תולעי משי

תאי17

New member
תולעי משי

איפה משיגים? מה העונה? בעקבות ביקור בחוות נחשים, הבת שלי פיתחה חיבה לזוחלים וחרקים. נחש מגומי לא מספיק לה, וכל טיול עם הכלב היא מחפשת באדמה נמלים וחרקים מפחידים עם המון רגליים ומחושים מוזרים שאני לא יודעת מה טיבם..ולכן לא מסכימה שתרים אותם. היות ואני לא מתכוונת לכלוא נחש באקווריום בבית וגם לא איגואנה, הפתרון שחשבתי עליו הוא תולעי משי. מה דעתכן?

לא יודעת אם יש לך בסביבה

אבל אפשר לאסוף אותן על עצי תות,אבל אם אני לא טועה(ויש מצב שאני טועה),אז העונה זה בקיץ. חשבת על לגדל חרדון? זוחל לא מזיק וגם(לדעתי)לא ממש מאיים,אפשר למצוא אותו כמעט בכל מקום ובכל עונה,לא עולה כסף ולא תופס הרבה מקום

נתחיל בזה שחרדון הוא לא חיה

מבוייתת ולגדל אחד כזה זה במילים אחרות לתפוס אותו בטבע ולהחליט בשבילו שמהיום הוא בכלוב
. שנית, הם נושכים. וחזק. אם כבר זה הכיוון, איגואנה היא חיה נהדרת.

תאי17

New member
איגואנה לא חיה בטבע?

חברים שלנו קנו איגואנה קטנה שכל הזמן הצליפה בהם עם הזנב , לא היתה נחמדה בכלל. בסוף הם החזירו אותה. במה כרוך החזקת איגואנה? היא צריכה להיות כל הזמן באקווריום/כלוב, צריך חימום?

אממ...

טוב סליחה שכחתי שלא כולם גרים באזור שלי פה לגדל חרדון זה לפתוח את הדלת... ומצטערת אבל אף פעם לא נשך אותי חרדון(והחזקתי לא מעט) והיא מראש אמרה שאיגואנה לא בא בחשבון ויש לי עוד רעיון מה עם חוות נמלים?

תאי17

New member
היא כל היום מדברת על חרדון

יש לה לטאה מבד שזה החרדון שלה, בחוות נחשים היא ישבה שעה עם החרדון עליה ולא היתה מוכנה להפרד. אבל שוב, זה נראה לי נורא לתפוס חיה מהטבע ולכלוא אותה אצלי בבית..

תיקון: זחלי משי../images/Emo132.gif../images/Emo6.gif

בוקעים בסביבות פסח. לא יודעת בת כמה בתך, אבל הזחלים מאוד עדינים ומעיכים... לא מתאים לכל גיל. לדעתי האישית מרתק לראות את הגילגולים שלהם, בניית הפקעת והמעבר לפרפר... איפה משיגים? אם יהיה רלוונטי באביב, דברי אתי!!

תאי17

New member
אוף! לחכות עד האביב..

טוב, בינתיים היא תמשיך לשחק עם "אורי כדורי" שאני נאלצת יום יום לחפש לה באדמה ליד העצים עם העלים הרטובים רק כדי שיטייל לה על היד כמה דקות.

נעה גל

New member
זחל ותולעת

קודם כל, נקדים ונאמר שההבדל בעברית מדוברת כמעט ולא קיים. מהחיפוש שלי במילונים רבים מהם עושים עירבוביה בין הגדרות של תולעים וזחלים. ועכשיו ההסבר: תולעת (worm) נולדה תולעת כבת/בן להורים תולעים, תתחנך כתולעת ותחייה חיים מספקים כתולעת. היא גם תמות ותקבר כתולעת. זחל (Larva)ברוב המקרים בוקע מביצה, ונולד להורים שנראים אחרת ממנו (זבובים, פרפרים). הזחל הוא למעשה שלב בחיים של חרק (ביצה-> זחל-> גולם-> חרק). הוא מוטל כביצה, מתחנך כזחל ומתבגר תוך כדי מעוף...

לאה_מ

New member
למיטב הבנתי

זחל הוא אחד הגלגולים של הפרפר - הוא יתגלם במהלך חייו, ואז יהפוך לפרפר. תולעת, לעומת זאת, לא תהפוך לשום דבר אחר (חוץ מלתולעת זקנה ואחר כך לתולעת מתה, או לתולעת מעוכה ואחר כך לתולעת מתה
).

nonana

New member
או לפרפר או לחרק אחר

ששיך למחלקת החרקים. יכול להיות גם חיפושית קמח, תיקן (ששם הגילגול הוא חסר)וכו'.

nonana

New member
או לפרפר או לחרק אחר

ששיך למחלקת החרקים. יכול להיות גם חיפושית קמח, תיקן (ששם הגילגול הוא חסר)וכו'.

אפרתש

New member
מה עם חוות נמלים?

הבת שלי משחקת עם נמלים. נותנת להן לעלות לה על היד, מדברת איתן.

תאי17

New member
גם הקטנה שלי מנסה

אבל הן אף פעם לא רוצות לעלות לה על היד, היא מנסה עם מקל או עם עלה אבל הן בורחות
. אני פוחדת שהיא תמעך אותן אז הסברתי לה שלא תופסים עם שתי אצבעות.

אפרתש

New member
אוי, כמה נמלים שאנחנו מעכנו

לי זה לא הפריע. בעלי נשמה טובה והוא ניסה למנוע את זה. שתניח את היד על הרצפה בלי לזוז. הן כבר תעלינה. לפחות אצלנו זה עובד. מה עם שבלולים?

תאי17

New member
ת'שמעי סיפור

השבוע במסגרת החיטוטים באדמה היא מצאה שבלול, וידאתי שהוא ריק (מטעמי צער בעלי חיים) והיא לקחה אותו הביתה. בבית הנחתי אותו על השולחן בפינת אוכל. לקראת ארוחת ערב, היא כבר היתה מוכנה בכסא, היא מצאה שוב את השבלול, וכנראה היתה כבר רעבה..ואז אני שומעת קחקחק קחקחקח, היא לועסת את השבלול... איככככס.

למעלה