תוצאות הבחירות

mishauli

New member
לפי הידוע לי (תנן אותי,אם אני טועה)

דווקא לוינטל רצה בבחירות בין כלל החברים, ופורז התעקש להשאיר את ההכרעה למועצת "שינוי". אז מדוע, גרשון, התנגדה הצמרת הקודמת לכך שהרשימה לכנסת תיקבע על-ידי כלל חברי המפלגה?

הקרע הוא סופי? מי בעוזבים ומי נשאר?

יש הודעות רשמיות על פרישה של חברי הכנסת?

goanin

New member
חבל שאתה מדבר ככה

בכל מפלגא מתחלפים האנשים!! מה כל כך טראגי בכך? גרשון, אל תעזור לפילוג הזא! יש שינוי עם לפיד ולוינטל ורצאבי וליבוביץ'. וזא מה יש!!! אל תהא אופורטוניסט בעצמך ותדבר בגנות האופוזיציה של שינוי כדי להתחבב על ראשיה לפיד ופורז.

vantan

New member
תמיד האחרים אשמים: הם 'מלוכלכים'

עושים 'דילים', 'אופורטוניסטים - 'בוגדים' לא עלינו. טול קורה מבין עיניך לפני שאתה מחפש את הקיסם בעיני אחרים. אגב, ספרתי אצלך 7 חברי סיעה, אני מסיק מזה שנכשלתם בפוטש. אראלה גולן שיבשה לכם את התוכנית?

pgprince

New member
הפכנו להיות בדיוק כמו שאר המפלגות

איפה שתככנות ופלגנות שולטות. אנשים שלא מסוגלים לקבל הכרעות דמוקרטיות, פורשים פתאום (מזכיר משהו?) ומשאירים את הבוחרים פוטנציאליים בתחושת אכזבה וגועל. עד אתמול היתי בטוח שאני אצביע שינוי. היום בכלל לא בטוח.

פרישה בלא התמודדות אינה דיל.../images/Emo41.gif

בכל פיימריז יש דילים. גם בהצבעה לבחירות הכלליות יש דילים. בבחירות הכלליות קוראים לדילים 'מפלגות'. זה חלק מהדמוקראטיה. לצערי, הדמויות המרכזיות במפלגה לא הפסידו בבחירות באופן דמוקראטי אלא פרשו מהמפלגה בלא התמודדות. פורז יכל להתמודד על המקום השלישי ומודי על הרביעי. שאר הפורשים (בתקווה שלפיד לא נמנה עימם) פרשו בלא התמודדות כלל. ממש חבל שהפורשים לא הסכימו לשום סידור חוץ מ'הכל או לא כלום'. כולי תיקווה שהם יחזרו למפלגה ויתמודדו בכבוד בפריימריז הבאים.

misipipi

New member
אני חוזר ואומר, אומר חוזר

חוזר ואומר.. בעצם אתם כבר יודעים...

vantan

New member
ה'מנצחים' בשינוי 'ירדו למחתרת'

ואילו נאמני לפיד ופורז לוטשים עיניים לכסף שבקופת המפלגה. אבל שני הימנים, חמי דורון ופטרונו מודי זנדברג, עומדים לגרוף חלק מהכסף ולעבור לאיחוד הלאומי או למפלגה ימנית כלשהי שתסכים לקבלם (עם הכסף כמובן, אח"כ 'נראה'). NRG מעריב עורך פוסט מורטם לשינוי: http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/033/545.html

זה מה שקורה כאשר לא מקשיבים

לביקורת ולא מתפתחים. המפלגה היתה במיתון ועכשיו היא בסכנה קיומית. הרי היה ברור שיש אופוזיציה פנימית והיה צריך לשחרר קיטור בזמן.

ronen1981

New member
לדעתי.

לדעתי גרשון אתה טועה ועושה כעת לצערי אבל לאילו שנבחרו (וכולי תקווה שבכל זאת תשאר בשינוי ולא תבחר ללכת לכיונים שהינם שגויים לדעתי אלא תשאר ותוכח לראות איזה מפלגה גדולה בכל מובן אפשרי שינוי יכולה להיות אם רק ישימו את הדרך בעדיפות הראשונה) את השיטה של בחירת ח"כ לא האופוזיציה המציאה אלא אדון פורז ואנשיו הוא טיפח את השיטה והגן עליה בחירוף נפש משום שהאמין באשליה שכוחו כשהיה ובעזרת השיטה הזאת יוכל לקבוע למעשה כמעט את כל הרשימה ,האופוזציה וחברי מועצה שונים לא פעם ביקרו את השיטה ואת החסרונות שלה וניסו לשנות אותה אבל פורז ואנשיו היו בשלהם כי האמינו שהשיטה הקלוקלת משרתת את האינטרס שלהם. כעת התנפצה להם הבועה והבינו שאותה שיטה שכה תמכו בה כי היא כ"כ מחזקת אותם בלבד שהם מחזיקים ברוב רגיל כ"כ בעיתית כי ברגע שמישהו אחר בקואליציה של כמה כוחות מגיע לאותו רוב רגיל הוא יכול לשנות את הרשימה כולה. אז עכשיו הם מקטרים וטוענים טענות כאלו ואחרות שלולי העסק התנפץ להם בחיים לא היו מעלים אותם. אני מקווה שאלו שנבחרו יהיה בידם לתקן את הליקויים השונים לטובת מדינת ישראל שזקוקה למפלגה כשינוי ,ובאשר לפורשים מצער אותי שכך הם בחרו לנהוג ,ובמיוחד מצער אותי שמודי ובריזון לא בחרו להתמודד עד הסוף. דבר אחד בטוח זה שאת השיטה יש לשנות .

