תודה שרון! תודה ביבי!

דור לוי

New member
יש תכנון ויש תכנון...

לדעתי, כרגיל, התמונה לא כ"כ פשוטה: 1. אפשר להסכים לדבריו של חיים הכט בתוכנית על סנגפור וכרכור, ואפשר להתנגד להם (או לחלקם), ובכל זאת: אחד הדברים שהופיעו בראיון שערך עם המנהיג של סינגפור, היה הצורך בתכנון מערכתי. כשיש בעיה כלשהי, לבדוק מה נעשה בעולם, אילו פתרונות, והאם הם מתאימים לחברה הסינגפורית ואם כן, האם נדרשות התאמות. דבר כזה בד"כ לא יכול להעשות ע"י השוק הפרטי אלא צריכים להיות מנגנונים עם ראייה מערכתית. אני לא אומר ולא חושב שכלכלה ריכוזית מבטיחה ראייה כזו, אלא שהכל תלוי ב"איך"... כל דבר אפשר לעשות טוב, ואפשר לעשות גרוע, ואפשר לעשות טוב, אבל בצורה שלא תתאים למצב הספציפי... 2. ממליץ לקרוא את המאמר באתר NFC בנושא: לקחים ממיזם "מנהרת התעלה" מ 13/08/2004 מאת עודד רוט אחת מהמסקנות שבחרתי לצטט: "מיזמי תשתית בהיקף רחב דורשים ראיה והשקעה לטווח ארוך, ולא ניתן להפקידם בידי המגזר הפרטי בלבד." לדעתי זה נכון להרבה דברים שדורשים ראיה והשקעה לטווח ארוך.

meitush123

New member
אם תשים לב

מי שמעסיק אנשים במשך הכי הרבה שעות זה דוקא חברות ההי טק. מי שמתנגד להורדת מספר השעות הם התאגידים כי כך יצטרכו לשלם ליותר אנשים! אבל אותם האנשים לא יצטרכו פחות כסף! ולכן כל מה שאמרת לא מובן לי

שעות העבודה בהיטק, מקרה מיוחד

תופעת הזינוק של חברת ההיטק היא מקרה מיוחד במינו, בנקודת זמן קצרה נוצר ביקוש עצום לעובדים מקצועיים בתחום שלא היה קיים לפני כן כמעט. ולכן נוצר עודף ביקוש שהביא לעומס שעות עבודה על כל בעל מקצוע. כיום נוצר איזון בתחום זה, ואין צורך אמיתי בשעות עבודה כה רבות. והדבר נובע בעיקר מהרגלים מגונים שנולדו באותה תקופה עמוסה. ההתנגדות להורדת שעות עבודה נובעת בעיקרה משלוש סיבות. א. עלויות קבועות לעובד, שיגדלו עם גידול מספר העובדים, עלויות כמו הבראה, חופש, רכב, מזון, שי לחג, שטח משרד וכדומה. דבר שניתן לפתרון קל אם נשנה את שיטת חישוב ההטבות ונעמידו על בסיס "ש"ע" ולא על בסיס "אדם עובד". ב. הרגלי צבירת ממון ברוטו כתחליף לצבירת אושר נטו. כפי שגופנו רגיל מתקופת המחסור לאגור שכבות שומן עבות בעת שהמזון זמין, אך רק בשנים האחרונות אנו מודעים לכך שהדבר מזיק ופוגע באיכות חיינו, כך גם האדם הנכנע להרגליו מנסה לאגור שכבות ממון עבות בעת שהשכר זמין, ולעבוד עצמו לדעת ולפגוע באיכות חייו, אך רובנו טרם מודעים לנזקים הקשים שהדבר מביא. והגורם השלישי, ואולי החמור מכולם הוא בדיוק מה שאתה טענת "ולכן כל מה שאמרת לא מובן לי" סוף ציטוט. כי באמת אנשים מתקשים להבין, הנושא של "קטן זה יפה" אינו מובן לאנשים שהתרגלו על "לקחת אותה בגדול". אנשים אינם מבינים שניצול מואץ של משאבי כדור הארץ הנו נזק. לאחר שנים בהם התחנכנו להריע לנמלה החרוצה שלא מפסיקה לעבוד לרגע, ולבוז לצרצר שמנגן ונהנה מהחיים, אנשים מתקשים להבין שדווקא הצרצר הוא המודל לחיקוי, ואילו הנמלים (וביחוד וועד עובדי הנמלים), הם הסכנה הקיומית לחיינו.

