תודה רבה לאגרול

אדם זאב

New member
הלוואי ....

זאת הייתה ההופעה האחרונה בעידן הקאוורים,.... נקווה שנזכה עוד לשמוע את Supper's Ready וThe Knife בהופעות בעתיד, זה היה מאוד חסר אתמול, ורק עכשיו אני קולט שלא קיבלתי את המנה הזו של השירים. ושוב צריך לציין לטובה את הארגון, הסאונד ואת הלהקה על ערב מרשים שנתנו לקהל הפרוג.

מי אמר שאי אפשר לרקוד את זה?

טוב, זו היתה ההופעה הראשונה שלי, האחרונה שלהם... כל כך שמחה שבאתי, היה שווה את כל המאמצים... קצת חבל לי שלא הלכתי לשאר ההופעות... פרוג זה היה תמיד משהו ששמעתי לבד בחדר, ולא היה לי עם מי לחלוק את זה כי אני לא מכירה הרבה אנשים שאוהבים פרוג. ופתאום לבוא להופעה ולעמוד עם הרבה אנשים שיודעים בעל פה כל מילה וכל תו... וכולם שרו... היה בזה משהו כמעט מרגש. ובסוף מישהו צעק :"לא אגרול אל תעזבו..." אבל בסופו של דבר אני חושבת שזה כן טוב שהם מפסיקים עם הקאברים (למרות שקצת חבל..) ואני מקווה שהם יצליחו גם עם החומר המקורי. את הפירסום כבר יש להם, השאלה אם אנשים יעשו את אותם מאמצים להגיע להופע כדי לשמוע מוזיקה שהם לא ממש מכירים. (קאברים תמיד מושך יותר) אז בקיצור, תודה לאגרול, היה ממש כיף, ושתהיה לכולם שנה טובה!

epitaph

New member
לא נראה לי שמישהו אמר את זה...

הייתה לידי מישהי שרקדה ממש יפה. אבל אני תמיד אמרתי שיש בנות שיכולות לרקוד לצלילי כל דבר.

רב תודות../images/Emo9.gif

הכל שאלה של מידת אלכוהול
וחוצמזה אני מודה לך מקרב לב.. על הודעתך זו... היום הרבה אנשים רעי לב קראו את ההודעה שלך ובכו!

soft light

New member
אגרול - ביקורת על ההופעה

חזרנו מההופעה נרגשים מהופעת ענק של אגרול. אני רוצה לשתף את כולכם (ואני מקווה שגם להקת אגרול ומפיקיה יקראו את דבריי) התרשמתי לטובה מארגון הערב ע"י צוות ההפקה שעושה רושם שהשקיע מחשבה רבה בניהול הערב. דיברתי עם ירון לפני ההופעה בכדי לקבל פרטים וחייב אני לציין שירון ענה בסבלנות, בנימוס ובפירוט לכל שאלותיי. החסרון היחיד בניהול ההפקה הוא איחור בן שעה ועשרים של להקת אגרול שבכך גלשה ההופעה לשעה לא מתוכננת, ובשל כך נתנה סיבה טובה למשטרה להפסיק את האירוע. תאמינו לי - אני שונא ובז כאחד למשטרת ישראל על מה שעשתה להופעה, אבל אם הלו"ז היה מתוכנן כשורה לא היינו מגיעים למצב זה. הברמנים היו חצופים ביותר. לעולם לא נתקלתי בברמן שבזמן החזרת העודף מרשה לעצמו, ברוב חוצפתו, להכניס כמה שקלים לקופת הטיפים. חוצפה ישראלית מגעילה. הגענו בערך ששי נובלמן הופיע. שי הדגיש שהוא לא מנגן קאוורים אלא חומר מקורי שהוא עצמו כותב בסגנון רוקנרול. ובכן, שי ולהקתו נשמעים כמו להקת רוקנרול המתבוססת בבינוניות משמימה ועייפה ללא שום טיפת השראה. בשעה טובה הוהפעה של שי הסתיימה והאירוע המרכזי עמד להתחיל. אגרול עלו לבמה והעניקו הופעת ענק שלא תישכח במהרה. קשה לשים אצבע על קטע אחד שהתבלט מעל כולם משום שכל קטע היה פשוט פנטסטי, אך נראה לי שאת ג'נסיס אגרול עושים בצורה מושלמת. הסולן עלה לגבהים שנראה לי שגם פיטר גבריאל עצמו היה מתמוגג מהנאה. להקה שמנגנת בכל כך דיוק ושלמות שיר כל כך מורכב בלחנים כמו "ספרס רדי", מראה על כשרון אדיר, למרות שמדובר בקאוור. החומר המקורי השתפר בהרבה בהשוואה להופעה בבארבי ונראה לי שקטעים בשלים והדוקים יותר. הסאונד היה בסדר, אך לא חף מבעיות. אני מתאר לעצמי שעבודתו של איש-סאונד היא עבודה קשה מאוד משום שבכל קטע צריך לדעת מתי כלי אחד מקבל יתרון על כלים אחרים. נראה לי שהקלידים, במהלך ההופעה, קצת התפספסו. קטע כמו STARLESS(מעולה!), ישנה חשיבות לאורגן המלוטרון, במיוחד בסיום השיר,כאשר המוטיב המרכזי חוזר, אך בביצוע האורגן נבלע ולא נשמע. אז קודם כל אנחנו (אני, חברתי ועוד שני חברים) רוצים לומר תודה לאגרול ומפיקיה על ערב ענק. מעבר לכך, אני מבטיח לרכוש את אלבומם הראשון של אגרול, יהיה טיבו אשר יהיה, רק בכדי לתמוך בלהקה עם פוטנציאל ענק.

