תודה...

תודה...

לבאי הפורום שלום, שמי משה. אמי חלתה במחלה למעלה מחמש שנים. אני קורא נסתר של הפורום מזה שנים ולומד מכם רבות. לאחרונה פניתי במסר ליענקלה מגבעתיים וגם שוחחתי בטלפון עם זהבה שחם בעניין הארכת חיים באמצעות פג. אתמול, נפטרה אימי רבקה ונקברה היום בקריית שאול. בהזדמנות זו ברצוני לידע כי המטפלת המסורה של אימי מזה למעלה מ4 שנים התפנתה. מטפלת זו והיא מעולה ורכשה הרבה נסיון רפואי, בעלת יוזמה מנומסת ומסורה מאוד. הטיפול שלה באימי היה יוצא מן הכלל. בנוסף היא יודעת עיברית ובעלת יתרונות רבים נוספים. כל מי שיכול לעזור מתבקש לפנות אלי. שוב תודה על גילוי לבבכם שלימדוני רבות. חיזקו ואימצו בדרככם הקשה שרק מי שעבר אותה יבין זאת. תודה, תודה משה מארלוזורוב

משה היקר קבל את תנחומי מעומק הלב

אתה קורה ויודע מה אנחנו תמיד אומרים במקרים עצובים אלה, לכן לא אחזור על ה"שטנצים" ואני משתתף באבלך. אם יעזור לך ביקור אבלים אבוא ברצון. תכתוב במסר מס' טלפון ואתקשר.

מן השמיים תנוחמו

ואני מברכת על אצילותך למצוא למטפלת המסורה שלכם מקום חדש עוד בימי השבעה.

ronnyw

New member
ענתי, זו ההזדמנות שלך.

כי זה הזמן !! ןלמשה - שלא תדעו עוד צער, ושיהיה אך טוב.

לדרורה וענתי

דרורה לא תאמיני, אבל מיד כשקראתי אתמול את ההצעה של משה, כתבתי: "ענתי אולי תרימי את הכפפה? זו הזדמנות פז לקבל מטפלת מומלצת שיודעת עברית. תעשי טוב קודם כל לאמא, אח"כ לעצמך ואח"כ לאחותך ואחיך, ובמקביל תעשי מעשה טוב להשאיר בארץ מטפלת פיליפינית מיומנת. מגיע למטפלת להמשיך לעבוד אצל משפחה טובה, וחבל שהכישורים והמיומנויות שלה יתבזבזו". אבל לפני שלחצתי על "שלח" חשבתי שוב והחלטתי לא לשלוח כי מזמן התייאשתי שענתי תקבל המלצה זו, במיוחד שאחרי שיחה פנים אל פנים, בביקור שלי עם שרהלה אצלה, היא בשום אופן לא הסכימה. יש לה טענת-מחץ שאין לה אפשרות כספית גם לממן מטפלת זרה וגם לשלוח את כרמלה למועדון יום, ולדעתה מועדון היום זה הדבר הכי חשוב לכרמלה. אינני שותף לדעתה, אלא שאי אפשר להכריח אותה. אבל מאחר שאת ,דרורה "העזת" אעשה שקר בנפשי אם לא אתמוך בדעתך בצורה גלויה ובוטה. ענתי: למה את מחכה? אם אין לך אפשרות כספית אז עדיפה מטפלת פיליפינית "עם תעודות" על מועדון היום. מה שהיה נכון לפני שנתיים אינו נכון היום, ובעיקר לא יהיה נכון מחר. חוץ מזה אני מאמין שאם היית משוכנעת בחיוניות של מטפלת לכל שעות היממה, היית מצליחה לפתור את הבעיה הכספית שאמא תמשיך לבקר במועדון יום. "גם זה וגם זה" כמאמר הפרסומת. אנא ענתי תשתכנעי מדברי דרורה ודברי, ואני יודע שאני כותב גם את רחשי הלב של החברים והחברות הכי טובים שלך בפורום, שכמוני "משתפנים" ולא מעיזים להגיד לך. טוב שיש דרורה אחת בפורום...

שרהל'ה יקרה

היתה לי היום חליפת מסרים ארוכה עם ענתי. בסופו של דבר ענתי התפלאה מדוע אני חושב שמטפלת עדיפה על בית אבות. מסתבר שענתי החליטה להעביר את כרמלה לבית אבות באופן זמני (נקרא נופשון). עד כמה שאני זוכר ענתי אמרה בזמנו שזו אפשרות אחרונה. אני חושב שהאופציה הזו אכן עדיפה, וכל ההתכתבות האומללה לא היתה באה לעולם לולא סנילי שכמוני הייתי יודע זאת. כך שבא לציון גואל. ענתי לא אוהבת שאני מדבר בשמה והיא מוזמנת לפרט. לילה טוב לכולם!

zs1957

New member
../images/Emo16.gifמשה תנחומים על מות אמך

שלא תדע עוד צער. אמך נגאלה מיסוריה. ברוך דיין האמת. זהבה

ענתי44

New member
משתתפת בצערך, משה

יהי זכרה של אמא ברוך

avital barmatz

New member
תודה רבה לכולכם...

