תודה רבה באבי

../images/Emo198.gifאחוני תרגיש בבית זה בסדר

הפורום מיועד לכך ואני מאוד מבינה את המקום שלך בהתעניינות בגלל שאני נמצאת בו גם כמה שנדע זה כלום רק הסיפורים יכולים לתאר במילים,ואת מה שאנחנו יודעים ומכירים חשוב לנו להעביר קדימה אז זה טוב שאתה מתעניין וגם מוסיף המון תוכן לפורום - זה מה שנקרא לא משעמם כאן היי בלם בלם בלם בלמלה הי הי בלם בלם בלם בלמלו

תודה לך עמנואלה

יש לי כ"כ הרבה שאלות אבל אני יעשה לך הפסקות שלא תעלה לך הסנטה מריה עליי:)))כי אחרי כמה שאלות לכורדי ישר עולה לו הפיוז

../images/Emo198.gifזה בסדר אחוני - בדברים האלה

וואלה אחוני - יש לי רבה רבה רבה סובלנות אני לא מהכורדים החמומי מח - אני מהדרוו'שים שזורמים שלוקחים הכול באיזי אני כורדייה עתיקה שייכת לזמן ההוא ושם נתקעתי
כול שאלה שלך מבורכת ואני מקווה שלא יגמרו לך השאלות

בעין העמק

כולם כורדים אשמח לדעת את התשובה...ורציתי לדעת אם עדיין מגדלים במושב אצלכם טבק

../images/Emo198.gifהרוב הם כורדים - אבל הצעירים הכניסו

והתחתנו עם בנות מעדות אחרות מה שהפך את המושב למעורב אבל רובם שומרים על המסורת ותרבות הכורדית כשהמושב היה חקלאי אז זה היה ממש ממש מורגש שחיים במושב כורדים,כול ההוויה הייתה מיוחדת היום הכול מודרני ובמושב אין גידולים חקלאיים טבק ? לי לא זכור שהיו מגדלים טבק
מה שכן היו מגדלים שדות חיטה שעורה תירס אבטיחים חומוס עדשים וכו וכו' לרב זה היה לגידולים לבית ולא למסחר יש כאלה שהיו קונים זה מיזה --- תחלופה של גידולים !!! בכול בית היייתה גינה גדולה של ירקות עגבניות לפת סלק פטרוזיליה פלפלים בצלים מלפפונים דלעת במיה - כול הירקות שמרכיבים במטבח הכורדי

../images/Emo198.gifברך כלל שהסביבה היא של כורדים

מבוגרים שדוברי השפה הכורדית אז מורגש ממש שזאת סביבה של כורדים

../images/Emo198.gifכשנכנסו הכוחות הצבאיים העות'מאנים לארץ

כשנכנסו הכוחות הצבאיים העות'מאנים לארץ-ישראל ב-1517, הם מצאו ארץ חרבה עם אוכלוסייה דלילה ביותר, וללא תשתית נאותה לקיומם של חיים סבירים בשל שרשרת הכיבושים ומעשי הטבח שבאו בעקבותיהם במהלך השנים. בארץ התיישבו בליל של עמים ועדות כמו ערבים ממצרים, מסוריה ומלבנון, וכן שבטי בדואים, יהודים, נוצרים מאירופה המערבית והמזרחית, טורקים, אתיופים, כורדים ועוד. השלטון העות'מאני החדש מיהר לבנות חומות סביב העיר ירושלים בשנים 1538-1535 כדי לחזק את ההגנה על העיר ולספק ביטחון לתושביה. במפקד אוכלוסין שנערך במהלך השנים 1573-1525 לצורך גביית מיסים, התברר כי האוכלוסייה בכל ארץ-ישראל ההיסטורית לא עלתה על כ-300,000 איש על-פי האומדן האופטימי ביותר (כולל עבר-הירדן). ככול שהשלטון העות'מאני התייצב בארץ-ישראל וחיי הכלכלה התפתחו בה, כך הארץ הפכה לאבן שואבת לפשיטותיהם של שבטים בדואים שפלשו אליה למטרות שוד וגזל על-פי חוקי המדבר של חצי-האי ערב - דהיינו, מימוש מדיניות "האדמה החרוכה" הערבית.

../images/Emo198.gif../images/Emo243.gifבואו נעשה סדר../images/Emo243.gif

סדר השרשור בכול יום יפתח נושא חדש ואז נשרשר לאותה ההודעה את ההודעות שלנו או הדיונים וזה לא משנה מי שפתח הודעה חדשה לאותו יום חדש נמשיך מההודעה הראשונה וכן הלאה והלאה ולמה זה טוב? אם נפתח הודעות בודדות הפורום מתרוקן ונראה שומם וזה מה שאנחנו לא רוצים האנשים יכנסו ואז יאמרו שכאן זה שומם מת ודומם לכן חשוב לשמור על סדר השרשור בדיוק כמו בריקודים הכורדים
מי שלא יודע איך משרשים אז שיפנה אלינו ונלמד איך לשרשר גם אני לא ידעתי פעם לשארשר ולא הייתי מבינה מה מבקשים ממני הפניה היא לטובתינו ולטובת הפורום
ולא לקחת את ההודעה כהודעה אישית

פבפ

New member
אבל עמנואלה תשרשרי נכון

זו לא חוכמה לקחת את ההודעות ולדחוף אותם אחת אחרי השניה כמו ששרשרת את ההודעה שלי מתחת להודעה של זיוון שאמרה לאנא כורדי לשרשר.

../images/Emo198.gifתעזרו לי לשמור על הסדר

שכול אחד יקבל על עצמו אחריות וישרשר למקום הנכון כשאני משרשרת דרך האדמין מסך הניהול זאת התוצאה לפי זמן ושעה שנכתבה ההודעה ודייייייי שוקלהההההההה מה אידלוכון גוללה אהההההההההה תתפרצ'מו

למעלה