תוצאות

oOo0oOo

New member
תוצאות

בן 30, בריא (למעט הכתוב מטה), לא מעשן, אין בעיות מיוחדות. בשל צרבות חוזרות ונשנות, ולאחר שטיפול בהליקובקטר לא עזר, הופנתי לביצוע גסטרוסקופיה, להלן התוצאות : הערות : החולה נוטר בעזרת אוקסימטר נבדקו : ושט, קיבה, בצל תריסריון ותריסריון שני ממצאי הבדיקה : ושט - בצקת רירית עם פלכים אדומים בשליש התחשון של ושט - ביופסיה בקע היאטלי באורך כ 3 ס"מ. באנטרןום - אודם בוצקת רירית. בצל תריסריון ותריסריון יורד - תקינים. מסקנות : אזופגיטיס דרגה 2. בקע היאטלי גסטריטיס אני מבין שהמצב לא מזהיר, להלן מספר שאלות, אשמח למענה : 1. אני מבין שיש דלקת בקיבה שנגרמה מהחיידק, יש דלקת בוושט שנגרמה מהחומציות, יש בקע שגרם לדלקת בוושט (אפשר את מעבר החומצה) ויש חשש לבארט (ולשם כך לקחו ביופסיה) האם הבנתי נכון ? 2. בבדיקת הביופסיה, סטטיסטית, מה הסיכוי לבארט ? 3. במידה ואכן בארט, האם נהוג רק להשאר במעקב (גסטרוסקופיה כל שנה), או לטפל (לחתוך) את החלק הבעייתי ולחבר ? 4. סטטיסטיקה, באיזו אחוזים בארט הופך לסרטן ? 5. לגבי הבקע, האם נהוג לנתח, או רק לטפל תרופתית ? תודה רבה !!!

paluta

New member
מצבך דורש התיחסות רצינית

אינני חושב שבפורום כאן תוכל לקבל מענה אישי ולכן אמליץ לך להוועץ עם מטפל\ים. אם אכן ההליקובטור פילורי הוא החידק שהתניע את התהליך הרי שאתה כבר שנים סובל מבעיות של אי סדירות בפלורת המעיים, מה שהביא ככל הנראה למצב דלקתי בקיבה ובוושט ובעקבותיה הבקע . בארט לרוב מוביל לסרטן , זה תהליך שמקורו בהליקובקטור פילורי, אני טוען שאי סדירות פלורת המעיים תמיד גורמת בסופו של דבר לסרטן במעי במיוחד ההליקובקטור פילורי. יש סיבה שהחיידק הזה הצליח להשתלט עליך באופן כה ברור - אם כך: עליך ראשית להפתר מבעיית ההליקובקטור הפילורי , לדעתי רק תזונה ספציפית ומשטר קפדני הכולל טיפול משלים יביא לך מזור , כולל לבקע כמובן. שים לב אם אתה שותה אלכוהול ואו נוטל תרופה באופן קבוע (מדללי דם למשל) אתה מחמיר את התופעה ומעצים את יכולת ההליקובטור לשרוד אצלך. ברפואה הקונבנציונאלית לא מצליחים לפתור את הבעיה באופן קבוע או מוחלט כי הם לרוב מנסים לחסל כליל את פלורת המעיים באמצעים אנטיביוטיים תוך אי מתן תשומת לב לבנייתה מחדש באופן נכון. אם אתה בזוגיות אזי בת זוגתך זכתה להדבק בהליקובקטור כמעט באופן וודאי .

oOo0oOo

New member
"ובעקבותיה הבקע" ? "בארט לרוב מוביל לסרטן" ?

1. הבקע הוא לא בעקבות המצב הדלקתי, להיפך, הדלקת בוושט היא בשל הבקע, לא ? 2. בארט לרוב מוביל לסרטן ? למיטב ידיעתי, ע"פ הספרות המקצועית, מדובר באחוזים בודדים. 3. כיצד טיפול משלים יכול לפתור בעיית בקע ? בקע היא בעיה פיזית שמצריכה ניתוח, אם אכן רוצים ויש צורך לטפל בו.