kurush

New member
סאונד

מהיכן שעמדתי (מול הרמקול הימני, כ-20 מטר ממנו), הבחנתי בבעיות הסאונד הבאות. ירון, אולי תהיה מעוניין להעביר אותן ללהקה / סאונדמן (למרות שזה לא היה גיא, הקבוע, וחבל): הסנייר היה מקומפרס מדי. כל מכה נשמעה כמו מיליון דולר, אבל כל הדינמיקה הלכה לאיבוד. הדבר היה מורגש במיוחד בסולו של גיל, ואז גם הבחנתי באוברטון (תדר) מאוד מעצבן שבלט מאוד מהסנייר. הבס של קרפמן נשמעה לא טוב. התדרים הנמוכים היו חתוכים מדי, והסאונד היה מציק, רזוננטי משהו (Resonant), בסביבות ה-200 הרץ אם אני לא טועה. אבל מצד שני, אני לא סאונדמן מקצועי. הקלידים אכן היו חלשים מדי לפעמים. האקוסטית לא נשמעה טוב בכלל. היתה חלולה מדי. בגדול, כמובן, היתה הופעה נפלאה!

בבקשה.

1. אסטרונומי דומיין. 2. דנסינג ווית' דה.. 3. סנואו גוס. 4. אינטו דה לייט. 5. אין דה קייג'. 6. טיפש כלבנה. 7. שיפ. 8. פו. 9. 21 ס'. 10. טאק טו דה. 11. מי גוד. 12. האיש היחיד בכדו"הא. 13. סטארלס. 14. ווצ'ר אוף דה סקייס. 15. דייזד אנד קונפיוזד, הפתעת הערב, רק גרם לי להבין מה לא הייתי נותנת (כי הייתי נותנת, הכל, כמעט), עבור הופעת בימי השיא של זפ. הדרן: 16. ספר'ס רדי, נקטעה באמצע. ... 17. אמור היה להיות דה נייפ, אך. היה מצוין, נהנתי ביג-טיים. שנה הבאה בירושלים הבנויה, בהופעת הקאברים האחרונה הבאה. (אומנם אני מושלמת, אך הזיכרון פחות, הפלייליסט הוא מפולח.)

RTS1

New member
חבר'ה, איפה אני יכולה להשיג שירים

של אגרול? :)

מדינת הופעה

המשטרה הזכירה לי שלהקת אגרול נמצאת בעיצומה של החוויה, ולא בסופה. ייתכן ומה שהסתיים אתמול הוא רק הפרק הראשון. אמירה נוקבת וברורה שנמשכה כמעט שלוש שנים - מי היה מאמין. עוד כשאגרול היו בתחילת דרכם הפרוגרסיבית, הם היו אחד הדברים הטובים ביותר שקרו לסצנה הישראלית. אמנם לא היה שם חומר מקורי, אבל מה שכן היה שם היה הרבה יותר משמעותי מהרבה דברים אחרים שהיו כאילו מקוריים, ובעצם לא אמרו כלום. בחומר ה"לא מקורי" של אגרול יש אמירה עם משמעות חזקה, והיא נמשכה לכל אורך תקופת הקאוורים - אפשר לעשות מוסיקה אחרת, ולעשות את זה בכיף, בלי פוזות ובלי בלאגנים. המאבטחים אתמול גם המחישו את הנקודה הזו - הם רגילים למסיבות טראנסים עם קהל מסומם ומטומטם שאוהב ללכת מכות ולזרוע הרס (הם אמרו, לא אני) והנה כאן אלף איש רוקדים באקסטזה ולא מזיקים לאף אחד. חוויה באמת יפה, שאין לה אפילו מילה, כי מה אפשר לומר על הקהל של אגרול? שהוא "תרבותי"? למילה הזו יש משמעויות מחורבנות שמתקשרות לנמנום מלוקק בדרך כלל. זה קהל שבא לרקוד, להתפרץ, לחוות את המוסיקה עד הסוף - וזה הכל בעצם. וזה מה שיפה, וכל כך לא ברור מאליו. עכשיו אגרול הולכים לעשות חומר מקורי. אני נורא מסוקרן לראות איך זה יתבצע. עד עכשיו החומר המקורי הוצג בקונטקסט של הקאוורים, בתוך חוויה שונה לחלוטין ומאוד מסוימת - שאין לה כל כך קשר לחוויה של החומרים המקוריים. או כך לפחות זה מרגיש לי. אני לא בקטע של עצות כל כך, אבל כן הרגשתי שהחומרים המקוריים של אגרול לא מתאימים לאווירת האיצטדיונים של תקופת הקאוורים. יש בהם אמירה מעבר ל"יש רוק מתקדם בארץ". יש בהם מסרים, ויש בהם דקויות שלא עוברות דרך קיר הווליום של הופעות הכאסח האלה שכמעט לכל אורכן דופקות בראש, וגם הקטעים העדינים בהן מרגישים מאוד לא עדינים. אני אשמח לראות את ההופעה המקורית של אגרול במקום יותר קטן, עם סאונד לא מפלצתי אלא מבוקר ומתוחכם שיעשה כבוד למוסיקה. אף אחד עוד לא יודע איך זה נשמע, הופעה של אגרול עם חומר מקורי בלבד. הופעת הקאוורים נבנתה והתבשלה במשך שנים - ההופעה החדשה רק בחיתוליה, וזה הולך להיות כיף, לצפות בזה קורה שוב, בתקווה ואמונה שזה אכן יקרה שוב. כולי שמחה בשביל האגרולים. הם הראשונים שהגשימו כאן חוויה פרוגית אמיתית ומלאה, עם כל מה שאפשר לבקש. עכשיו הם יעשו מה שבראש שלהם בלי הצורך להוכיח שום דבר. כל הכבוד לירון בארבי על המפעל הזה, וכבוד קרוב (בלי בושה) לרעיה וכל האחרים שעזרו ותרמו. ככה עושים פרוג.

