תום "הוראת שעה"

מימוזה21

New member
זה פשוט לא פייר!!!אני צריכה לסבול

את ה3 חודשים מלווה(נשאר לי עוד חודש ו10 ימים) (שמישהו יקח ממני את אמא שלי...היא נייהתה מעצבנת עכשיו) למזלי ה2 נוסעים לא חל עלי כי אני מעל 21..

רגע,

אם יש לי טסט ב31.10 ואני יעבור .. מה יהיה איתי בתקופת המלווה ובהגבלת הנוסעים ? תודה מראש.. :]

offirla

New member
אז ככה...

(אם באמת לא הבנת -) אם תעבור את הטסט לפני השעה חצות בלילה - רישיון הנהיגה שלך ואתה (יחד איתו) - תהיו מחוייבים במלווה 3 חודשים + מלווה עד גיל 21 לצורך הסעת יותר מ- 2 נוסעים

buda11

New member
פשוט חראות!!!

אני כבר כמעט 5 חודש על הכיבש ומה נהג שרק אתמול קיבל רישון הוןא יותר טוב ממני?! זה ממש לא הוגןן .. רק מראה כמה החויקם במדינה האלו דפוקים!

offirla

New member
הרישיון לא יודפס ב- 1.1.07

אולי הוא יודפס ב- 1.11.06 אבל.... ????

נראה לי שלא הבנתי כלום..חחח באמת!

תראה לפי הטבלה שלך אפילו מי שמוציא אחרי ה31 אז מלווה חודשיים והרישיון יודפס ב1.1 זה אומר - אחרי ה31.. סליחה על זה שאני לא מבינה כן? חחח אבל אני רוצה לדעת

חח כן..

בטבלה רשום "לאחר 31.10.2006" חודשיים מלווה הטסט ב31.10 והרישיון יודפס ב1.11 כלומר אחרי ה31.10 ...

Come Alive

New member
כן,

אבל אם את עוברת את הטסט לפני חצות ביום שלישי הבא, חל עלייך החוק הקודם.

The Damned

New member
אתה רציני? זה בטוח לחלוטין?

סגור, חתום? מי שעובר טסט עד 31.10 בחצות צריך שלושה חודשים מלווה ושנתיים מסיע רק עד שני אנשים, וכל מי שאח"כ רק חודשיים ואין לו את המגבלה הזאת? יש לי טסט בשישי הזה, ואני אזיז אותו אם העניין הזה סגור.

abcdcba

New member
אני בהחלט לא רוצה להתווכח איתך

אבל הדברים שאתה אומר נשמעים לחלוטין לא מבוססים וחסרי כל היגיון. איני מבין מאיפה מהטקסט שהבאת (מהו מקורו, אגב?) הגעת למסקנה שחובת מלווה עבור הסעת יותר משני נוסעים תימשך לאלו שהוציאו רישיון לפני הראשון בנובמבר 2006? אין שום אזכור לזה- וזוהי הנחה פרטית שלך וניתוח פרטי שלך. חוסר ההיגיון גם מפריע כאן. האבסורד שייווצר בדבר שכזה לא יעבור בשקט ולא ייתכן שהמצב יישאר כך, שכן זה אבסורד שנהג יותר וותיק יצטרך להיות עם ההגבלה ונהג יותר חדש לא יצטרך להיות עם ההגבלה. זה בטוח לא יעבור בשקט ובטוח ישתנה, אם כך באמת המצב. אני מניח שעדיף לחכות לראשון בנובמבר כדי לגלות מה הכוונה ומה יהיה. אל תנסה לנתח את זה יותר מדי ולתת כאן לאנשים פרטים שלא בטוח יהיו נכונים, וכעת הם רק מבאסים\מפתחים ציפיות\משמחים אותם.

offirla

New member
תשובות...

הטקסט שהבאתי כאן, בתחילת השרשור - כתבתי במפורש - מתוך פרוטוקול של דיון שהתקיים בוועדת הכלכלה של הכנסת בתאריך שכתבתי למעלה. את הפרוטוקול, מצאתי באתר הכנסת. לגבי המשפט "וזוהי הנחה פרטית שלך וניתוח פרטי שלך" - ברור שזוהי הנחה פרטית שלי וניתוח שלי עם עוד כמה אנשים שעוסקים בתחום הזה. הזכות ל- פירוש החוקים והתאמתם למציאות - ניתנה (על-פי חוק) - לבתי-המשפט בלבד, ולעורכי הדין, יש זכות להציע פירוש משלהם. אני לא עורך-דין, ובטח לא שופט - (כתבתי כאן בעבר ואני אכתוב שוב עכשיו) - אני "רק" מתנדב במשטרת התנועה הארצית, מקבל את הנחיות הקצינים (שכן יושבים עם חברי הכנסת ודנים בחוקים) ופועל לפיהם (ככל שוטר אחר במשטרת-ישראל). זה שעדיף לחכות עד ל- 1.11 ו- לראות מה קורה - כתבתי את זה כאן בפורום הזה - פחות פעמיים - אם לא יותר.

