כמה שאלות על מנהגים כורדים
יש כמה מנהגים שאנחנו נוהגים ואני תוהה לעצמי אם זה רק במשפחה שלי ככה או שיש עוד כורדים. אשמח לדעת אם מישהו נוהג משהו מהמנהגים הבאים: - ביום שישי, אחרי ה"מוציא" אנחנו נוהגים להביא משהו שברכתו אדמה ומשהו שברכתו העץ ולברך עליו (במסגרת הסעודה). - בין בשר לחלב אנחנו נוהגים באופן הבא: אם אכלנו עוף שומרים 3 שעות ואם אכלנו בשר אנחנו שומרים 6 שעות (בניגוד לספרדים ששומרים 6 שעות) - בפסח יש לנו את הקטע הכי מוזר ששמעתי עליו בחיים שלי : יש את השלב בהגדה של ה10 מכות, אנחנו לוקחים ביצה, פותחים אותה למעלה ושופכים את כל התוכן לתוך כוס, שמים דברים מקערת הסדר בתוך הכוס מערבבים ובכל מכה ומכה אנחנו שופכים מהכוס לביצה. עד כאן נראה לי יחסית נורמלי אך הקטע ההזוי הוא שלאחר ה10 מכות אנחנו הולכים לפח השכונתי מחוץ לבית זורקים את הביצה ו.... חוזרים את כל הדרך הבייתה בקפיצה על רגל אחת (!!!) איך שנכסים לבית שואלים אותנו "מאין באתם" ואנחנו עונים "ממצרים" ושואלים "לאין אתם הולכים?" ומשיבים "לירושלים" ושואלים "מה מעשיכם" ומשיבים "מה נשתנה", נוטלים ידיים וחוזרים לסעודה.... בחייאת שמישהו יגיד לי שהוא נוהג גם כמונו שאני לא אחשוב שאנחנו היחידים עם המנהגים המוזרים האלה. נ.ב למישהו במקרה יש מפה של הערים הכורדיות? אני מחפש עיר בשם קאלזה שאמורה להיות קרוב לסאלמניה ( או איך שסבתא שלי אומרת זה כמו מפה (יפו) לאשקלון) - להיות יותר ספציפי אני מחפש כפר בשם מרגאי.