תורה בלי יראת שמים

uri80

New member
מספר על שלושה דורות של משפחת

קרנובסקי במאה הקודמת. האב הוא "מתנגד" שלאחר ויכוח עם בני עיירתו נוסע לגרמניה והופך לסוחר. בנו גאורג יוצא בשאלה, גדל, הופך למנתח מפורסם בגרמניה, ונישא לגויה. בנו החצוי של גאורג ואשתו הוא כבר סיפור אחר שעומד בפני עצמו. הספר מספר את קורותם, התמודדותם עם התקופות השונות, עליית הנאציזם וכו'. כתוב בצורה אנושית ביותר. מומלץ בחום.

סלסרו

New member
מה יהיה האסון הגדול

לו דת ישראל תכחד? בין כה רוב היהודים בעולם אינם אורתודוקסים.

ח א נ צ

New member
לו דת ישראל תכחד?

אני מניחה שזה פחות הדת, אלא הרעיונות, התכנים, הייתי אומרת אפילו היסטוריה אלא שזה לא ממש מדויק... מה שכן, שאני בהחלט חושבת שממש לא בטוח שהדברים הללו ישמרו בלא שיהיו משוגעים לדבר- תקרא להם דתיים אם תרצה... ולי יהיה חבל לחיות בעולם שאין בו את הנ"ל, אני יכולה לתמצת את זה במשפט אחד "אם אין לי עבר, סביר שלא יהיה גם עתיד" אלא שכאן ניתן לטעון את כל הטענות האפשריות על ההיסטוריה.. על ישו, על שפינוזה... וכו'- אבל בכל זאת יש פה משהו קצת אחר... למרות שגם עליהם לא הייתי מוותרת... התברברתי עם עצמי קצת?! בוא נגיד שהתכנים האלה יקרים ללבי... האל הזה של היהודים, איך לומר?! חביב עלי קצת... וגם הם אגב... ככה שלא הייתי רוצה שיכחדו...

שום אסון

אולי אפילו פחות אסונות יתרחשו, השואה לא תתרחש (אולי היא תתבצע במוסלמים אבל למי 'כפת..) גם לא האינקוזיציה, האנטישמיות תתבטל, ילמדו את הדת היהודית באוניברסטיה כמו שלומדים את המיתוסים היוונים.

admor

New member
מכיר כמה כאלה

שעדיין פותחים ספר ולומדים. בדרך כלל הם עושים את זה ללא כיפה.

למעלה