תודה לכולם

arana1

New member
ישבתי בכלא ? להפך, הזמינו אותי לנשיא שנתן לי תעודת הוקרה

הרגתי ערבים
ולא רק שמותר להרוג ערבים אלא אפילו צריך
אם אתה הורג ערבים אתה גיבור
רק יהודים אסור לך להרוג
אתה לא יודע שרוב הנ"ט הם גזענים ?

בגלל זה שאלתי אני לא הבנתי אותך..

כי לא ציינת את מי הרגת ואולי הייתי צריך להיות יותר ממוקד וישר, כי אתה נשמע ל בחור דווקא שלא דוגל באלימות אז לא הבנתי למה אתה מתכוון, באיזה יחדה קרבית שרתת אם מותר לשאול?, ואני מבין שאתה לא כל כך מרוצה ממה שעשית ואתה נגד פגעיה בערבים? או שאתה לא ציני?, אני אישית רצית להיו קרבי ביחדה מבוחרת והכל הלך טוב אז שעלו על זה שיש לי את האוטאיזם בגלל הפסיכיאטרית המנובלת שלי שהרסה לי הכל ואמרה שלא צריך לתת לי נשק, אני ממש היתי מורעל זה בגלל המשפחה ( היו בכל המחתרות ובכל היחדות הקרביות והמבחרות) אז הרגשתי בושה שאכזבתי את המשפחה ולא התגייסתי אבל לי מה שאני זוכר אתה חשוב שהם רעקים לא? אז למה בכלל התגייסת לקרבי? והאם זה גרם לך לטרומה מה שראית? ואתה מצטער? והאם אתה חושב שלי לא היה מתאים ובכלל לאספים להיות קרבים? או בכלל מה אתה חושב על הצבא? ועל שירות של אוטאיסטים ובעלי מגובלות צוצרכים מיוחדים? זה טוב רע? אשמח לתשובה..

arana1

New member
אני חושב שצבא זה רע, מאוד, אפילו נורא

ובמיוחד לאוטיסטים שגם ככה התפישות ההיררכיות והסמכותיות מוציאים להם את הנשמה
והצבא הוא הכי סמכותי והכי היררכי
ויש קשר בין עובדה זאת לבין עובדת היותו ארגון שכל כולו מוקדש לרצח המוני

אני אדם מאוד מבוגר, זקן למעשה, בתקופתי לא אבחנו אספרגר וכיוון שכמו לא מעט אספים אני לא ממש מטומטם ואפילו מוכשר בתחומים מסויימים הצבא גייס אותי כי אף אחד לא באמת בודק כמה אתה מוזר
לפחות אז לא בדקו
לא רציתי להתגייס אבל באותו זמן ובאותו גיל הייתי במוד של לזרום עם החיים אז לא התנדבתי לשום יחידה ונתתי לצבא לקבוע והצבא קבע שאלך לשריון
בסוף יצא שכל חברי הקבוצה שלי שהתנדבו ליחידות הכי מובחרות לא ממש נלחמו ואני אכלתי אותה בקרבות הכי קשים

המשפחה שלי דווקא לא לחצה עלי ללכת לקרבי אבל חושב שמזל שהלכתי לקרבי כי שם לפחות יש הרבה יותר חופש ופחות הקפדה על כל מיני שטויות
נחשבתי ללוחם ומפקד טוב למרות שכולם ידעו שאני מטורף ומוזנח
בזמנו השתתפתי בדיון על שירות צבאי של אספים ב
http://wrongplanet.net/forums/
ומסתבר שהאמריקאים מגייסים אספים בלי בעיות ומתברר שלרבים מהאספים ששירתו בצבא היה נסיון דומה לשלי
זאת אומרת
הם שירתו כלוחמים במקומות שבהם נדרשו כישורים טכנים ומכנים, ככקציני מכונה על ספינות קרב או כמפקדים ולוחמים של מערכות הגנה אוויריות או מפקדי סוללות ארטילריה
במקומות כאלה, שבהם נדרש לימוד מקצועי של תפעול מערכות וראיה מערכתית של ניהול קרב, לאספים יכולים להיות יתרונות
אני נחשבתי למפקד טוב מאוד כי מקצועית הכרתי את כל המערכות וידעתי לתפעל טנקים במומחיות וטבעיות
אבל הייתי מאוד מאוד לא ממושמע וביליתי גם לא מעט בכלא ובסופו של דבר תפשו אותי על סמים

