תודה רבה באבי

עמנואלה היקרה

אין לך מושג כמה אני מעריך אותך ואת הסבלנות שלך את אישה מדהימה מבלי לראותך אני יכול להגיד לך...אני חייב להגיד לך עוד דבר 1 את אמרת אתמול בשיחה שלנו על כפר שעב שתארגנו איזה טיול לשם יש מצב כזה דווקא נשמע לי מאוד מעניין ואת שאר השאלות נשאיר למועד אחר לא נאכל את כל העוגה ביום אחד:))

את יודעת כמה

כורדים מוסלמים יש לך בארץ יש בכפר נחף ליד כרמיאל.יש איזה מישהו שאני מכיר אמא שלו כורדית טלאבנית ואבא שלו מכפר דיאנה בכורדיסטן יש בשפרעם יש בג'לג'וליה כפר רג'ר גבול לבנון יש שם כורדים מוסלמים שעבדו אם אמא שלי לא חסר:))ואת צודקת חובה לתעד את זה זה יהיה מרגש

תקשיבי

יהיה לך יותר קל אם תכתבי בגוגל פשוט ככה ...תכתבי כורדים בדואים זה יתן לך תשימי לב בשורה השלישית כתוב לך כראד אל-ח'ט תקבלי את כל הפרטים:)

למשל

הכורדים מוסלמים שנמצאים בשעב יש כמה בודדים שאני מכיר אחד מהם הביא לי עציץ בשם עטרה זה של הקפה מי שמכיר הוא ועוד כמה מהחברים שלו סיפרו לי שהם מאוד אוהבים את הכורדים בישראל אבל ישנם בכפר שהם גם קיצוניים..אני מתכוון בדעות שלהם לא אומר אם תכנסי יפציצו אותך באבנים ממש לא להפך בזרועות פתוחות יקבלו אותך

כן אבל

יש כורדים שהיו גרים בעיראק והם מתמיד היו כורדים מוסלמים ממה שהבנתי מסבתי הנשמונת:)

פבפ

New member
כמה שאלות על מנהגים כורדים

יש כמה מנהגים שאנחנו נוהגים ואני תוהה לעצמי אם זה רק במשפחה שלי ככה או שיש עוד כורדים. אשמח לדעת אם מישהו נוהג משהו מהמנהגים הבאים: - ביום שישי, אחרי ה"מוציא" אנחנו נוהגים להביא משהו שברכתו אדמה ומשהו שברכתו העץ ולברך עליו (במסגרת הסעודה). - בין בשר לחלב אנחנו נוהגים באופן הבא: אם אכלנו עוף שומרים 3 שעות ואם אכלנו בשר אנחנו שומרים 6 שעות (בניגוד לספרדים ששומרים 6 שעות) - בפסח יש לנו את הקטע הכי מוזר ששמעתי עליו בחיים שלי : יש את השלב בהגדה של ה10 מכות, אנחנו לוקחים ביצה, פותחים אותה למעלה ושופכים את כל התוכן לתוך כוס, שמים דברים מקערת הסדר בתוך הכוס מערבבים ובכל מכה ומכה אנחנו שופכים מהכוס לביצה. עד כאן נראה לי יחסית נורמלי אך הקטע ההזוי הוא שלאחר ה10 מכות אנחנו הולכים לפח השכונתי מחוץ לבית זורקים את הביצה ו.... חוזרים את כל הדרך הבייתה בקפיצה על רגל אחת (!!!) איך שנכסים לבית שואלים אותנו "מאין באתם" ואנחנו עונים "ממצרים" ושואלים "לאין אתם הולכים?" ומשיבים "לירושלים" ושואלים "מה מעשיכם" ומשיבים "מה נשתנה", נוטלים ידיים וחוזרים לסעודה.... בחייאת שמישהו יגיד לי שהוא נוהג גם כמונו שאני לא אחשוב שאנחנו היחידים עם המנהגים המוזרים האלה. נ.ב למישהו במקרה יש מפה של הערים הכורדיות? אני מחפש עיר בשם קאלזה שאמורה להיות קרוב לסאלמניה ( או איך שסבתא שלי אומרת זה כמו מפה (יפו) לאשקלון) - להיות יותר ספציפי אני מחפש כפר בשם מרגאי.