תגובותיכם והתיחסותכם אלי מאוד מרגשת ומחממת את הלב בייחוד לנוכח העובדה שלא הייתי מעולם משתתף פעיל בפורום מסיבות של ביישנות וטכנופוביות ולכן אינכם מכירים אותי כל כך, אך לא היה יום בחמש שנית האחרונות שלא נכנסתי וקראתי בעיון את כל תגובותיכם. עזרתם לי מאוד. שוב תודה רבה מעומק ליבי, ותחזיקו מעמד. משה מארלוזורוב

ליטרת הבשר

שוחחתי כרגע טלפונית עם משה. הוא סיפר שבתמימותו דיווח מיד ללשכת כ"א שאמו נפטרה. הם רצו להפסיק מיד את הביטוח הרפואי לפיליפינית ואמרו שהם מיד מבטלים את האשרה ושאסור לו להמשיך אפילו יום נוסף להעסיק אותה. מדובר בפיליפינית שנמצאת כבר 4 וחצי שנים בארץ. ברור שהשיקול היחידי של הלשכה הוא לייבא מיד חדשה במקומה ולעשות את הבוכתה שלהם. מדובר במטפלת מסורה במיוחד שתפקדה גם כאחות ועוררה התפעלות בקרב רופאים. מזכיר לי את ג'ואן שטיפלה בחברי אהרן. נתנה לו זריקות ועשתה לו דיאליזה בבית והיתה שם דבר בתל השומר. הוא לא הצליח למצוא מישהו שמעוניין במטפלת. אבל כרגע, במחשבה שניה, אינני בטוח אם היה אפשר להמשיך להעסיק אותה אם היה נמצא מישהו שמעוניין, כי היא מעל ל 4 שנים. אבל יש גם משהו עם 5 שנים שלא זכור לי בדיוק. באשר לאמו ז"ל של משה, היא ממש פתרה אותו ואת אחותו מהטלבטויות ביחס לפג. זה מחזק מאד את דעתי הידועה, ואני רוצה שוב לחזק גם את חני שלנו.

a israel

New member
מה ההבדל בעלות העסקת עובדת זרה חדשה מחו"ל

מה ההבדל בעלות העסקת עובדת זרה חדשה מחו"ל לעובדת הנמצאת כבר בארץ מספר שנים כמו העובדת של אמו ז"ל של משה ? אולי זה יותר זול (ובמקרה של העובדת של אמו ז"ל של משה), אף יותר קל / טוב להעסיק עובדת מנוסה, משכילה ומסורה. המצב הנ"ל מעלה לי מחשבות איך אפשר יהיה להעסיק עובדת מסוג זה (הפרקטית יותר מאחרות) עם מגבלות התקציב של אמא שלי ושל משפחתה (ועל חשבון ביטול חלק או כל הביקורים במרכז היום), כחלופה לבית אבות או עד לסידור "קוד" משרד הבריאות ובית אבות. למשה, בכל מקרה אני משתתף בצערכם.. אם מתאים לך ביקור אבלים - אשמח לבוא. תכתוב במסר מסר טלפון ונתאם. לילה טוב, ישראל

אין הבדל בעלות העסקת חדשה לעומת ותיקה

לדעת רוב חברי הפורום עדיף להעסיק ותיקה שכבר מכירה באופן מעשי את המנהגים בישראל (דרורה מגדירה שיודעת מה זה קוטג'...)ויש סיכוי שתדבר עברית ברמה סבירה עד טובה. אבל בלשכות כ"א יעבדו עליך וינסו לשכנע אותך שחדשה הרבה יותר טובה כי היא לא "מקולקלת" ואין לה דרישות. הם עושים זאת מכיוון שעל כל חדשה הם מרוויחים כסף רב. הם גם ינסו להגיד לך שאין כרגע עובדת ותיקה פנויה. ישראל, דומני שבעבר דנו בעיקר בנושא בית אבות. אם נראה לך שאין הכרח להכניס את אמא למוסד סיעודי, ודאי שמטפלת זרה היא הפתרון המועדף. אינני רוצה לכתוב מראש את כל הפרטים מה צריך לעשות בלי לדעת מה ידוע לך. אנא פרט את המצב והיכולות שלכם מבחינה כספית ומבחינת מקום מתאים בדירה לשכן עוד בן אדם. תציין אם כבר התחלת בהליך או אינך יודע ממה להתחיל. חברים כאן, כולל אותי, ישמחו לעזור לך.

