תופעה מאוד מוזרה

תופעה מאוד מוזרה

אני מקווה שלא תחשבו שאני הוזה, או שאני תמהוני. אבל ראיתי תופעה מאוד מוזרה שאני מתקשה להבין. יש לי כוס זכוכית רגילה , ששתיתי ממנה איזה 5 שנה כבר, סתם כוס. פעם אחת היא עמדה על השולחן ריקה בלי מיים, ובטעות נגעתי בה קצת, לא נתתי מכה או משהוא, "השקתי" לה עם היד, בזמן שרציתי לקחת משהוא אחר מהשולחן. הכוס התפוצצה , אבל ממש לא נשברה אלא התפוצצה, לאלפי חלקיקים קטנים, סתם ככה , בלי סיבה. והיא לא נפלה או משהוא כזה, היא ממש התפוצצה !! אני לא מצליח למצוא לזה סיבה.. מישהוא אולי יודע ?

מקפיץ גם אותי זה מענין וזה מזכיר לי

אני וחבר שלי ישבנו אצלי יום אחד לעשות עבודת חקר...ושנינו אכלנו את הסוכריות תרנגול האדומות האלה אלו שמוכרים בכל קיוסק.. אז אחריי כמה שדקות שאנחנו שמנו את הסוכריה בפה חבר שלי הוציא את הסוכריה שלו מהפה ושם אותה ביד.. לאחר שניות הסוכריה התפוצצה לאלפי רסיסים קטנים אבל ממש התפוצצה כל החדר שלי היה מלא רסיסים.. למישהו יש הסבר לתופעה?

mandela22

New member
תשובה אפשרית

בנוגע לסוכריה - אולי חדרה לתוכה לחות דרך חריץ או משהוא דומה, הלחות המיסה את הסוכריה מבפנים ונוצר לחץ פנימי בגלל עלייה בצפיפות. כנראה שללחץ לא היה מאיפה להשתחרר והוא גרם לפיצוץ. בנוגע לכוס - קרה לי פעם דבר דומה עם מכסה של סיר שהיה עשוי מזכוכית. יש סוג של זכוכית שכשהוא נשבר הוא מתנפץ להמון רסיסים (פיירקס). אולי היה בזכוכית סדק, והנגיעה שלך גרמה לסדק להתרחב.

ממ סדק ?

סדק היה גורם לשבירה.. לא להתפוצצות על כל החדר.. ממש פיצון ענק. עף לכל הכיוונים, לא סתם נסדק. ומה זה spontaneous combustion ?

demoloc

New member
לי קרה משהו דומה עם צלוחית ומיקרוגל

במקרב שלי ההסבר הוא שהיה המון אוויר חם , ושנגעתי בכלי הוא פשוט התפוצץ לחלקיקים בגלל לחץ האוויר

למעלה