תום "הוראת שעה"

offirla

New member
תום "הוראת שעה"

שלום, בתאריך 20.9.2006, היה דיון בוועדת הכלכלה של הכנסת, על שיפוצים בפקודת התעבורה ושם נאמר גם על הוראת השעה... היועצת המשפטית של משרד התחבורה: סעיף 12א2, למען הסדר הטוב, היא הוראת שעה שעומדת לפקוע ב- 31.10.2006, היא אושרה פה בוועדה ביולי 2004 כהוראת שעה לשנתיים, מונחת במזכירות הממשלה הצעת חוק לקבוע את אותה הוראה כהוראה קבועה.אני מקווה שעוד נספיק, .... כל הגבלה, כיוון שפקודת התעבורה קובעת שמי שיש לו רישיון נהיגה רשאי לנהוג, כל הסתייגות על זה, ואומר – למרות שיש לך רישיון, אתה לא רשאי לנהוג, צריכה להיות בפקודה גם. היו"ר גלעד ארדן: זאת אומרת שביולי ייווצר מצב, שב- 31 לאוקטובר אפשר יהיה להסיע גם ללא מלווה, נהגים צעירים יוכלו לנסוע ללא מלווה, בכלל, לא חודשיים ולא שלושה, בכלל, בגלל שההארכה לא הספיקה עוד לעבור את כל הקריאות הנדרשות. היועצת המשפטית של משרד התחבורה: אם לא נספיק לחוקק את החוק הזה לפני 31 ולפרסם אותו לפני 31 לאוקטובר, התוצאה תהיה שחובת הליווי תרד לחודשיים ולא תהיה הגבלה על מספר נוסעים שרשאי להסיע נהג חדש. אבל אין תרופות בלי מחלות.... * מי שהיה מעורב בתאונה ונהג עם יותר משני נוסעים בלי ליווי, בית-המשפט יהיה צריך לתת לו לפחות שלושה חודשי פסילה. * מי ינהג ללא מלווה ומסיע יותר מ- 2 נוסעים (בהנחה שהוא חייב על-פי החוק) - מעתה גם ייפסל רישיון הנהיגה ל- 30 יום בניגוד למצב שהיה עד כה, שבו הרכב הוחרם בלבד.

kranves

New member
יעני הם רוצים להמשיך עם אותם חוקים?

בלי לשנות כלום?

offirla

New member
כנראה... - לפחות מבחינה עקרונית

כנראה... לפחות מבחינה עקרונית. יכול להיות ש- שר התחבורה, יציע על תקופות ארוכות יותר (כי ככה השמועות אומרות) - אבל זה העיקרון - בכל אופן... ועוד דבר קטנטן - להפוך את זה מ- "הוראת שעה" ל- משהו קבוע!

coolk12

New member
רק שניה...

ז"א שמי שעבר עד עכשיו ויש לו מלווה\נהג חדש זה עדין ישאר לו? ורק נהגים שמוציאים טסט החל מה 1.11 הם יהיו זכאים לחודשיים בלבד של ליווי + בלי הגבלת נוסעים?

offirla

New member
תיקון שגיאות...

לא " שמוציאים טסט " אלא " שעוברים טסט מעשי " .... הפטור הזה, להזכירך, הוא רק עד כניסת התיקון לתוקף...

nog16

New member
רגע, אבל...

מי שיוציא רישיון ב1.11 והלאה, עדיין יקרא נהג חדש למשך שנתיים, פשוט יתבטל החוק שלנהג חדש מותר להסיע עד 2 נוסעים. אם אכן הבנתי נכון וזה הוגדר כך, אז כל מי שמוגדר נהג חדש, ולא משנה מתי הוציא את הרישיון, לא תהיה לו את הגבלת ה2 נוסעים. אני טועה?

aviGODFATHER

New member
אפשר גם בעברית?

לא הבנתי כלום... מה בעצם המידע הזה אומר? האם נהגים שיעברו טסט בנובמבר ומעלה לא יוגבלו בהגבלת הנוסעים? האם נהגים "ותיקים" יותר עדיין יוגבלו? ומה קורה עם נהגים שאינם חדשים אך גילם קטן מ-21?

aviGODFATHER

New member
תודה...

ומה לגבי השאלה השנייה - נהגים לא-חדשים (ז"א שנתיים רישיון) שגילם פחות מ-21 - עדיין יוגבלו?

offirla

New member
מי שהוציא רישיון נהיגה...

מי שהוציא רישיון נהיגה בתקופה הקריטית (11.2004-11.2006) - לכאורה כן... כמה השוטרים יסימו לב לזה - רק אלוהים יודע... בכל אופן, הכנסת אישרה (להזכירך ולכל השאר) - כי מהעתיד הקרוב מאוד (ועדת הכנסת כבר אישרה זאת)יתחילו לפסול רישיונות ל- 30 יום ולא רק להשבית את הרכב (כמו שהיה עד עתה), על עבירת "הסעת יותר מ- 2 נוסעים". ודרך אגב, על העבירה הזאת, בלבד - רשמה המשטרה כ- 950 דו"חות...

aviGODFATHER

New member
אני רק יודע שזאת חוצפה

זאת פשוט חוצפה שזב חוטם שקיבל לפני חודשיים את הרישיון יוכל להסיע יותר אנשים מנהג שנמצא כבר שנה-שנתיים על הכביש. חוצפה - אין מילה אחרת לתאר. אין מצב שהדבר הזה עובר בשקט.

offirla

New member
אל תתעצבן יותר מידי...

אל תתעצבנו יותר מידי... אל תהיו צודקים - תהיו חכמים... אני כשוטר תנועה (מתנדב) למרות הידע הרב שיש לי בחוק, אני מחכה למכתבים מאגף התנועה / מחלקת תביעות-תעבורה כאשר אמצא מכתב בנושא - העביר לכם את עיקריו! ועד אז... אולי כבר ייכנס לתוקפו החוק החדש... או שיקפיאו את הטסטים המעשיים... בכדי למנוע עיוות דין ("אי-צדק").

MeWithoutU

New member
זה מבאססססססס

אני יהיה תקועה עם 2 נוסעים שנתיים שבעוד מישהו שרק יעבור טסט אחרי ה 31 החודש יוכל לקחת אוטו מלא... זה מעלה את הפיוזים! אוףףף!

offirla

New member
לשון ועברית

MeWithoutU - אם משהו מציק לך - תגידי תודה... כי אם הוא מציק לך - זה אומר שאת מוצקה על-ידו. ו... "מוצק" זה כינוי לאדם בריא וחזק ו- "בנוי לתלפיות"... מכאן נובע - ש... עדיך שמשהו יציק לך מאשר שהוא יפריע לך... כי אז תהיי מופרעת על-ידו... מופרע = לא יציב, לא יציב בנפשו, סובל מהפרעות נפשיות, משוגע, מטורף;

MeWithoutU

New member
לא ידעתי שזה פורום ללימוד לשון!../images/Emo4.gif

ואם משהו מציק לי...אני לא אגיד תודה! ומה זה בכלל קשור שכתבת: "מוצק" זה כינוי לאדם בריא וחזק! מתי דיברתי על מישהו? דיברתי על משהו! העיניין הזה מציק! לא הבנאדם! ותודה על ההסבר של "מופרע" תתפלא...אבל גם לי יש מילון בבית!

למעלה