תוכלו לספר לי.......

עומריקי

New member
תוכלו לספר לי........./images/Emo118.gif

תוכלו לספר לי מה המשמעות של יום שישי ה13 תודהההההההההההההה

jbu

New member
כן אנחנו יכולים,מה עוד?

זה משהוא של הנוצרים, 13 הוא מספר המסמל מזל רע אצלם (אצלנו מזל טוב) ובנוסף יש ירח מלא שני הדברים הללו גרמו להם להחליט שזה יום רע.... אולי יש עוד סיבה שאני לא שמעתי..

Dia Leoghann

New member
יום שישי ה-13

יום שישי ה-13 קשור למסורת של מסדר האבירים הטמפלרים. בלילה זה (אינני זוכר בדיוק את השנה) נרצחו כל אבירי המסדר הטמפלרי בצרפת בשיטטיות על ידי מלך צרפת ומנהיגיהם הועלו על המוקד באשמת הומוסקסואליות, כישוף, עבודת השטן ומעשים כנגד הנצרות. מסדר האבירים הטמפלרים נוסד לאחר כיבוש ירושליים באחד ממסעי הצלב. הם היו שליטי ארץ ישראל והקימו מבצרים גדולים בארץ כמו המונפור המפורסם, הבופור, מיצד עטרת ועוד. בגלל היותם שליטי ארץ הקודש הנוצרית הם היו הפייבוריטים של האפיפיור. הם הצטיינו בצניעות של הנפש ובצניעות חומרית - סמלם היה שני אבירים רוכבים על סוס אחד, כסמל לענווה ועוני, שהתפרש מאוחר יותר כהוחכה להומוסקסואליות שלהם. במהלך שהייתם בארץ ישראל הם למדו וחקרו את התרבויות של האזור וניתן לראות במבנים שלהם השפעות של המיסטיקה הערבית והיהודית - השפעות שמאוחר יותר הביאו עליהם כלון. ברשותם היו כמה חפצי קדושה כמו התכריכים של ישו אותם הם לקחו בכיבוש קונסטנטינופול בדרכם לכיבוש ארץ ישראל. חפצי קדושה אלו העלו את שמם באירופה ולמשך שנים רבות הם נחשבו לאגדה חייה של קדושים ומלכי ירושליים. בגלל תמיכתו של האפיפיור הם החלו לקבל תרומות גדולות ברכוש, כסף ואדמות באירופה כולה, והגיעו למצב שהמסדר עצמו עשיר יותר מכל מלכי אירופה ואף זוכים לתמיכה משמעותית מאוד של האפיפיור - זה שלמעשה ממליך את המלכים האירופאים. בגלל עושרם באדמות וברכוש, גם לאחר שארץ ישראל נכבשה מידיהם עדיין כוחם היה רב יותר מכוחם של המלכים האירופאים, ואלו החלו לחשוש. בשלב מסויים הוחלף האפיפיור באפיפיור חדש שתמך במלך הצרפתי ובדישותיו, וזה הפסיק את תרומותיו לאבירים הטמפלרים ומעמדם החל להתדרדר. מלך צרפת ניצל את הרגע ההסטורי שלאבירים את את תמיכת האפיפיור ובלילה אחד, שבמקרה היה יום שישי ה-13, רצח אותם בכל רחבי ממלכתו באופן שיטטתי. מנהיגיהם הועלו על המוקד, ואף קיללו את מלך צרפת לפני מותם. (הוא מת ממחלה כעבור מספר חודשים). המסורת אומרת שאחדים מהם הצליחו לברוח מפריז בסירות והגיעו לאירלנד ואיתם חפצי הקדושה הנוצריים של המסדר. אין לכך הוכחות משמעותיות פרט לכנסיה אחת עתיקה שבנויה באותו סגנון שבו היו בונים הטמפלרים בירושליים.

ToryMaster

New member
לדעתי?

זו סתם מה שאנשים היו קוראים היום "אמונה תפלה"... לדעתי כל הדברים "הרעים" או המיוחדים שקורים ביום הזה קורים אך ורק בגלל שאנשים מאמינים בזה, ובתת מודע שלהם הם גורמים לזה לקרות בעצם. עכשיו אני אשתוק

למעלה