a israel

New member
חבל שאין הבדל. צ"ל הבדל לפחות בעלות התווך

יענקלה, אכן בעבר (ב-1/2010) בקשתי וקיבלתי המלצות על בתי אבות ובמקביל הגשתי בקשת סיוע ל"קוד" ממשרד הבריאות. 1. המצב של אמא הוא גישור בין רצוי (מטפלת צמודה) למצוי (מטפלת לא צמודה או אולי בית אבות). כלומר ברור לנו שעדיף לאמא מטפלת צמודה כל זמן שהיא עוד בתחילת המחלה.. אולם זה מצריך מספר דברים: א. להיות מעסיק של מטפלת אכותית או בעייתית שצריך להחליף בתדירות גבוהה. בשביל מטפלת בעייתית אין מי שיטפל בהחלפות ושאר הסוגיות. ב. להיות בעל הכנסה שתאפשר לשלם למטפלת את מה שנדרש ומקובל. לאמא ולמשפחה אין מספיק הכנסה לכיסוי עלות המטפלת בהתאם לנדרש ולמקובל.. אולם אם נוכל להציג למטפלת אכותית וותיקה את התמורה מול כמות שעות העבודה שלה עם או בלי מרכז יום, אולי אפשר יהיה לסכם על סוג וצורת התמורה. ג. לסדר למטפלת הפוטנציאלית חדר או מקום בדירת 2 ורבע חדרים שבא אמא גרה. זו גם סוגיה שצריך ללבן עם המטפלת ובהתאם לקבל החלטות. 2. בהעדר אפשרות להעסיק מטפלת צמודה התחלנו בתהליך של בית אבות "דרך" משרד הבריאות. אולם כאמור נשמח לקבל המלצות / הצעות על עובדת זרה במתכונת כזו או אחרת. 3. נראה, אולי באמצעות פורום מבורך זה נמצא לאמא מטפלת מתאימה במקום בית אבות.

אנסה לענות

קודם כל לגבי הכותרת "עלות התיווך". אמנם אין הבדל בעלות התיווך אם מקבלים מטפלת חדשה בארץ או ותיקה, אבל צריך לדעת שהתשלום תקף לחצי שנה או שנה (אינני זוכר). בתוך התקופה הזו לשכת כ"א אינה רשאית לגבות תשלום נוסף אם מחליפים מטפלת. במידה שמעסיק בפוטנציה מצליח למצוא מטפלת בכוחות עצמו, הוא חייב "למסד" אותה ואת עצמו באחת מהלשכות, אבל הלשכה אינה רשאית לגבות ממנו דמי תיווך אלא כאשר יחליף אותה באמצעותם. ועכשיו תשובות לפי הסעיפים שלך: ל1. מטפלת רצויה לא רק בשלבים הראשונים אלא לאורך כל הדרך. רצוי להעסיק מטפלת מוקדם ככל האפשר בכדי להקל על חיי הסובבים וגם למנוע מראש מצבים מסוכנים. ל-א. רוב המטפלות הן טובות ולא צריך להחליפן בכלל, אבל כמובן שקיימים מקרים שמקבלים מטפלת לא טובה וחייבים להחליפה, וגם המחליפה לא טובה. במקרים כאלו שכל המחליפות לא טובות, הגורם יכול להיות קשור במעסיק בצורה שאינו מודע לה. אבל כ"ברירת מחדל" לא צריך לחשוב על מקרים אלו. ל-ב. התשלום המינימלי מתבסס על משכורת המינימום במשק, ממנה מותר להפחית הוצאות מסויימות אבל מנגד יש תשלומים נוספים. בכדי לא להאריך מדי, הייתי אומר שהממוצע השנתי לחודש הוא לפחות 4,000 ש"ח לחודש. אבל במצב הכלכלי של אמך אתם זכאים להשתתפות של הביטוח הלאומי. יש חברים אחרים שבקיאים ממני בנושא זה. בכל מקרה כדאי לך כבר עכשיו לפנות לביטוח הלאומי ולבקש שיאשרו ניקוד תפקודי לשם קבלת אישור העסקה, ובמקביל השתתפות באחזקת המטפלת. ממילא חייבים לקבל בהמשך המלצה של עו"ס ופסיכוגריאטר, כך שכדאי שתפנה מיד לעו"ס של קופ"ח או עיריה וכד'. ל-ג. את סוגיית המקום אתם צריכים לפתור לפני שמגיעה עובדת. תוכלו להתייעץ עם העו"ס היכן ניתן לשכן את המטפלת. היא חייבת בפרטיות מסויימת. אולי לעו"ס יהיו רעיונות. תוכלו גם להתקשר לאחת מלשכות כ"א שמתווכות. לכל אחת מהן חייבת להיות עו"ס ולהן אמור להיות נסיון ספציפי. כל חברה תשמח לעזור לך בכדי "לצוד" אותך והם לא יגבו תשלום אלא תצפה שבעתיד תקבל דרכה את המטפלת. לדעתי אם אין פתרון מניח את הדעת, כדאי להוריד את אופציית המטפלת כבר בשלב זה. אני בטוח שחברים נוספים ישלימו מה שכתבתי ותהיה לך תמונה ברורה.

