תורה ומדע

• פותח הנושא tom19
  • פורסם בתאריך

tom19

New member
תורה ומדע

מי שרוצה לדעת סוף סוף את הגישה הנכונה לתורה מול אבולוציה גיל העולם וכו' מוזמן לקרא

מדהים!

אני קראתי את זה וזה ממש מדהים! מאז ומתמיד חשבתי שהתורה נפלאה. יש בה הרבה חוכמה! שווה לקרוא!

tom19

New member
תודה רבה !

וישר כח שקראת.. מקוה שעוד מישהו קרא, נכון שבתורה יש הרבה חכמה וצריך לדעת איך לקרא את התורה יחד עם כל המחשבה היהודית מבחינת הפנימיות האמיתית והעמוקה שבה, ולא מבחינה רדודה וילדותית שגורמת לכפירה ולמחשבה ש 'רק עם טיפש וסכל הגוי הזה' וכך נוכל להראות באמת את האור הגדול, החיים, שבתורה.

0216

New member
באמת מדהים!!! אבל תגיד tom

זה לא דומה קצת לעמדתו של שפינוזה? אני יגיד לך גם מה גרם לי לחשוב שזה קצת דומה... המשפט הבא העלה לי את האסוציאציה: "רק שילוב של הקב"ה עם הטבע יכול ליצור באדם את המעט מאלוקים שבקרבו"

tom19

New member
שאלה טובה, תסתכל במאמר-מיהו אלוקים

התפיסה של היהדות היא פאנאנתאיזם שזה אומר , לא מונותאיזם (אל אחד כמו שהאיסלאם מבין אותו וההבנה הפשוטה מבינה- על ציר המספרים) ולא פאנתאיזם אלא הכל ב-אלוהים. זה דומה אבל שונה. (ואם תרצה להרחיב, בספר פלורליזם פנאטיזם כלליות בנספח הראשון הרב קלנר מדבר על זה)

croovy

New member
התורה רק מתיימרת להגיד למה...

יש בה טעויות, גם עובדתית - ולא רק לפי המדע. כמובן שהרוב בה נכון - ז"א רוב המקרים שקרו בה נכונים. קצת מעוותים כדי להתאים לתפיסה היהודית, אבל קרו בצורה זו או אחרת. דבר שני, מי אמר שיש מטרה לכל דבר. אני לגמרי שלם עם התפיסה שאין לחיים שלי, או לעולם, מטרה או משמעות כלשהי. הוא פשוט נוצר כי זה הגיוני. דבר שלישי, אין סיבה להאמין דווקא לתורה ולא למיתולוגיה היוונית. גם היא מסבירה מטרות של הרבה דברים. התורה, ושאר התנ"ך, חשובים מאוד, לדעתי, אבל רק ללימוד על טבע האדם, סוציולוגיה וכיו"ב. לא מטרות של העולם.

tom19

New member
ודאי שיש תכלית לכל נברא

בודאי שיש מטרה לכל דבר כי אחרת הוא לא היה נברא, זהו כלל מספר אחת באבולוציה, למה שאין תכלית אין קיום, לכן כשרואים צמח תמיד מחפשים למה הוא טוב. לכל דבר שנברא יש משמעות, תסתכל באותו בלוג שהבאתי ברשומה 'הוכחה מדעית לאמיתות התורה' הוא כותב שם קצת על האבולוציה ועל התורה. בגל אופן ההבדל הגדול בין מיתולוגיה יונית לבין התורה היא ההיאחזות במציאות, ככל שדבר-מה יותר כללי, זאת אומרת מסביר בצורה הגיונית ושיטתית יותר תופעות במציאות, כך אנו יותר ודאים באמיתתו, לכן למשל עד שגילוי את חוק המשיכה שהסביר את כל התופעות בשמים ובארץ בהסבר אחד - היו הרבה מאוד תיזות מתוחכמות ומורכבות על הסיבה שהכוכב הזה בא לכאן בתאריך כזה או אחר, והייתה סבלנות לשמוע הרבה דעות, אבל מיום שגילו את כח הכבידה מכיון שהוא כולל ומסביר את כל התופעות הוא לא סבלן ולא יקבל הסבר כמו הכוכב הזה הוא חיצה של אפרודיטי כי זה חורג מהכלליות, כך התורה כיון שהיא כללית (הכל באלוהים, כל תופעה במציאות חייבת להיות שייכת ומוסברת באותו קו אחד של מציאות ה' גאולה וכו' כפי שצריך להרחיב אבל אין זה המקום) היא ודאית. וודאי שהיא נכונה, איפה ראית שהיא טועה? כתבת 'לא רק לפי המדע' מכאן הסקתי שלא קראת את המאמר בקישור שהבאתי, הרוב בה נכון = תודה רבה :) קצת מעוותים - יש רעיונות עמוקים בכל מילה בתורה כיון שהתורה היא לא היומן שאלוהים כתב כשהוא היה קטן אלא ספר גילוי רצון ה'. אם אנחנו מתייחסים לתנך כספר סוציולוגיה בלבד, למה שהוא יחייב אותי ?? בגלל שכתוב בו להיות טוב אני צריך להיות טוב ? לא רוצה. לילה טוב