B e i n g

New member
בתיאוריה זה יפה..היישום? קצת בעייתי

יוסי עובד במשרה מלאה ומרוויח 4000 ש"ח בחודש. ב4000 שקל בחודש הוא לא מצליח לפרנס את ביתו. מדוע שיוסי יעבוד פחות שעות אם גם ב4000 ש"ח בחודש הוא לא מצליח לפרנס את ביתו? בזמן המועט הפנוי שיש לו, יוסי מתקן תיקונים פשוטים בבית כדי לא להזמין חשמלאי, אינסטלטור, או מנעולן. עוד הוא מבשל, שוטף את הכלים ועושה קניות בסופר, כדי לא להעסיק מנקה. כך לא נשאר לו זמן איכות לעצמו. עם יעבוד יוסי פחות יגדל המינוס שלו עוד ועוד והוא ישלם ריבית גדולה והולכת. מה יעשה יוסי?

יוסי יבוז לראובן שמרוויח 40,000 שח

הוא לא ישתחווה לראובן, ולא יצדיע לו, אלא ידלג במוסף העיתון על הכתבה העוסקת במכונית המפוארת שראובן רכש. ראובן יחוש בכך, יחוש שהכסף אינו מביא לו שום כבוד. כפי שאבא של ראובן חש בזמנו שהאופנה התחלפה ושרשרת זהב על החזה אינה מביאה לו כבוד רב, והדבר חסך השקעה גדולה. וסבא של ראובן חש בזמנו שבטן גדלה וכבדה אינה עוד באופנה, ואין לו צורך לכן להאביס את עצמו עד מוות. וכאשר ראובן דנן יבחין כמותם שגם בנושא רדיפת הממון האופנה התחלפה ואין עוד יתרון רב בעבודה כה קשה, כי הביטוי "בשביל כבוד צריך לעבוד" שייך להיסטוריה הרחוקה. הוא יתחיל לחזור בחמש הביתה לשחק עם הילדים, ויסרב לעבוד בסופי שבוע. כי ממילא עשרת אלפי השקל הנוספים אותם הוא מרוויח כתוצאה מכך לא מוסיפים לו שום אושר, כשם ששרשרת הזהב של אביו, והכרס של סבו, חדלה להוסיף להם אושר כאשר האופנה התחלפה. ולסיפורנו תרמה גם אמא של ראובן, שנזכרה שבזמנו לחצה קשות על בעלה כדי שיעבוד קשה ויתעשר ויוכל לקנות לה מעיל פרווה אופנתי יקר ערך. דבר שזוגתו של ראובן אינה זקוקה לו עוד, כי החלפת האופנה, ומודעות לסבל בעלי החיים הניצודים, מנעה השמדתם מחד, ומנעה שיעבודו של אבא של ראובן מאידך. כאשר ראובן יחדל לרוץ אחר אלפי השקל השוליים, שכאמור ערכם החברתי נעלם, ויסרב לעבוד כה קשה, יאלץ הבוס של ראובן "לעשות עיניים" ולהציע ליוסי לבוא לעבור הכשרה ולקחת את שעות העבודה שראובן מחמיץ. יוסי יסכים תמורת שכר ראוי של עשרת אלפי שח לחודש ויתפטר מעבודתו אצל המעביד הקודם הקמצן. ומה יעשה המעביד הקמצן, שנותר ללא עובד, מדוכדך בשל עזיבתו של יוסי תשאלו? ובכן הוא יבקש משירות התעסוקה או מחברת ההשמה לשלוח אליו עובד, וכדי למנוע הישנות מפח הנפש בשל עזיבת עובד, הוא יציע לאבנר שהיה מובטל ממלאכתו במשך החודשים האחרונים, לבוא אליו לחברה תמורת ששת אלפי שח. מן הסתם תשאלו, כיצד זה יש למעביד הקמצן כסף לשלם פתאום לאבנר שכר גבוה יותר. ובכן התשובה פשוטה, בזמנו המעביד הקמצן שילם כסף רב באמצעות המסים לעזרה סוציאלית כהשלמת הכנסה ליוסי, עזרה סוציאלית לילדיו של יוסי, ודמי אבטלה לאבנר. וכן היו לו אישית הוצאות רבות עקיפות, כמו סורגים וביטוח מפני פריצה וכו. הנובעות מפער חברתי קשה בשל הבדלי השכר והאבטלה. ראובן שמח, יש לו פנאי לשחק עם הילדים ולקרוא ספר. יוסי שמח, יש לו עשרת אלפי שח לחודש, זה נפלא לעומת העבר אבנר שמח, יש לו תעסוקה עם שכר סביר המעביד הקמצן שמח, הפשיעה ברחוב קטנה, והעובד החדש נאמן יותר למקום עבודתו ומי לא שמח תשאלו? אותם שבמשך שנים עסקו בשעבוד, הפכו את הממון לפולחן, ואת "דת העבודה" לשטיפת מוח. ולא רק את דתם, גם את מפלגתם קראו על שם קללה עתיקה זו.

