תוקף כרטיס PR

lido11

New member
תוקף כרטיס PR

תוקפו של כרטיס ה-PR שהונפק לי (לפני כמעט 4 שנים) עם ה-landing הוא ל-5 שנים.
באותה תקופה הדרישה להגשת בקשת אזרחות היתה ל-3 שנים בקנדה מתוך 5.
בינתיים, כידוע, הוארכה התקופה המינימלית הנדרשת ל-4 שנים מתוך 6. נכון לעכשיו, בשל היעדרויות שונות, סביר להניח שתוקפו של כרטיס ה-PR שלי יפוג מספר חודשים טרם קבלת האזרחות.
והרי השאלה:
האם השלטונות הקנדיים לא מצאו לנכון להאריך אוטומטית את תוקף כרטיס ה-PR מ-5 ל-6 שנים, עם העברת החוק שהאריך את התקופה הנדרשת מ-3 מתוך 5 ל-4 מתוך 6 שנים?
(אם זה המצב - המשמעות היא שאאלץ להגיש בקשה ל-PR חדש - מה שכרוך בהוצאה כספית ובטרחה - מה שנראה לא כל כך הוגן לאור השינוי בתנאים שנכפה עליי...)
 

bubamarra

New member
זה מה יש

פשוט תחדש. זכור שזה לוקח סביב 6 חודשים. בלי כרטיס בתוקף לא תוכל להכנס לקנדה.
אם אתה לא מתכנן לצאת בכלל אז אין בעיה. גם אם פג תוקף הכרטיס, הסטטוס שלך לא השתנה.ז
 

PuffDragon

New member
"הוגן" - הרגת אותי מצחוק עכשיו

משרד ההגירה הקנדי עושה מה שבא לו, ואתה תאכל את זה ותגיד תודה. לא רוצה? תחזור לישראל. אין כאן שמץ של "הוגן". הגירה זה לא אולימפיאדה.
&nbsp
ורק לצורך הסיפור - את בקשת האזרחות שלנו העבירו לטיפול מיוחד חצי שנה אחרי שעברנו את המבחן, בלי שום סיבה נראה לעין. זה לקח לנו חצי שנה אקסטרה ונדרשו לספק *מאות* מסמכים כדי להוכיח שגרנו בקנדה (למרות שהיו לנו משרות, ילדים בבית-ספר, חשבונות וכולי, וכל המסמכים האלו כבר היו אצלם ביד). זה לקח לאשתי חודש עבודה וכמה מאות דולרים כדי לאסוף את הכל. אני מכיר אנשים שה"טיפול המיוחד" בבקשה שלהם לקח ארבע(!!!) שנים.
&nbsp
אני אישית ממליץ לך לבלוע את הכבוד ולחדש את ה PR, כי עד שאין לך זימון לטקס האזרחות הכל יכול לקרות.
 

lido11

New member
תודה לך על תגובתך שמתאפיינת

בעדינות ונימוס ישראליים טיפוסיים (מתקשר, כנראה, עם זה שאתה חושב שמדובר בעניין של "כבוד").
אני מבין שלתפיסתך "הוגן" זה משהו שמאפיין רק אולימפיאדה...
 

Anonymizer

New member


 

PuffDragon

New member
אני מודה לך על תגובתך המתאייפנית passive aggressive וציניות

וד"א, אני חוזר על ההמלצה שלי שתחדש את ה PR.
It's a valid recommendation
&nbsp
אי אפשר לדעת כמה זמן יקח לך לקבל אזרחות, יש סיכוי קטן שזה יקח שנים. אתה לא רוצה להשאר תקוע בקנדה וגם אתה צריך את תעודת ה PR במעמד קבלת האזרחות.
 

RelmarBoys

New member
רצוי מאד לחדש את הPR

כמו שכבר אמרו, זה מסמך הכניסה שלך לקנדה (בנוסף לדרכון)
בנוסף, עם קבלת האזרחות רצוי מאד (לא לומר חובה) להוציא דרכון קנדי - אחרת תוכל לדבר ללמפה בעת כניסה. חבר (בעל אזרחות - יליד קנדה) נתקע בגבול ופשוט סורב כניסה כי לא היה לו דרכון קנדי.

לגבי החפיפה בזמנים בין חידוש ה-PR וקבלת האזרחות, אצלנו הוגשה הבקשה לחידוש PR (כולל תשלום אגרה, איסוף מסמכים וכו׳). בינתיים האזרחות התקדמה וכשקיבלנו אותה, כתבתי ל-CIC וקיבלתי החזר כספי על ה-PR.
 

giri

New member
בכל מקרה לדעתי היית נדרש לחדש

מאחר והפז"ם המדובר הוא להגשת בקשת האזרחות ולא לקבלת האזרחות עצמה... זמני טיפול בבקשות לפני שנתיים היו סדר גודל של שנתיים מרגע ההגשה. בקיצור, יש מצב טוב שגם אם לא היו משנים את ההגדרות הכרטיס היה מספיק לך עד ההגשה ולא עד האזרחות.
בקיצור... אין מה לעשות אלא להאריך... ולשמוח שאתה בסטטוס שבו זה די אוטומטי לקבל את ההארכה
 
למעלה