מה שעוד עלה מהסיפורים של האמריקאים והבריטים זה שאספים בדרך כלל לא משחקים אותה מפקדים סמכותיים אלא נוטים להיות ענייניים וממוקדי מטרה ובלי השטויות של משחקי כח וכבוד
מה שמזכה אותם בהערכה מצד החיילים
אני הייתי סמל מחלקה שזו העמדה הכי ממשמעת בצבא ומעולם לא הענשתי אף חייל ולא משנה מה הוא עשה
והמחלקה שלי תפקדה יפה מאוד ועד היום אנשים שהיו איתי בצבא מתקשרים אלי ומעלים את כל הקטעים המוזרים שהיו איתי

המפקדים שלי התייחסו אלי כמו שנורמטיבים מתייחסים אלי באזרחות
לא ידעו להחליט אם אני מפגר או חכם
לא הצליח לאכול אותי ולגשר על הפערים הבלתי נתפשים, בשבילם, בהתנהגותי

לסיכום
צבא זה חרא
שירות של אוטיסטים בצבא זה דבר מאוד גרוע

לתחושתי רוב האוטיסטים הולכים לצבא כי להורים שלהם הכי חשוב שהם יראו כנורמטיבים וגם להם זה מה שחשוב
גם כי מקובל בחברה הישראלית ששירות בצבא זה משהו שבלעדיו אתה לא נחשב

תודה רבה על- המידע

ממש היה מעניין לקורא, להיות בשריון זה לפי מה שמעתי קשה במיוחד שאני מבין שאתה באמת "זקן" אז בטח נלחמת ביום כיפור לא? שמע באמת היה הרבה פצועים והרוגים לשריון גם בן דו שלי נפל ביום כיפור ואחד חטפו אותו והיה שבוי בכלא הסורי( הוא היה לפי ידעתי ב101 ויש עוד כמה כאלו שנלחמו ביום כיפור וקיבלו אות הוקרה ואף נלחמו ביחד אם אראל שרון)ושמעתי לא מעט סיפורים על המלחמה הזאת בעיקר (סרטים) וזה ממש היה מלחמה איומה אני מבין אותך אני חשבתי
&nbsp
שקרבי זה טוב כי המשפחה שלי תמיד שמה דגש על הצבא לא רק על תפקידים בקרבי והכ מבחורות אלה גם מודעין ושלל תפקידים סודים גם, והרגשתי כאלו אני "הכבשה השחורה" אתה מבין אותי?, כי לא הייתי כמוהם אח שלי קיבל זימונים ליחדות מבחרות קרביות וגם לממרם אבל הוא לא רוצה לשאת בכאלו יחידות והוא דווקא מאוד אנטי צבא ובכללי לא מת
&nbsp
בכלל על המערכת הוא די אנטי מערכת גם בית -ספר למשל הוא יכל להיות בכיתה מדעית (בגרות מאוצת) ומשם להמשיך ללימודי הנדסה בפסגות הוא חלם על זה והסוף הוא לא רצה והלך ללמוד טבחות ולא למד לבגרות אפילו שהיא תלמיד ממש טוב והוא איש מאוד מוכשר ואפילו מחונן אני חושב זאת הייתה הבחירה שלו ואני מכבד אותה וספרתי לך פעם וגם לגור מה הרגשות שלי בקשר עליו אז אני לא יחזור על שוב.
&nbsp
תודה על המידע ממש היה מעניין לקרוא.

גור42

New member
מעולם לא פגעת באדם? לעשות למישהו רצח אופי, זו לא פגיעה?

ומה עם לגנוב מאמנים, רק בגלל שיש לך איזו תפישה מעוותת של "אמן לא צריך לדרוש כסף על היצירות שלו"? (אמן שדורש דבר כזה מעצמו זה דווקא דבר יפה, אבל זה ממש לא נותן לך את הזכות לגנוב מאחרים)

ולא רק שאתה גונב, אלא שאתה מעודד אחרים לגנוב. הרי בעינייך לגנוב מאמנים זו ממש מצווה!