Kodak997

New member
היה שווה כל שקל ולמרות המשטרה

הייתה הופעה מדהימה. זו הפעם השלישית שראיתי את אגרול. במשך השנה שעברה מאז ההופעה הראשונה שלהם שראיתי אני יכול להגיד - הם השתפרו, החומר הבשיל ופשוט נשמע טוב יותר ויותר מהופעה להופעה, וזה ממש לא עניין של מה בכך עם החומר הזה. לעזאזל לנגן את Starless? מי יעשה כזה צעד?! צריך המון תעוזה כדי לעמוד על במה ולנגן את מה שהם ניגנו. כל הכבוד שכזה דבר קיים בארץ. לעזאזל אפילו ג'תרו טל לא מנגנים היום את Thick as a brick.... ההפקה הייתה יחסית משומנת היטב, ורואים שמישהו מטפל באגרול כמו שצריך (הDVD שיצא להם הוא עוד דוגמא). בחירת המקום הייתה {מושלמת} - חוץ מעניין היישוב והשכנים - באמת מקום מושלם, מרווח, דשא, בריכה, אוויר (!), ולכמה רגעים עם כל המוזיקה והאווירה חשבתי שאני בגן עדן. השירים המקוריים היו מעולים והפתיעו אותי לטובה (זכור לי טעם רע מהם מההופעות הקודמות). הסולו תופים של אגרול - היה ענק, ויותר טוב מפעם, ואני קוטל סולואי תופים ידוע (אני שונא שמאוננים על המערכת). היו פה ושם כמה בעיות קטנות בסאונד ובביצוע : כמו שאמרו הסוף של Starless שהיה קצת פחות "גדול מהחיים" מהביצוע המקורי, הבסיסט בStarless שקצת אילתר (בקטע 13 המהיר) על חשבון היציבות והאחידות (אבל מי אני שאשפוט, והוא אחלה בסיסט), כמה קטעים שסולו גיטרה "אגדי" לא קיבל את המקום הראוי לו, ולדעתי הקטע בThick As A Brick של "i've come down from the upper class" קצת פוספס) אבל שוב - מי אני שאשפוט ?!?!! עם כאלה ביצועים מעולים, אמינים ומדוייקים באמת שכל הפשלות הקטנות מתגמדות. איזה יופי שאפשר ב-א-ר-ץ לבוא להופעה ולקבל טונה של פרוג איכותי שמבוצע בדיוק מושלם וברמה של המקור של פעם (והמקור כיום - לך תמצא אותו ומה הוא מנגן ואיך, והרגשתי את זה טוב גם בהופעה של קאמל לפני שנה וגם בג'תרו טל האחרון). שלא לדבר על קהל אנושי ונורמלי, שאפילו כשסוגרים לו את ההופעה פשוט מחכה קצת והולך הביתה, בלי מכות ובלי דחיפות. איזה מתנה קיבלנו פה ! באמת {תודה} לאגרול על מה שהם עשו, והופעת הפרידה שלהם מהקאברים הייתה סיכום מושלם (ולא נראה שהקטע עם המשטרה העיב למישהו מהם על השמחה). ומעניין מה הם יעשו בתור להקה מקורית.

למעלה