אני חושב שצבא זה רע, מאוד, אפילו נורא
ובמיוחד לאוטיסטים שגם ככה התפישות ההיררכיות והסמכותיות מוציאים להם את הנשמה
והצבא הוא הכי סמכותי והכי היררכי
ויש קשר בין עובדה זאת לבין עובדת היותו ארגון שכל כולו מוקדש לרצח המוני
אני אדם מאוד מבוגר, זקן למעשה, בתקופתי לא אבחנו אספרגר וכיוון שכמו לא מעט אספים אני לא ממש מטומטם ואפילו מוכשר בתחומים מסויימים הצבא גייס אותי כי אף אחד לא באמת בודק כמה אתה מוזר
לפחות אז לא בדקו
לא רציתי להתגייס אבל באותו זמן ובאותו גיל הייתי במוד של לזרום עם החיים אז לא התנדבתי לשום יחידה ונתתי לצבא לקבוע והצבא קבע שאלך לשריון
בסוף יצא שכל חברי הקבוצה שלי שהתנדבו ליחידות הכי מובחרות לא ממש נלחמו ואני אכלתי אותה בקרבות הכי קשים
המשפחה שלי דווקא לא לחצה עלי ללכת לקרבי אבל חושב שמזל שהלכתי לקרבי כי שם לפחות יש הרבה יותר חופש ופחות הקפדה על כל מיני שטויות
נחשבתי ללוחם ומפקד טוב למרות שכולם ידעו שאני מטורף ומוזנח
בזמנו השתתפתי בדיון על שירות צבאי של אספים ב
http://wrongplanet.net/forums/
ומסתבר שהאמריקאים מגייסים אספים בלי בעיות ומתברר שלרבים מהאספים ששירתו בצבא היה נסיון דומה לשלי
זאת אומרת
הם שירתו כלוחמים במקומות שבהם נדרשו כישורים טכנים ומכנים, ככקציני מכונה על ספינות קרב או כמפקדים ולוחמים של מערכות הגנה אוויריות או מפקדי סוללות ארטילריה
במקומות כאלה, שבהם נדרש לימוד מקצועי של תפעול מערכות וראיה מערכתית של ניהול קרב, לאספים יכולים להיות יתרונות
אני נחשבתי למפקד טוב מאוד כי מקצועית הכרתי את כל המערכות וידעתי לתפעל טנקים במומחיות וטבעיות
אבל הייתי מאוד מאוד לא ממושמע וביליתי גם לא מעט בכלא ובסופו של דבר תפשו אותי על סמים
מה שעוד עלה מהסיפורים של האמריקאים והבריטים זה שאספים בדרך כלל לא משחקים אותה מפקדים סמכותיים אלא נוטים להיות ענייניים וממוקדי מטרה ובלי השטויות של משחקי כח וכבוד
מה שמזכה אותם בהערכה מצד החיילים
אני הייתי סמל מחלקה שזו העמדה הכי ממשמעת בצבא ומעולם לא הענשתי אף חייל ולא משנה מה הוא עשה
והמחלקה שלי תפקדה יפה מאוד ועד היום אנשים שהיו איתי בצבא מתקשרים אלי ומעלים את כל הקטעים המוזרים שהיו איתי
המפקדים שלי התייחסו אלי כמו שנורמטיבים מתייחסים אלי באזרחות
לא ידעו להחליט אם אני מפגר או חכם
לא הצליח לאכול אותי ולגשר על הפערים הבלתי נתפשים, בשבילם, בהתנהגותי
לסיכום
צבא זה חרא
שירות של אוטיסטים בצבא זה דבר מאוד גרוע
לתחושתי רוב האוטיסטים הולכים לצבא כי להורים שלהם הכי חשוב שהם יראו כנורמטיבים וגם להם זה מה שחשוב
גם כי מקובל בחברה הישראלית ששירות בצבא זה משהו שבלעדיו אתה לא נחשב