תופעות הרדיו

mee123

New member
תופעות הרדיו

שלום לכולם, רוב הזמן אני צופה פסיבית בפורומים האלה, אבל הפעם אני רוצה להעלות את סוגית התופעות אליקו ורגב הוד ב91FM ירון אשבל ברדיוס דידי ב103 מה מסתתר מאחורי התופעות ? רק השדרן והקסם האישי שלו ? או שצריך צוות שלם בשביל ליצור תופעה ? שמפיק / שדרן / טכנאי ועורך מוזקלי הם הרכב שלם שיוצרים תופעה אחת ? אני לדוגמא מכורה לאליקו! אין עליו! מוזיקה מעולה! הרבה יותר טובה משאר השעות. רק מעצבן אותי הפרסומות הרבות ואני משערת שזה בגלל הפופולאריות שלו מה אתם חושבים ?

אני חושבת שאליקו הוא ברירת מחדל.

הוא ברירת מחדל לחובבי הז'אנר המזרחי,91 ואליקו מצאו נוסחה מנצחת לרייטינג גבוה בשעות הללו 4-6,ידוע שהמזרחית זו המוסיקה הכי פופולארית כיום במדינה ואין לקהל הזה אלטרנטיבות רבות לכן הוא מתפשר וסובל עם אליקו שהוא שדרן לא מקצועי לכל הדעות,שדרן שמקשקש כל השידור שר על השירים חופר על המסיבות שהוא מארגן ועל ההפלגות שלו בשבילי זה לא שדר,בנוסף הוא מלא אגו ומחפש להצית אש כל הזמן נגד דידי הררי ומתייחס אליו בשידורים שלו בעקיצות,לכן קהל המאזינים של אליקו לא ממש מת על המגיש אלא יותר על המוסיקה שהוא מנגן וגם בה השדרן אליקו מקלקל לו בדיבורים ושטויות, רדיוס ו 91 הן זוועה מבחינת כמויות הפרסומות זה לא נסבל ואני לא מבינה איך אפשר להאזין לזה.

kalil

New member
למה את כל כך חולה על אליקו?

מה את אוהבת בו? את הקול הצפצפה המעצבן שלו? את החפירות שלו בזמן שירים? את היחצנות שלו לעסקים שלו עם כל ההפלגות והמלונות? זה כמו שעתיים של פרסומות עם קצת מזרחית ביניהן. הסיבה היחידה שאליקו פופולארי כל כך היא כי המוזיקה שהוא מנגן היא פופולארית מאוד ולמאזינים אין אלטרנטיבה אחרת באזור המרכז. אם הייתי מנהל התחנה, אליקו היה הראשון לעוף.

גלעד2211

New member
אז מזל שדיקטטור כמוך לא מנהל רדיו

אני לא בעד אליקו אבל אני בעד חופש השמיעה ושכל אחד ישמע מה שבא לו ויסגור את הרדיו כשלא בא לו לשמוע את התוכנית של יוהושוע או של אלייקים.

גלעד אתה קצת מגזים

ברמת הכלל - זכותו של אדם לומר משפט כמו "אם הייתי מנהל תחנה, הייתי מעיף את שדרן X". מנהל תחנה הוא לא דיקטטור, בזכותו ובסמכותו להחליט מי מאנשי הצוות שלו עושה את עבודתו נאמנה, ומי לא מספק את הסחורה הראויה וצריך ללכת הביתה. ברמת הפרט - אם הייתי מנהל 91FM, הייתי מעיף הרבה שדרנים, ובראשם את אליקו. לדעתי, יש המון כישרונות בשולי הלוח של התחנה, והם צריכים לעבור למרכז. גם לא יזיק לרענן שם את השורות ולהביא שדרנים רעבים לרדיו, שיחזירו את המוזיקה למרכז הבמה, ולא את עצמם.

אני לא מחסידיו של אליקו

בשתי אצבעות אני יכולה לספר לכם כמה פעמים האזנתי לו. אבל אם השם שלו מוזכר כאן, ולא משנה באיזה הקשר כנראה שהוא מספק את הסחורה, בעולם הפרסום אין דבר כזה פרסום רע. שוב, אני לא שופטת אותו מקצועית, שמעתי אותו מעט ויש לי יותר ביקורת משבחים על סגנון השידור שלו. בשורה התחתונה בהחלט מגיע לו קרדיט על ההדים שהוא יצר לתכנית שלו ולעובדה שמכירים את שמו בעולם הרדיו, זה לא דבר מובן מאליו. ואם אני הייתי מנהלת התחנה, לא הייתי ממהרת לשלוח את אליקו הביתה, אלא הייתי בודקת איך אפשר לשפר את סגנון ההגשה שלו וליצור בייחד איתו תוצר רדיופוני מקצועי הניתן לעיכול ולהאזנה.

mee123

New member
השאלה אם היית מכפיש ככה שדרנים

שלא מנגנים רק מזרחית

91 זו תופעה מאוד מוזרה...

