תוכנה לעריכת תמונה

תוכנה לעריכת תמונה

שלום רב,
שאלה כללית : התקנתי את אותה התוכנה בשני מחשבים עם מערכת הפעלה ווינדוס 7 64ביט.
תהליך זהה לגמרי.
אבל במחשב אחד התוכנה נפתחת ופועלת כראוי
במחשב שני - לא. (מופיע הסמל בשורת המשימות, אבל החלון לא נפתח)
מישהו יכול להסביר לי מה ההיגיון ? ומה אפשר לעשות ?
תודה

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
יש כמה גורמים

&nbsp
בעיה של תאימות לתוכנה במחשב בו היא לא עולה.....בחומרה אולי...דרישות מערכת שלא מתאימות...
&nbsp
בעיות בווינדוס עצמו....שצריך לפתור,יש הודעת שגיאה כל שהיא? מעבר שלא עולה סתם ככה...
&nbsp
אפשרות אחרת שבמחשב הבעייתי ההתקנה יצא לא טוב זה קורה..להסיר להתקין מחדש יתכן ותעבוד תקין...
&nbsp
ועוד משהו לעשות..., תריץ את הבדיקה של מיקרוסופט הזו אולי זה יעזור...וגם סתם אם יש בעיות שאתה לא מודע יכול לעזור..לא יזיק בכל מקרה .
&nbsp
https://support.microsoft.com/he-il...er-tool-to-repair-missing-or-corrupted-system
&nbsp
דווח אם נפתר או נמשיך לחפש את הבעיה :)
&nbsp

תודה על תשובתך

• תאימות לתוכנה - עובד במחשב אחר עם אותה מערכת ההפעלה.
  • בחומרה ? - 'המחשב הבעייתי' הוא התותח מבין השניים. הייתי מצפה, אם בכלל, שתהיינה בעיות במחשב הישן.
  • הרצתי את הבדיקה של מיקרוסופט, התוצאה תקינה - ראה תמונה מצורפת.
  • התקנה מחדש - לא פתרה את הבעיה.
מה עוד ניתן לעשות...

ותודה מראש

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
נסה הסרה מליאה

&nbsp
עם התוכנה הזו תוריד את הפרו של הניסיון תסיר איתה מלא בכל השלבים.
&nbsp
אחר כך תקע הדיסק של ווינדוס קבע בביוס שיעלה ראשון והעלה אותו..בשלב שכתוב לך תקן מחשב זה..עשה תיקון..זה יתקן אי אילו שגיאות ובעיות אם יש...
&nbsp
אחרי זה תתקין מחדש ונראה..

מחיקה

• ביצעתי הסרה מלאה של התוכנה.
  • האם תוכל לפרט מה קורה כאשר בוחרים 'תקן את מחשבך'...
    האם יכול להיות שבדרך יגרום לתוכנה מסוימת (צד ג') לא לעבוד...?

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
יהיה תיקון של מערכת קבצים

&nbsp
הגדרות שונות ועוד ועוד..כעיקרון המערכת אמורה לעבוד טוב יותר אחרי..אולי זה יסיר מה שפרוץ..אני לא מתעסק עם פרוץ לא יכול לאמר לך...אם אתה מתכון לזה:)

המשכתי לבדוק...

אבל פניתי לכיוון אחר.
הפעלתי את המחשב במצב בטוח - התוכנה עלתה.
אפשר להניח שבהפעלה רגילה של המחשב, יש איזו תכנית או שרות שמתנגשים עם התוכנה.
הגדרתי אתחול סלקטיבי - ביטלתי את כל השירותים למעט שירותי ווינדוס. כך גם ביטלתי את כל התוכנות (בלשונית הפעלה), למעט האנטי וירוס של ווינדוס.
אישרתי והפעלתי את המחשב מחדש.
לצערי זה לא עזר, התופעה נותרה כפי שהייתה. התוכנה לא עולה.
מכאן אינני יודע איך להמשיך,
אודה לכל עזרה או עיצה

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
נסה מה שאמרתי

&nbsp
סה"כ זה בדיקה מתוך הווינדוס לא משהו מזיק רק יועיל..אחרת לא נוכל להתקדם, הבדיקה אורכת זמן קצר.
&nbsp
אפשרות אחרת בצע איפוס של הווינדוס . זה כמו התקנה מחדש מתוך הווינדוס..ותתקין המ שצריך שוב .