ומה עם ההתבטאויות הכלליות שלך? אתה חושב שלהגיד דברים כמו "כל הנטים חארות" זה לא דבר מזיק? לא פוגע באף-אחד? אתה מפזר שנאה וארס בכל מקום שאתה הולך.

אני חושב שהוא לפעמים קיצוני מאוד.

וכמו שהערתי לו אז על כל הנטים -פאשיסטים וגם על האמרה הזאת אני לא מסכים איתו בכלל זה מאוד קיצוני, אבל אני חושב שבסופו של דבר הוא אדם טוב אבל בעל דעות חריפות וקיצוניות וכן מאוד פ פוגעניות.
&nbsp
אני מסכים שזה לא בסדר לכתוב מה שהוא כותב, אבל מה לעשות אנחנו לא שולטים באף אחד בטח לא ברמה אנטרנטית.

גור42

New member
בדיוק. אז אתה מסכים איתי

ואם תסתכל על התגובות שאני כותב לו, תראה שאני תמיד מנסה להתייחס בצורה עניינית.

בגלל זה אני לא מבין את התמיהה שלך של "איך זה מתדרדר לכאילו התבטאויות". על איזו התדרדרות אתה מדבר? האם יש משהו בדברים שכתבתי לאראנה, בכל השרשורפלצת הזה, שלדעתך אינו אמת?

ואם לפעמים זה נראה כמו "ריב אישי", זה מפני שאני האדם היחיד בכל ההיסטוריה של הפורום שמעז להתעמת בצורה ישירה ועניינית עם העמדה שאראנה מציג. אתה קולט את זה? במשך כמעט 10 שנים, אף אחד אחר לא העז לעשות את זה.

אז אולי, אם אנשים כמוך היו מביעים את עמדתם בעניין לעיתים קצת יותר קרובות, לא הייתי מרגיש צורך לצאת שוב ושוב למסע-צלב דון קישוטי של איש אחד. תאמין לי, שאני לא נהנה מזה. אבל מישהו פה צריך לצאת נגד הטירוף הקיצוני הזה. בעיקר כשהדברים הקיצוניים שאראנה כותב הם דברים שכולנו מרגישים לפעמים. אני חושב שלשלהב את הרגשות האלה, או לבלבל בינם לבין המציאות כפי שהיא באמת, זה מאוד מאוד מסוכן.

אני מדבר על כך.

א. אני לא הייתי פה תקופה מספיק ארוכה כדאי להבין בכלל מה הולך בניכם ובקשר להתדרדרות אני מדבר על זה שאני לא מבין איך בכלל באופן כללי להגיע לכאלו אימרות - כאלו חריפות -וקיצוניות ( לא מצדך) ולמה זה בכלל קורה? למה אי אפשר לדבר בצורה הגיונית? לנהל ויכוח בלי אמירות - כאלו ב. אני לא רואה צורך להתווכח איתו ( אפילו שניסיתי אם אתה זוכר)

וזה לא הצליח והוא עדיין חושב שכולם "חראות" "ופשייסטים" אז למה לי לנסות לדבר אם בן אדם שנועל? ולא מוכן לשמוע דברים שנגד אמנותו והשקפותיו? זה נראה לא לא הגיוני ורציונלי בכלל, זה כמו ללכת ראש בקיר ואני מדבר איתו על דברים שנינו מסכמיםם לא כי נ מפחד ממנו או לא יכול להתווכח איתו ( כי אני יכול) אלה כי אני לא רואה בזה צורך אתה מבין? אני לא מפחד ממנו ואני לא פחדן בכלל לא.

ג. אני לא יודע למה זה נהיה "ריב אישי" אין לי שמץ של מושג אתם חברים מאוד ותקים אני פה אולי שנה וחצי וגם אז לא כתבתי באופן קבוע חוץ מעשיו זמן לא כזה ארוך ( כמה חודשים ברצץ פחות או יותר) אז אין לי שמץ של מושג מה קרה בניכם ולמה זה התחי לכו אני לא יכול להבין או לענות אבל זה נראה כמ מין סיכסוך או על רקע אישי

ד. אני בזמן האחרון שם לב שאתה עונה בצורה מאוד עניינת ( באופן כללי אתה מתנסח בצורה מאוד יפה ולא מעליבה בגלל זה התחברתי עליך) ושאראנה כותב קצת בצורה "רגישת" מדי וכאלו לא שם לב מה הוא פולט מהפה אתה מבין?.

