תוהה

nittany lion

New member
תוהה

איך זה שלא ידוע ציון הפסיכומטרי של אף אדם מוכר? פוליטיקאי? ספורטאי? יזם וכ'ו.

הרי איכשהו על כל ח"כ ידוע איפה הוא שירת בצבא, וכך גם על כל "כוכב" ריאליטי, אבל הפסיכומטרי נשמר בסודי סודות.

אני יודע שבארה"ב ידועים ציוני הפסיכומטרי של מפורסמים רבים, ולא רק שלא אלו שקיבלו גבוה, גם ח'ברה כמו ג'ון קרי וג'ורג' ו. בוש, שבאזור ה 550-600 (המרה גסה מ ה SAT)

סתם מעניין אותי מה אתם חושבים, באיזשהו מקום אני מניח שהיה מפריע לי להצביע לפוליטיקאי שקיבל איזה 220

niruzu

New member
זה לא סוד

מי שרוצה מספר, מי שרוצה לא מספר.
אבל חביבי- לא להצביע לפוליטיקאי כי הוא קיבל ציון נמוך?
אתה מבין שאם הוא היה מקבל 800 זה לא היה אומר כלום על יכולתו כפוליטיקאי?

כנראה ששום ציון לא ידוע כי לאף אחד לא אכפת. וטוב שכך.

nittany lion

New member
אוקיי

אני ממש לא אומר שהייתי מצביע למישהו כי קיבל 800, אבל הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי מצביע לבנאדם שקיבל 300.
וכל התהייה שלי זה איך הפסיכומטרי נשמר בסוד, בעוד דברים כמו שירות צבאי וכל פיסה היסטורית של פוליטיקאי, ידועים לציבור.

נ.ב.

סתם מצחיק לדעת שביל גייטס קיבל 790, קובי בראיינט 540 ואיזה שחקן NFL שנראה לא כל כך קשור למשהו חוץ מהחד"כ הוציא 780....

K4lEl

New member
כי זה סך הכל... פסיכומטרי

אין מה להשוות בכלל בין פסיכומטרי לשירות צבאי.

זרובי

New member
גם בישראל יכולים להיות ציונים ידועים

אם הנבחן (המפורסם) עצמו יפרסם זאת.

לכל אדם אחר היודע את הציון מתוקף תפקידו, אסור לפרסם ציון מכיוון שאז הוא יעבור על חוק הגנת הפרטיות ועל עוד כמה חוקים.

מצד שני, אני במקומך הייתי נזהר מלייחס לפרסומים כאלה אמינות מלאה מכיוון שכל זב חוטם (או פוליטיקאי שזה הרבה יותר נמוך) יכול לטעון בעיתון שהיה לו 790 בפסיכומטרי. אף אחד מהגופים הרשמיים לא ייצא בהודעה לעיתונות שהציון המדווח איננו נכון

אולי מפני ש...

אולי מפני שהשרות הצבאי רלוונטי להצבעה עבורם (לפחות לגבי רוב המצביעים) והציון הפסיכומטרי לא?

nittany lion

New member
עניין אישי

אני חושב שזה עניין פרטני, אני הייתי שמח מאוד לדעת כמה אנשים מסויימים קיבלו, ואם קיימת כזאת שקיפות בשאר הנושאים (כולל ח"כים שמפרסמים מצב כלכלי), אני לא חושב שיש סיבה לשמור את הציון בסוד

K4lEl

New member
זה כי אתה חטטן

אין בציון הפסיכומטרי בכדי להעיד על אם אדם מתאים להיות מדינאי או לא. בדיוק כפי שאתה לא מסיק שאדם אשר קיבל 750, מתאים להיות טייס. הפסיכומטרי נועד לסינון מועמדים להשכלה גבוהה, לא למדינאות.

nittany lion

New member
חחחחח

בוא נתחיל-

לא אמרתי שזה מעיד, אבל זו נקודה שהייתי רוצה לדעת לפני שאני מצביע. בדיוק כמו שבנאדם שהיה לוחם מהולל בצבא הוא לאו דווקא מדינאי, אבל בכל זאת מדגישים זאת בכל מקום (כמו שמדגישים שבנאדם סיים תואר ב Ivy League... עדיין לא מעיד על היותו מדינאי אך בכל זאת מדברים על כך). טייס לא צריך להיות חכם ולא צריך יכולות פסיכומטרי, הוא צריך להיות טייס, כישורים מסויימים שיוצרים אדם בעל יכולת להיות טייס - הטיעון שלך לא רלוונטי ולא קשור, לא מבין למה רשמת את זה בכלל
נחש מה, השירות הצבאי נועד להגן על המדינה, והתואר באוניברסיטה נועד או להשכלה או למציאת עבודה, אבל בכל זאת אלו דברים ששמים עליהם חשיבות!!

נ.ב.

בדיוק כמו שבארה"ב אוהבים לבחור נשיא עם שיער שופע, שלא מעיד בכלום, ובדיוק כמו ש ב fortune 500 משהו כמו 70% מהמנכ"לים מעל 1.85 מטר למרות שאין שום קשר בין גובה ויכולת ניהול, אז -א-נ-י הייתי שמח לדעת כמו הוציאו פוליטיקאים בפסיכומטרי.

K4lEl

New member
עצוב

כנראה שהפסיכומטרי חלחל עמוק מדי לתוך נבכי נפשך, אם הוא קריטריון עבורך לבחירת מועמד פוליטי.

