תוכנית יהלו"ם של סלע

blanco10

New member
תוכנית יהלו"ם של סלע

קודם כל, סלחו לי על זה שהפוסט הזה לא מפורט, אני פשוט ממהר לצאת.

אני בוגר HIT, ופנו אלי מסלע בנוגע לתוכנית יהלו"ם, הודיעו לי על יום מיונים ביום ראשון הקרוב.
קראתי מעט מהאתר שלהם על התוכנית.
לפי מה שהבנתי התוכנית הזאת מיועדת גם לבוגרים של מדמ"ח, כמוני.
עוד מה שהבנתי זה שההכשרה היא עבור טכנולוגיות של .NET

הייתי שמח, שאנשים כאן, שכבר מכירים את התעשייה הרבה שנים, או אנשים שעצמם היו פעם אצל סלע במסגרת כלשהי יאמרו את דעתם על סלע ובפרט על מה שהם יודעים על התוכנית המדוברת מעבר למה שכתוב בלינק המצורף.

תודה.

אם שולחים אותך מקורס מטעם העבודה ללמוד בסלע

זה בסדר גמור (יש להם מרצים טובים). אבל לצפות שתמצא עבודה בעקבות קורס כזה (בנושאי הקורס) זה מוגזם.

אני הייתי עושה את הקורס בלי תשלום תמורת התחייבות לתעסוקה (רק לא אם היית לי אפשרות אחרת).

blanco10

New member
השאלות הן

האם הסמכה אצלהם (כשאתה כבר בוגר) נותנת לך ערך מוסף?
השאלה מופנית לכל מי ששמע על סלע בהקשרים מסוימים, מכיר אנשים שעברו שם, או היה שם בעצמו...

לגבי קבלה לעבודה, לא חושב...

כיון שניסיון זה נסיון בעבודה ולא בלימודים (אז אין טעם ללמוד משהו)

blanco10

New member
בתור בוגר מכללה האפשרויות הן לא רבות ולא

... ולא קופצות כל יום.
מעניין אותי בעיקר לשמוע על/מ- אנשים שעברו את ההסמכה ושעבדו אצל/דרך סלע (לפי מה שהבנתי יש התחייבות לשנתיים).

blanco10

New member
קראתי בעקבות עצתך, ו...

העניין הוא שבשאלות הנפוצות מדובר באנשים שחושבים שאם יוותרו על לימודי תואר וילכו לאיזה קורס של שנה אז הם יצליחו להכנס לעבודה. אני, לעומת זאת, בוגר מדמ"ח, ככה שאצלי זה לא על חשבון תואר, אלא בנוסף....

תוכנית יהלום - מדובר בסדנה של 3-5 חודשים. ולפי הפסקה האחרונה (בלינק החדש המצורף למטה) שהולכת ככה: "מחיר הסדנה הינו 35,000 שקל (נכון לכתיבת שורות אלו). אך בפועל רוב הסטאג׳רים אינם משלמים מאומה בזמן הסדנה. מכללת סלע מציעה מסלולים אטרקטיביים לפיהם הסטאז׳רים מתקבלים לעבודה ומחזירים את התשלום כחלק משכר העבודה שלהם."
אני אמור להבין מזה שהם לא משלמים לך כשאתה עובד אצלהם (אם אכן גייסו אותך לעבודה בבית התוכנה שלהם), או שמשלמים לך שכר נמוך?
קצת מוזר, לא? עבור 3-5 חודשים משלמים משהו כמו שכר לימוד לתואר.

הלינק: http://www.sela.co.il/avoda/article/article7.aspx

תשאל אותם...

בכל אופן אל תתחיב לשלם להם פרוטה, ואם הם רוצים להעסיק אותך (לתקופה מסוימת - התחייבות) הם צריכים לתת לך שכר שתוכל להתקיים ממנו.

vinney

Well-known member
35000 על "סדנא" של כמה חודשים?

כמה שילמת לתואר? רמז: סכום דומה, אם לא נמוך יותר. לכל התואר שלך כולו.

salachshabati

New member
שגיאת כתיב פרוידאנית בלינק:

"למרות שהסדנה הינה טובענית ודורשת השקעה רבה."

אכן אפשר לטבוע במינוס בעקבות הסדנא.

נקודה נוספת שעלתה פה בעבר: למה שמפתח טוב בתעשייה יבוא ללמד
במכללה?

user32

Well-known member
מנהל
תתפלא

בתור אחד שמעביר קורסים בסלע ודומיהם: התשלום בדרך כלל לא רע (2000-2500 ליום הדרכה, תעשה את החשבון בעצמך), בעיקר לפרינסרים. זו דרך טובה לשווק את עצמך, ללמוד וללמד, להכיר אנשים, להשאר מעודכן טכנולוגית, והרבה אנשים נהנים מהדרכה וייעוץ לא פחות מלשבת ליד המסך ולכתוב קוד. על כל פנים, רוב המדריכים במקומות האלה משלבים את זה עם עבודה מעשית במקביל.

טלד

New member

בדיוק ככה. ובנוסף, אם אתה מעביר קורס הרבה פעמים זה הופך לכסף יותר טוב מלשבת לפתח (כי אתה כבר צריך להשקיע רק את הזמן מול הכיתה).

user32

Well-known member
מנהל
יש סדנה יותר איכותית ויוקרתית ובחינם

קוראים לה סדנת קוד פתוח ואפשר למצוא אותה באתר שנקרא SourceForge או Google Code. גם שם אנשי מקצוע מהמעלה הראשונה יעברו על הקוד שלך, אבל גם מעסיקים ייחשפו לקוד שלך באמצעות מערכות כמו GitHub. בנוסף אתה זוכה לתרום לקהילת הקוד הפתוח ובמידה מסויימת לאנושות, זה לא עולה כסף ואני חושד שמרבית המנהלים שם הרבה יותר מקצועיים ממה שתמצא בסלע.

בהצלחה

Russet

New member
בזהירות מופלגת אומר שאני מכירה מישהו שעשה את

זה והלך לו טוב.
למד תק' ארוכה דרכם והמשיך לעבוד לאחר מכן בסלע (נדמה לי שכאאוטסורס) והוא מרוצה.

מצד שני, אני לא מכירה אנשים במצב הפוך לזה...

tenen

New member
תשאל בפורום 831 (תכנות דוט נט)

יש שם אנשים שעובדים בסלע , הרושם שהם משאירים בכתיבתם בפורום והן במפגשי הפורום הוא מאוד מקצועי.

למעלה