תוספת קטנה בעניין המימון

תבדוק אם יש לאמא ביטוח סיעודי בקופ"ח ו/או ישירות בחברת ביטוח. יתכן שאתם זכאים להשתתפות מוגבלת למספר שנים, בגובה שיכס כמעט את כל ההוצאות ואולי אפילו יותר מההוצאות בפועל.

ronnyw

New member
וכמה מילים משלי...

אני רוצה להוסיף התייחסות לכמה נקודות שעלו, בסדר סתמי: בד"כ מטפלת ותיקה מקבלת קצת יותר ממתחילה. כמו בכל תחום - כי אתה מקבל מטפלת מיומנת יותר, שעברה את עקומת הלמידה שלה (מה זה קוטג' וטחינה, מה עושים ביום שישי ומה זה קניידאלעך, מה זה קופת חולים ואיך מזמינים תור, איזה חמרי ניקוי וכו' וכו') ולכן עלותה רבה יותר. אני נהגתי לעלות את השכר למטפלות שלי (כי היו טובות, וכי העבודה הלכה וקשתה). אני מניחה שבמקרה כזה, אם היא עוברת לבית אחר, היא תוריד קצת בדרישות (ביחס לבית הקודם) אבל עדיין תהיה ברמת שכר קצת גבוהה יותר. מצד שני, עובדת ותיקה (מעבר למיומנויות הללו ודומות שהזכרתי) יכולה להביא המלצות, ובכך לעזור לך בעניין חוסר הביטחון לגבי רמתן. כל מטפלת חדשה - בלי שום קשר לרמת האנגלית או ההמלצות שתביא - הינה בבחינת חתול בשק. נראה לי שמטפלת ותיקה יותר, שעברה משפחה ונבחנה ונבדקה בעבודה ממש, היא הרבה יותר "בטוחה". עם זאת אני מצטרפת ליענקלה ואומרת, שבד"כ המטפלות טובות ומתאימות. לגבי תנאי המחיה: המטפלות יודעות לישון בסלון אם צריך או בחדרון קטן, אבל חייבת להיות לה מיטה ממש (לא כורסה נפתחת או כיסא נוח או כל המצאה אחרת), ארון לחפציה ורצוי פינה משלה לתמונות, אביזרי קישוט שקרובים לליבה וכו'. אני חושבת שהמטרז' לא חשוב, חשובה יותר ההתייחסות של המשפחה. כמובן שצריך תנאים סביבתיים מינימלים - חימום/קרור, שמיכה אמיתית וכו'. (ברחוב שלנו, בבית קטן, סידרו למטפלת שגרה עם זוג זקנים חדרון קטן שהוא בעצם מרפסת סגורה. חומד של חדרון !! המרפסת סגורה בחלונות הזזה יציבים. יש שם מיטה, ארון 2 דלתות ושידה, והמטפלת תלתה תמונות של בני משפחתה, וילונות, פסלי קיפולי נייר - המומחיות הפיליפינית הידועה - ויצרה לעצמה פינת חמד. אני חושבת שזה נאות ומספיק.) לגבי לינה בלילה: רצוי להיות ערוך ל- 24 שעות. גם אם כרגע עוד אין צורך - הצורך יגיע מהר מאוד, כי המחלה לא עוצרת. לדעתי כדאי - כשיטה - להקדים תרופה. כלומר - עברו ל- 24 שעות לפני שיגיע המקרה שיחייב זאת (לפני שאמא תצא לשוטט בלילה, לפני שתיפול בבית ואיש לא ישמע את קריאותיה עד הבוקר, לפני שתגלו שכבר שבועות לא לוקחת את תרופותיה כסדרן וכו' וכו'). ואם בכל זאת תחליטו ללכת על בית אבות - גם זה טוב, רק היו שם בסביבה לבדוק מה קורה.

וביחס למשה

אני מציע שתשלח לו מסר. אמנם משה ודאי ימשיך ללוות אותנו מרחוק, אבל לא בטוח שבימים הקרובים.

למעלה