תודה רבה באבי

אני מקווה שאני לא משגע אותכם אם השאלות שלי פשוט מסקרן אותי לדעת:))

../images/Emo198.gifאני מאמינה שאם היא לא שרה בקול

אז היא תזמזם לעצמה בלב קשה לי להאמין שכול מי שגדל על התרבות הכורדית של פעם יתרחק מיזה... כול אחד מאיתנו בורח לפינות של פעם וזה בא בכול הבטויים האפשריים אני שממלאת קובה בלי מוזיקה כורדית הקובה יוצאת לי מרובעת - אני חייבת שיהיה שמח סביב הקובה רק אז היא יותצאת לי הכי טעימה וכשהקובה יוצאת טעימה אני אוכלת רק ביד - לא לכפות מזלגות וסכינים !!! אכילה נכונה של קובה בצלחת - בכלי אחד מעלים קובה בלי מרק בכלי עמוק את המרק שאוחזים עם הידיים בשתי הצדדים וכך לוגמים את המרק להגיש עם לחמה דקיקה......

../images/Emo198.gifאוו נשמה דידוך רבלה דלהלה

תודה תודה רבה תלוך ובאמת אחוני תרגיש חופשי לשאול לשם כך עמלנו להגיע לפורום ועוד יותר כול יום ויום כולנו משתדלים להמשיך ולקיים את הפורום - כולנו כאן שותפים למפעל חיים הזה טיול לכפר שעב - הכול תלוי באירגון הכורדים שימצא לנכון שכדאי לעשות יום כייף כזה אני הייתי אומרת שכדאי ובכייף הייתי מצתרפת לטיול טיול כזה צריך לתאם עם ראש הכפר ויו"ר האירגון הכורדי מה שבטוח לבד אני לא אסע לשם

../images/Emo198.gifאז למה הם לא באים לסהרנה

כן אני שמעתי שיש כורדים מוסלמים אבל לא ידעתי עליהם בברור מרגש מה שאתה מלמד אותי בכורדיסטאן יהודים ומוסלמים היו חיים בשלום - אין ספק שזה לא יכול לקראת כאן בישראל השאלה היא - אם הם אנטי ישראל ומחשיבים את עצמם כפלסטינאים

יש גם

כפר ג'סר אל-זרקא 40% מהם כורדים מוסלמים כפר מעורבב נוצרים דרוזים קופטים אחד אוכל את השני...בקיצור באבי יש מלא

תעשה טובה אחוני ותשרשר נכון..

ניהיה לי בלאגן בעיניים!! כאנחו כותבים על איזה נושא תוסיף תגובה מתחת ולא מעל כמו שאתה עושה תמיד!!!!!!!!!!!!

חחח קרעת אותי../images/Emo6.gif

תשמע לכל אחד יש מנהגים משלו, גם אצלנו במשפחות יש מנהגים מוזרים למשל אצל סבתא שלי בפסח: כשמגיע הקטע שלאכול ביצה,שוברים על הראש
טוב זה כנראה לראות למי יש ראש יותר קשה חחחחחח וגם אצלנו יש את המנהג הזה: איך שנכסים לבית שואלים אותנו "מאין באתם" ואנחנו עונים "ממצרים" ושואלים "לאין אתם הולכים?" ומשיבים "לירושלים" ושואלים "מה מעשיכם" ומשיבים "מה נשתנה", נוטלים ידיים וחוזרים לסעודה.... אזזזזזזזזזזזזזז לא אתם לא מוזרים חחחחח

פבפ

New member
ומה לגבי שאר המנהגים ?

בת'כלס המנהג הראשון והשני דיי סותרים את השולחן ערוך. מישהו מכיר משהו כזה?

למעלה