ינוקא1

New member
אז אם כבר

יש לך את התשובה , אינך צריך לשאול אותנו. אני חושב שכדאי לבצע את הניתוח , ולאחר הניתוח (אך רצוי ומומלץ כבר מעכשיו) לשנות את התזונה בעזרת יעוץ מתאים אצל מטפל. עדיין לא הגעת לבארט לפי מה שאני מבין , ואין צורך להטריד את מוחך בשאלות "מה יקרה אם אגיע לבארט ?" אלא תטפל בזה מעכשיו , ואל תגיע לבארט.

oOo0oOo

New member
לא אמרתי ששי לי את התשובה

דבר ראשון, כדאיות הניתוח לא חד משמעית, יש כאלה הגורסים לכאן ולכאן, אשמח לשמוע מדוע אתה חושב שהניתוח כדאי. דבר שני, לא יודע אם הגעתי לבארט או לא, לקחו ביופסיה, אני ממתין לתשובה. דבר שלישי, הבחור הקודם כבר שבארט לרוב מוביל לסרטן, הייתי שמח לקרוא על בסיס מה הוא כתב זאת, מכיוון שלהבנתי, זה קורה רק באחוזים בודדים.

oOo0oOo

New member
אגב, לגבי הניתוח

כשכתבתי שהכדאיות לא חד משמעית, התכוונתי לניתוח הבקע. אם אתה מתייחס לניתוח קיצור וקיצור הוושט (להפטר מחלק הבארט), להבנתי לא מנתחים, אלא רק נמצאים במעקב.

ינוקא1

New member
גם אני התכוונתי

לניתוח הבקע. כאן יש צורך פשוט להתיעץ עם רופא. השאלה היא מה חומרתה של הבעיה המבנית. גם אם התזונה והרגלי החיים יצרו את הבעיה המבנית , לפעמים הבעיה חמורה וכדאי ניתוח , לפעמים מספיק לשקם את התזונה או לעשות דיקור וכדומה כדי שהגוף ישקם את עצמו. בכל מקרה - את שינוי התזונה כדאי לעשות כבר מעכשיו עם מטפלים המתמצאים בתזונה.

oOo0oOo

New member
כיצד הגוף יכול לשקם את עצמו ?

האם בעזרת תזודה ודיקור, אפשר להגיע למצב שלא יהיה בקע ? כלומר, שהקיבה תנסוג אחורה, ולא תבלוט לתוך הסרעפת ?

ינוקא1

New member
כמו שהגוף יודע

לרפא פצעים ולאחות שברים , הגוף יודע גם לשקם את עצמו מנזקים אחרים אם הנזק לא חמור , ובעיקר אם לא מפריעים לו. תזונה ודיקור יכולים לעזור , השאלה עד כמה המצב חמור , לפעמים אין מנוס מניתוח. לי אין כלים להגיד לך מה המצב , לכן כדאי שתתיעץ עם כירורג , ואז תחליט.

ינוקא1

New member
תלוי גם במבנה הגוף

בכלופן אם אני מבין נכון , הכוונה היא שהקיבה נכנסת 3 סמ' בתוך הסרעפת. נראה לי שכדאי ניתוח , אבל בכל מקרה כדאי אחר הניתוח ללכת לטיפול בדיקור וצמחים , וכבר מעכשיו לשנות תזונה. לפי רפואה סינית ימליצו על התזונה הזו במקרה כמו שלך , אבל כדאי לראות מטפל.

ינוקא1

New member
הקישור לא עובד.

אז באופן כללי : להימנע ממאכלים קרים , להימנע ממוצרי חלב , להימנע מסוכר לבן קמח לבן ומוצריהם. להימנע מבוטנים ובננות. מבחינת לחם - עדיף שיפון \ שיבולת שועל. בכל מקרה שיהיה מלא. לאכול : פירות, ירקות , קטניות , סויה , טחינה , דגים. מומלצים תבלינים מחממים - קינמון , זנגביל וכו'. יש פורמולת צמחים סינית BU ZHONG YI QI TANG , שיכולה להיות טובה. בהצלחה.

paluta

New member
הכל יחסי

למרות שאינני מכיר אותך ואין לי פרטים רבים אודותיך אני עדיין מרשה לעצמי לאור נסיוני לענות לך כך: 1) הדלקת בוושט לא בהכרח בעקבות הבקע, הבקע הסרעפתי שזיהו אצלך לפי הדיאגנוזה שלי (גם אם היא אינה מקובלת עליך או על אחרים ) נובע ממערכת עיכול בעיתית. 2) הליקובקטור פילורי ברמה לא מאוזנת בפלורת המעיים מוביל לסרטן , בארט זה מצב מתקדם מאוד , נכון לא כולם יחלו בסרטן אבל רובם כן.- אני בכל מקרה לא ממליץ על ניתוח וקיצוץ להגדרתך. הספרות המקצועית אינה מספרת לך הרבה מאוד דברים מקצועיים בהחלט, היא משמיטה אותם - אם נח לך תמשיך לסמוך עליה , אני חושב שאתה צריך לקחת אחריות על עצמך ולהבין את חומרת מצבך.אתה אדם צעיר בן 30 לא כך? 3) לרפואה המשלימה 'ראיה' אחרת של מצבך , טיפול נכון יחד עם תזונה קפדנית ואורח חיים קפדני תסיע לך גם בריפוי הבקע. תחליט מה טוב לך ופעל בהתאם , אני שמח שאתה בודק אלטרנטיבות , רפואה שלמה .

