תודה...

zs1957

New member
יש הבדל בהעסקת עובדת ותיקה לחדשה

ראשית העובדת הותיקה מדברת עברית, מכירה את המנטליות, היא בעלת ניסיון ,העלות שלה יקרה יותר.יש המלצות על תפקודה. היא גם שחוקה יותר.מתגעגעת מאד למשפחה. עובדת זרה חדשה לא תמיד יודעת את השפה , את המנהגים בארץ,לוקח זמן להדריך אותה, זהותה עלומה, חסרת המלצות.לא יודעת לקראת מה היא הולכת איזה סוג עבודה מה הקושי בעבודה. הכנסת עובד זר בן אם הוא ותיק או חדש זה סוג של הימור או שזה מצליח או שלא. זהבה

zs1957

New member
ישראל, התלבטות בין מטפלת או בית אבות

השאלה החשובה בהתלבטות הזאת מה טוב לאמא להיות בבית או במוסד סיעודי. בדרך כלל ההורים לא אוהבים לצאת מהבית והם נלחצים מאד מהעתקת מקום המגורים המקורי שלהם לבית אבות בשבילם זה סוג של עקירה מביתם שהוא מבצרם. במקרה שלך ישל להתחשב בכל הגורמים. מגורים נאותים למטפלת, שכר המטפלת + הוצאות נלוות : דמי כיס, ביטוח רפואי, ביטוח לאומי,תשלום בגין חופשות, הבראה, 9 ימי חג בשנה, מתנות לראש השנה של העובד, ליום ההולדת של העובד. פיצויי פיטורים בגין סיום עבודה, כמו : פיטורי עובד, מות החולה, העברה החולה לבית אבות. העסקת עובד נוסף ביום השבתון של העובד הזר 24 שעות. לגבי בית אבות עם קוד של משרד הבריאות, התשלום נקבע לפי הכנסת הקשיש והכנסת ילדיו.הטיפול 24 שעות כל ימות השנה, יש במקום אחיות, עובדת סוציאלית ורופא גריאטר. הטיפול לא כולל העברת החוסה לבית החולים באמבולנס בגין דלקת ריאות, נפילות , חבלות, זיהומים. זה חל על המשפחה. יש לעקוב אחרי הטיפול הרפואי בחוסה היות והצוות הרפואי מחליט על מתן הטיפול. באם הנך אפוטרופוס גוף זכותך המלאה להתערב בטיפול ולבקש לא להתחבר לזונדה או לפאג או לקבל תרופות אחרות . יש להתחשב בצרכים של הילדים המטפלים בהורים האם הם רחוקים האם יש להם אפשרות להגיע לעתים תכופות ולעקוב מקרוב מה קורה איזה טיפול ההורה מקבל. הילדים עסוקים בעבודה בקרירה יש להם משפחות משלהם ולא פעם אין להם זמן . צריך לחלק את הטיפול בחולה בין האחים לא שכל הנטל יפול על אדם אחד. אני מקווה שאתה לא בן יחיד ויש לך אחים. אחרת זו בעיה קשה כי כל הנטל נופל על כתפיך. גם כאשר ההורה נמצא במוסד סיעודי או בביתו צריך להיות עם אצבע על הדופק. לבדוק את רמת הטיפול , האם החולה אוכל , האם מקבל תרופות במינון נכון, האם החולה נקי ,האם אין לו פצעי לחץ. האם אין חבלות בגופו מחמת נפילה. בקיצור, זה ג'וב במשרה מלאה. זהבה

hregev10

New member
יענקלה - היום קיבלתי את האישור

הכי טוב לזה שפעלתי נכון והבהרתי להם שההתנגדות שלי נחרצת. באותו שולחן עם מיכאל שלי יושבת אשה שמזה זמן היא לא אוכלת כלום חוץ מאנשור, בזמן האחרון היא אפילו לא אכלה את האנשור עד שהגיעה לכלל ייבוש , לקחו אותה לבית-החולים והכניסו לה זונדה אבל כנראה שזה הציק לה מאד והיא כל יום משכה אותה מהאף והוציאה ולקראת זמן הארוחה היו מכניסים לה אותה בחזרה אבל היא התחילה להתדרדר במשקל ובבדיקות אז לקחו אותה לבית-חולים ושמו לה פג, זה הכי קל שופכים נוזל מקופסא לתוך השקית שמזרימה את זה לצינורית שמובילה לקיבה, פשוט מאד, אבל היא נראית סובלת , אינה מחייכת יותר, והיא היתה תמיד מחייכת, ועכשיו היא גם התחילה להקיא, אז אמרתי לבני וגם לגגיסי שהיו לידי כי זו הסיבה האמיתית שהתנגדתי כל כך, אני רוצה בכל מחיר למנוע ממיכאל שלי סבל, הם שניהם הסכימו איתי ואמרו שאני צודקת, זה היה האישור הכי טוב עבורי. להתראות בבשורות טובות ושבת שלום חני

zs1957

New member
חניל'ה נהגת כשורה

לא הכבוד לך על הנחישות והדבקות במטרה.גם אנחנו נהגנו כמוך עם אמנו ז"ל. בשורות טובות, זהבה

אין טוב ממראה עיניים

גם הסיפור עם האמא של משה מאלף מאד. חני, כל התחזקות שלך מחזקת גם אותי, ואם וכאשר נגיע, הלואי שלא נגיע.

zs1957

New member
לצערי המטפלת הטובה של משה תשוב לפיליפינים

משרד הפנים לא יחדש לה את אישור ההעסקה היות והיא שוהה בארץ ארבע וחצי שנים. אישור העבודה ניתן לארבע שנים ושלשה חודשים .למעט, מקרים בהם המטופל חי למעלה מהזמן המותר אז יקבל העובד הזר אישור העסקה בהיתר מיוחד עד למות החולה.. זהבה

למעלה