croovy

New member
זה היה יכול להיות נכון

אם היו עוד עולמות. והם היו קיימים אחד על חשבון השני, כמו באבולוציה. האבולוציה יכולה להתקיים רק כשיש ברירה טבעית. אין ברירה טבעית לעולם, ואם יש זה לא כ"כ מסתדר עם התפיסה של התנ"ך. פרח מסויים חי בגלל תכונה מסויימת, שעוזרת לו לא להיכחד. העולם לא יכול להיכחד. אתה לא יכול להשליך את האבולוציה לדברים שאין בהם ברירה טבעית. לא הבנתי מה יותר כללי בתורה מאשר במיתולוגיות אחרות. חלק מהתורה אפילו מועתק כמעט מילה במילה ממיתולוגיות אסיאתיות אחרות. למשל, בחלק של האיזה חיות מפריסות פרסה ומעלות גירה, כתוב על ארנבת שהיא חלק מהם, וזה לא נכון. אני לא חושב על הרבה כרגע. אל תהיה טוב בגלל שכתוב בתורה. תהיה טוב, כי אחרת החיים של כולם וגם שלך יהיו לא טובים. אני בהחלט לא אהיה טוב רק בגלל ש"כתוב".

tom19

New member
גם הסיבה שלך לא משהו

אתה טוב רק כדי שהחיים שלך יהיו טובים, זה אגואיזם גמור. יש משפט 'עשה את האמת בגלל שהיא אמת' לא מחשבונות רבים (צוררים רבים רצו לעשות את החיים של כולם יותר טובים ובעקבות זה עשו מעשים רעים) אנו עושים טוב כי אנו אוהבים. לא כי כתוב אלא כי אנו אוהבים את העולם, את כל ההויה, [את הקב"ה]. (שאתה מן הסתם וסליחה אם תיעלב, לא יודע מהו או למה מתכוונים כשאומרים שם אלוקים וכו' כדי לדעת אתה יכול לפתוח כוזרי מאמר ד' סעיף ג' או להיכנס לבלוג שלמעלה בקישור מהו אלוהים) בתורה כתובים לא מילה במילה אלא בצורה שונה, חוקי חמורבי שהם חוקים מוסריים שהיו אמת לפני התורה ונשארו אמת לכן הועתקו לתורה על ידי משה, אין בכך כל פסול כיון שלא אלוהים המציא אמיתות אלא השכל שמקורו באלוהים. מיתולגיות אסיאתיות ?? לא מכיר. בכל אופן זה לא עקרוני. לגבי הכלליות של התורה בהזדמנות אשיב פה. יש על כך רמז בסיכום של תורה ומדע, בקצרה בגלל שה' אחד, זאת אומרת שכל הופעות המציאות הם באלוהים, לכל תופעה במציאות יש קשרק לקב"ה והיא חיובית, מה שאין בו אמת וחיים לא יכול להתקיים ולכן יש סיבה לכל דבר - כלליות, למשל היאוש מטרתו לעורר את האדם למצוא פתרונות אחרים לגמרי כדי שישנה את חייו לצורך התעלות העולם, ובתורה גם יש הסבר שיטתי , למשל על כך שעם ישראל עתיד לחזור לארצו ושהרשע יכחד ושיפתחו מעיינות חכמה וכו' אבל אין לי זמן כרגע אז תגיב ובהזדמנות בלי נדר. להתראות

eviv

New member
הגישה הנכונה היא

שאמונה באל ואמונה באי קיומו של אל, אלו שתי אמונות. אין הוכחה לפה ולפה, זה היופי באמונות אי אפשר להוכיח אותם בצורה אמפירית (כמו שמים רותחים ב100 מעלות) אבולוציה והתורה לא סותרות אחד את השנייה, כל אחת יש לה גישה הגיונית, כאשר האבולוציה טטען שהעולם קיים מיליארדי שנים התורה תטען שהעולם נברא בגיל מיליארדי שנים כמו שהאדם הראשון נולד בגיל בוגר וכן הלאה...

Alexco

New member
אי אפשר להוכיח שאין אלוהים

אבל אפשר להוכיח בצורה לוגית וחד-משמעית שהאלוהים היהודי הוא הבל הבלים

ערב רב

New member
גם אי אפשר להפריך את קיומו של השד

הנורא מדעליבומטוליראך..

tom19

New member
אפשר.

מה שלא מורגש - לא קיים. (ואם תאמר שלא - המוציא מחברו עליו הראיה, וכיון שהוצאת ממני שהוא כן מורגש אז שוב חזרנו לעמדת המוצא שהמשפט למעלה נכון)

tom19

New member
אני לא מרגיש את אלוהים

חס וחלילה לומר שאלוהים הוא רגש, זו הגשמה. הגדרת היחס לאלוהים: הופעת כל המציאות. הכל באלוהים. האם הוא ישנו?- הפסוק היהודי אומר שמעי שראל - ה' אחד, אם הוכחנו שהמציאות אחדותית והרמונית זה עצמו אלוהים. פאנאנתאיזם ולא פאנתאיזם. הכל באלוהים. ומשה שמע=הבין הבנה חדשה במציאות. הבדל דק בין זה לבין השד מהחלומות שלך.

ערב רב

New member
אתה בטוח שאתה מדבר אליי?

אמרת שמה שאינו מורגש אינו קיים ומכיוון שגם אמרת שאינך מרגיש את אלוהים, המסקנה חד-משמעית..

tom19

New member
יופי, עכשיו אנחנו מדברים.

אני פותח אשכול חדש עוד אשבע דקות בלי נדר.

למעלה