"טייס לא צריך להיות חכם ולא צריך יכולות פסיכומטרי, הוא צריך להיות טייס, כישורים מסויימים שיוצרים אדם בעל יכולת להיות טייס".
אתה יכול להחליף את המילה טייס במדינאי, ואז תבין למה התכוונתי. לקחתי את הטייס כדוגמא, באותה מידה יכולתי לרשום חוקר במשטרה, לוחם בימ"מ או מוכר בקיוסק.

הסיבה שהצבא מקבל חשיבות בפוליטיקה הישראלית, היא מכיוון שאנחנו מדינה מילטריסטית, שבה הגיוס הוא חובה וקיים מעין אתוס שככל שאתה "קרבי" יותר, ככה אתה כנראה גם בנאדם יותר טוב (נחשו מה, זה ממש לא נכון). כיום אף אחד לא מתגייס בשביל להגן על המדינה, מדינת ישראל לא נמצאת במלחמה ובטח שלא נמצאת תחת סכנת קיום. כיום הגיוס לצה"ל הוא למטרת ניפוח אגו והוכחת היכולות העצמיות... וכל מי שאומר אחרת - דבריו הם עורבא פרח.

לא הבנתי מה הקשר ב"נ.ב." שלך. ברור שאנשים מעדיפים להצביע לאנשים שנראים בריאים ו"חיוניים" (שיער שופע, עור טוב, גזרה חטובה) כי זה מראה על בריאות, רצינות - והרבה יותר קל ללכת אחרי אדם שנראה טוב. זה בדיוק כמו שלא תבחר בעו"ד שלובש ברמודה, נועל כפכפים, ומתרברב בזקן בן 15 יום. אתה תלך לעו"ד עם תספורת ה-450 שקל, חליפה יוקרתית שהותאמה למידותיו ועניבה בצבע העיניים שלו.
אם הנקודה שלך הייתה שנראות היא חשובה, אז כן, זה נכון. ציון פסיכומטרי גבוה יכול להוסיף לנראות של מועמד פוליטי כזה או אחר, אבל זה יהיה פשוט מבזה להשתמש במשהו כל-כך פעוט וחסר חשיבות כמו ציון פסיכומטרי לקמפיין בחירות - מעיד על גבהות לב יותר מאשר על יכולות אינטלקטואליות.

עלינו לבחור במדינאים שמשנתם הפוליטית עולה בקנה אחד עם שלנו, שהם משדרים אמינות (על מנת שיעמדו בהבטחות שלהם שלפני הבחירות), שלא ישתמשו בפופוליזם (ע"ע נפתלי בנט "אחיי ואחיותיי"), ודמגוגיה (ע"ע שלי יחימוביץ').

nittany lion

New member
אל תדאג

עשיתי פסיכומטרי פעמיים ויצאתי מרוצה

אני חושב שאתם מגזימים בתגובות שלכם, אולי לא הבנתם אותי עקב העובדה שהמטרה העיקרית שלשמה הייתי שמח לדעת ציון פסיכומטרי של פוליטיקאי כזה או אחר רשומה על ידי רק בהודעה המקורית

"סתם מעניין אותי מה אתם חושבים, באיזשהו מקום אני מניח שהיה מפריע לי להצביע לפוליטיקאי שקיבל איזה 220"

זה הכל, לא אכפת לי אם בנאדם קיבל 630 או 710 או 780, אבל כן, ללא ספק הייתי רוצה לדעת על פוליטיקאי שקיבל משהו כמו 400, כי לפי דעתי זה אומר שתהיה לו בעיה מסויימת לתפקד, בין אם הוא קיבל ציון כזה עקב אי עמידה בלחץ (ואז איך הוא בדיוק יכול לשרת את המדינה נאמנה?) או שהוא באמת לא כזה מוכשר

הקשר בנ.ב שלי הוא פשוט מאוד, כמו כל ההודעות שרשמתי, אמרתי ש א-נ-י הייתי שמח לדעת ולוקח את הציון בתור שיקול, בדיוק כמו שאנשים לוקחים שיער של בנאדם או גובה בתור שיקול, מה גם שאתה יכול לומר שלפי דעתך זה לא קובע כלום, אבל זה הניסיון האישי שלך, הניסיון האישי שלי, עם חברים שאני רואה כמה קיבלו ואיך הם בתור אנשים שאפשר לדבר איתם , ובתכלס -אם הם ח'ברה מוכשרים או לא, יש התאמה טובה בין הציון לאיך שהם מבחינת חדות, כישורים וכ'ו- אבל זה הניסיון האישי שלי

כידוע לך,

הרבה מאוד אנשים מטילים ספק ביכולתו של המבחן הפסיכומטרי לנבא את מה שהוא אמור לנבא - סיכויי הצלחה בלימודים אקדמאיים לתואר ראשון.
להרחיב את הציפיות ממנו לתחומים אחרים, ולקבוע עמדה כלשהי לגבי אדם כלשהו על בסיס ציון הפסיכומטרי שלו נראה לי מרחיק לכת. מאוד. מדי.

עם זאת, אתה יכול פשוט לפנות למועמדים הרלוונטיים מבחינתך, ולבקש מהם לחשוף בפניך את הציון שלהם תוך ציון העובדה שמבחינתך זה יכול להוות שיקול לאופן הצבעתך.
אתה יכול להתחיל עם המועמדים לראשות העירייה או המועצה במקום במגוריך - הבחירות קרובות מאוד, ונדמה לי שהמועמדים מוכנים לעשות הרבה עבור כל קול.

נסה, וחזור לספר לנו מה העלית בחכתך...

למעלה