תומכי/ות מרצ יקרות-

pelegs

New member
הבעיה היא שמרצ מתירה לפעיליה לעשות

כן, ולא אוסרת על כך באיסור חמור. מרצ לא מזהירה מפני תלית שלטים בצורה לא חוקית, ולא רק שם - הרבה מדי מפעיליה מתפרעים. אני מבין את ההתלהבות, אני מבין את הרצון - אבל חלאס.

sagitv2

New member
קשקוש

מה אני אגיד לך פעילי מרצ הם פשוט מופרעים לגמרי. חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח איזה קשקוש

pelegs

New member
פעילי מרצ

פעילי מרצ יכולים להיות מופרעים, ויכולים לא. גם הם מאמינים שהם צודקים בדרכם - אין שום סיבה שהם יתנהגו בצורה שונה מפעילי מפלגות אחרות, אולי חוץ מהעובדה שרובם באים מבית טוב. אני אגיד שוב, וזה גם קשור למשנתי הפוליטית - לדעת להודות בטעויות של עצמך, זה הצעד הראשון לתקן אותן. ואת זה אני אומר בתור חבר במשפחה של פעילי מרצ, כאשר אני בנוער מרצ

lifegirl

New member
זאת היתממות...

אם הדבר נעשה על דעת מרצ- הייתי מצפה שתיקח אחריות/תתנצל. ואם לא על דעת מרצ- הרי שהיא חייבת לגנות זאת. אני מכירה היטב את גישת "מדובר בפעילים, לא באקט רשמי"... אומרים זאת כאשר יוצאים להדבקות/גרפיטי/אדבאסטינג/פילרוג חוצות... כולן הרי יודעות שהשלטים להדבקות נמצאים במחסן והופקו ע"ח המפלגה/התנועה, ולמטרה מסויימת מאד... <אגב, לא אומרת שזה רע, גם לי יוצא לקשט את הרחובות מפעם לפעם...> אם פעיל של שרון רצח פעיל של ברק- אני מקווה מאד ששרון גינה זאת, בדק מי אחראית על הפעילות ועל דרך גיוסן, וכו´.. <ואם לא בדק באופן ישיר- מינה מישהי שתבדוק...>. ואם לא <והאמת היא שגם אם כן>- לא ברור לי מדוע שרון לא מקושר לעניין... מרצ מגדירה את עצמה כמפלגה ישרה מאד (ועד לא מזמן ראיתי בה מפלגה שכזאת), כיצד היא מסתתרת מאחורי פעילותיה?!

Neta558

New member
התממות ולא התממות...

נכון, פעילי כל המפלגות יוצאים למסעות של תלית שלטים. כמו שנכתס כאן, גם מרצ נגועה במחלת התעמולה, ותעמולה זו פוגעת ביושרן של המפלגות כולן, לדעתי. לצערי, אני לא רואה אלטרנטיבה, לפחות לא כרגע, לפגע זה ששולט המדינה לפני כל מערכת בחירות. אולם, בכל זאת אי אפשר לקשר כל פעיל שטח ישירות למפלגה. המפלגה אינה עורכת מיונים לכל מי שרוצה לעזור בבחירות, ואינה יכולה לשלוט בכל אחד שרוצה לצאת לעשות פעילות "בשם המפלגה". בעת בחירות מצטרפים אנשים רבים לפעילות, וכל אחד פועל בדרכו למען המפלגה, לאו דוקא בדרך בה המפלגה מעונינת. כפי שלא כל כותב כאן, אפילו לא כל כותב תומך מרצ, מייצג את דעתה הרשמית של המפלגה, כך גם לא כל פעיל מייצג את דרכה של המפלגה. זו לא רק התנערות, זה מצב נתון באשר לפעילי שטח. והוא בעייתי, אבל מה לא בעייתי בבחירות האלה? נטע

shay or eli

New member
בראבו למרצ

כיסו שלטים של תנועות סרבנים ושל שינוי כי הם נוגדים את עקרונותיהם. ערכם ירד בעיני.

Deathatred

New member
תפסיקו להתרגש מכל שטות

בכל תנועות נוער פוליטית יש כמה פרחחים. אני בטוח שמרצ תדאג לטפל בהם.

Neta558

New member
דעתי המקוצרת בענין...