ה. ואחרון, אם הייתי מודע לזה שזה יעזור הייתי פועל כך או שהייתי יודע שזה באמת משפיע על אנשים אחרים ( מה שלא נראה אלה רק עליו אם אתה מבין) ,אז הייתי פעול והרבה כוח אבל בסך הכל נראה לי שהוא מביע את רגשותיו וכן הוא בנוסח מאוד קיצוני וכן גם אגרסיבי הייתי אמור אולי אני טועה במילה אבל קצת כוחני ככה אני חושב, אבל שוב אני לא פה בביסטר ולא מחלק ציונים, ולא יכול לשלוט במה שאומרים מתי שאני מרגיש שבאמת זה ,עובר את הגבול" וזה נגע בי אני מגיב ותאמין לי שאני יגיב מתי שאני ירגש לנכון להגיב לא מפחד, כמו שעשיתי אז..

אבל מה לעשות? הדברים קצת חוזרים על עצמם אתה לא חושב? זה לא באמת נראה לי מזיז או משפיע ובאמת הרסיני סך הכל אדם אחד שחושב ככה מה הבעיה?, חבל על העצבים שלך גור וחבל על המאמץ לכל אחד יש את השקפות שלו שהוא לא יזוז מהם מלמיטר כולם גם אתה וגם אני וכולם יש "עכב- אכילס" זה נכון או לא? אז כנראה לו

יש הרבה כאלו והוא בוחר להתבטא בתוקפניות- כוחניות או קציונויות שזה ממש בולט - והערתי לו על כך, והבנתי שאין מה לעשות אז מה לעשות אין לי סבלנות לדבר אם אדם שלא ישמע לי או חושב שהטעונים שלי לא נכונים - גם מבחינה רציונלית אפילו ולא קונה את - מה שאני אומר? מה אני יעשה בדיוק לדעתך?,איך אני ילחם בו? או בכלל זה

כדאי ומזה ישנה?תגיד האם הויכוחים שלך במהלך הנים שינו בו משהוא? או בך ובגישות? תחשוב על זה ואם התדובה היא לא אז נראה שהגיע הזמן לפרוש ואם זה לא הוא אז אתה כי זה סתם טחינה של מים לא יצא מזה כלום( ואני מאמין שאתה כן רוצה ללמוד אבל אולי הוא כבר למד הכל או לא רוצה ללמוד ממך אתה מבין?.

זה מה שיש לי להגיד.

גור42

New member
אני לא מחפש לשכנע אותו או לשנות אותו. זה בדיוק העניין.

מה שאני כן מנסה לעשות, זה להוציא את הפורום מהאדישות שבה הוא נמצא. לעודד אנשים להבין עד כמה העניין הזה חמור.

תחשוב איך מדגדג לך להגיב, כשהורה כותב בפורום משהו רע (ולא מוצדק) על אוטיסטים. למה, בעצם, אתה עושה את זה? הרי זו רק דיעה של בן-אדם אחד, נכון? אז מה הביג דיל?

מה שלא תהיה התשובה שלך, זו בדיוק הסיבה שאני לא עובר בשתיקה על ההתבטאויות כמו אלה של אראנה.

ואתה צודק: אין טעם "להילחם" או להתכסח. אבל הרי אתה בעצמך מודה, שאני מגיב בצורה רגישה ועניינית, אז על מה אתה בעצם מתלונן? אני לא נלחם ולא מתכסח. אני כן מתעקש להשאיר את העניין על סדר היום.

אגב, את הגישה הדיפלומטית שאתה מציע ניסינו במשך שנים. התוצאה היתה, שאנשים רבים וטובים נגררו אחרי העמדות הקיצוניות שאראנה מציג, והתפתחה פה חבורת בריונים שעשתה לינץ' לכל הורה או בוגר שהעזו לומר חצי משפט שהרגיז אותם. זה פשוט הרס את הפורום. חלק מההורים ברחו מכאן בגלל זה, וחלק אחר (דווקא אלה שהם בעד האוטיסטים באופן כללי) פשוט הצטרף לחבורה הזו.