meitush123

New member
הסכמתי עם זה שלא צריך להריע

לראובן שמרויח 40000, אבל: מי שמרויח הרבה מרויח הרבה פעמים מהונו ולא מעבודתו, וזאת הבעיה האמיתית, לכן לדעתי צריך לשים מס על ההון כמו בכל מדינה מתוקנת

צריך להוציא את השביתה מחוץ לחוק

ולבטל את האלימות וטרור הוועדים החזקים. צעד זה יביא להקטה של הפערים וליצירת משק חופשי ותחרותי ומצליח.

meitush123

New member
צריך צדק ולא צדקה

מה שאתה מציע הוא צדקה, אבל צדקה לא עוזרת לאנשים לטווח ארוך, ולא עוזרת להם לעמוד על הרגליים, אלא יוצרת תלות. אנשים זכאים לקצבאות בזכות ולא בחסד גישת הימין פוגעת במסווה של צדקה

אין צדק כאשר אני מקבל הטבות שווא

זו שטות ואיוולת כאשר אני למשל מקבל שפע מענקים בשל היותי מתגורר בעיר פיתוח. למרות שמצבי הכלכלי נפלא, ומענקים אלו נגזלים מכיסו של תושב גדרה או חדרה שמצבו הכספי קשה משלי. אין שום צדק שכאשר מתחשק לי להוסיף תואר עו"ד כקידומת לשמי, ובכך להכפיל את גובה שכר שעץ היעוץ שאני גובה, הממשלה תממן עבורי את רוב עלות התואר, ואקבל הטבות נוספות "כסטודנט". הטבות שנגזלות מכיסו של ידידי המסגר שגובה שכר השעה שהוא מקבל הנו רבע משלי, והוא מביא גם תועלת למישהו, ואילו אני פשוט מאזן את עו"ד שהצד השני הביא. יש לבטל את המענקים וההטבות והסובסידיות לפי מגזר, לפי גיאוגרפיה, לפי עיסוק, או לפי ארץ מוצא. יש לסייע לנזקק ולו בלבד. זו גישת הליכוד והימין, וחרף העובדה שאני אישית אפסיד מאימוץ גישה זו, הרי עם ישראל ירוויח מכך רבות, וזה החשוב.

B e i n g

New member
אולי גישת הימין היא לנזקק עצמו

אבל הבעיה היא שמה שהימין עושה היום הוא גם הפחתה הולכת וגוברת של מה שיקבל אותו נזקק, וגם שינוי הקריטריונים שיגרום לנזקקים רבים להפוך פתאום לכאלה שאינם כאלה. כך יוצא שגישת הימין היא לנזקק עצמו, אך הפלא ופלא פתאום יש פחות ופחות נזקקים (וכמובן שבמציאות זה לא ממש נכון). כך תהיה פחות ופחות אחריות של המדינה כלפי אזרחיה החלשים. כך אנשים רבים שנזקקים באמת מוצאים עצמם פתאום "טפילים" חברתיים ותציבי הרווחה הולכים ופוחתים עוד ועוד משנה לשנה. האוצר שמח על הקיצוצים והצמיחה במשק, שכמו שכבר הסכמנו לא בהכרח מביאה עימה גידול בתעסוקה וירידה באבטלה. העיקר שלא יפגעו בדירוג האשראי הבינ"ל של ישראל ושבעלי ההון יהיו מבסוטים.

סיפור בנושא העזרה לחלש

בעירי הקטנה היה בית תמחוי, סביבו מתקבצים הנזקקים לפת לחם וארוחה חמה, הומלס לסוגיהם, קשישים וסתם אנשים קשי יום. יום אחד התנדבה בחורה צעירה ויוזמת לנהל את בית התמחוי, והיא דרשה מכל באי בית התמחוי להשקיע מאמץ, להגיע מסודרים בלבושם, מגולחים ורחוצים, ובנוסף להושיט יד ולעזור למתנדבי בית התמחוי בהגשת האוכל ונקיון הבית. בתחילה היתה התמרמרות אך בהמשך התברר שהמאמץ שנדרש זקף קומתם של באי המקום, והיו בתוכם שלאחר שרכשו נסיון בשטיפת כלים ונקיון, העיזו ופנו לבתי המלון והמסעדות ומצאו עבודה. ולאחר כחצי שנת עבודה, עזב כל צוות המתנדבים את המקום, והיום הוא מופעל ומנוהל ע"י הקשישים, ולמעשה הפך למעין מועדון חברתי של אנשים גאים, ולא עוד בית תמחוי בו שררו דכאון ועזובה. גישה זו, הדורשת מהנזקק להשקיע מאמץ, אמנם עשויה להכאיב, אך היא מעבירה לעיתים את האדם ממצב של תלות ועליבות למצב של מציאת ומיצוי יכולתו, ומכאן ועד הבראה וגאווה המרחק קצר. כמובן שלא כולם יכולים, כמובן שיש חלשים ופגועים שהזדקקותם היא מוחלטת. אך יש רבים "שמתנדנדים". ובעזרת רוח גבית ודחיפה ואולי אפילו אילוץ חלקי, עשויים להפוך לאנשים מועילים לחברה.