לא נראה לי שמדובר באקט רשמי של המפלגה אלא בפעילים, וחבל שכך הם פועלים למען המפלגה. אני חושבת שכל מעשה של הורדת שלטים אחרים פוגע באידיאל שאתה פועל למענו יותר מאשר תורם לו. שאלית היא, האם את נזעקת לדבר מאחר שמדובר בשלטי סרבנות, או שהיית נזעקת באותה מחידה גם אילו היה מדובר בפעילי מרצ שהורידו שלטים הקוראים לטרנספר, למשל? האם הסוגיה כאן היא הורדת השלטים, או האקט שמסמל את חוסר תמיכתם של פעילי מרצ בסרבנות? לגבי הורדת השלטים, אני לא חושבת שהדיון הוא גדול. ברור שהשחתת שלטים אחרים איננה מעשה חיובי... לגבי אי התמיכה בסרבנות, הרי שזוהי עמדתה הגלויה של מרצ בנושא, ואכן אינך צריכה להיות מופתעת. מרצ אינה תומכת בסרבנות (אך תומכת בחופש מצפון). בנוגע לסוגיה זו אוכל להגיד שמרצ מאד קרובה לדעותי, דוקא כסרבנית. כפי שהסברתי לך כבר באופן פרטי (הפרוטקציות שלך
) אני אינני תומכת בסרבנות פוליטית, ובודאי שאיני רואה כל מקום לתמיכה של מפלגה בסרבנות שכזו. ושוב, אנא הפרידי בין נושא הסרבנות לנושא השלטים. נטע

lifegirl

New member
בדרך כלל,

הורדת שלטים לא מפריעה לי. למעשה, אני חושבת (כפי שהסברתי לך בעבר) שעצם תליית השלטים היא אלימות- כלפי המרחב הציבורי. השלטים של אומץ לסרב מרגיזים אותי אפילו באופן מיוחד. אין לי שום בעייה עם עצם הורדת השלטים, אלא עם: א. ההסתתרות מאחורי "פעילים"... מרצ יכולה להגיד: ´אנחנו נגד´ או ´אנחנו בעד´. להגיד ´לא אנחנו, זה פעילים´ זאת התחמקות. ב. הבחירה לכסות דווקא שלטים של סרבנים, ולא, נומר, שלטים של בנק או תאגיד ענק. זאת כמובן בחירה לגיטימית, אבל היא בהחלט מרגיזה. אני יודעת שמרצ לא תומכת בסרבנות (אגב, שימי לב שבכל מקום- מלבד בכמה נאומים של יוסי- נאמר "לא תומכת בסרבנות" ולא "מתנגדת לסרבנות"...), זאת אחת הסיבות שאני (כמו רבים אחרים) לא תומכת במרצ. להתראות מחר!

asafpp

New member
תני לי להעריך שאין לך זכות בחירה

ואת רחוקה מכך כמה שנים טובות, אם זה מה שעושה לך את זה.

asafpp

New member
זו תגובה רצינית

אולי לא ניסחתי אותה כמו שצריך ולכן היא נשמעת כך. ראי תגובתי הבאה.

tali_le

New member
שני

ממש הסכמתי עם כל מילה שכתבה נטע ואני אמשיך לענות.. את היית פעילת מרצ, את יודעת איך עניינים עובדים מרצ לא מסתתרת מאחורי פעילים מסויימים אלה זהו באמת המצב... בקשר להערה השנייה ובכלל - יש הבדל בין הורדת שלט פוליטי ובין הורדת שלטים מסחריים... בין התנועות הפוליטיות יש קוד לא מובן, לא ברור ואלים מדי לטעמי של מלחמה על העמדת שלטים, הורדת שלטים הדדית ועוד - קוד שלא קיים אצל מפרסמים מסחריים.... מה שהופך הורדת שלטים פוליטיים לחלק מאיזשהו משחק פוליטי מעוות שאני לא אוהבת אבל חיה איתו.... הבחירה לא הייתה כיסוי שלטים של סרבנים אלא כיסוי שלטים פוליטיים אחרים... ובקשר לסרבנות, זכותך לא לתמוך במרצ אבל זה מה יש, מרצ היא מפלגה שלא מאמינה בסרבנות טלי