זה היה מאוד מכוער. ורק בזכות ההתעקשות שלי לצעוק שוב שוב "המלך הוא עירום" זה נגמר בסופו של דבר. ותהיה בטוח, שאני לא אתן לזה לקרות שוב.

שמע אני לא נכנס לזה.

וגם כאשר הורה כותב דבר שלא נראה לי, אני משתדל לכתוב בצורה נעימה ( אבל אמרתי את זה כל אחד והנקודות תורפה שלו) תקרא את ההודעה שלי שוב ואם לא הייתי ברור אמרתי שאין דבר רע במה שאתה עושה אלה שבעני זה לא יובל לשום תוצאה רצויה אז אני לא הייתי ממשיך את זה כי הוא ימשך לפעול ככה אבל אני מבין את העקרון בשאלה שאלתה אותי ,והתשובה היא כן אבל הבעיה שלא טענתי שלא צריך אלה שלכל אחד יש "עכב אכילס" נכון? אז לך יש את "עכב אכילס"
&nbsp
הזה ולי יש בעיה שמוצאים את אוטאיסטים מטומטמים ואני כן לפעמים "יתקוף" גם הורים זך הכל אני באופן כללי לא מת על בני אדם כמו שאתה יודע אז לא כזה קשה לי גם להזדהות איתו רק שהוא אכן קיצוני מאוד יותר ממני זה בטוח ולא הצדקתי את מעשוי ואת מה שכתב.
&nbsp
על מה אני מתלונן?, מי אמר לך גור שאני מתלונן? את שאלת את דעתי אז עניתי לך שבעני זה מיותר היו לי מקרים כאלו בעבר אם אנשים אחרים בפורום מסכים, ריב שנמשך למעלה מחצי שנה שבה הוא השמיץ אותי ואני כתבתי לו בצורה לא נעימה בסוף אתה יודע מה עשיתי?, הפסקתי להגיב על כל מיני טעיות שלו ועניתי בצורה - עניינת על השאלות שהפונה בפורום ובצורה עקיפה ואף אחד לא שמע אותו, ואז שוב היה שקט ובסוף יצאנו מזה בשלום אמנם לא ממש השלמנו אבל אמרתי לו שאני מכבד אותו והכל זה היה עניין של חילוקי דעות מקצועיים מצידי וחבל שזה הדרדר לזה זה לא דיפלומטיה
&nbsp
זה פשוט מראה לך שלי אישית אין כוח "למלחמות" האלו ולא משנה מי התחיל ומי כותב יותר קיצוני, גם אם היה פה אחד שהיה כותב נגד אוטאיסטים הייתי כותב לו כמה פעמים ואם אחרי זה הוא היה ממשיך הייתי עוזב אותו לנפשו ומנסה לשכנע את האחרים כמה הוא צודק, כלומר לא כותב לו ישרות אתה מבין?
&nbsp
ולסיכום: אני לא מאשים אותך ואני מרגיש שאולי אתה חושב שאני נגדך מה שהוא לא נכון בכלל, אני חושב שאתה יכול לפעול איך שאתה רוצה ולעשות מה שטוב לך, אבל אני כרגע לא מרגיש צורף לשתף פעולה בכל מה שהולך פה, כאשר הוא יכתוב דבר שנראה לי "חוצה את כל הגובלות" אני יגב ואתה כמובן יכול להמשיך לכתוב לו כמה שאת רוצה אין לי בעיה סך הכל ניסתי לתת לך עצה, אתה לא רוצה לקחת אותה?
&nbsp
סבבה אין בעיה כל אחד- מקשיב למי שנראה לו נכון- וראוי להקשיב לו ובעניין הזה כנראה לא שכנעתי אותך שזה לא יעזור, ואולי אתה צודק וצריך "להזהיר "ממנו יותר נכון משפטים מאוד קיצונים שאני לא חוק עליך - כמה הם קיצונים ולא טובים כמו ,כל הנטים חרות" ושאר הפנינים העסיסיות אבל שוב זה מאבק שלך בו נכון?, אני לא רואה צורך שאני יתערב כרגע כי סך הכל זה משפטים שחוזרים על עצמם אבל זה לא רק המשפטים אתה צודק, אלה גם מה שהוא כותב אבל עדיין לא עליתי על מה בדיוק כזה רע, חוץ מאותם ההתבטאויות ועוד דברים שנשמעים לי קצת מוזרים ( קשור קצת לסגנון "המיוחד" ולא שגרתי שאני עדיין לא מצליח לעכל ולכן לא מגיב לו הרבה רק על מה שהבנתי) ועל הדברים אחרים שאני הבנתי אניי לא יחזור עליהם כי הם ידועים..
&nbsp

