תוכנה להכנת מפות

panters

New member
תוכנה להכנת מפות

דיברנו על זה פעם והחלטתי אולי לנסות כיוון אחר אני לא טוב בלשרטט מפות של שטח. ניסיתי לחפש באינטרנט תוכנה שתכין לי מפה אילמת (שמציגה רק את פני השטח) אבל כל תוכנה שניסיתי הציגה מפות בשיטת אלגוריתם הפלזמה או הפרקטל (אני אנסה להוסיף קישורים בהמשך לדוגמאות). הבעיה בשיטות האלה שהן יוצרות מפות שנראו לי לא טובות ולא הבנתי למה עד תחילת השנה... בתחילת השנה התחלתי ללמוד גיאולוגיה ואז הבנתי שרוב היבשה שלנו היא משורית (ולא הררית) וזו הבעיה עם התוכנות האלה (ניתן יהיה לראות בדוגמאות שהעולמות האלה הם רק הרריות...) בקיצור השאלה שלי היא אם מישהו מכיר תוכנה למפות שלא מבוססת על עקרון הפלזמה או הפרקטל?

DDN

New member
סליחה על הבורות אבל

מה זה פלזמה או פרקטל? כעיקרון, אני עובד עם AUTOREALM וטוב לי איתה.

0Pandemonium0

New member
פרקטל זו צורה שחוזרת על עצמה בכל

גודל שהוא. קשה להסביר ככה, אז פשוט תראה את הציור: משולש, עם עוד משולשים, ועוד משולשים, וככה עד אינסוף. על כל שוק של כל משולש, תמיד יהיה עוד משולש. פלזמה הוא המצב הצבירה הרביעי של החומר, שקיים באופן טבעי רק בשמש, אבל אני לא חושב שלזה הוא התכוון. זה מה שאני יודע, בכל-אופן...

panters

New member
חצי נכון

צדקת בקשר לפרקטל אבל טעית בקשר לפלזמה קצת כאילו דבר ראשון פלזמה הוא לא מצב צבירה הוא חומר אורגני שעוזר לדם לזרום. פעם חשבו שיש מצב צבירה רביעי וקראו לו פלזמה אבל לפי מה שהבנתי זה כבר לא ממש נכון... (מדהים איך המדע פועל) בכל מקרה אלגוריתם פלזמה יוצר תמונה שאני אנסה לצרף היום ברגע שאמצא אחת. (מדובר באלגוריתם תכנותי) בכל אופן אפשר לראות מפות של התוכנה הזו שאתה משתמש בה DDN?

0Pandemonium0

New member
אני הולך להיכשל בביולוגיה ככה...

בתור תלמיד ביולוגיה, הייתי צריך לזכור שהפלזמה היא סוג של חומר כלשהו בדם (זה ידע אישי, אז למרות שאני תלמיד ביולוגיה, זה מה שאני יודע על זה
). ואגב, עד כמה שאני יודע, מצב הצבירה הרביעי עדיין חי וקיים.

נצל"ש לעשיית כסף

אם אתה צריך איזשהו סוג של שיעור פרטי (זה בהנחה ש"תלמיד ביולוגיה" אומר תלמיד בתיכון. לא ראיתי שום גיל כתוב אצלך בכרטיס) רק תגיד. אני צריכה את הכסף. כנ"ל, אגב, אם אתה מכיר כל מישהו שצריך שיעורים פרטיים בביולוגיה, כימיה תיכונית, אנגלית (גם אנגלית לפטור אוניברסיטה זה בסדר) וכו'. ביצה חומדת (כסף ולצון, כי אין עבודה, אבל שלפחות יהיה נחמד).

מי מנצ'קינית, מי?! ../images/Emo46.gif

בוש והיכלם. מה לעשות, גם באוף-פליי אנשים צריכים להשלים את הכנסת הסטודנט שלהם לפרקים, בייחוד בשביל שלא יזרקו אותם מהדירה.

backdoorslam

New member
דווקא די קרוב

פלזמה אמנם זה איזהשהו חומר שקיים בדם (ובטח החבר'ה שלומדים ביולוגיה יוכלו לפרט יותר) אבל יש גם הגדרה נוספת לאותו מונח. פלזמה זה מעיין צביר חלקיקים מוליך, וכמוליך הוא יוצר שדות חשמליים. למעשה מעריכים ש99% מהחומר ביקום מורכב מזה. ומה לגבי השאלה ששאלת? בAutorealm משתמשים במונח פרקטלים לציין קו שמתפתל באופן רנדומלי - כך שנראה כאילו נוצר באופן טבעי. קו כזה לא חייב לציין רצועה הררית, ויכול באופן דומה לסמן גבול בין ים ליבשה או בין מדבר לשטח מיוער.

panters

New member
תגובות

אוקיי יכול להיות שהמונח הפיסיקאלי שנתת לפלזמה הוא נכון אבל זה לא מצב צבירה בכל מקרה נכון? בנוגע לתוכנה, איך אני יכול להשיג אותה?

Nihau

New member
כנ"ל

גם לפי הבנתי יש לפלזמה כמה פירושים: 1. נוזל הדם- ללא כל המוצקים שבו קרי כדוריות דם, טסיות וכו' 2. מצב צבירה רביעי- כאשר מחממים גז בלחץ מעבר לגבול מסויים הוא מאבד תכונות גזיות מסויימות ומתחיל להתנהג מוזר פיסיקלית וכימית- לא זכורים לי הפרטים אבל זה היה פרק מעניין למדי בתרמודינמיקה. 3. שיטת הצגת נתונים על גבי מסכי מחשב מסויימים- אין לי מושג למה אבל ההנחה שלי היא שקריסטלים משנים צבע ושקיפות בגלל חשיפה לשדה או זרם חשמלי- תופעת שינוי המצב של הקריסטלים כנראה קשורה לשם פלזמה. 4. סוג של תחמושת הנורית מכלי נשק עתידניים במד"ב- בדרך כלל מדובר בגרסה עתידנית של שימוש במצב הצבירה הרביעי- כמוסה של חומר נחשפת לאנרגיות גבוהות מיכולת הקיבול שלה ועוברת המראה ממצב צבירה מוצק למצב צבירה רביעי- פלזמה. השינוי העצום בנפח גורם לפליטת החומר בלחץ גבוה לכיוון הירי וההרכב הכימי והפיסיקלי הייחודיים גורמים לנזק רב, בדרך כלל כולל כוויות קשות. ההודעה הנ"ל מנוסחת באופן הנ"ל עקב חשיפה מוגברת בשעות מאוחרות של היום לחומר לימודי רפואי משפטי. עימכם הסליחה.

0Pandemonium0

New member
נוזל הדם, עד כמה שאני יודע, הוא

נסיוב, או שזו פשוט המילה העברית ל"פלזמה"?

Nihau

New member
לא בהכרח ומכאן כנראה הטעות

הנסיובים הראשונים לא היו סינתתים אלא זוקקו מפלזמת הדם של חיה גדולה שקיבלה מינון קטן של הרעל. למשל סוס או חזיר.

Shadowmage

New member
נוזל הדם, באנגלית נקרא:

Serum מתורגם לעברית כ"נסיוב" (ע"פ מילון מורפיקס).

Shadowmage

New member
הגיון?

מה הקשר בין הגיון לתרגום בעברית? במיוחד בדברים מדעיים, אבל לא רק (שמות של סרטים...).

למעלה