לגבי התיקון

אתה מתכוון לאופציה 'תקן את מחשבך' שעולה כאשר מכניסים דיסק התקנה של ווינדוס. נכון ?
1. אם כן, האם יצירת נקודת שחזור לפני התיקון, תאפשר שחזור לאחור ? או אולי ווינדוס מוחק את נקו' השחזור בתהליך התיקון ?
2. אני יכול ליצור תמונת מערכת על כל צרה שלא תבוא.
3. התקנה מחדש של ווינדוס זה סיפור... כי אחרי ההתקנה צריך להתקין תוכנות צד ג' (ויש יותר מאחת...), יתרה מזו, יש הגדרות השמורות ב Roaming (בכונן C) ...
ואני מניח שעוד כמה וכמה רכיבים שאינני יודע על קיומם.
בקיצור, זה אפשרי אבל צריך להערך לזה בכובד ראש. לא מתאים לי בעת הזו.
אם יש לך טיפ איך לבצע התקנה מחדש, כך שבעוד שנה אם ארצה לבצע התקנה נקיה (עם כל הנספחים), אצטרך רק ללחוץ על Install פעם אחת וללכת לשתות קפה...:) אני מאוד אשמח.
(אגב, יש לי תמונת מערכת של יום אחרי התקנת ווינדוס, אבל זה בערך 15% ממה שיש לי היום...)

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
זה רק מתקן לא מוחק קבצים

&nbsp
וכן אתה יכול..לעשות נקודת שחזור..או תמונת מערכת של עכשיו
&nbsp
לגבי התקנת ווינדוס פשוטה יותר אשתדל לזכור להביא לך דרך ליצור ווינדוס עם התוכנות וכל זה...בדיסק התקנה זה נקרא סליביניג..יחד עם זאת עוד שנה ווינדוס 10 לא יהיה אותו דבר...ומלא עידכונים יהיו ממילא :)

בקשר לסליביניג... תוכל לפרט...? מה זה 'הפטנט'
הזה...
אני שנים נימנע מהתקנה מחדש בגלל שאני יודע מה מחכה לי (למרות שיש לי תקלות כמו 'סייר ווינדוס הפסיק להגיב' מידי פעם. התרגלתי לחיות עם זה).
לגבי עדכונים, לדעתי אין כאן בעיה כי אתה מאשר, משאיר מחשב דולק, והולך לישון.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
שנים? ...הוהוהו

&nbsp
קודם תתקין מחדש..יש לך מלא זבל ובעיות מצטברות שארחות רישום ומה לא..אלף אלפי בעיות זעירות....אחת לכמה שנים להתקין..חייב ככה או ככה.
&nbsp
כמו כן קודם ההתקנה אפילו לעדכן ביוס אם יש עידכון. לנקות יסודי את המחשב מאבק פנימי במאווררים בעיקר..לבדוק תקינות טמפרטורה של המחשב.
&nbsp
אחרי שתעשה את זה לא תצטרך עוד שנתיים התקנה..סליבינג אין לי זמן לחפש עכשיו את זה...יש תוכנות לזה אתה יכול למצוא בגוגל...זה בגדול תוכונות עידכונים למי שיש וינדוס 7 בעיקר הכל מרוכז בהתקנה אחת...ועוד...
&nbsp
כאמור אני אומר לך נקה תתקין כל המערכת תעוף כמו חדשה והכל יסתדר ...כולה השקעה של יום..לא הכי נורא בעולם..ויתן פתרון לכל הבעיות במחשב שלך

תודה !

באמת שכנעת אותי, בעיקר משום שאתה צודק :)
לגבי הסליבינג חיפשתי בגוגל, מצאתי לפחות 2 תוכנות..., ורק אם אפשר תסביר לי את הרעיון. איך זה אמור להתבצע ?...
אני מגבה > מתקין התקנה נקייה (כרגיל מהדיסק של ווינדוס) > ומתי נכנסת התוכנה לפעולה ????

