תוספת בניה

danש

New member
תוספת בניה

אני גר בקומת קרקע. ברצוני להגדיל את דירתי, ולבנות בתוך קומת העמודים של הבניין. מה השלב הראשון? - בקשת אישור מהעיריה או אישור מיתר הדיירים ?

fireman

New member
קודם כל אישור מהדיירים

חבל על הכסף של הכנת התוכניות והגשת התוכניות אם אין לך הסכמה של הדיירים קודם לכן.

lank

New member
../images/Emo68.gifמקווה מאוד שאתה נחמד לדיירים

ממליצה לעשות קצת עבודת הכנה לפני שפונים לדיירים בבקשה כזו. דבר נוסף , כדאי שתפנו לאיש מקצוע - הנדסאי , אדריכל וכו' שיכול לברר לכם את כל החובות והזכויות ( הוצאת תיק מידע ועוד ) ולעזור לכם בשלבים הדרושים. אבל שוב- דבר ראשון והכי חשוב בתהליכי בנייה - להיות בסדר עם השכנים ,כי אם יש בעיה עם השכנים , הם יכולים לגרום לכם להמון טרדות ולהפסקה בתהליכי הבנייה . בכל אופן בהצלחה.

האם ביצעו עבודות מסוג זה בבניינים

הקרובים/דומים לביתך ? אני מציעה לפנות דבר ראשון למחלקת ההנדסה בעירך, ולבדוק האם האופציה בכלל קיימת. משום, שמניסיונם של לקוחותיי במשא ומתן עם שכנך מחכה לך דיון ארוך, מתחנף, ולפעמים סחטני, שידרוש ויתורים שונים והוצאות כספיות. וזה מתוך הנחה שאין לך שכן שיסרב מסיבות של דווקא או חשבון אישי קודם. יום נפלא...

alonaski

New member
אלה צודקת!

מנסיון שלי במגורים בשני בניינים משותפים בעבר, ההחלטה שקיבל וועד הבית היא שהדייר שרוצה לצרף לעצמו חלק מהשטח הציבורי של הבניין חייב לפצות את דיירי הבניין על כך! הוחלט על גובה/שווי הפיצוי ברמה של שיפוץ הבניין כולו - לטובת כולם! כמדומני, שוועד הבית הזמין שמאי מקרקעין להעריך את שווי הנכס שהדייר מעוניין לספח לעצמו (פעם זה היה גינה ופעם אחרת - גג) ולפי זה נקבע עבורו היקף השיפוצים שיתרום לבניין מכספו.

למעלה