oOo0oOo

New member
תודה, אבל אתה עדיין לא מסביר

1. אם אני מבין נכון, אתה טוען שהבקע נגרם ממערכת עיכול בעייתית, ולא מבעיה מבנית (למשל) ? 2. אתה טוען שבארט זה מצב מתקדם מאוד, ושרובם יחלו בסרטן, על בסיס מה אתה כותב זאת ? תוכל לצרף אסמכתא ? 3. באופן כללי, כיצד רפואה משלימה יכולה לסייע לריפוי הבקע, ללא התערבות כירורגית ? תודה.

paluta

New member
בבקשה

1) נכון , בעיה מבנית אם אכן קיימת רק מעודדת , איך אוכל להסביר לך שלבעיה מובנית יש בסיס וסיבה ?. 2)על סמך חולים שסבלו יותר וכאלו שפחות, אינני מתווכח עם אנשי המדע זה חסר תועלת ולא מוביל לשום מקום, אם אתה חש שהמידע שברשותך אמין ויש לו קבלות - תשאר שם. 3) כנראה שאתה מחפש חיים קלים , מצבך מצריך שינוי דראסטי בהרבה מאוד הרגלים , אם אתה מוכן ורוצה לעמוד בם המזור יגיע , אינני יודע עם אורחות חייך מאפשרים לך שינוי עמוק אבל הבחירה היא שלך.

oOo0oOo

New member
מדוע אתה מתחמק ?

1. אם אתה טוען שסיבה היא מערכת עיכול בעייתית, והיא זו שגרמה פיזית לבקע, אשמח אם תפרט כיצד זה יתכן, ותצרף אולי קישור למאמר בנושא. 2. אז האסמכתא שלך היא רק חולים שראית ? אתה טוען טענה חזקה מאוד : "בארט לרוב מוביל לסרטן", שהיא בניגוד מוחלט לעמדה הרפואית. אני רק מבקש שתצרף קישור / מאמר כלשהו שתומך בטענתך, ע"מ שאוכל לקרוא. האם יש מידע נוסף כלשהו המחזק את טענתך ? 3. כיצד הסקת שאני מחפש חיים קלים, לאור השאלה הספציפית ששאלתי ? שאלתי : "באופן כללי, כיצד רפואה משלימה יכולה לסייע לריפוי הבקע, ללא התערבות כירורגית ?" אבל אתה לא עונה... כתבת "שינוי דראסטי בהרבה מאוד הרגלים" - מה למשל ?

paluta

New member
כי אני יכול

אינני מצרף מאמרים , תעודות בוגר ברפואה , תארי ד"ר מחקרים וכיו"ב ולא אעשה זאת לרצות אותך, אתה פתחת שרשור בשאלות , נענית אך אינך מקבל או רוצה יותר - זה מקובל עלי, אבל זה פורום ולא מרפאה . הבחירה בידך. אנא אל תטריד אותי בשאלות נוספות .

oOo0oOo

New member
../images/Emo31.gif כעת אתה מבין מדוע מתייחסים אליכם בזלזול

אתה טוען טענות הסותרות לחלוטין את הידע באופן ברור מוכח ברפואה, אני לא פוסל, אני רק מבקש ממך להפנות אותי למידע בנושא, קישור, מאמר, וכו' אך אתה מתחמק, לא עונה ובורח, רק חוזר על מנטרות חסרות כל ביסוס. סביר להניח שאתה בודה דברים, או סתם סוג של מיסיונר, מה שבטוח, אתה עושה נזק לחבריך.

paluta

New member
../images/Emo191.gif אתה חצוף !

אני לא חייב לך מאומה , אתה לא חייב לקבל את דעתי אבל אתה חצוף ממדרגה ראשונה, היות והבנתי שיש לי עסק עם אדם מקובע שלחתי לך מסר אתמול באותו הזמן שהגבתי לך כאן בפורום ובו פרטים של רופא (כן רופא עם תעודות בעל שם ) שיוכל להסביר לך על הבעיות שלך מא' ועד ת' ושיש לו קבלות גם בהצלת מאות חולים עם בעיות כשלך, תשקיע מזמנך וכספך אצל המומחים ותמצוץ מהם את המאמרים שאתה כל כך צריך כדי לנופף איתם ונפנף איתם. אם יש לך בעיה איתי בא נתדיין אבל אל תערב את האחרים , היה נכון אם היתה נכנס בניק הקודם הידוע שלך.

למעלה