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
זה עובד כך בגדול

&nbsp
אתה יוצר דיסק ווינדוס..יש אתרים להוריד עידכונים כולם של 7 ו8 ..ו10 אתה מוריד את המעודכן ישר...משם יש כלים בתוכנה לדרייברים של לוח אם כרטיס מסך וכדומה שיותקנו אוטומטית..וכן תוכנות שאתה משתמש קבוע..בעצם כל מה שאתה משתמש אפשר לההכניס להתקנה...
&nbsp
שתי דברים שצריך לזכור...יהיה צריך עידכון דרייברים ותוכנות כי עבר זמן משהכנת את הדיסק עד לתקנה..ועידכוני ווינדוס ...זאת אומרת אם אתה על 10 והיה עידכון חצי שנתי גדול...הוא ירד ושוב תהיה התקנה שלו..קצת ארוכה...
ובכל זאת זה מזרמז את כל התהליך ..והכל מותקן מראש...גם לא שוכחים ככה איזה תוכנה..שהייתה מותקנת .
&nbsp
:)

סליחה ירון, לא הבנתי

1. המחשב עדיין עם מערכת ההפעלה הנוכחית
  2. עושה גיבוי כרגיל (למה שצריך)
  3. פותח את התוכנה
    בעזרת הכלים שלה מוריד עדכונים, דרייברים...(היא כנראה מזהה את החומרה ופועלת אוטו'...)
    היא גם יודעת לנטר ולשמור התקנות של תוכנות צד ג' שמותקנות...
    (השאלה איפה כל המידע הזה נשמר..., כי אני הולך למחוק הכל... - סעיף 6...)
  4. סוגר את התוכנה.
  5. מכניס דיסק התקנה של ווינדוס
  6. מבצע התקנה
  7. ועכשיו...?
מה שרשמתי - 99% ניחוש. ואחוז אחד...עוד ניחוש

בקיצור איך להעזר בתוכנה, אני אלמד. ופה לא צריך לפרט. אבל איפה היא נכנסת בתהליך ההתקנה...? כי לבצע התקנה מסודרת רגילה אני יודע. יש לי אפילו 'סילבס' מאוד מפורט.
תודה

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אתה יוצר דיסק און קיי גדול

&nbsp
אתה צריך דיסק גדול 32 או 64 גיגה לשם אתה מעביר את הקבצים , איני זוכר אם התוכנה עושה אותו בוטאייבול...אם לא אז ניתן לעשות את זה בקלות. אתה לא עושה את זה על המחשב שלך הבעייתי אלא על מחשב תקין נקי מבעיות רצוי.
אחרי ההתקנה כרגיל עידכונים..רק עידכונים..לוודא שיש דרייברים מעודכנים התוכנות מעודכנות ..אלא אם כן יצרת הכל שעה לפני והתקנת..אם עברו ימים וחודשים יהיה צורך בעידכון. שותה קפה וחוזר לשגרה.
יותר מזה איני בקיא בזה..ראיתי בזמנו סרטון על זה אבל לא ביצעתי את זה מעולם.
&nbsp
אם לא אמרתי, אז נקה פיזית את המחשב לפני ההתקנה מחדש. מאווררים לוח אם עם לחץ אוויר וודא טמפרטורה תקינה בביוס 10 דקות ( תקין זה עד 10 מעלות מעל טמפ' החדר) ..אולי יישום חדש של משחה טרמית של המעבד אם אתה טכני ותבין איך. משחה ובקבוקי לחץ אויר קונים בחנות מחשבים. אם יש לך גישה לקומפרסור אוויר מה טוב. רק בזהירות שלא לנתק כבלים ( צלם את החיבורים לפני)
:)

שאלה קטנה

אם אני מרכיב/מוסיף כונן חדש במחשב הבעייתי (SSD למשל), ומבצע הכל עליו - זה בסדר ?

למעלה