ואגב אני לא האשמתי אותך

אני לא התכוונתי עליך בכלל גור חברי אלה איך מהתגובה שלך שהיא לא תוקפנית הוא כותב כאלו דברים אני לא מצליח להבין, אבל שוב אולי אני יחשב "נטי" אני באמת לא מצליח להבין את זה ,כי סך הכ הגישה שלך היא בעני יפה אני חולק עליך גם בכל מיני דברים וגם עליו ובעצם על כולם, אבל אני משתדל באמת לכתוב באיפוק מסיבה פשוטה ,כי מאחורי כל מסך יש בן אדם" והוא יכול להיפגע אתה מבין אותי? וזה הכלל שלי לא כוונה אלה בפועל מה יקרה..
אז אולי גם אני "שחקן" או" טיפוס- חנפן" או " דו פרצופי" ובעצם אני דיקטור ורשע? אני לא יודע כל אחד יכול לפרש אותי כראות עניו. אבל שידע שאני יכול גם להחזיר וגן גם להיפגע.

גור42

New member
מפני שזו העמדה הכללית שלו כלפי בני-אדם. זה בכלל לא קשור אליי

תגיד מה שתגיד על אראנה, הוא בן-אדם מאוד עקבי.

ואני לא מבין אותך. אתה באמת לא מצליח לראות את הקשר בין האמונה ש"כל הנ"טים פאשיסטים" לבין הדיעה של אראנה כלפיי באופן אישי? נסה לחשוב על זה לרגע, ותבין שהקשר בין הדברים הוא ברור לגמרי.

ואני מסכים איתך שצריך להיזהר במילים שלנו. ופה זה נכניס אותי לדילמה, כי ברור לי שבעצם העובדה שאני מתעמת באופן עיקש עם הדברים שאראנה כותב, אני פוגע בו, ולא משנה עד כמה אני מנסה להיות עדין. יש דברים שפשוט אין דרך יפה לומר אותם, ובכל זאת הם חייבים להיאמר.

arana1

New member
זו לא העמדה הכללית שלי כלפי כל בני האדם

והסברתי, או לפחות ניסיתי להסביר לך למה אתה מתנהל כדיקטטור, אינך רוצה או אינך מסוגל ללמוד מזה, יותר מזה איני יכול לעשות

וזה קשור גם לנסיון לצייר אותי כאיש רע רק בגלל שאני תומך בשיתוף מידע חופשי
כי דיקטטורים הם תמיד שמרניים ותמיד מקובעים על העבר
ולכן הם עושים את המוות לכל מי שרוצה ומסוגל לנסות לפתוח אופקים חדשים לקיום האנושי
וכעובדה
תפישות של שיתוף חופשי מתפתחות כל הזמן
ולא בכדי
הרי זו אחת התועלות הכי גדולות שנובעות מהתשתית של מהפכת המידע
אז יש מפגרים שנאחזים דווקא בכללים שהם השורש לזיוף ולרוע ולאלימות ומציגים את עצמם כטובים רק בגלל שהם נוהגים לפי הכללים המקובלים
הרי כל הבעייה של אוטיסטים שאנשים כל הזמן שופטים אותם רק לפי הכללים המקובלים
ולכן אין דבר יותר רע מגישתך

אם היית מתעניין אז היית יודע שמתנהלים דיונים רבי שנים וויכוחים מאוד גדולים על הדרך שבה מהפכת המידע מפוררת את הקפיטליזם
אבל לשמרנים ולדיקטטורים ולכל מיני אנשים חשוכים עצם הנסיון המתמיד לסגור את הפער בין ההישרדותי למוסרי
פער שהוא כאמור שורש כל רע
נתפש כדבר רע

הזיהוי האבסולוטי של ערכי ותבניות התקופה עם מה שנכון ומה שמתאים ומה שראוי הוא הבסיס לכל מה שדפוק וכשאתה חוזר ועושה כך בהתמדה אז לדעתי אין ספק שאתה זכאי לתואר של דיקטטור חשוך
כמו שגם התנהלותך שמבקשת כל הזמן לכפות על כולם להיות "בסדר" מעידה
כמו יציאתך למסע צלב נגדי רק בגלל שאני, כמו במקרה של שיתוף שאינו רק מסחרי, מנסה לקדם תפישות שיגעו בשורש הבעיות

אני מבין.

