שני.
קיבלתי לאחרונה בקשה מהבנק בארץ לעדכן את הצהרת תושבות המס שלי, טופס שנראה ככה בערך:
www.leumi.co.il/static-files/10/LeumiHebrew/pdf_files/snf_3004.pdf
קראתי מעט לגבי הקריטריונים (מבחן מרכז חיים ומבחן הימים) ולמיטב הבנתי אני אמורה להצהיר שאני תושבת מס בקנדה בלבד.
אשתף בכמה פרטים:
1. השנה (2019) לא הייתי בארץ עדיין ובשנתיים הקודמות (2018-2017) שהייתי בארץ בערך חצי שנה.
2. עבור 2016-2018 שהייתי בארץ יותר מ425 ימים, אבל ב-2018 לא הייתי בארץ כלל.
3. הגשתי tax return בקנדה על 2017.
4. אין לנו דירה/רכוש בארץ ואנחנו מתכוונים להמשיך לגור פה אחרי סוף התואר (יש לנו PR).
5. אנחנו סטודנטים, אז אין לנו הכנסות באמת.
אני לא לגמרי בטוחה מה ההשלכות של ההצהרה הזאת וכיווון שבכל אתרי עורכי הדין מציעים להתייעץ עם מומחה - אני פונה אליכם חברי הפורום
האם יצא לכם לעדכן את הסטאטוס שלכם בארץ? האם אני אכן תושבת מס רק בקנדה? מה יקרה לחשבון שלי בארץ אחרי הדיווח? איך זה ישפיע על מס הכנסה (אם בכלל)?
תודה!