bybylilosh

New member
שאלה למששתפי הפורום../images/Emo59.gif../images/Emo59.gif

כמה מכם הקוראים, ביקרו בשנה האחרונה במשרדי בל"ל ???
מי יודע מהן העלויות של תחזוק וניהול הבניין בו שוכנים המשרדים ??
ולמה לכל 2 וחצי משרדים יש מטבחון ? (שמצוייד להפליא, ולא מבייש אף חברת היי טק מפוארת !!!)
למה לכל פקיד ופקידה "זוטרים" ביותר, יש קו טלפון "חופשי" בו הוא משמתש לאו דווקא לצורכי עבודתו ??
שלא נדבר על שירותי אינטרנט...
למה, אם לכל פקיד ישנו מחשב אישי המחובר למערכת מחשוב מפוארת ומתקדמת, עדיין משתמשים בטפסים מיותרים במהלך וועדות הנערכות (נכות למשל..) ובתום הוועדה, אתה מקבל לידך טופס (העתק) הממולא בכתב יד לא קריא ולא ברור ?
למה ישנן מצלמות במעגל סגור בכל 2 מטר ?? (זה מל"ל, לא בנק ישראל..) למה ישנו מערך אבטחה שלא מבייש את נמל התעופה בן גוריון ??
למה נערכות וועדות רפואיות בהשתתפות רופאים בכירים, אם הוועדה נערכת - לא יותר מ - 2 דקות בממוצע (וזה עוד בהגזמה..) וכל מה שנעשה בהן בפועל, זה הצגת מסמכים שהתבקשת להביא מהרופא ??
בקיצור, יש לי עוד מליון "למות" בערך, והתשובות לכולן עצובות !! תשובות ע"פ סדר השאלות : 1. יותר ממליון ש"ח בחודש !!
2. בכדי שלפקידים "המותשים" יהיה נוח לבזבז את כספי הציבור !!
(המיסים שאני משלמת, ושילמתי כל חיי.. ולצערי, אני מחוייבת לשלם) 3. בכדי שיוכלו לצלצל 7000 פעם ביום לעוזרת ולשאול אם היא לא שכחה שיש לילד חוג קרמיקה, למשל..
4. א.בכדי לספר לך שהם עסוקים במילוי טפסים ושקיימת ביוקרטיה ושאין מה לעשות..
ב.וכשאתה כבר מקבל את העתק, לך תחפש מי יתרגם לך מה לעזזל כתוב שם, ומה זה אומר לעזזל ??
5. לא ברור... מה הם מנסים לצלם ?? "פפרצ'י" ?? "עבריינים" ?? 6.שלא "נבריח" משהו מהדיוטי פרי ?? או, שלא יתפוצץ שם מישהו מתוסכל ?? שלא ינסו להפריע לעובדים במל"ל "לעבוד" עלינו בעיניים ??
7. א. בכדי שלא תיהיה אבטלה, בכל זאת הרופאים האלה כבר בפנסיה, וצריך יתפרנסו ממשהו לא ?
או, בכדי שהמל"ל יוכל "להוכיח" שאתה מנסה לעשוק את קופת המדינה ??
ב. הוועדות נערכות אח"הצ, אז אולי בכדי לספק שעות נוספות בכדי להצדיק שהמוסד הנ"ל "יעיל" ועובד קשה ?
ג. בכדי "לטרטר" אותך "אוכל חינם" שבא לעשוק, שתיתיאש, ולא תבוא יותר כן רבותי, אכן מדיניות לתפארת יש לו לביבי... לתשומת ליבכם, במידה והייתי מפקידה את כל מה שהפרשתי ממשכורותי במשך השנים שעבדתי לטובת חברת ביטוח פרטית, סביר להניח, שעכשיו לא הייתי צריכה לדאוג כל יום מחדש - איך אני מסתדרת ביום שאחרי... לילו
נ.ב. זו אני, אותה בחורה ששברה את הקרסול לפני כשנתיים כמעט ותלוייה לצערי במערכת של נתונים סטטיסטיים, לא אנושית !!!