וגם הבנתי -שהוא לא מחבב אותך וחושב שאתה חלק "מהם" או מיצג יותר מדי צד של פשרה זה ברור לי לגמרי, אני הבנתי אחרי שקראתי מה שכתבת עליך באופן ברור שאתה דיקטטור ולא מתוך עצבים מה דעותיו.
&nbsp
זה ברור לי ואני לא מסכים איתו גור, אבל אני באמת מרגיש קצת אי-נוחות אתה מבין? מה אני יכול להגיד עליו? יותר ממה שאמרתי?, באמת אני לא רוצה לפגוע ,אני לא מסכים איתו על הרבה דברים במיוחד אותם ההתבטאויות- שברור שקשורות עליך לא אמרתי שלא ,ועכשיו זה יותר, בור לי אבל אני לא רוצה להכניס את עצמי "לריב" הזה אתה מבין אותי גור?
&nbsp
בנוגע לחלק השני ני מסכים איתך, ולא אמרתי את זה סתם אם אתה מבןין את כוונתי וזה מופנה לאנשים מסיומים..

שעדיף שישמרו קצת על יותר איפוק.
&nbsp
זה הכל.
מקווה שהצלחת להבין את הראש שלי ולמה אני משתף "במלחמה" הזאת אבל זה לא אומר שבעתיד אני לא היה חלק מזה בכלל לא, אי אפשר לדעת מה צופן לנו העתיד..
&nbsp

גור42

New member
כל עוד אני יודע שאתה יודע את האמת, אינך צריך לומר דבר

ואני מתנצל אם יצרתי אצלך איזושהי תחושת חובה להתערב, שגרמה לך לכתוב פוסטים שאחר-כך הצטערת עליהם.

מה שחשוב לי, זה קלטת את המצב. ובזה נגמר העניין, מבחינתי.

arana1

New member
לדעתך זו תפישה מעוותת לדעתי תפישתך מעוותת

לדעתי אדם אוהב לא אמור להיות זונה ולא צריך לבקש כסף בעד אהבה ויצירה וככל שהחברה תתפתח להכרה כזאת אז איכות היצירות והפתרונות תגדל מאוד משמעותית וכתוצאה מכך גם השפע וכמות ההזדמנויות השוות לכולם לבטא את עצמם לתועלת הכלל

וכמו שכתבתי במקום אחר אז לא רק אני אלא לא מעט אנשים יצירתיים ותורמים, שמספרים כמובן הולך וגדל, חושבים בדיוק כך
שידע צריך לזרום בצורה חופשית וללא שום חסמים
בוודאי לא כלכליים או עסקיים
כי זה טבעו ומהותו
ובסופו של דבר ברגע שזה יקרה
וזה כבר קורה יותר ויותר בתחומים שונים
הבעיות הכלכליות יפתרו מעצמן

בדיוק כמו שבתשתית הרעיון הקפיטליסטי יש "יד נעלמה" יש גם "יד נעלמה" מאחורי תפישה כלכלית שלא נשענת רק על חזירות ותחרותיות שכופות פרדוקסים מאוד קשים בדיוק על המקומות שמהם נובעת היצירתיות הכי מדהימה

אני חושב שכל הנ"ט חארות כי רובם מתבטאים כמוך
ללא שום מאמץ ולו הכי קטן לשבור את תבניות ההווה
ללא שום תחושה של הדרך שבה התבניות האלה הורגות את כל מה ששווה לחיות למענו
לדעתי אנשים שמקיימים בכיף ובשמחה תבניות קיום שהן זבל של הזבל הם זבל

homealone

New member
בוא נשחק אותה נאורים ונגיד דברים יפים

אבל במבחן התוצאה נתמוך בחברים שלנו רק כי הם החברים שלנו,
ובוזמנית נאשים את כולם חוץ מאת עצמנו.

למעלה