ליבליך

New member
../images/Emo45.gif לגרשון על התיאור האובייקטיבי

אני רק רוצה להעיר שמי שדאגו לסלק משינוי את טומי לפיד, אברהם פורז, מודי זנדברג, אתי לבני, מלי פולישוק, ויקטור בריילובסקי, רוני בריזון ואחרים הם כמובן טומי לפיד, אברהם פורז, מודי זנדברג, אתי לבני, מלי פולישוק, ויקטור בריילובסקי, רוני בריזון ואחרים, שסילקו את עצמם מהמפלגה לאחר שהתוצאות לא נראו להם. חברי מועצה רבים מכל המחנות דיברו עם תומכי פורז, והבטיחו להם לבחור את פורז למקום השלישי ברוב מוחץ. אילו נשאר מודי זנדברג, במקום להסיר את מועמדותו, הוא היה נבחר ללא ספק למקום הרביעי בתמיכת רבים מאנשי רון לוונטל. חברי המועצה (אלה מביניהם שלא נטשו את המקום לאחר בחירת לוונטל) דווקא לא ניסו "להתנקם" באף אחד. אראלה גולן, למשל, שהיתה מזוהה עד כה באופן חד משמעי כתומכת של פורז, נבחרה ברוב גדול למקום החמישי ע"י מי שהיו לכאורה אמורים להיות מתנגדיה, אך העדיפו אותה - ובצדק, לדעתי - על פני נשים אחרות, וזאת כדי להעביר מסר של פייסנות ולא חיסול חשבונות. רבים מהנוכחים גם הסכימו כי בריזון היה נבחר ללא ספק למקום שישי או שביעי אילו נשאר. "הדמויות המרכזיות" שגרשון מזכיר לא סולקו, אלא בחרו להסתלק, ובבחירה זו הם יכולים להאשים בעיקר את עצמם. ועדיין, כל האנשים האלה שבחרו לעזוב יחסרו לי מאוד במפלגה ובכנסת. שינוי לא תהיה מה שהיתה בלעדיהם, ואנו ללא ספק זקוקים לאנשים כמוהם בשינוי. חבל לי מאוד על הצעד שבחרו, ואני מאוד מקווה שתימצא דרך חזרה ממנו.

vantan

New member
מי שסילק את כל הנ"ל היו הבוחרים

שמאסו בהם ובמפלגה שהם ייצגו. מה זה משנה לאיזה מקום היו נבחרים זנדברג, בריזון וכד' כשממילא הם יראו את הכנסת הבאה רק מבחוץ. שינוי הנוכחית עם רשימה כזאת או אחרת לא ראוייה לאמון הבוחרים.

ההתנגדות גברה על השכל הישר

התרגיל המסריח שנרקם נגד הנהגת שינו הנוכחית ולמעשה רוב מוחלט של ח"כים מהכנים גרם לאפקט של "שריפת המועדון" על כל יושביו. ההתנגדות והרצון העז לזעזעה את המערכת במצבה העדין גרם לתוצאה בלתי הפיכה. ההתנגדות לפרוז ולפיד גברו על השכל הישר. ח"כ מודי זנדברג קיבל כ 30 קולות בלבד בסיבוב השלישי מול ההתארגנות המאסיבית של כ 70 ח"כים לרצאבי. היה ברור שכל ח"כ שלא הצטרף לתרגיל המסריח מצא את עצמו ברשימות חיסול. ככה גם קרה לחברי מועצה מוכשרים וראויים שחלילה תמכו בח"כים מהנים ומצאו את עצמם מחוץ לרשימה. התוצאה ריקון רשימת שינוי מכל תוכן מעשי. יו"ר שינוי לפיד בחוץ, פורז בחוץ, זנדברג בחוץ, שלגי בחוץ, רוני בריזון בחוץ ורבים אחרים בחוץ.

ronen1981

New member
לדעתי זה לא נכון.

הרי הם לא התמודדו הח"כ האחרים ולא נבחרו הם פשוט בחרו שלא להתמודד אחרי שפורז לא נבחר ורצאבי נבחר למקום השלישי ,אם היו מתמידים וממשיכים להתמודד והינו רואים אותה תוצאה אז היה יותר טעם בטענה שהחליטו "לחסל" את כל החכים אבל הם בחרו לפרוש מויזמתם ולכן לא נתנו צאנס לבוחרים לבחור בהם. והדיל הזה לה היה מסריח לא יותר מכל דיל אחר שנרקם בשינוי ,הדבר היחידי שיש לומר לגבי הדיל הזה לעומת הדיל של הצד השני זה שהוא היה מוצלח יותר .

לא מספיק?

אחרי שכמעט חיסלו פוליטית את לפיד למקום 1 , חיסלו את פורז למקום 2 , חיסלו את מודי זנדברג למקום 3 זה לא מספיק ברור שחבל על הזמן? עכשיו נראה מה שינוי בראשות לוינטל שווה. בנאום נצחון הוא קרא להפסיק את המאבק עם צל"ש. אולי יביא אותו לשינוי ונראה מה שינוי שווה עם הרשימה הנוכחית.

vantan

New member
האם תעזוב בעקבות זנדברג ודורון

למפלגה ימנית כלשהי - האיחוד הלאומי, למשל?

למעלה