מצד אחד טוענים שהם הבית של המוסיקה המזרחית, מצד שני 40 אחוז מהשירים שמנוגנים הם מזרחיים ים תיכוניים ו- 60 ישראליים... לדעתי אם זה היה תלוי בבעל הבית (בן בסט), אם המוסיקה הזו לא הייתה מביאה רייטינג מזמן היא לא הייתה מנוגנת שם (ראו בעבר לפני שהיא צברה תאוצה, בשעה 7 בערב עד הבוקר העבירו את שידורי רדיוס). כנ"ל לגבי התוכנית של אליקו, 4-6 אלו שעות שבהן חוזרים מהעבודה, מספיק שעוד תחנה הייתה משדרת מזרחית באותה שעה, אני בספק אם הרייטינג והרעש סביבו היה כמו שהוא עכשיו...

s m a o r s

New member
רייטינג

תחנה כמו לב המדינה עם הייתה משדרת יותר מוסיקה ים תיכונית או רק מוסיקה ים תיכונית תוספת של שדרנים בז'אנר הים תיכוני בהחלט שדרנים צעירים חדשים בבוקר בצהריים בערב היו מגיעים לרייטינג גבוהה בהרבה ממה שיש היום כמובן שיש צורך לקיצוץ משמעותי בפרסומות,מה שמעניין עם בדוח המדינה התייחסו גם לתחנות הרדיו האזוריות?

אם יורשה לי להידחף...

תיקון קטן: רדיו לב המדינה מגדיר את עצמו כרדיו שמשדר מוסיקה ישראלית 24 שעות ביממה, ולא כ"בית של המוסיקה המזרחית". התוכנית של אליקו היא-היא שמגדירה את עצמה כבית של המוסיקה המזרחית ואכן מנוגנת שם רק מוסיקה כזאת. ברוב השעות האחרות החלוקה היא אכן כפי שציינת (60-40). אני יכולה לומר שבתוכנית שלי יש העדפה למוסיקה ישראלית מכל הסוגים.

ali211

New member
נכון !

והאמת שהתוכנית שלך היא אחלה תוכנית את רונית בר הגדולה באמת מ - 91 אף אם ?

אכן זו אני

תודה

אהה אצל אליקו יש מוסיקה בתכנית ?

עד היום הייתי בטוח שזו תכנית TALK עם שדרן(?) שמשתמש במקרופון כדי לנסות לשיר, לדבר בין הפרסומות (בקושי יש לו זמן), ולמכור הפלגה כזו או אחרת, שלא לדבר על אירועים ושמחות פרטיות שהוא מופיע בהם יצא לכם כבר לשמוע בתכנית הזו שיר אחד רצוף ונקי ? משהו טרי מהיום: ירדתי אחר הצהריים לחניה וראיתי בחור ממוצא אתיופי שוטף את האוטו ומהרדיו בקע קולו של חפליקו.. אז עם הצלחה אי אפשר להתווכח כנראה :) צחי

תסלח לי מר צחי

"ראיתי בחור ממוצא אתיופי שוטף את האוטו" - אתה פשוט גזען. וזה מגעיל בעיניי יותר מכל שימוש לא יאה של שדרן במיקרופון. אני אמנם מנועה מלהביע את דעתי על הנושא המדובר כאן, א' כי אני עובדת בתחנה ולכן לא הכי אובייקטיבית, ב' כי אני לא יורקת לתוך הבאר שממנה אני שותה. שלא לדבר על כך שאני ביחסים טובים עם אליקו, אע"פ שזה לא הנושא. אבל יש גבול.

יניבל1

New member
הוא קיבוצניק

לראות אתיופי בשבילם זה מיוחד כמו לראות קוף בגן חיות

תני לי להרגיע אותך ואת התייפיפות הנפש שלך

גם אני שוטף את האוטו (לא תמיד, תשאלי את מורוזובסקי), וגם אנשים מכל העדות שוטפים זו בכלל היתה אמורה להיות מחמאה: שהשדרן(?) המביך מהתחנה שלך מגיע לאוכלוסיות שונות במדינה (ועכשיו נשתמש בשיטת ההדגשה ונשקיע) שתי מים קרים יקירתי נ.ב. דידי הררי היה ונשאר מס' 1 בתחום הים תיכוני, חפליקו אפילו לא ב 20 שאחריו ללט צחי

כן אני מכירה את ה"שתי מים"

כשאין משהו אחר להגיד. מה שכתבת היה גזענות טהורה. אתיופי זה לא "אוכלוסיות שונות במדינה". מילא היית כותב שראית קשיש בן 100 להאזין לו. אבל מה זה רלוונטי שהוא עלה מאתיופיה. עכשיו אם לא אכפת לך, אני אחזור לקפה שלי.

למעלה