תורת היחסות

דנה^^

New member
תורת היחסות

היי לכולם קודם כל :) מה קורה? אז ככה... אני לא ממש מבינה (כמה מפתיע..) איך זמן יכול להיות שונה במערכות שונות, ואני אשמח לקבל הסבר. הטענה שלי היא שאם מדובר בשעון מחוגים למשל, אז אני מבינה שיתכן שבמערכת כלשהי תנועתם תראה איטית יותר, למשל, ואז הזמן כאילו יחלוף לאט יותר אבל אם ניקח שעון אנושי, למשל, ניקח אותי. אני אספור "1,2,3,4,5.." ובכך אקבע את הזמן. בכל רגע אספור מספר (קצב הספירה קבוע). הרי הספירה שלי לא יכולה להיות שונה בכל מערכת.. מפני שהיא קבועה! אשמח לקבל הסברים בנושא וכן הפניות לספרים\מאמרים\אתרים.. תודה!

ailag

New member
היא יכולה..

קודם כל, אחלה שאת יכולה לדמיין איך במהירות אחת רואים את המחוגים נעים בקצב אחד ובמהירות אחרת רואים אותם נעים בקצב אחר. אבל אם את תעמדי ותדקלמי "אחת, שתיים, שלוש" ואני אעבור לידך במהירות ממש גבוהה, אני אשמע "אאאאאחחחחדדדד... שתתתייייייםםם... ששששלווווווששש..." הבעיה היתה הקביעה שלך "מפני שהיא קבועה!" - לא , היא סובייקטיבית
אגב, כתבתי סיכום של קורס ביחסות כאן. הסיכום כולל חומר ברמה של אוניברסיטה (שנה א'), אבל את יכולה לדלג על כל דבר שנראה לא מובן. קפצי לעמוד 4 (אני יודעת שהמספרים נדפקו לי שם
) , לפסקה של "דוגמה: בודקים את השעה שמראה שעון.." . מה שאת צריכה לדעת זה שלא משנה מי מודד את מהירות האור, תמיד זה יהיה 3000000 מ/ש יחסית אליו. גם אם הוא רודף אחרי האור וגם אם הוא עומד במקום, האור יתרחק ממנו באותה מהירות. תסתכלי על הזמן שמראה השעון בתור דרך חלקי מהירות .. הדרך שונה, המהירות לא -> הזמן שונה!

2_be

New member
הי את../images/Emo70.gif

כיף לראות אותך כאן
ברוכה הבאה

mandela22

New member
אם את סופרת כל "קליק" של שעון

אז למה שהשעון יראה איטי והספירה שלך לא ?

דנה^^

New member
תגובה לכולם->

קודם כל תודה :) דבר שני, עם כמה שאני ממש רוצה להמשיך את הדיון (ויש לי גם עוד המון מה לשאול), אני צריכה לחרוש לבחינה שביום שלישי.. אז רק רציתי להגיד תודה על ההתייחסות, ושאני אכתוב את התגובה שלי לאחר המבחן.. שיהיה לכם סופשבוע נעים! :)

1415926

New member
רק תיזהרי לא לכתוב יותר מדי

על כל מיני פתקים אחרים ודברים כאלה... שלא תפספסי את הבגרות....

למעלה