aviGODFATHER

New member
לפי הבנתי -

חובת הליווי בשביל להסיע מעל 2 נוסעים תתבטל לכולם, ולא רק לנהגים חדשים (חדשים שיוציאו רישיון בנובמבר): חוה ראובני:"אם לא נספיק לחוקק את החוק הזה לפני 31 ולפרסם אותו לפני 31 לאוקטובר, התוצאה תהיה שחובת הליווי תרד לחודשיים ולא תהיה הגבלה על מספר נוסעים שרשאי להסיע נהג חדש." היו"ר גלעד ארדן:"אז זה לא מתבטל לגמרי, זה חוזר למצב שהיה פעם." עוד משהו - אחד מהם מסביר מה החוק אומר: "כדי להסביר, חובת ליווי היא לחודשיים הראשונים. לאחר מכן ועד גיל 21 לא צריכים מלווה אלא אם כן רוצים להסיע למעלה משני נוסעים. על זה מדובר עכשיו. זאת אומרת, גם אם יש לך רישיון נהיגה מגיל 17, עד גיל 21 אסור לך להסיע יותר משני נוסעים. כל עוד, סליחה, שנתיים, במשך השנתיים הראשונות. " לא הבנתי לגמרי - הוא מתקן את עצמו ואומר שרק בשנתיים הראשונות או שזה עד 21 כמו שהוא אומר בהתחלה? בכל אופן - תודה על כל העדכונים האלו ותמשיך לעדכן אותנו אם מגיע לך משהו חדש. דברים כאלה יגיעו גם לתקשורת לא?

offirla

New member
הפירוש ניתן לשופטים

כמו שכתבתי קודם - "הפירוש ניתן לשופטים"... לגבי מה שחווה ראובני אמרה (היועצת המשפטית של משרד' התחבורה) - אנשים רבים שאלו אותה - במשפט שצטטת - למה כוונתה בצמד המילים "נהג חדש" במשפט "לא תהיה הגבלה על מספר נוסעים שרשאי להסיע נהג חדש" האם לבעל רישיון נהיגה שבהיתרים וההגבלות כתוב לו "נהג חדש" או לתלמיד נהיגה שעבר את הטסט המעשי ומאז הוא נקרא "נהג חדש" או אדם שמקבל לראשונה בחייו רישיון נהיגה (ואז הדרגה לא משנה)... רק ההיסטוריה והמציאות בשטח תוכל לשפוט למה היא התכוונה בצמד המילים "נהג חדש".

abcdcba

New member
כפי שאתה בעצמך אומר

אינך עו"ד או בטח שופט, ולכן זה שאתה מפתח את הספקולציות האלה, אתה מפתח ציפיות אצל אנשים, מבאס אנשים אחרים- אנשים שקוראים את ההודעה שלך לא יודעים אם לקחת אותה בעירבון מוגבל- ולכן חשוב להדגיש שזה ספקולציה פרטית שלך.

offirla

New member
אז ככה...

תחום המשפט בכלל ותחום התעבורה בפרט, נתון לשינויים, פרשנויות, תרגומים וכדומה. ולכן, על החלטה של בית-משפט שלום קיימת זכות ערעור לבית-משפט מחוזי (שיכול לחשוב אחרת ויכול לחשוב אותו דבר, ובכך לדחות את הערעור).וגם החלטה זו - היא לא בדיוק סופית. כיוון שעל החלטה של בית-משפט מחוזי לדחות את הערעור על פסק-דין של בית-משפט שלום, ניתן לערער (בגלגולים נוספים), ברשות לבית-המשפט העליון (בדיון בהרכב של לרוב שופט אחד עד 9 שופטים). כל התקציר הזה, נועד רק כדי להסביר את המורכבות של הדיון המשפטי, וכי לא תמיד מה שהמחוקק התכוון מבוצע בשטח. מהכלל אל הפרט - אין אני חושב, שבדברי על התיקון האמור, אני מבאס אנשים - להיפך, אני כאן נתתי פירוש כמעט הכי מופרע שאפשר - כדי שאנשים יידעו כמה המצב אבסורדי, לא הגיוני וכדומה. בעוד שבציבור יש תחושה שהחובה במלווה תעלה ל- חצי שנה, עלול להיווצר כאן מצב בלתי הגיוני ומתקבל על הדעת - מצב שבו בחוק יש "חלון" ושמאפשרים לנהג חדש (שרק קיבל את הרישיון הנהיגה שלו) - להסיע נוסעים ללא הגבלה, ואילו מי שהוציא את רישיון הנהיגה שלו, חודש בדיוק לפניו, מוגבל בהסעת נוסעים. במידה, ובסופו של דבר, בשורה התחתונה - ינהיגו המדינה ו- משרד התחבורה - מצד טוב יותר - אז ציבור הגולשים כאן - עלול רק להרוויח.... במידה וינהיגו את המצב שלכאורה אותו חזיתי, אז..........

lsd600

New member
זה לא היה ברור כבר? ? ?

כבר מזמן ידענו שהמלווה יהיה חודשיים אם לא יספיקו לשנות את החוק... כנ"ל חוק שני נוסעים, יתבטל מהאחד בנובמבר... מה בדיוק חדש פה ? ? ? ?

talush2005

New member
שום דבר עוד לא בטוח

חבל סתם לשער ולהתעצבן ולהיות ניזונים משמעוות או מהשערות לדעתי ואגב גם פותח השרשרו שהביא את הידיעה הזאת ארמ שהיא לא מבוססת. פשוט תמתינו בסבלנות עד ה1 לנובמבר שזה יום רביעי הבא כולה ותראו מה אורמים בתקשורת ...זה סתם מורט עצבים ככה!

למעלה