תולעי משי

תאי17

New member
גם אותי זה מצחיק עכשיו.

את בעלי פחות כי זה לא כשר

לאה_מ

New member
אחרי פעם אחת שהתפרקה לי חוה כזאת

בבית, אני מעדיפה שהם יחקרו נמלים בגינה

zimes

New member
למה לא להמשיך לחפש בחוץ?

למדי אותה תהרים אבנים בלי לדחוף אצבעות, קנו מגדיר חרקים וזכוכית מגדלת, וסידרת לעצמך את הטיולים בשכונה לחודש הקרוב

המלצה מתאימה לעונה: חלזונות

שדה. הם גדולים (יותר מרשימים והרבה יותר פעילים מחילזון השיח "ברלה") ואפשר לטפטף עליהם "גשם" ולראות אותם מטיילים... להאכיל... לראות אותם מטילים ביצים ולקראת האביב הכי כייף להחזיר אותם (ואת הביצים) לטבע. איגואנה- כן, היא חיה בטבע. אבל בדרום אמריקה
. הם מצליפים כשהם מפחדים וזה נורמלי לתקופה הראשונה. הענין מסתדר כשמרגילים אותם הרבה למגע יד. אבל אני בהחלט מודה שלגדל אותה זה פרוייקט- טרריום גדול , מחומם ומואר. היא רגישה להמון דברים וכו'. אגב, השבוע אני עובדת עם לטאה סודנית שהיא חיית מחמד למופת, פאסיבית לגמרי ואוכלת פעמיים בשבוע
. מומלץ לעצלנים.

irisgh

New member
להאכיל?

אנחנו מתים על חלזונות, ויניבי אפילו מצליח כבר להבחין בין קן נמלים, חלזון שהתחפר באדמה, ותחילת נביטה! אבל להאכיל? באמת או בכאילו? ראיתם חילזון אוכל?

בשבוע שעבדתי עם ../images/Emo60.gif

נתנו להם חסה ומלפפון והם פערו פה ענק וממש טרפו!! אבל אני עובדת עם חלזונות שדה ואפריקאים שבולסים בלי סוף... ה"ברלה" הקטנים בטח לא כאלה.

irisgh

New member
גם אנחנו מוצאים חלזונות שדה

וכל נסיונותינו לתת להם עשב ועלים לא הולידו דבר. בפעם הבאה שירד גשם, נצא לטיול עם מלפפון

nonana

New member
אגב גם חרדון כחול הלשון

מקסים. אפשר צב גם הוא שייך למש' הזוחלים.

נעה גל

New member
צבים בשנים האחרונות הפכו למוגנים

עדיף לא להוציא אותם מבתי הגידול שלהם. גם כך הם הולכים ונעלמים.

nonana

New member
אמרתי לקנות לא למצא

הם יכולים להביא גם מחלות. וצבי מיים זה נחמד. תאמיני לי בכמון הם יופי מטופחים כל יום מצאנו לפחות שניים.

נעה גל

New member
לא שמתי לב. הם לא עושים הרבה

לכלוך (במים הכוונה). מה? מצאתם מסתובבים חופשי?

nonana

New member
כן לא צבי מיים אלא צבים רגילים ../images/Emo13.gif

הלוואי צבי מיים חופשי (למרות שיש בקיבוץ יראון באגם צבי מיים אך אסור לקחת אותם אלה שמורים ואם תופסים אז הקנס גבוה מאד, בערך כמו לקחת אלמוגים באילת)- מסכנים הצבים הם היו מתים בקייץ- ואין שם אגם או ים. שמתי לב שרשמתי ביחד וזה נראה כמשפט אחד מצטערת על הבילבול
. התכוונתי שיש צבים רגילים רבים בכמון, ובנוסף שנחמד לגדל צבי מיים אך קנויים. יש את צב מיים שנקרא אדום האוזן שהוא אף יפיפה.

תאי17

New member
אסור למכור בארץ צבי מים!

אסור לייבא, ובחנות חיות שמוכרים צבי מים - הם מוברחים.

תאי17

New member
בקשר לצב מים- לפני כמה שנים

כשלא ידעתי שאסור למכור צבי מים (כי רובם מיובאים ואנשים משחררים אותם בנחלים בארץ והם מכחידים את הזנים המיוחדים שלנו) רכשתי צב קטנטן וחמוד לאקווריום קטנטנן. לאט לאט הצב גדל וגדל וגדל וכמובן אכל את כל הדגים שהיו. ובכל פעם החלפתי אקווריום ליותר גדול ופילטרים מיוחדים (שלא עזרו לליכלוך שהצב ייצר). בקיצור, הצב התחיל להפחיד אותי (חלומות בלילה) ולא הפסיק לגדול. וחיפשתי לאן להעביר אותו, בידיעה שאסור לשחרר אותו בנחל. היום הוא חי באושר (אני מקווה) בספארי ברמת-גן ובאקווריום הענק שבביתי שוחים להם דגיגים קטנים וחמודים.

תאי17

New member
היא בשלב שכל דבר היא רוצה להרים

שיטייל עליה. עוד חודשיים תיהיה בת שנתיים. אבל בהחלט אלך לקנות מגדיר חרקים, רעיון מצויין, כך לפחות אדע מה מסוכן ומה לא.

למעלה