יפה כתבת, אך מה זה שייך לביבי.

האם ביבי נתניהו מנהל את הביטוח הלאומי, האם הוא החליט על גודל המטבחון ושיטת הוועדה הרפואית. מדוע להשמיץ סתם, הרי האמת היא הפוכה, ביבי נאבק כדי להקטין את העלויות של המנגנון הציבורי, להקטין את הבירוקרטיה המבזבזת והמטרטרת. מערכת ממשלתית, ציבורית, הסתדרותית היא מערכת בירוקרטית אטומה ובזבזנית. ויש לתמוך במאמציו של ביבי להקטנת תלות האדם בשלטון, יש לתמוך בהאצת ההפרטה, ובהקטנת העוול והעול.

meitush123

New member
ביבי נאבק

כדי להנהיג קפיטליזם חזירי . הבעיה היא שאם יש לך כסף במערכת כזאת אזי: לילדיך חינוך פרטי וטוב וגם הם יוכלו להגיע למצב טוב. אם אין לך ילדיך יהיו בחינוך הציבורי לא יוכלו להגיע להשכלה גבוהה (וגם לא יהיה להם כסף לזה) והם יהיו במצב חרא בבגרותם, כמו שאתה.

ביבי נאבק נגד הוועדים העשירים

נגד המונופולים, בעד הזדמנות שווה וכלכלה חופשית. כאשר הנמלים יופרטו למשל, למפעלי התעשיה יהיה קל יותר לייבא חומרי גלם ולייצא תוצרת, דבר שישפר את רווחיותם. ויעלה את שכר העובדים במפעלים אלו. העלאת השכר ושיפור היעילות הכלכלית יאפשר לרבים מהאזרחים לרכוש השכלה איכותית ובריאות איכותית ללא שוחד מתחת לשולחן, ללא בזבוז ובירוקרטיה אטומה של מערכות ציבוריות ממוסדות.

meitush123

New member
כלכלה חופשית

היא השעבוד הכי גדול שאני מכירה שנקרא משום מה "חופשי" למי זה בדיוק חופש? וחץ מזה, תאמין לי שזה שהם ירויחו יותר, המפעלים, לא יגרום להם להעלות שכר, קח לדוגמא חברות כמו נייקי שמרויחות המון המון המון כסף, ועובדיהם (או אולי נכון יותר להגיד עבדיהם) מקבלים שכר רעב.

עובדי נייקי מקבלים שכר גבוה מסביבתם

ואל לשום חברה ותאגיד לשלם שכר הגבוה באופן קיצוני לעומת השכר המקובל בסביבת מקום העבודה בו היא פועלת. בזמנו חברה ישראלית העבירה פס יצור לממלכת ירדן, וכדי למנוע לזות שפתיים שלמה שכר גבוה כפליים מהמקובל באותה עיר, אך בקנה מידה מערבי שכר זה היה נחשב כנמוך עדל "עבדיהם". השכר הגבוה גרם לכך שאותן פועלות שנשכרו, הרוויחו יותר מבעליהן ואביהן, והדבר גרם לעימותים קשים ביותר ולהרס משפחות ולאלימות. הביקוש הרב של הציבור להשתלבות בעבודה במפעל האמור בשל השכר הגבוה יחסית, הביא ליצירת עימותים קשים, אנשים הלשינו זה על זה כדי לפטרם ולהביא במקומם בני משפחה, תופעת "הראיס", וסרסורות התעצמה, גם בקשיש ושוחד ואיומים ומהומות, אילצו את המפעל להחזיר את השכר לגובה המקובל באותו מקום. כל מי שמתנגד לכלכלה חופשית צריך לבחון את ההבדלים בין צפון קוריאה לדרום קוריאה, בצפון הכלכלה היא מתוכננת, ריכוזית, מאורגנת וסוציאליסטית, אין פערי השתכרות. ואילו בדרום קוריאה יש קפיטליזם וכלכלה חופשית בסגנון נתניהו. ולכן אזרחי צפון קוריאה מתים ברעב ובקור מקפיא ועוני מחריד ותאי גאזים, ואילו בדרום קוריאה הציבור מתעשר ומתחזק, הבריאות החינוך וחופש האדם הם לעילא.

meitush123

New member
לעומת זאת, בארץ הקפיטליזם

רק עשה רע, בזמן שלטון העבודה היתה הרבה יותר צמיחה מבזמן שלטון הימין!

למעלה