lifegirl

New member
טלי יקירתי,

דווקא משום שהייתי פעילת מרצ, אני מכירה את העניין... לשלוח א/נשים להדבקות ולהגיד "אלו פעילות, לא אנחנו"... או לאפשר לצעירים לעשות פעולה ישירה ולהגיד "הצעירים הם גוף אוטונומי" <או לשלוח את הנוער להפגין בבראילן, ולהגיד "אלו הנוער, הם לא כפופים לנו..">. לא מפריעה לי עצם הפעילות הלא-חוקית (כפי שציינתי, גם אני מקשטת, וגם אני מורידה שלטים...)- אלא ההסתתרות של מרצ. אני לא תולה שלטים בכלל, לדעתי תליית שלט, כל שלט, היא אלימות. אבל זה כבר דיון אחר לגמרי. ולקטנוני ששאל קודם- תתפלא, אבל אני דווקא בעלת זכות הצבעה. באסה, ההא?! <ולא שזה עקרוני... הדעות שלי לא "נחשבות" יותר או פחות משום הגיל שלי>

asafpp

New member
זו לא הייתה הכוונה שלי לזלזל בגילך

את יכולה להיות גם בת 30, הכוונה שלי הייתה שיש לך תפיסת עולם ילדותית, אם שלט אחד שתלשו ברחוב גורם לך לגבש דעה/אידאולוגיה.

lifegirl

New member
ומדוע אתה מסיק

ששלט אחד גרם לי לגבש דעה או אידיאולוגיה?

asafpp

New member
מספיק עצם זה שאת מעלה על זה דיון

כאילו יוסי שריד בכבודו ובעצמו קרע את השלט. לא ניתן להשתלט על כל פרחח. זה כמו שחייל אחד מתוך 1000 גנב כסף מפלסטיני, אז את תציגי את צה"ל כצבא שבוזז רכוש (סביר להניח לאור הטון שלך נגד צה"ל שכך את חושבת) למרות שהמפקדים מגנים זאת ומטפלים בתופעה. ופה לעומת בזיזת רכוש עוד מדובר סך הכל בשלט שמישהו תלה איפשהו, את מי זה מעניין, מצידם שתתלשי את השלט שלהם ותשימי אחר במקומו. מה את מנסה להגיד בזה? שמרצ לא ראויה בגלל שמישהו תלש שלט? שיוסי שריד צריך להודיע בכלי התקשורת שהוא מצטער על זה? שזהבה גלאון תגיש הצעת חוק נגד תלישת מודעות תעמולה? הקטנוניות הזו היא ילדותית בעיני. ממש נושא חשוב להתעצבן עליו, שמישהו קרע מודעה כלשהי בפינת רחוב בתל אביב.

ההתכחשות לשליח היא פשוט מבישה

ואכן שני התבטאה יפה מאד במדינת חוק השליח הוא זרועו הארוכה של השולח השולח הוא האחראי לשליח ההתנערות כאילו אין קשר בין השניים גכאילו הפעילים הם פעילים מטעם עצמם ולא מטעם המפלגה היא פשוט מבישה לצערנו התנהגות זו נכונה למרצ בכל תחום ותחום [את הפאשלות תזרוק על אחרים ושמצי דברים חיובים תאמצ לעצמה גם אםהקשר שלה הוא פנטזיה בלבד] למי תצביעי שני?

lifegirl

New member
הפעם אני לא מסכימה..

פעמים רבות מרצ דווקא לוקחת אחריות למעשיה. גם כאשר מתלוננים על צביעות, אין צורך להגזים. אולם לצערי, הפעמים בהן נלקחת אחריות מתמעטות והולכות... ובעיקר- אני מצטערת כיוון שעם חלק ניכר מהדברים עליהם מרצ כן לוקחת אחריות- אני לא מסכימה. <לרגע לא אומרת שמרצ קדושה, יש לי אינספור טענות כלפיה, אבל זה לא רלוונטי לצורך העניין>. למי אצביע? ככל הנראה לחד"ש. שיהיה לכם יומיפה וגשום!
ובואו מחר להפגנה!
שני

מענין מה יהי% היהודים שיצביעו הפעם

לחד"ש האם את נמנית על היהודים או הערבים?

למעלה