תורה משמים, האומנם?

Le Fay

New member
נכון. אבל לא כל תושבי העולם רוצים

להתקדם או להתפתח. לכן כל אחד יכול לבחור, אם הוא רוצה להישאר שם, או ללכת הלאה. למזלם של המאמינים כאן (ולעניין זה לא חשוב מה שם הנביא שלהם) יש סביבם די כופרים שמספקים להם שירותי רפואה, בטחון ובנקאות בני זמננו.

הברית החדשה מן השמים?

בודאי שאין תורה מן שמיים והכל המצאה של תמימים שהמון העם העיוור, בעולם העתיק הלך אחריו ,בלי ביקורת ובלי לשאול, מתוך תמימות, מה גם שהתורה והתקדמות העולם לא הולכים יחד,,,וכ"ש תורה וחלק גדול מהמדע, יש בהלכה המון גזענות והמון דברים לא מוסריים ולא אנושיים... וגם מאותו סיבה שהחרדים שמאינים שהנצרות והאיסלם הם מעשה ידי אדם,,, הוא הדין לגבי אמונת היהדות והמדרשים, שחלק גדול מהם הם דימיונות וסותרים זה את זה, ועוד הרי בזמן כתיבת ספרי התנ"ך נכתבו עוד הרבה ספרים שמשום מה לא נתקדשו ונאסרו בקריאה ע"י חז"ל כי הם פשוט בחרו מה לקדש ומה לא , ולפי דעתי בעולם העתיק כולם האמינו בכוחות על טבעיים מחייבים , ולקח הרבה זמן לאנשות להתקדם ולפתח את העולם...

דתילוני

New member
תודה על כל התשובות וההערות!!!!

מצטער שלא יכלתי לענות עד עכשיו, ממש לא היה באפשרותי לגשת למחשב כלשהו. ובכן.... סליחה מכל אלו שלא הבינו את המונח/מושג "אל כשל" גם אני לא כל כך הבנתי ופשוט קיויתי שחברי הפורום יוכלו לעזור לי להבין, סליחה מכולם. אולי בחלק ב´ אני אסביר את זה יותר טוב (אם בכלל זה יעלה לדיון). ענו לי פחות או יותר על כל השאלות, אמנם זהו שלב א´ אבל יש לי מליון טענות, דעות, ורעיונות לבוא איתם לחבר שלי, אחרי שהוא יענה לי על השאלות האלו אני אפתח שירשור חדש שיקרא "תורה משמים - האומנם" חלק ב´. אני אציין כאן כמה מהתשובות ששבו את ליבי: * ארועים הסטוריים כמו האיליאדה של הומרוס שלא ביום אחד נהיו נחלת הכלל וגם הם מדברים על "המון" אנשים שראו את אותו דבר בדיוק, * בקשר לאל כשל - דרך יותר טובה מתחכומים ומרחבי הגנה זה פשוט להראות את הפרצוף שלו, שהרי הוא עדיין שולט על הכל ואם ירצה יוכל ברגע אחד להעלים אפי´ את התורה, וכו וכו´, * המוני העם היו מוטרדים מהדאגה להביא מזון למשפחתם וכל מי שהיה יוצא נגד הכהנים היה צפוי לנידוי וכו´. * הכהנים היו אסטרונומים שהכירו תופעות "על טבעיות" וידעו לסובב אותם על חטאי העם, * או הראליזם שזה אהבתי סתם בגלל שזה נראה מדע בדיוני, שחוצנים הם אלו שיצרו את החיים בכוכב הלכת שלנו ע"י שיבוט והם התגלו לנביאים וכו´. המסקנה שאני רואה כרגע היא, כל מיני תיאוריות כאלו ואחרות שיכולים להסביר כל דבר, אני חושב שבסוף המסקנה תהיה שלכל שאלה יש תשובה ולכן שום דבר לא מוכרח, דעה שאני רואה רבים מהיוצאים בשאלה מסכימים איתה. תודה רבה על העזרה. אוהב אתכם דתילוני

תודה לך! ../images/Emo45.gif

לדעתי השרשור הכי מעניין מאז שאני בפורום הזה. מחכה בכליון עיניים להמשך.

למעלה